Plate igraca 55 miliona i za 5 mjeseci ga ne uspiju registrovati

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Pikac1921boy je napisao/la: ↑03 jan 2025, 18:47Mnogi misle da će sa odlaskom Laportom nestati i svi naši problemi. Da je bruka, bruka je, da ne radi onako kako bi mi htjeli, ne radi, ali šta nam je alternativa? Victor powerpoint Font, Bartomeuov čovjek Freixa, krimos Rosell, Rosellov veliki prijatelj Javier Faus ili unuk Agustija Montala? Ako su nam ovo alternative, ja sam radije za Laportu, pa kakav god da je.
Vjerovatno misliš na Piquea, za njega bi obje ruke digao. Laporta ili on, sve ostale opcije su neprihvatljive, bar za mene.Mokes je napisao/la: ↑03 jan 2025, 19:40Pikac1921boy je napisao/la: ↑03 jan 2025, 18:47Mnogi misle da će sa odlaskom Laportom nestati i svi naši problemi. Da je bruka, bruka je, da ne radi onako kako bi mi htjeli, ne radi, ali šta nam je alternativa? Victor powerpoint Font, Bartomeuov čovjek Freixa, krimos Rosell, Rosellov veliki prijatelj Javier Faus ili unuk Agustija Montala? Ako su nam ovo alternative, ja sam radije za Laportu, pa kakav god da je.![]()
Pa evo sam di napiso da zbog praznika uplata nije bila zavrsena… Znaci Barcelona kriva sto cekaju 5 do 12 pa da onda salju papire… Pa cijeli svijet zna kad su praznici i kad se ne radi…Rodju je napisao/la: ↑04 jan 2025, 11:10Ova trenutna situacija je upravo dokaz udruženog lopovluka. Važi pravilo 1:1, a nisu registrirali ovu dvojicu.
Očito je, dakle, da je dokumentacija bila već 31.12. spremna i u evidenciji, a čekala se samo uplata, koja je evidentno izvršena, ali su je, zbog neradnih dana, domaće banke realizirale tek juče, prvi radni dan.
Sve je moglo biti završeno što se tiče LL i saveza već 31.12., ali nisu htjeli stvar zaključiti i sad imaju izgovor za javnost, sudstvo i neregistraciju.
Madridski mediji cijelo vrijeme napucavaju atmosferu, pravi se scena, da Barcelona nije registrirala igrače, a u stvari jedini koji nisu registrirali O i PV su u vodstvu LL.
Današnje stanje apsolutno potvrđuje tu situaciju, da su mogli, a nisu htjeli, jer se je potrebno osvetiti Barceloni za neprihvatanje Tebasovog plana oko raspodjela TV prava i ugovora sa agencijom iza koje stoji LL.
I umjesto da prvo to rascisti - Laporta se ko zadnji sivonja zaleti, istrese 55 miliona za Olmu, da mu 10 miliona godisnju platu a ne moze ga registrovati. I sad ce momak otici u neki drugi klub1921boy je napisao/la: ↑04 jan 2025, 14:55Da bi se upotpunila perspektiva zašto Barça, između ostalog, ima probleme s registracijom igrača i besmislenim platnim listama donosimo nekoliko poredbi:
Umtiti je zarađivao 20 miliona eura po sezoni, 9 miliona više nego što Van Dijk zarađuje trenutno.
Lenglet je zarađivao 16 miliona eura po sezoni, 5 miliona više nego što Van Dijk zarađuje trenutno.
Braithwaite je u 2020. zaradio 4 miliona eura, 1 milion više od Luisa Díaza trenutno.
Ferran Torres zarađuje 10 miliona eura trenutno u sezoni, 3 miliona više od Cola Palmera trenutno.
Frenkie de Jong je zaradio oko 37 miliona prošle sezone, 19 miliona više od Salaha. Ove sezone Frankie zarađuje 19 miliona, 1 milion više od Salaha.
Eric García zarađuje 6 miliona eura, koliko je zaradio Alphonso Davies prije dvije sezone.
Ansu Fati zarađuje 14 miliona, 10 miliona više nego Florian Wirtz trenutno.
Kriv Perez, masoni, Bin Laden1921boy je napisao/la: ↑04 jan 2025, 14:55Da bi se upotpunila perspektiva zašto Barça, između ostalog, ima probleme s registracijom igrača i besmislenim platnim listama donosimo nekoliko poredbi:
Umtiti je zarađivao 20 miliona eura po sezoni, 9 miliona više nego što Van Dijk zarađuje trenutno.
Lenglet je zarađivao 16 miliona eura po sezoni, 5 miliona više nego što Van Dijk zarađuje trenutno.
Braithwaite je u 2020. zaradio 4 miliona eura, 1 milion više od Luisa Díaza trenutno.
Ferran Torres zarađuje 10 miliona eura trenutno u sezoni, 3 miliona više od Cola Palmera trenutno.
Frenkie de Jong je zaradio oko 37 miliona prošle sezone, 19 miliona više od Salaha. Ove sezone Frankie zarađuje 19 miliona, 1 milion više od Salaha.
Eric García zarađuje 6 miliona eura, koliko je zaradio Alphonso Davies prije dvije sezone.
Ansu Fati zarađuje 14 miliona, 10 miliona više nego Florian Wirtz trenutno.
Naravno da nije samo Barto.
Prevod zvanične izjave RFEF-LL s tim da zadržavam moguće pravo greške:FCBLAUGRANA1987 je napisao/la: ↑04 jan 2025, 13:10Pa evo sam di napiso da zbog praznika uplata nije bila zavrsena… Znaci Barcelona kriva sto cekaju 5 do 12 pa da onda salju papire… Pa cijeli svijet zna kad su praznici i kad se ne radi…Rodju je napisao/la: ↑04 jan 2025, 11:10Ova trenutna situacija je upravo dokaz udruženog lopovluka. Važi pravilo 1:1, a nisu registrirali ovu dvojicu.
Očito je, dakle, da je dokumentacija bila već 31.12. spremna i u evidenciji, a čekala se samo uplata, koja je evidentno izvršena, ali su je, zbog neradnih dana, domaće banke realizirale tek juče, prvi radni dan.
Sve je moglo biti završeno što se tiče LL i saveza već 31.12., ali nisu htjeli stvar zaključiti i sad imaju izgovor za javnost, sudstvo i neregistraciju.
Madridski mediji cijelo vrijeme napucavaju atmosferu, pravi se scena, da Barcelona nije registrirala igrače, a u stvari jedini koji nisu registrirali O i PV su u vodstvu LL.
Današnje stanje apsolutno potvrđuje tu situaciju, da su mogli, a nisu htjeli, jer se je potrebno osvetiti Barceloni za neprihvatanje Tebasovog plana oko raspodjela TV prava i ugovora sa agencijom iza koje stoji LL.
Evo ti odlucis prodati auto, ja ti kazem da cu ga kupiti… ali ti kazem da banka ne radi naredna 2 dana i da ce ti pare leci tek za neka tri dana… ali daj ti meni danas kljuceve od auta i papire… Bi li pristao na takav dogovor ili bi rekao da auto mogu dobiti kad pare legnu na racun?
Ti moras da otvoris ovi i shvatis da je Barcelona postala bas ono sto si napisao (kao da je Barcelona tamo neki d.o.o. koji se bavi organizacijom seoskih vašara i prodajom stoke sitnog zuba.),,, O kakvom to povjerrnju u transakcije pricas… Sve mora biti crno na bijelo…Rodju je napisao/la: ↑04 jan 2025, 16:49Prevod zvanične izjave RFEF-LL s tim da zadržavam moguće pravo greške:FCBLAUGRANA1987 je napisao/la: ↑04 jan 2025, 13:10Pa evo sam di napiso da zbog praznika uplata nije bila zavrsena… Znaci Barcelona kriva sto cekaju 5 do 12 pa da onda salju papire… Pa cijeli svijet zna kad su praznici i kad se ne radi…Rodju je napisao/la: ↑04 jan 2025, 11:10Ova trenutna situacija je upravo dokaz udruženog lopovluka. Važi pravilo 1:1, a nisu registrirali ovu dvojicu.
Evo ti odlucis prodati auto, ja ti kazem da cu ga kupiti… ali ti kazem da banka ne radi naredna 2 dana i da ce ti pare leci tek za neka tri dana… ali daj ti meni danas kljuceve od auta i papire… Bi li pristao na takav dogovor ili bi rekao da auto mogu dobiti kad pare legnu na racun?
"Odbor za praćenje RFEF-La Liga Koordinacionog sporazuma sastao se kako bi riješio zahtjev za prethodno odobrenje i obradu federalnih licenci igrača Daniela Olma Carvajala i Paua Víctora Delgada, koji je podnijela FC Barcelona.
Nakon što je FCB 3. januara 2025. ispunila zahtjeve ekonomske kontrole LaLige, i nakon što je klub kompletirao relevantnu dokumentaciju, La Liga - tijelo za validaciju budžeta odlučilo je produžiti ograničenje troškova za sportske ekipe FC Barcelone od gore navedenog datuma.
S tim u vezi, nakon što je FC Barcelona zatražila licence za gorepomenute igrače i nakon analize važećih federalnih propisa, Nadzorni odbor je saglasan da neće dati preliminarnu licencu niti konačnu licencu koju je tražila FC Barcelona za igrače g. Daniela. Olmo Carvajal i g. Pau Víctor Delgado u skladu s tumačenjem članova 130.2 i 141.5 Opći Propisi RFEF-a koji onemogućuju igraču čija je licenca poništena da u toku iste sezone dobije licencu u istom klubu s kojim je već bio povezan.”
Barcelona je dokumentaciju imala spremnu već 31.12. . Uplata je očito legla poslije 31.12. . RFEF-LL nisu vjerovali. Sad kad se ispostavilo, da je sve uplaćeno, sad ćemo im reći da su zakasnili, što je i bio cilj. Vući za nos dok ne prođe datum i onda imaš svu zakonsku osnovu da ih odbiješ.
Cilj je bio javno poniziti, financijski oštetiti i igrački oslabiti klub iz Katalonije.
Da li je sve moglo ranije, ne znam, vjerovatno je moglo, ali o tom teško bilo ko od nas može suditi, jer niko od nas promatrača ne zna kako su tekli pregovori sa Arapima, a prije tog i sa Nike-om. Siguran sam da nekom "izbiti" iz džepa 100 mil. EUR i Nike-u 1,7 milijardi EUR do 2038 je sve samo ne lako. Vratiš im pravilo 1:1, a ne dozvoliš registraciju je upravo dokaz da su u LL namjerno sve zavlačili, bez imalo povjerenja u dokumente FC Barcelona, kao da je Barcelona tamo neki d.o.o. koji se bavi organizacijom seoskih vašara i prodajom stoke sitnog zuba. Da nešto ne valja ne bi im vratili pravilo 1:1.
Porediti ovakve transakcije sa prodajom auta je malo neozbiljno. U principu si u pravu, ali kod ovakvih ugovora stvari malo drugačije funkcioniraju. Ugovore pišu i pregledavaju vrhunske odvjetničke kancelarije, revidiraju ih najbolje revizorske kuće i nisu napisani na dvije stranice, nego na najmanje stotinu stranica sa razrađenim svim scenarijima i mogućim penalnim posljedicama. Takvi ugovori se dogovaraju i pregovaraju mjesecima.
Iz ovog prijevoda izjave je jasno da je posrijedi sabotaža, jer ponavljam, sve je bilo onako kako je Barcelona rekla i dokumentacija prije 31.12., a uplata je vjerovatno izvedena na dan 31.12. . Ko je ikad uradio neki posao sa inozemstvom zna da primitak uplate ne može biti isti radni dan, nego slijedeći u najavi, a dva dana poslije na računu. Ukoliko je između vikend ili praznik, novci su na računu prvi sljedeći radni dan. To se očito i dogodilo. Barceloni se smišljeno nije vjerovalo, kako bi se klub ponizio, doveo u ovu situaciju i oštetio u svakom pogledu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.