FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Ako sam dobro shvatio imali su fore do 31.12 da registruju igrača. Nakon toga su dobili info da će se to produžiti do 31.01 ali na kraju nije moguće
Usporedba pet najvećih plaća u ekipi u trenutku kad je Laporta preuzeo klub (2020/21) i danas:
2020/21:
- Messi: 71 milijun eura
- Griezmann: 37.5 milijuna eura
- Umtiti: 32 milijuna eura
- Busquets: 24 milijuna eura
- Coutinho: 21 milijun eura
2024/25:
- Lewandowski: 33.3 milijuna eura
- De Jong: 19 milijuna eura
- Ansu Fati: 13.9 milijuna eura
- Koundé: 13.5 milijuna eura
- Raphinha: 12.5 milijuna eura
2020/21:
- Messi: 71 milijun eura
- Griezmann: 37.5 milijuna eura
- Umtiti: 32 milijuna eura
- Busquets: 24 milijuna eura
- Coutinho: 21 milijun eura
2024/25:
- Lewandowski: 33.3 milijuna eura
- De Jong: 19 milijuna eura
- Ansu Fati: 13.9 milijuna eura
- Koundé: 13.5 milijuna eura
- Raphinha: 12.5 milijuna eura
mosa lošmi stićko tit-ula!
Fati za 14 miliona sjedi na klupi a procvjetari u HNK traže povećanje plate za 200 KM. A života jbt
Prijatelju dragi, klub koji gradi stadion od par milijardi EUR nije to što ti tvrdiš da jeste. Pravni sistemi na Zapadu funkcioniraju malo drugačije, ugovor, potpisi, bankovne garancije, čekovi, hipoteke, vrijednosna pisma, konfirmirani akreditivi L/C, ovjerena pisma namjere, sve je to vrlo striktno i beskompromisno..............Barcelona je sigurno predočila sve ugovore u kojima su precizirani uvjeti plaćanja. To ti je između takvih pravnih osoba u tom svijetu biznisa što ti kažeš crno na bijelo,a ne da neko izigrava finanacijsku kontrolu u kojoj ću jedne stiskati, a drugi će moći sve. Upravo se to događa. Ovdje se nije vjerovalo smišljeno i namjerno. Vodstvo LL ocjenjuje kako se njima pričini da je ok. Da ne ponavljamo šta su sve mijenjali zadnjih godina kako bi onemogućili neke klubove, prije svega Barcelonu. I još samo nešto. Ako ti misliš da klubovi međusobno ne dogovaraju neke odložene rokove plaćanja, onda se grdno varaš. Naravno, sve to definiraju, crno na bijelo, ugovori i to je za sudove relevantno obzirom na obligacijske zakone. Šta ako dva partnera dogovore isplatu po ugovoru za 6 mjeseci? Šta onda? Ugovor je potpisan i vrijedi. Neko će reći, ne, ja to ne priznajem?FCBLAUGRANA1987 je napisao/la: ↑04 jan 2025, 17:15Ti moras da otvoris ovi i shvatis da je Barcelona postala bas ono sto si napisao (kao da je Barcelona tamo neki d.o.o. koji se bavi organizacijom seoskih vašara i prodajom stoke sitnog zuba.),,, O kakvom to povjerrnju u transakcije pricas… Sve mora biti crno na bijelo…Rodju je napisao/la: ↑04 jan 2025, 16:49Prevod zvanične izjave RFEF-LL s tim da zadržavam moguće pravo greške:FCBLAUGRANA1987 je napisao/la: ↑04 jan 2025, 13:10
Pa evo sam di napiso da zbog praznika uplata nije bila zavrsena… Znaci Barcelona kriva sto cekaju 5 do 12 pa da onda salju papire… Pa cijeli svijet zna kad su praznici i kad se ne radi…
Evo ti odlucis prodati auto, ja ti kazem da cu ga kupiti… ali ti kazem da banka ne radi naredna 2 dana i da ce ti pare leci tek za neka tri dana… ali daj ti meni danas kljuceve od auta i papire… Bi li pristao na takav dogovor ili bi rekao da auto mogu dobiti kad pare legnu na racun?
"Odbor za praćenje RFEF-La Liga Koordinacionog sporazuma sastao se kako bi riješio zahtjev za prethodno odobrenje i obradu federalnih licenci igrača Daniela Olma Carvajala i Paua Víctora Delgada, koji je podnijela FC Barcelona.
Nakon što je FCB 3. januara 2025. ispunila zahtjeve ekonomske kontrole LaLige, i nakon što je klub kompletirao relevantnu dokumentaciju, La Liga - tijelo za validaciju budžeta odlučilo je produžiti ograničenje troškova za sportske ekipe FC Barcelone od gore navedenog datuma.
S tim u vezi, nakon što je FC Barcelona zatražila licence za gorepomenute igrače i nakon analize važećih federalnih propisa, Nadzorni odbor je saglasan da neće dati preliminarnu licencu niti konačnu licencu koju je tražila FC Barcelona za igrače g. Daniela. Olmo Carvajal i g. Pau Víctor Delgado u skladu s tumačenjem članova 130.2 i 141.5 Opći Propisi RFEF-a koji onemogućuju igraču čija je licenca poništena da u toku iste sezone dobije licencu u istom klubu s kojim je već bio povezan.”
Barcelona je dokumentaciju imala spremnu već 31.12. . Uplata je očito legla poslije 31.12. . RFEF-LL nisu vjerovali. Sad kad se ispostavilo, da je sve uplaćeno, sad ćemo im reći da su zakasnili, što je i bio cilj. Vući za nos dok ne prođe datum i onda imaš svu zakonsku osnovu da ih odbiješ.
Cilj je bio javno poniziti, financijski oštetiti i igrački oslabiti klub iz Katalonije.
Da li je sve moglo ranije, ne znam, vjerovatno je moglo, ali o tom teško bilo ko od nas može suditi, jer niko od nas promatrača ne zna kako su tekli pregovori sa Arapima, a prije tog i sa Nike-om. Siguran sam da nekom "izbiti" iz džepa 100 mil. EUR i Nike-u 1,7 milijardi EUR do 2038 je sve samo ne lako. Vratiš im pravilo 1:1, a ne dozvoliš registraciju je upravo dokaz da su u LL namjerno sve zavlačili, bez imalo povjerenja u dokumente FC Barcelona, kao da je Barcelona tamo neki d.o.o. koji se bavi organizacijom seoskih vašara i prodajom stoke sitnog zuba. Da nešto ne valja ne bi im vratili pravilo 1:1.
Porediti ovakve transakcije sa prodajom auta je malo neozbiljno. U principu si u pravu, ali kod ovakvih ugovora stvari malo drugačije funkcioniraju. Ugovore pišu i pregledavaju vrhunske odvjetničke kancelarije, revidiraju ih najbolje revizorske kuće i nisu napisani na dvije stranice, nego na najmanje stotinu stranica sa razrađenim svim scenarijima i mogućim penalnim posljedicama. Takvi ugovori se dogovaraju i pregovaraju mjesecima.
Iz ovog prijevoda izjave je jasno da je posrijedi sabotaža, jer ponavljam, sve je bilo onako kako je Barcelona rekla i dokumentacija prije 31.12., a uplata je vjerovatno izvedena na dan 31.12. . Ko je ikad uradio neki posao sa inozemstvom zna da primitak uplate ne može biti isti radni dan, nego slijedeći u najavi, a dva dana poslije na računu. Ukoliko je između vikend ili praznik, novci su na računu prvi sljedeći radni dan. To se očito i dogodilo. Barceloni se smišljeno nije vjerovalo, kako bi se klub ponizio, doveo u ovu situaciju i oštetio u svakom pogledu.
Iducu domacu utakmicu navijaci ne ttebaju da odlaze da gledaju… neka ih sabotirju narednih mjesec dana…
Jedino sto mi je nejasno (tumačenjem članova 130.2 i 141.5 Opći Propisi RFEF-a koji onemogućuju igraču čija je licenca poništena da u toku iste sezone dobije licencu u istom klubu s kojim je već bio povezan.”), kako moze registracija biti ponistena ako su ovi vec poslali sve, ili je ponistena zbog toga sto pare nisu legle na vrijeme???
Ako je registracija ponistena zato sto pare nisu legle na vrijeme onda je opet po pravilima…
A zna li iko kako to da npr. Fatia nisu registrovali umjesto Olma… Fati i onako ne igra a prima platu… koliko znam na pocetku sezone i polusezone klub uvijek bira ko ce biti registrovan za koje takmicenje????
LL upravo to radi. Tumače ugovor sa NIKE-om kako njima odgovara. Dijele premiju za potpis ugovora na vrijeme od 14 godina, dakle na 10 mil godišnje a ne u jednom iznosu za tekuću godinu kad je ugovor potpisan i pritom za sebe zadržavaju ekskluzivu da oni moraju vidjeti sve ugovore.
Tumače od slučaja do slučaja.
Nečuveno za moj pojam. Ne bi da ponavljam ono što sam juče napisao.Svako neka sebi predoči sliku. U biznisu nogometa ništa nije slučajno.
- FCBLAUGRANA1987
- Kontakt:
Opet kazem sve mora biti crno na bijelo… u igri du stotine miliona i niko ne moze nekoga zajebati nekim „odugovlacenjem“ ili ne znam ni ja kako sto ti mislis da je Barcelona namjerno ostecena…Rodju je napisao/la: ↑04 jan 2025, 17:41Prijatelju dragi, klub koji gradi stadion od par milijardi EUR nije to što ti tvrdiš da jeste. Pravni sistemi na Zapadu funkcioniraju malo drugačije, ugovor, potpisi, bankovne garancije, čekovi, hipoteke, vrijednosna pisma, konfirmirani akreditivi L/C, ovjerena pisma namjere, sve je to vrlo striktno i beskompromisno..............Barcelona je sigurno predočila sve ugovore u kojima su precizirani uvjeti plaćanja. To ti je između takvih pravnih osoba u tom svijetu biznisa što ti kažeš crno na bijelo,a ne da neko izigrava finanacijsku kontrolu u kojoj ću jedne stiskati, a drugi će moći sve. Upravo se to događa. Ovdje se nije vjerovalo smišljeno i namjerno. Vodstvo LL ocjenjuje kako se njima pričini da je ok. Da ne ponavljamo šta su sve mijenjali zadnjih godina kako bi onemogućili neke klubove, prije svega Barcelonu. I još samo nešto. Ako ti misliš da klubovi međusobno ne dogovaraju neke odložene rokove plaćanja, onda se grdno varaš. Naravno, sve to definiraju, crno na bijelo, ugovori i to je za sudove relevantno obzirom na obligacijske zakone. Šta ako dva partnera dogovore isplatu po ugovoru za 6 mjeseci? Šta onda? Ugovor je potpisan i vrijedi. Neko će reći, ne, ja to ne priznajem?FCBLAUGRANA1987 je napisao/la: ↑04 jan 2025, 17:15Ti moras da otvoris ovi i shvatis da je Barcelona postala bas ono sto si napisao (kao da je Barcelona tamo neki d.o.o. koji se bavi organizacijom seoskih vašara i prodajom stoke sitnog zuba.),,, O kakvom to povjerrnju u transakcije pricas… Sve mora biti crno na bijelo…Rodju je napisao/la: ↑04 jan 2025, 16:49
Prevod zvanične izjave RFEF-LL s tim da zadržavam moguće pravo greške:
"Odbor za praćenje RFEF-La Liga Koordinacionog sporazuma sastao se kako bi riješio zahtjev za prethodno odobrenje i obradu federalnih licenci igrača Daniela Olma Carvajala i Paua Víctora Delgada, koji je podnijela FC Barcelona.
Nakon što je FCB 3. januara 2025. ispunila zahtjeve ekonomske kontrole LaLige, i nakon što je klub kompletirao relevantnu dokumentaciju, La Liga - tijelo za validaciju budžeta odlučilo je produžiti ograničenje troškova za sportske ekipe FC Barcelone od gore navedenog datuma.
S tim u vezi, nakon što je FC Barcelona zatražila licence za gorepomenute igrače i nakon analize važećih federalnih propisa, Nadzorni odbor je saglasan da neće dati preliminarnu licencu niti konačnu licencu koju je tražila FC Barcelona za igrače g. Daniela. Olmo Carvajal i g. Pau Víctor Delgado u skladu s tumačenjem članova 130.2 i 141.5 Opći Propisi RFEF-a koji onemogućuju igraču čija je licenca poništena da u toku iste sezone dobije licencu u istom klubu s kojim je već bio povezan.”
Barcelona je dokumentaciju imala spremnu već 31.12. . Uplata je očito legla poslije 31.12. . RFEF-LL nisu vjerovali. Sad kad se ispostavilo, da je sve uplaćeno, sad ćemo im reći da su zakasnili, što je i bio cilj. Vući za nos dok ne prođe datum i onda imaš svu zakonsku osnovu da ih odbiješ.
Cilj je bio javno poniziti, financijski oštetiti i igrački oslabiti klub iz Katalonije.
Da li je sve moglo ranije, ne znam, vjerovatno je moglo, ali o tom teško bilo ko od nas može suditi, jer niko od nas promatrača ne zna kako su tekli pregovori sa Arapima, a prije tog i sa Nike-om. Siguran sam da nekom "izbiti" iz džepa 100 mil. EUR i Nike-u 1,7 milijardi EUR do 2038 je sve samo ne lako. Vratiš im pravilo 1:1, a ne dozvoliš registraciju je upravo dokaz da su u LL namjerno sve zavlačili, bez imalo povjerenja u dokumente FC Barcelona, kao da je Barcelona tamo neki d.o.o. koji se bavi organizacijom seoskih vašara i prodajom stoke sitnog zuba. Da nešto ne valja ne bi im vratili pravilo 1:1.
Porediti ovakve transakcije sa prodajom auta je malo neozbiljno. U principu si u pravu, ali kod ovakvih ugovora stvari malo drugačije funkcioniraju. Ugovore pišu i pregledavaju vrhunske odvjetničke kancelarije, revidiraju ih najbolje revizorske kuće i nisu napisani na dvije stranice, nego na najmanje stotinu stranica sa razrađenim svim scenarijima i mogućim penalnim posljedicama. Takvi ugovori se dogovaraju i pregovaraju mjesecima.
Iz ovog prijevoda izjave je jasno da je posrijedi sabotaža, jer ponavljam, sve je bilo onako kako je Barcelona rekla i dokumentacija prije 31.12., a uplata je vjerovatno izvedena na dan 31.12. . Ko je ikad uradio neki posao sa inozemstvom zna da primitak uplate ne može biti isti radni dan, nego slijedeći u najavi, a dva dana poslije na računu. Ukoliko je između vikend ili praznik, novci su na računu prvi sljedeći radni dan. To se očito i dogodilo. Barceloni se smišljeno nije vjerovalo, kako bi se klub ponizio, doveo u ovu situaciju i oštetio u svakom pogledu.
Iducu domacu utakmicu navijaci ne ttebaju da odlaze da gledaju… neka ih sabotirju narednih mjesec dana…
Jedino sto mi je nejasno (tumačenjem članova 130.2 i 141.5 Opći Propisi RFEF-a koji onemogućuju igraču čija je licenca poništena da u toku iste sezone dobije licencu u istom klubu s kojim je već bio povezan.”), kako moze registracija biti ponistena ako su ovi vec poslali sve, ili je ponistena zbog toga sto pare nisu legle na vrijeme???
Ako je registracija ponistena zato sto pare nisu legle na vrijeme onda je opet po pravilima…
A zna li iko kako to da npr. Fatia nisu registrovali umjesto Olma… Fati i onako ne igra a prima platu… koliko znam na pocetku sezone i polusezone klub uvijek bira ko ce biti registrovan za koje takmicenje????
LL upravo to radi. Tumače ugovor sa NIKE-om kako njima odgovara. Dijele premiju za potpis ugovora na vrijeme od 14 godina, dakle na 10 mil godišnje a ne u jednom iznosu za tekuću godinu kad je ugovor potpisan i pritom za sebe zadržavaju ekskluzivu da oni moraju vidjeti sve ugovore.
Nečuveno za moj pojam. Ne bi da ponavljam ono što sam juče napisao.Svako neka sebi predoči sliku. U biznisu nogometa ništa nije slučajno.
Za takve stvari ima sud i ako Barcelona moze dokazati da je sve odradila kako treba onda ce se i dokazati… ako ne dokaze onda ce se vrtjeti te price o teoriju zavjere….
Najvise od svega meni smrdi Barcelona i radovi u zadnjoj sekundi, bas ono da dovedi LL u nezgodnu situaciju… Bas naprotiv mislim da ke LL ovu odluku tesko donijela (zbog velikog ulozenog novca a i samog igraca Olma) ali su morali zbog pravila koja je Barcelona prekrsila…
Zasto Laporta jos nije nista izjavio povodom ove kontravezne odluke? Zato sto vjerovatno zna da je zajebao stvar pa je radio sve panicno u zadnjoj sekundi i time isto stvarao veliki pritisak na LL…sad ce cekati nekoliko dana da dobro probere rijeci koga da otkrivi za svoj neuspjeh…
Ovo se nikad nije desilo nikome da dovedes igraca za 55m i da ga ne mozes registrovati i da postanw slobodan igrac za 6 mjeseci….
Pa bolje da su Christiansenu raskinuli ugovor i njega dali nekome dzaba nego ovako Olma…
Ja uopće ne govorim o Laporti. Mene on ne zanima.FCBLAUGRANA1987 je napisao/la: ↑04 jan 2025, 18:05Opet kazem sve mora biti crno na bijelo… u igri du stotine miliona i niko ne moze nekoga zajebati nekim „odugovlacenjem“ ili ne znam ni ja kako sto ti mislis da je Barcelona namjerno ostecena…Rodju je napisao/la: ↑04 jan 2025, 17:41Prijatelju dragi, klub koji gradi stadion od par milijardi EUR nije to što ti tvrdiš da jeste. Pravni sistemi na Zapadu funkcioniraju malo drugačije, ugovor, potpisi, bankovne garancije, čekovi, hipoteke, vrijednosna pisma, konfirmirani akreditivi L/C, ovjerena pisma namjere, sve je to vrlo striktno i beskompromisno..............Barcelona je sigurno predočila sve ugovore u kojima su precizirani uvjeti plaćanja. To ti je između takvih pravnih osoba u tom svijetu biznisa što ti kažeš crno na bijelo,a ne da neko izigrava finanacijsku kontrolu u kojoj ću jedne stiskati, a drugi će moći sve. Upravo se to događa. Ovdje se nije vjerovalo smišljeno i namjerno. Vodstvo LL ocjenjuje kako se njima pričini da je ok. Da ne ponavljamo šta su sve mijenjali zadnjih godina kako bi onemogućili neke klubove, prije svega Barcelonu. I još samo nešto. Ako ti misliš da klubovi međusobno ne dogovaraju neke odložene rokove plaćanja, onda se grdno varaš. Naravno, sve to definiraju, crno na bijelo, ugovori i to je za sudove relevantno obzirom na obligacijske zakone. Šta ako dva partnera dogovore isplatu po ugovoru za 6 mjeseci? Šta onda? Ugovor je potpisan i vrijedi. Neko će reći, ne, ja to ne priznajem?FCBLAUGRANA1987 je napisao/la: ↑04 jan 2025, 17:15
Ti moras da otvoris ovi i shvatis da je Barcelona postala bas ono sto si napisao (kao da je Barcelona tamo neki d.o.o. koji se bavi organizacijom seoskih vašara i prodajom stoke sitnog zuba.),,, O kakvom to povjerrnju u transakcije pricas… Sve mora biti crno na bijelo…
Za takve stvari ima sud i ako Barcelona moze dokazati da je sve odradila kako treba onda ce se i dokazati… ako ne dokaze onda ce se vrtjeti te price o teoriju zavjere….
Najvise od svega meni smrdi Barcelona i radovi u zadnjoj sekundi, bas ono da dovedi LL u nezgodnu situaciju… Bas naprotiv mislim da ke LL ovu odluku tesko donijela (zbog velikog ulozenog novca a i samog igraca Olma) ali su morali zbog pravila koja je Barcelona prekrsila…
Zasto Laporta jos nije nista izjavio povodom ove kontravezne odluke? Zato sto vjerovatno zna da je zajebao stvar pa je radio sve panicno u zadnjoj sekundi i time isto stvarao veliki pritisak na LL…sad ce cekati nekoliko dana da dobro probere rijeci koga da otkrivi za svoj neuspjeh…
Ovo se nikad nije desilo nikome da dovedes igraca za 55m i da ga ne mozes registrovati i da postanw slobodan igrac za 6 mjeseci….
Pa bolje da su Christiansenu raskinuli ugovor i njega dali nekome dzaba nego ovako Olma…
P.S. Ispada da bi se još mogli sažaliti na LL i Tebasa.
Svašta.
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Neko stream?
Ovdje je bitno samo da se niko ne ozljedi.
- jasonstatham
- Kontakt:
Laporta ad hoc kiks.
Trebao je ispipati teren sa la ligom i Tebasom recimo početkom decembra. Čim bi vidio da će ga odhebati, pokrenuti Dubai priču. Ali ok, nije mu prioritet bio 1:1, nego registracija, kockao je, rizikovao i izgubio. La liga je mogla ovo riješiti drugačije, biti fleksibilna, ali hobotnica ima svoje ljude i tamo, naravno, zašto ne bi iskoristili situaciju, napravili pritisak i naudili neprijatelju.
Ironija je da su sada na 1:1, mogu dovoditi igrače i registrovati ih, ali ne ovu dvojicu. Cirkus.
Neće ovdje biti ništa više od ovoga. Opcija a) Olmo i Pau treniraju i ne igraju do avgusta 2025. Opcija b) Eventualno da bi ostali u formi idu na 6 mjeseci posudbu. Barcelona dovodi nove igrače. Laporta ostaje, ništa od skandala, život ide dalje. Ako Barcelona ovisi o jednom Olmu, jbg onda.
Ekstremno, ekstremno je važno uzeti super kup.
Trebao je ispipati teren sa la ligom i Tebasom recimo početkom decembra. Čim bi vidio da će ga odhebati, pokrenuti Dubai priču. Ali ok, nije mu prioritet bio 1:1, nego registracija, kockao je, rizikovao i izgubio. La liga je mogla ovo riješiti drugačije, biti fleksibilna, ali hobotnica ima svoje ljude i tamo, naravno, zašto ne bi iskoristili situaciju, napravili pritisak i naudili neprijatelju.
Ironija je da su sada na 1:1, mogu dovoditi igrače i registrovati ih, ali ne ovu dvojicu. Cirkus.
Neće ovdje biti ništa više od ovoga. Opcija a) Olmo i Pau treniraju i ne igraju do avgusta 2025. Opcija b) Eventualno da bi ostali u formi idu na 6 mjeseci posudbu. Barcelona dovodi nove igrače. Laporta ostaje, ništa od skandala, život ide dalje. Ako Barcelona ovisi o jednom Olmu, jbg onda.
Ekstremno, ekstremno je važno uzeti super kup.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Minus je igranje Inoga, Koundea, Pedrija i Lewata.
Ako sad Fati i onaj panj Dominguez ne mogu dobiti 90minuta, ne znam kad će.
Ako sad Fati i onaj panj Dominguez ne mogu dobiti 90minuta, ne znam kad će.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
- NisamInSajder
- Kontakt:
Kakva glupost je ova objava... Dio stvari se desio prije 3-4 godine. Umtiti kad je dobio ugovor novi i vrijedio je tih para (bio ako ne, onda sigurno top 3 najbolji štoper svijeta), ko je mogao pretpostaviti povredu i da će otići u injury prone igrače i uništit sebi karijeru. Lenglet realno jest preuveličano, ali ima tu i korone, isto kao i kod de Jonga, kao i velika većina tadašnje ekipe koja nije primala platu u tih nekoliko mjeseci koliko je korona kriza trajala, znači ne treba im nikad dati te pare ? Ferrana je doveo sam Laporta, zaslužuje manju platu sigurno. Eric Garcia je također Laportin transfer. Ansu Fati, svi bi mu produžili ugovor tada, i svi navijači su tada odobravali toliki ugovor jer je bio "zlatna koka" kao što je sad Yamal, doživio istu sudbinu kao i Umtiti.1921boy je napisao/la: ↑04 jan 2025, 14:55Da bi se upotpunila perspektiva zašto Barça, između ostalog, ima probleme s registracijom igrača i besmislenim platnim listama donosimo nekoliko poredbi:
Umtiti je zarađivao 20 miliona eura po sezoni, 9 miliona više nego što Van Dijk zarađuje trenutno.
Lenglet je zarađivao 16 miliona eura po sezoni, 5 miliona više nego što Van Dijk zarađuje trenutno.
Braithwaite je u 2020. zaradio 4 miliona eura, 1 milion više od Luisa Díaza trenutno.
Ferran Torres zarađuje 10 miliona eura trenutno u sezoni, 3 miliona više od Cola Palmera trenutno.
Frenkie de Jong je zaradio oko 37 miliona prošle sezone, 19 miliona više od Salaha. Ove sezone Frankie zarađuje 19 miliona, 1 milion više od Salaha.
Eric García zarađuje 6 miliona eura, koliko je zaradio Alphonso Davies prije dvije sezone.
Ansu Fati zarađuje 14 miliona, 10 miliona više nego Florian Wirtz trenutno.
Ali ljudi, svi ti problemi nisu od jučer, te plate se vuku godinama. Imaš i Raphinhu i Lewu koji primaju bruku para, a ne vrijede takve pare sigurno. I ponavljam to nije problem, tako su ispregovarali, klub pristao jer očigledno može to podnijeti. Sada ti neki podaci oko plata, finansija su samo sporedna ulica glavnog problema kluba.
Predsjednik Laporta, članovi Uprave i ostali, su od samog dolaska Olma u augustu znali da je registrovan samo do 31.12, da treba osloboditi financije, od tada je prošao septembar, oktobar, novembar, decembar, 4 mjeseca, 122 dana. I za tih 122 dana se nije riješilo to pitanje, čekao se 31.12., nekakve hitre prodaje za smanjeni iznos VIP loža i opet nisi uspio registrovat Olma i Vicotra. Da li si ih mogao registrovat, da! Mogao si tako što si odmah 1.9., krenuo u rješavanje tog problema i onda hladno iznađeš normalno rješenje, najbezbolnije, i registruješ oba igrača na trajnu registraciju u oktobru/novembru itd.. Uglavnom, svako ko želi može shvatiti poantu šta želim reći.
I da nemoj da sad neko piše ugovor sa Nikeom, kao zar nije on dovoljan, prvo on je ugovor na 10tak godina, računovodstveno će tako se i pisati, a u odnosu na stari ugovor povećanje je nekih 15-20 miliona po sezoni. Vjerovatno nadoknadili ona prava što su prodali prije koju godinu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Još nam samo nisi rekao koje je to najbezbolnije rješenje-poanta?NisamInSajder je napisao/la: ↑04 jan 2025, 22:34Kakva glupost je ova objava... Dio stvari se desio prije 3-4 godine. Umtiti kad je dobio ugovor novi i vrijedio je tih para (bio ako ne, onda sigurno top 3 najbolji štoper svijeta), ko je mogao pretpostaviti povredu i da će otići u injury prone igrače i uništit sebi karijeru. Lenglet realno jest preuveličano, ali ima tu i korone, isto kao i kod de Jonga, kao i velika većina tadašnje ekipe koja nije primala platu u tih nekoliko mjeseci koliko je korona kriza trajala, znači ne treba im nikad dati te pare ? Ferrana je doveo sam Laporta, zaslužuje manju platu sigurno. Eric Garcia je također Laportin transfer. Ansu Fati, svi bi mu produžili ugovor tada, i svi navijači su tada odobravali toliki ugovor jer je bio "zlatna koka" kao što je sad Yamal, doživio istu sudbinu kao i Umtiti.1921boy je napisao/la: ↑04 jan 2025, 14:55Da bi se upotpunila perspektiva zašto Barça, između ostalog, ima probleme s registracijom igrača i besmislenim platnim listama donosimo nekoliko poredbi:
Umtiti je zarađivao 20 miliona eura po sezoni, 9 miliona više nego što Van Dijk zarađuje trenutno.
Lenglet je zarađivao 16 miliona eura po sezoni, 5 miliona više nego što Van Dijk zarađuje trenutno.
Braithwaite je u 2020. zaradio 4 miliona eura, 1 milion više od Luisa Díaza trenutno.
Ferran Torres zarađuje 10 miliona eura trenutno u sezoni, 3 miliona više od Cola Palmera trenutno.
Frenkie de Jong je zaradio oko 37 miliona prošle sezone, 19 miliona više od Salaha. Ove sezone Frankie zarađuje 19 miliona, 1 milion više od Salaha.
Eric García zarađuje 6 miliona eura, koliko je zaradio Alphonso Davies prije dvije sezone.
Ansu Fati zarađuje 14 miliona, 10 miliona više nego Florian Wirtz trenutno.
Ali ljudi, svi ti problemi nisu od jučer, te plate se vuku godinama. Imaš i Raphinhu i Lewu koji primaju bruku para, a ne vrijede takve pare sigurno. I ponavljam to nije problem, tako su ispregovarali, klub pristao jer očigledno može to podnijeti. Sada ti neki podaci oko plata, finansija su samo sporedna ulica glavnog problema kluba.
Predsjednik Laporta, članovi Uprave i ostali, su od samog dolaska Olma u augustu znali da je registrovan samo do 31.12, da treba osloboditi financije, od tada je prošao septembar, oktobar, novembar, decembar, 4 mjeseca, 122 dana. I za tih 122 dana se nije riješilo to pitanje, čekao se 31.12., nekakve hitre prodaje za smanjeni iznos VIP loža i opet nisi uspio registrovat Olma i Vicotra. Da li si ih mogao registrovat, da! Mogao si tako što si odmah 1.9., krenuo u rješavanje tog problema i onda hladno iznađeš normalno rješenje, najbezbolnije, i registruješ oba igrača na trajnu registraciju u oktobru/novembru itd.. Uglavnom, svako ko želi može shvatiti poantu šta želim reći.
I da nemoj da sad neko piše ugovor sa Nikeom, kao zar nije on dovoljan, prvo on je ugovor na 10tak godina, računovodstveno će tako se i pisati, a u odnosu na stari ugovor povećanje je nekih 15-20 miliona po sezoni. Vjerovatno nadoknadili ona prava što su prodali prije koju godinu.
Koliko si ti to ugovora sa Nike-om napravio u životu kad je to tako jednostavno, pa mi se čini da bagateliziraš višak u odnosu na prije "nekih 15-20 miliona po sezoni"? Još samo da si dodao "pišljivih".
Ja nisam niti jedan. Kao to nije ništa i nemoj da to neko spominje. Stari, piši CV i šalji na FC Barcelona i spasi klub.
1,7 milijardi EUR prihoda, haloooooo.
No, ne radi se o tom. Imaju ekipu protiv sebe, koja ih želi uništiti i poniziti pred svima.
Za onog koji je spominjao plate igraca, mislim da je pomijesao mnogo stvari. Ali samo bih zelio reci da su Real Madrid i Barselona velicine i da se po prirodi u tim klubovima dugi niz godina jurilo zbog mnogo cega, a izmedju ostalog i plate. I to je normalno. Ti klubovi su kroz svoju historiju mnogo zaradjivali na sve strane i tako i bili u mogućnosti dati velike plate.
Tako da nije to samo Barselona u pitanju. Ako pogledamo plate Real Madrida, Alaba ima za nekih 40% vecu platu od Virgila, Ceballos koji maltene igra samo kad nužda natjera ima skoro platu kao Trent i jos masa tih primjera.
Nisu slucajno svi uvijek od malih nogu mastali da igraju za real madrid ili barselonu.
Tako da nije to samo Barselona u pitanju. Ako pogledamo plate Real Madrida, Alaba ima za nekih 40% vecu platu od Virgila, Ceballos koji maltene igra samo kad nužda natjera ima skoro platu kao Trent i jos masa tih primjera.
Nisu slucajno svi uvijek od malih nogu mastali da igraju za real madrid ili barselonu.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Sva poentaNisamInSajder je napisao/la: ↑04 jan 2025, 22:34

A i ono utakmica sto je Olmo igrao je "zahvaljujuci" povredi Christensena na cije je mjesto privremeno upao Olmo, a ne nesposobnim levatima koji vode Barcu. Sada vise nema te opcije.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 05 jan 2025, 11:04, ukupno mijenjano 2 puta.
We, the undersigned groups, platforms and associations, would like to first express that we would not have wanted to issue any new statement. We have issued several statements in recent years, the main reason being the lack of response from the current administration and its failure to take the measures we have repeatedly demanded.
We want the club to work in an organised and efficient way, to have excellent management, to be a pioneer in many positive initiatives and to anticipate the future. If that were the case, we would be living a different kind of Barcelona. But denying reality and believing that change can happen automatically is not part of mature association behaviour, and if we allow things to go wrong socially, we will end up losing everything we love.
We will not go into the details of the events we have witnessed in recent weeks, as they are well known to everyone.
In recent weeks, the list of failures has grown significantly, such as:
- Failure to respect the auditor’s opinion in approving the 2023/2024 accounts to avoid recognising ordinary losses.
- Mysterious committee acknowledges Nike deal.
- Trying to sign a player for a basketball team in a suspicious and unfair manner.
- The constant uncertainty about the future of “Blaugrana”.
- Negligence in registering players Dani Olmo and Pau Victor at the last minute, even though the club had 4 months to do so.
- Loss of 20 years of commercial rights to foreign companies, after the management promised not to do so, ultimately resulting in lost revenue in the coming years.
- He refused to have any dialogue with the fans in the stands, which had a negative impact on everyone.
In addition to the clear violations of election promises, the ongoing neglect of the administration is compounded by a clear social crisis.
However, we see no point in continuing to present all this to the public, as everyone knows the situation perfectly well. We would just like to point out that there is a limit to patience, and if this limit is continually exceeded, it could one day lead to an irreversible point, causing irreparable economic and social damage. Unfortunately, the club's image and reputation have been severely damaged for a long time.
Our demands:
We call on the current Board of Directors to show the true spirit of Barça. We call on them to respect the slogan they used to win the last elections: “We love Barça”.
If this sentence really means anything, they need to understand that they need to act now. So, we ask them:
1. Resign immediately to pave the way for a new phase with different management methods, and with people with new energy to bring about change and revitalise the club, which clearly needs professional management.
2. If they do not want to resign, they should at least respect the opinion of the members and make this a binding matter of trust, through the legal mechanisms proposed by some groups 4 months ago.
3. If they do not respond, we will not rule out resorting to a vote of no confidence, which is the only tool that members have against mismanagement, although it is unfortunate that the club's fans have to resort to this procedure. For this reason, we ask them to put their love for Barça above all other considerations.
Visca Barca Visca Catalunya.

Ko je po tebi najbolje rješenje za predsjednika Barcelone?
Bilo ko- ko ce za 4 mjeseca vremena znati registrovati igraca kojeg je prethodno platio 55 miliona. A ne da se bruka javno ko Laporta.
Posteno govoreci, ovakve blamaze se nisu desavale ni pacovu Bartomeu.
Uopšte nije sporno da Laporta radi pogrešno, ja ga ne branim jer mi je drag, naprotiv, ali dobro moramo paziti šta želimo, ja ne želim još jednog Bartu na čelu Barcelone, a svi ovi lešinari što letaju oko pozicije predsjednika su produžene ruke Rosella i Barte.
Ono što je čudno u svemu ovome je da je Laporta pozvao i Bartomeua i Rosella na 125 godišnjicu kluba i rekao da ih se pusti na miru, da ga Freixa brani, da dobro ste pročitali, Freixa brani Laportu i smatra da je zahtijevanje ostavki igra Barceloninih neprijatelja u ovom trenutku. 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.