Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Dobri stari meister i glavobolja vazdan
Bolje da sam sinoć vukao linije nego šta sam pio i koliko pip
sto se tice minimalne plate, ovdje komentarisu ljudi iz sarajeva, zenice itd., ali ne treba zaboraviti da ova odluka vrijedi i za radnike i poslodavce iz ostrelja kod bos. petrovca, iz gmića kod prozora, iz ratkovića kod čelića. Sva mjesta slučajno odabrana.
Tu je priča malo drugačija.
Jedna od vaznijih ekonomskih odluka od nezavisnosti donesena 2 dana pred stupanje na snagu. Pa to nema u pm. Meni problem kad mi se gosti izdaleka najave dan ranije, nemam dovoljno mesa za rostilj. Jel od ovih koji su donijeli odluku ikada iko pravio neki dugorocni ekonomski plan sa vlastitim novcem?
Tu je priča malo drugačija.
Jedna od vaznijih ekonomskih odluka od nezavisnosti donesena 2 dana pred stupanje na snagu. Pa to nema u pm. Meni problem kad mi se gosti izdaleka najave dan ranije, nemam dovoljno mesa za rostilj. Jel od ovih koji su donijeli odluku ikada iko pravio neki dugorocni ekonomski plan sa vlastitim novcem?
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
- kraljttbvb
- Kontakt:
Naravno da jesu. Sve do jednog. Zato i znaju kako je voditi firmu, isto kao i 95% lelemudana na forumu.
Evo npr. Nermin Niksic - u mladosti trenirao rukomet, onda postao sekretar SDP-a, pa predsjednik iste stranke.
Cijeli život na budzetu i u nekakvim parlamentima i komisijama.
Ni cuku nije imao, pa da se morao brinuti o njemu, a kamoli firmu sa radnicima.
I onda on priča o tome kako je lako radnicima davati platu

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Treba nam biti zao sto ce se gazde manje bogatiti.
Sretna nova.

Sretna nova.

Mostar npr. ima oko 1 m2 zelenila po stanovniku, što je debelo ispod prosjeka.According to the World Health Organisation (WHO), every city is recommended to provide a minimum of 9 square metres of urban green space for each person, provided that it should be accessible, safe and functional. WHO also suggest that an ideal amount of urban green space can be generously provided as much as 50 square meters per person.
Gledam ove parkove po Minchenu i okolini, jednostavnost odlikovana profi održavanjem grmlja, pa zasađeno drveće tamo gdje ima nešto više razmaka. Drvene klupe, nešto šira pješačka staza i milion kanti za otpad.
Sve pod konac, bez ijednog papirića ili kese.
Istina po željeznicama te stanicama tu i tamo bude smeća, što je opet rezultat divljanja određenog doseljeničkog šljama.
In the midst of chaos, there is also opportunity.
U New Orleans-u 10 mrtvih, 30 povrijedjenih. Neko autom u narod sinoc spuco.
- relativizam
- Kontakt:
Ne kontam te nikako,kontradiktoran siWanderson je napisao/la: ↑31 dec 2024, 10:23Hocu cim mi drzava da poticaje, olaksa trgovinu, smanji poreze i doprinose kod mene je svakako radnik imao minimalno 1500KM i dorucak i rucak.relativizam je napisao/la: ↑31 dec 2024, 09:56smanji sebi i daj radnicima kao sto slijeduje po zakonu i rijesio si problem
Napadač državu,vladu,kažeš ne pomažu a ti radnicima platu na kovertu dajes
Sad kad moraš minimalac na banku povećati haos, svi krivi a do sad si kao i državu i radnike.
-
- Kontakt:
Pa sam je rekao , uvijek je davao minimalac. I kad je bio 400 maraka minimalac puno mu je bilo davati za doprinose.relativizam je napisao/la: ↑01 jan 2025, 18:17Ne kontam te nikako,kontradiktoran siWanderson je napisao/la: ↑31 dec 2024, 10:23Hocu cim mi drzava da poticaje, olaksa trgovinu, smanji poreze i doprinose kod mene je svakako radnik imao minimalno 1500KM i dorucak i rucak.relativizam je napisao/la: ↑31 dec 2024, 09:56smanji sebi i daj radnicima kao sto slijeduje po zakonu i rijesio si problem
Sad kad moraš minimalac na banku povećati haos, svi krivi a do sad si kao i državu i radnike.
Eno i u Cetinju pokolj.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
-
- Kontakt:
Nikad vise nije hodalo psihickih bolesnika.
Semsudin (Arap), ali rodjen u Texasu, bio u vojsci Amerike, jos neko mudo bio znacajno cini mi se. PTSD vjerovatno, ali istrazuju da vide jel imo kakve povezanosti sa teroristickim organizacijama. Cudno skroz da je ovo uradio u 42oj godini zivota. Da je mrzio Ameriku ne bi im iso u vojsku ono
- numanumaye22
- Kontakt:
Cim je imao i dorucak i rucak mora da je radio od zvizde do zvizderelativizam je napisao/la: ↑01 jan 2025, 18:17Ne kontam te nikako,kontradiktoran siWanderson je napisao/la: ↑31 dec 2024, 10:23Hocu cim mi drzava da poticaje, olaksa trgovinu, smanji poreze i doprinose kod mene je svakako radnik imao minimalno 1500KM i dorucak i rucak.relativizam je napisao/la: ↑31 dec 2024, 09:56smanji sebi i daj radnicima kao sto slijeduje po zakonu i rijesio si problem

Inace predsjednik AmerikeWhen I said that the criminals coming in are far worse than the criminals we have in our country, that statement was constantly refuted by Democrats and the Fake News Media, but it turned out to be true

Normalan lik jebte, svasta
- Slatinash_7
- Kontakt:
Podaci Poreske uprave Republike Srpske pokazuju da je najveća naplata ostvarena kod poreza za dobit u iznosu od 411,3 miliona KM. To praktično znači da su poslodavci za deset mjeseci uplatili za 28 odsto više poreza na ostvarenu dobit u odnosu na prošlu godinu..OK ovo su podaci za RS ali ni za Federaciju ne mogu biti drugačiji poznavajući naše ekonomsko stanje..
Pozdrav za gazdurine koje uprkos svim mogućim inflacijama, zafrkancijama i ostalim "nemogućim" problemima što ih snalaze svejedno ostvaruju skoro 30% veću dobit a za radnike ne daju marke..Marke profita se odreknite pa onda nešto pričajte i kukajte..
Pozdrav za gazdurine koje uprkos svim mogućim inflacijama, zafrkancijama i ostalim "nemogućim" problemima što ih snalaze svejedno ostvaruju skoro 30% veću dobit a za radnike ne daju marke..Marke profita se odreknite pa onda nešto pričajte i kukajte..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Niskic je rekao da ce subvencionirati mala i srednja preduzeca i sta je problem.Vi i dalje kukate mali ce propast pa mali ce propast.Je bo majku jes vam se tesko odvojiti od marke.Znacu zbog 12 milja na nivou godine ce te vise izdvajati i vana firme propadaju ahahahaha..a realno je da se minimalac digao na 1 500.Ovu hiljadu je inflacija davno pojela.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
1000%. Samo se pitas kad ce novi pokolj negdje izletiti...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je