Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Marsal
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Neki dan baš gledam svoju platnu listu, leglo 998 neto, a doprinosi na tu platu su bili 491 marka. Ako ima slučajno poslodavac koji ne može dat te novce i nek otpusti radnika (mene prvog). Naći ću nafaku na drugom mjestu.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Poenta je u tome da većina ljudi neće osjetiti ovo povećanje osim na penzijama koje će svakako kroz tridesetak godina bit upitne, i danas su na kredit ali pitanje je do kad će neko davati kredite državi penzionera.
Poenta je u tome da je država kroz ovo povećanje namakela sebi još love koje će opet potrošiti na neki novi vozni park ili će sebi opet izglasati veća primanja ali malo je vjerojatno da će te pare preusmjeriti na razvoj privrede i ekonomije.
Onaj ko je do sad imao 1800 maraka pa makar i pola na kovertu sad će imati 1500 maraka jer će većina poslodavaca gledati da ovo dodatno oporezivanje stavi i na teret radnika.
Poenta je u tome da je država kroz ovo povećanje namakela sebi još love koje će opet potrošiti na neki novi vozni park ili će sebi opet izglasati veća primanja ali malo je vjerojatno da će te pare preusmjeriti na razvoj privrede i ekonomije.
Onaj ko je do sad imao 1800 maraka pa makar i pola na kovertu sad će imati 1500 maraka jer će većina poslodavaca gledati da ovo dodatno oporezivanje stavi i na teret radnika.
Svim poslodavcima kojim se ne sviđa ovo povećanje minimalca mogu otpustiti radnike i sami zasukati rukave.Bjednicima puno dati 500 eura minimalca.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ako izuzmem direktore poput Wandersona koji su mijenjali auto svakih 6 mjeseci, ovim će biti pogođeni samo vlasnici koji su sebe prijavljivali na minimalac.
Niko trenutno nema luksuz da otpušta i smanjuje plate. I ovo niskoplaćenih radnika što ima se jedva nalazi. Te prijetnje i zastrašivanje otkazima više ne prolazi ni kod nepismenog naroda.
Ono što se slažem je da se previše izdvaja državi od plate, za usluge koje građanin (ne) dobija. Tu sam 100% za smanjenje, ali to nije direktno vezano za povećanje minimalca.
Niko trenutno nema luksuz da otpušta i smanjuje plate. I ovo niskoplaćenih radnika što ima se jedva nalazi. Te prijetnje i zastrašivanje otkazima više ne prolazi ni kod nepismenog naroda.
Ono što se slažem je da se previše izdvaja državi od plate, za usluge koje građanin (ne) dobija. Tu sam 100% za smanjenje, ali to nije direktno vezano za povećanje minimalca.
Ma po fb vidim ko najvise kmeči na ovu odluku koja djelomično razbija robovlasnički sistem i ugnjetavanje radnika kao u Africi robova. Evo vidim dvojicu iz liste prijatelja da na svaku vijest botuju i lijepe tekst kako će sve propasti. Medjutim uzet cu jednog od njih koji je vlasnik 2 računarske radnje u Zenici. U jednoj radi on u drugoj žena i imaju jednog u servisu. Ja kod njega uzimam stvari jer je iz moje stranke pa da poguram malo.
I sada ja sam siguran da on mjesecno ima 7-8 hiljada KM zarade jer vidim kakav život vodi i siguran sam da je prijavljen na 308 eura i tako vara drzavu plaćanjem doprinosa na 308 eura minimalca a ne 3-4 hiljade eura koje stvarno zaradi. Gledam vec 4 dana isti takav kmeči 24 sata i nevjerujem. Inače idu el.sanke Vlašić, Istanbul, Split, Rijeka, Venecija, Egipat svakog vikenda.

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
-
- Kontakt:
Zenica radi, Sarajevo se gradi. Vazda bilo, vazda će i biti. Crkni od muke.avenija je napisao/la: ↑02 jan 2025, 19:05
Samo kantoni Zenica i Tuzla imaju izvoz u drzavi preko 2 milijarde. Sarajevo da ne izvozi struju koja se proizvede u Kaknju i Tuzli i ostale usluge većinom naših javnih preduzeća svih u FBIH bi imalo izvoz kao Grahovo. Ljudi ne znaju proizvesti čačkalicu i izvesti. 5 milijardi deficita jedan grad pravi.
Neodrživo stanje.
Kantoni Zenica, Tuzla pa i USK bi procvjetali da se izdvoje iz FBiH i da budu samostalni.
1921
Isto kao da su do sada ljudi radili za 300 eura, a sad ce za 500.
Ovo je obicnom radniku ni iz dzepa ni u dzep, dok je udarac samo na poslodavce koji ce sada imati vece namete na platu radnika. Doduse, bice udar i na ostale, jer ce vjerovatno cijene razlicith usluga sada otici opet koji procenat gore.
Sto se mene tice, slazem se sa bilo kakvim dizanjem standarda, ali ako vec ovako drasticno mijenjas zakonski minimalac, moras donijeti i neke uredbe koje ce pomoci poslodavcima, jer su nam nameti nenormalni. Nisu svi poslodavci tajkuni, dosta obrta svakako jedva opstaje.
Ma ja eto tako lahko ce gazda spustit radniku 300KM platu. Pa ti bi prvi napustio firmuchily-rz je napisao/la: ↑03 jan 2025, 11:49Poenta je u tome da većina ljudi neće osjetiti ovo povećanje osim na penzijama koje će svakako kroz tridesetak godina bit upitne, i danas su na kredit ali pitanje je do kad će neko davati kredite državi penzionera.
Nije vise "ako neces ti ima ko hoce"
A sumnjam da je u interesu gazdi da izgubi dobrog radnika zbog 300KM
Zadnja izmjena: soxx, dana/u 03 jan 2025, 12:29, ukupno mijenjano 1 put.
Već se razmatra zakon i koje su posljedice ako netko uspije dokazati da nakon sto primis minimalac poslodavac trazi dio da mu vratis

Idemo nazad u 2001 godinu
Taj iz tvoje stranke ne vara drzavu, osim mozda na tom radniku u servisu.avenija je napisao/la: ↑03 jan 2025, 12:15Ma po fb vidim ko najvise kmeči na ovu odluku koja djelomično razbija robovlasnički sistem i ugnjetavanje radnika kao u Africi robova. Evo vidim dvojicu iz liste prijatelja da na svaku vijest botuju i lijepe tekst kako će sve propasti. Medjutim uzet cu jednog od njih koji je vlasnik 2 računarske radnje u Zenici. U jednoj radi on u drugoj žena i imaju jednog u servisu. Ja kod njega uzimam stvari jer je iz moje stranke pa da poguram malo.I sada ja sam siguran da on mjesecno ima 7-8 hiljada KM zarade jer vidim kakav život vodi i siguran sam da je prijavljen na 308 eura i tako vara drzavu plaćanjem doprinosa na 308 eura minimalca a ne 3-4 hiljade eura koje stvarno zaradi. Gledam vec 4 dana isti takav kmeči 24 sata i nevjerujem. Inače idu el.sanke Vlašić, Istanbul, Split, Rijeka, Venecija, Egipat svakog vikenda.
On sasvim legalno moze sebe da prijavi na minimalac i na to plati 70% doprinosa, a onda svu dobit isplati sebi sa 10% poreza. To je sve u skladu sa zakonom.
Jedino mozda ako tog radnika prijavljuje na manje nego sto mu daje.
Ali tvoj post tacno pokazuje kako to vidi prosjecan radnik, svi su lopovi i krivi za njegovu nevolju, pa i oni koji nisu. Svako krade od tebe, od tog privatnika do Sarajeva cijelog, samo ti posten a u stranci iz ideala i ljubavi … nidze veze, ruzno je tako genralozovati i za sve sto nisi sam postigao u zivotu kriviti nekog drugog.
Doprinosi su 41% bruto plate, sto je otprilike 71% neto plate, uglavnim se na platnu listu ne stavlja puni bruto iznos, ima u zakonu dio koji se zove doprinosi na teret poslodavca i doprinosi na teret uposlenika. U platnu listu se uglavnom stave ovi prvi.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- relativizam
- Kontakt:
ja svoju platnu listu i ne dobijem samo se potpisem i cekam uplatu na banku 625 km i toplog 240 ostalo mi se redovno isporuci u koverti,neki dan smo potpisivali regrese i nismo dobili uz izgovor da je to za ostecenu i izgubljenu robu.
ali zato audi i ne izadje u njemackoj on ga vec ovdje vozi,eno ga kuka kako ce ovaj minimalac unistiti drzavu
- Centre forward
- Kontakt:
Chily, ti si ozbiljan momak ako izuzmemo onaj dio o Liverpoolu.chily-rz je napisao/la: ↑03 jan 2025, 11:16Pa odakle pare za ovoliki državni aparat ako nije kroz privredu i na kredit?Centre forward je napisao/la: ↑03 jan 2025, 11:08Koji to privredni sektor hrani državu ? Koji su to giganti koji drže našu ekonomiju u životu ?
Šta to proizvode političari u ovoj zemlji osim tenzija i uhljeba na državnoj sisi. Ne hrani direktno niko ali kroz poreze uzimaju velike pare koje nestaju jer valja poplacati razne uhljebe na političkoj sceni i sve one koji su instalirani na neka izmišljena radna mjesta. Uzimaju poreze na sve živo a ništa se ne vraća ljudima, tolike pare za zdravstvo a nigdje zdravstva, uzimaju pare kroz poreze za saobraćajnu infrastrukturu a istu grade na kredit kao i sve ostalo.
Dakle, želim reći da političari u ovoj državi su najmanje rentabilni jer rade malo ili nimalo a uzimaju najviše i još uz to su razvili mrežu uhljeba na državnim jaslama.
Eto, daj mi imenom i prezimenom izvoznu orijentisanu firmu koja puni državni budzet, a da nije EP i izvoz struje koja je naš najveći priliv.
Nismo mi plaho ni zaduženi. Ako uzmeš, da ne idemo daleko, samo naš region, mi smo ponajmanje zaduženi.
Ova zemlja, da se ne lažemo, živi od deviznih doznaka i tu staje naša priča o nekoj privredi. Pitaj Boga koliki je procenat u budžetu, ili proračunu da i Rosicky razumije, samo od zamjene strane valute u domaću.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
- numanumaye22
- Kontakt:
Ovo mi je najjace kad spomenuchily-rz je napisao/la: ↑03 jan 2025, 11:16Pa odakle pare za ovoliki državni aparat ako nije kroz privredu i na kredit?Centre forward je napisao/la: ↑03 jan 2025, 11:08Koji to privredni sektor hrani državu ? Koji su to giganti koji drže našu ekonomiju u životu ?
Šta to proizvode političari u ovoj zemlji osim tenzija i uhljeba na državnoj sisi. Ne hrani direktno niko ali kroz poreze uzimaju velike pare koje nestaju jer valja poplacati razne uhljebe na političkoj sceni i sve one koji su instalirani na neka izmišljena radna mjesta. Uzimaju poreze na sve živo a ništa se ne vraća ljudima, tolike pare za zdravstvo a nigdje zdravstva, uzimaju pare kroz poreze za saobraćajnu infrastrukturu a istu grade na kredit kao i sve ostalo.
Dakle, želim reći da političari u ovoj državi su najmanje rentabilni jer rade malo ili nimalo a uzimaju najviše i još uz to su razvili mrežu uhljeba na državnim jaslama.

Svaku mogucu veci firmu su od rata pa na ovamo zatvorili, privatizovali, opljahali i onda dali u stecaj.
PENZIONI FOND su OPLJACKALI. Zato danas penzije dobijas s budzeta sto nema skoro nigdje na svijetu.
Ovi mali obrti sto su ostali su kafici, kladionice, mesare, brijacnice i automehanicari i par trznih centara. A ti mali obrti varaju drzavu neplacanjem poreza, davanjem koverti i slicno. I to je to sto ti u drzavi radi osim naravno ovih na budzetu tipa Telecoma, Elektroprivrede. A i to ce se u sljedecih 10-20 godina prodati, logicno.
Svakom ko radi u nekoj kafani, robovlasnickim firmama kao sto su Pozitiv i slicnim bi savjetovao da provjere koliko dugo su osigurani, a tu su po 10 godina. Nemaju ni 2 godine sveukupno radnog staza. Odes fino u socijalno i vidis na cemu si. Jer znam od primjera bliskih osoba.
Cim ne dobijes platnu listu ti radis na crno. Kad se sjetim da je takva firma od jarana, sefica im govorila da nema papira i zbog toga nemaju platne liste.

Kako zivi ova drzava? Na dva nacina. Prvo zaduzivanjem kroz kredite, svake godine se zaduze da bi se penzija redovno isplacivala. Da bi oni sebi povecali 500 km plate u parlamentu a ti dobijes 20 km vecu penziju.
Drugi nacin je dijaspora koja prvo salje novac najblizima (da ne radi to preko WU pocrkalo bi pola drzave od gladi jer ti jedan dezodorans kosta 7-8 km najmanje dok je na zapadu po 2 eura. ). Kamoli sta dalje.
Drugo je pare koje dijaspora upumpa dolascima 2-3 puta pa i vise godisnje, troseci pare tu, hraneci se i slicno. Ostalo ti manji obrti plate ono sto moraju kroz poreze i slicno a i to nerijetko utaje.
Da nema zaduzivanja i dijaspore ova drzava bi davno krahirala u svakom svom smislu jer jos malo imas 1 radnika i 1 penzionera a to je neodrzivo.
Evo samo jedan primjer: otac od rodjaka je penzioner, nema suprugu. Ima oko 500 km penziju. Zivi u rentanom stanu, u manjem gradu. Kirija mu je oko 200 km (sto je ekstremno povoljno). Rezije su jos 100.
Pored toga ima kredit gdje je rata oko 150 km koji je davno digao i koje ce placati jos 5 godina. Dakle njemu ostane nekih 50 km da se hrani citav mjesec.
Jel vi mislite da se moze prehraniti 30 dana za 50 km? Evo da ima sve od higijene dzaba, kaladont, toalet papir, dezodoranse, kreme, sampone, sve za ves masinu i slicno? Gdje su jos drva i grijanje?
Naravno da ne moze, sreca pa rodjak zivi vani pa covjek zivi normalno. Ovako zivi bar 50 % drzave uvjeren sam.
Ovaj sistem ce krahirati 100 %, to je neminovno i sta ce se onda izroditi iz toga svega kasnije, vidjet cemo. Ko dozivi, bit ce u najmanju ruku zanimljivo vidjeti. Jer sto kaze, koji normalan ce drzavi penzosa davati kredite da im se isplati penzija? Nema logike.
Zadnja izmjena: numanumaye22, dana/u 03 jan 2025, 13:27, ukupno mijenjano 1 put.
Eh to je problem i sramotno niska stopa na dobit.admin je napisao/la: ↑03 jan 2025, 12:37Taj iz tvoje stranke ne vara drzavu, osim mozda na tom radniku u servisu.avenija je napisao/la: ↑03 jan 2025, 12:15Ma po fb vidim ko najvise kmeči na ovu odluku koja djelomično razbija robovlasnički sistem i ugnjetavanje radnika kao u Africi robova. Evo vidim dvojicu iz liste prijatelja da na svaku vijest botuju i lijepe tekst kako će sve propasti. Medjutim uzet cu jednog od njih koji je vlasnik 2 računarske radnje u Zenici. U jednoj radi on u drugoj žena i imaju jednog u servisu. Ja kod njega uzimam stvari jer je iz moje stranke pa da poguram malo.I sada ja sam siguran da on mjesecno ima 7-8 hiljada KM zarade jer vidim kakav život vodi i siguran sam da je prijavljen na 308 eura i tako vara drzavu plaćanjem doprinosa na 308 eura minimalca a ne 3-4 hiljade eura koje stvarno zaradi. Gledam vec 4 dana isti takav kmeči 24 sata i nevjerujem. Inače idu el.sanke Vlašić, Istanbul, Split, Rijeka, Venecija, Egipat svakog vikenda.
On sasvim legalno moze sebe da prijavi na minimalac i na to plati 70% doprinosa, a onda svu dobit isplati sebi sa 10% poreza. To je sve u skladu sa zakonom.
Jedino mozda ako tog radnika prijavljuje na manje nego sto mu daje.
Ali tvoj post tacno pokazuje kako to vidi prosjecan radnik, svi su lopovi i krivi za njegovu nevolju, pa i oni koji nisu. Svako krade od tebe, od tog privatnika do Sarajeva cijelog, samo ti posten a u stranci iz ideala i ljubavi … nidze veze, ruzno je tako genralozovati i za sve sto nisi sam postigao u zivotu kriviti nekog drugog.
Ja sam zagovornik smanjenja doprinosa na cca 30 posto bruto plate, ali isto tako zagovaram povecanje poreza na dobit na 20 posto i porez na isplatu dividendi bar na 10 posto.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
Ne bih rekao da 50% penzionera zivi u iznajmljenom stanu i da jos ima kredit. To je neki bas socijalni slucaj.numanumaye22 je napisao/la: ↑03 jan 2025, 13:05Ovo mi je najjace kad spomenuchily-rz je napisao/la: ↑03 jan 2025, 11:16Pa odakle pare za ovoliki državni aparat ako nije kroz privredu i na kredit?Centre forward je napisao/la: ↑03 jan 2025, 11:08Koji to privredni sektor hrani državu ? Koji su to giganti koji drže našu ekonomiju u životu ?
Dakle, želim reći da političari u ovoj državi su najmanje rentabilni jer rade malo ili nimalo a uzimaju najviše i još uz to su razvili mrežu uhljeba na državnim jaslama.![]()
Svaku mogucu veci firmu su od rata pa na ovamo zatvorili, privatizovali, opljahali i onda dali u stecaj.
PENZIONI FOND su OPLJACKALI. Zato danas penzije dobijas s budzeta sto nema skoro nigdje na svijetu.
Ovi mali obrti sto su ostali su kafici, kladionice, mesare, brijacnice i automehanicari i par trznih centara. A ti mali obrti varaju drzavu neplacanjem poreza, davanjem koverti i slicno. I to je to sto ti u drzavi radi osim naravno ovih na budzetu tipa Telecoma, Elektroprivrede. A i to ce se u sljedecih 10-20 godina prodati, logicno.
Svakom ko radi u nekoj kafani, robovlasnickim firmama kao sto su Pozitiv i slicnim bi savjetovao da provjere koliko dugo su osigurani, a tu su po 10 godina. Nemaju ni 2 godine sveukupno radnog staza. Odes fino u socijalno i vidis na cemu si. Jer znam od primjera bliskih osoba.
Cim ne dobijes platnu listu ti radis na crno. Kad se sjetim da je takva firma od jarana, sefica im govorila da nema papira i zbog toga nemaju platne liste.
Kako zivi ova drzava? Na dva nacina. Prvo zaduzivanjem kroz kredite, svake godine se zaduze da bi se penzija redovno isplacivala. Da bi oni sebi povecali 500 km plate u parlamentu a ti dobijes 20 km vecu penziju.
Drugi nacin je dijaspora koja prvo salje novac najblizima (da ne radi to preko WU pocrkalo bi pola drzave od gladi jer ti jedan dezodorans kosta 7-8 km najmanje dok je na zapadu po 2 eura. ). Kamoli sta dalje.
Drugo je pare koje dijaspora upumpa dolascima 2-3 puta pa i vise godisnje, troseci pare tu, hraneci se i slicno. Ostalo ti manji obrti plate ono sto moraju kroz poreze i slicno a i to nerijetko utaje.
Da nema zaduzivanja i dijaspore ova drzava bi davno krahirala u svakom svom smislu jer jos malo imas 1 radnika i 1 penzionera a to je neodrzivo.
Evo samo jedan primjer: otac od rodjaka je penzioner, nema suprugu. Ima oko 500 km penziju. Zivi u rentanom stanu, u manjem gradu. Kirija mu je oko 200 km (sto je ekstremno povoljno). Rezije su jos 100.
Pored toga ima kredit gdje je rata oko 150 km koji je davno digao i koje ce placati jos 5 godina. Dakle njemu ostane nekih 50 km da se hrani citav mjesec.
Jel vi mislite da se moze prehraniti 30 dana za 50 km? Evo da ima sve od higijene dzaba, kaladont, toalet papir, dezodoranse, kreme, sampone, sve za ves masinu i slicno? Gdje su jos drva i grijanje?
Naravno da ne moze, sreca pa rodjak zivi vani pa covjek zivi normalno. Ovako zivi bar 50 % drzave uvjeren sam.
- numanumaye22
- Kontakt:
Nisam mislio na to, nego da bar 50 % ljudi na neki nacin dobijaju novac iz inostranstva, to je apsolutno realno.admin je napisao/la: ↑03 jan 2025, 13:28Ne bih rekao da 50% penzionera zivi u iznajmljenom stanu i da jos ima kredit. To je neki bas socijalni slucaj.numanumaye22 je napisao/la: ↑03 jan 2025, 13:05Ovo mi je najjace kad spomenuchily-rz je napisao/la: ↑03 jan 2025, 11:16
Pa odakle pare za ovoliki državni aparat ako nije kroz privredu i na kredit?
Dakle, želim reći da političari u ovoj državi su najmanje rentabilni jer rade malo ili nimalo a uzimaju najviše i još uz to su razvili mrežu uhljeba na državnim jaslama.![]()
I kakav socijalni slucaj? Imali on i supruga penziju minimalnu, radili preko 30 godina, ona kasnije umrla i njemu ostala njegova. Jos lik bio u vojsci citav rat. Kakav je to socijalni slucaj? Nema svako stan u Bosni i Hercegovini, vjerovao ti meni i li ne admine.
Evo haj ti prezivi na minimalnoj penziji od 500 km a da nemas svoj stan? Ma evo da imas stan i da ti je sve placeno, opet se NE MOZES prehraniti! Kredit je podigao jer je trebalo 5000 km za kuk koji je slomio, za tvoju informaciju. Neces vjerovat, iako je osiguran zdravstveno.
Prvo, Mislim da lazes i izmisljas tog jarana i njegovog oca.numanumaye22 je napisao/la: ↑03 jan 2025, 13:35Nisam mislio na to, nego da bar 50 % ljudi na neki nacin dobijaju novac iz inostranstva, to je apsolutno realno.admin je napisao/la: ↑03 jan 2025, 13:28Ne bih rekao da 50% penzionera zivi u iznajmljenom stanu i da jos ima kredit. To je neki bas socijalni slucaj.numanumaye22 je napisao/la: ↑03 jan 2025, 13:05
Ovo mi je najjace kad spomenu![]()
I kakav socijalni slucaj? Imali on i supruga penziju minimalnu, radili preko 30 godina, ona kasnije umrla i njemu ostala njegova. Jos lik bio u vojsci citav rat. Kakav je to socijalni slucaj? Nema svako stan u Bosni i Hercegovini, vjerovao ti meni i li ne admine.
Evo haj ti prezivi na minimalnoj penziji od 500 km a da nemas svoj stan? Ma evo da imas stan i da ti je sve placeno, opet se NE MOZES prehraniti! Kredit je podigao jer je trebalo 5000 km za kuk koji je slomio, za tvoju informaciju. Neces vjerovat, iako je osiguran zdravstveno.
Ako je bio cijeli rat u armiji, dobio je certifikate kojim je mogao privatizovati stan. Operacija kuka u BiH je besplatna, a ljudi koji nemaju sta da jedu rijetko ce kuk praviti privatno od kredita.
Imam dojam u zadnje vrijeme da si bot koji je placen da bi trovao kako u BiH ne valja i vrlo je vjerovatno da cu te zbog toga ubrzo iskljuciti s foruma.
Slazem se da u BiH ne valja mnogo toga to je zdrav razum. Isto tako je zdrav razum da se mnogima isplati dati par stoja botu da tu situaciju uporno predstavljaju jos gorom nego sto jest. Tako da su sve prilike da ces srecu potrazito na nekom njemackom forumu gdje je svakako sve bolje.
- numanumaye22
- Kontakt:
Dobro, haj ja lazem eto. Ljudi i ne znaju koliko ima tako normalnih prica i cude se.
U stvari, ne mozda uskoro, nego sigurno odmah.
Nema sanse da ovo sto ti radis neko radi ovim intenzitetom besplatno i bez direktive.
Nema sanse da ovo sto ti radis neko radi ovim intenzitetom besplatno i bez direktive.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.