FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
23%
2. Borbu za Evropu
79
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 159

lakilone
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la lakilone » 06 jan 2025, 11:27

CentarsutNaClanak921 je napisao/la:
06 jan 2025, 10:07
Ima li iko blizak klubu ili samom Boljeviću da ga se barem opomene za ovaj IG story, tj. "pjevača"?
Sasvim korektan story, ne vidim gdje je problem.

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 06 jan 2025, 11:30

Instagram mafija. Sta bi ljudi da nemaju ove usrane mreze, isto spijuni. Ohladite malo.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 06 jan 2025, 11:31

lakilone je napisao/la:
06 jan 2025, 11:27
Ima li iko blizak klubu ili samom Boljeviću da ga se barem opomene za ovaj IG story, tj. "pjevača"?
"De gustibus non est disputandum"
Ili ti ga : O ukusima se ne raspravlja! :kafa:
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

CentarsutNaClanak921
Kontakt:

Post Postao/la CentarsutNaClanak921 » 06 jan 2025, 11:49

lakilone je napisao/la:
Super ako ne vidiš gdje je problem. Želim onda da ti bmk na rođendanu zapjeva.
Zašto je sve u čemu smo mi, u čemu je Željo, uvijek tako teško?
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!

FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 06 jan 2025, 11:51

Najbolje da ne slavi Bozic.
Pretjerujete.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 06 jan 2025, 12:02

06 jan 2025, 11:49
lakilone je napisao/la:
Brate moj, dao bih godisnju platu da mi na svadbi on pjeva, pa eto ako imas kakav kontakt, da mi sredis, bio bih ti bas zahvalan.

CentarsutNaClanak921
Kontakt:

Post Postao/la CentarsutNaClanak921 » 06 jan 2025, 12:28

godrina je napisao/la:
06 jan 2025, 11:51
Najbolje da ne slavi Bozic.
Pretjerujete.
Ne prebacuj mi na to jer to nisam spomenuo nigdje. Ja svaki praznik volim i uvažavam i čestitam se sa ljudima drugih vjeroispovjesti. Problem je čiju pjesmu stavljaš i šta pominjanje te osobe znači tamo gdje se voli ova naša domovina.

A on ako to ne zna, onda je odrastao u Japanu, a ne u Podgorici
Zašto je sve u čemu smo mi, u čemu je Željo, uvijek tako teško?
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!

FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 06 jan 2025, 12:44

Smaras jarane. Teme je FK. ZELJEZNICAR

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 06 jan 2025, 13:07

lakilone je napisao/la:
06 jan 2025, 12:02
lakilone je napisao/la:

Brate moj, dao bih godisnju platu da mi na svadbi on pjeva, pa eto ako imas kakav kontakt, da mi sredis, bio bih ti bas zahvalan.
Realno jbt on u usta
FUJ
Baja Mala Kurcina cetnik dokazani ratu pjevo Karadzicu i Mladicu dok su Bosnje klali
Ima milion pjesama o ratu i BiH

Fuj zgadio si mi se lakilone drama
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 06 jan 2025, 13:29

Manite se gluposti debili

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 06 jan 2025, 13:43

Nego, ima li nekih naznaka za pojačanja? Vidim, sve se više piše o Aljaberovom transferu, sve je, navodno, više klubova u igri, a s njim ili bez njega, valjalo bi se pojačati.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 06 jan 2025, 13:44

MrkiMedo je napisao/la:
06 jan 2025, 13:29
Manite se gluposti debili
Kod nas samo nek se kuha. Sretan praznik svima koji slave.
Fk Željezničar.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 06 jan 2025, 16:20

Ma nije meni sto problem pjesma o Bozicu i to
Ne volim Baju cetalja i vise me je laki razocaro hahah
Sretan Bozic svakako
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 06 jan 2025, 17:30

lakilone je napisao/la:
lakilone je napisao/la:

Kakvu svadbu ba ti si **** jedan obicni idi sisaj kitu vlahadiji.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 06 jan 2025, 17:32

MocMahale444 je napisao/la:
06 jan 2025, 17:30
lakilone je napisao/la:

Kakvu svadbu ba ti si **** jedan obicni idi sisaj kitu vlahadiji.
smiri se ptico moja bijeli labude.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 06 jan 2025, 17:34

Hajde razguli s teme papak, ja ovdje stojeci pisam.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 06 jan 2025, 19:58

Zanimljivo je da je Željezničar promijenio plan za pripreme u Turskoj, tačnije protivnika u posljednjoj provjeri pred put u Sarajevo.

Umjesto sa makedonskim Sileksom, Željezničar će 4. februata igrati protiv Šahtara, slavnog kluba iz Ukrajine koji ove sezone nastupa u Ligi prvaka.
Je li ovo Dario Srna hoće da vidi sa čime raspolažemo?!

:kafa:

https://www.vijesti.ba/clanak/675676/ze ... ige-prvaka
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 06 jan 2025, 21:01

INTERVJU / Admir Tunović: Klub jača iz dana u dan, očekuju nas bolja vremena

Predsjednik FK Željezničar, Admir Tunović, govorio je o protekloj 2024. godini, sportskom, organizacijskom i administrativnom dijelu, infrastrukturi i planovima za 2025. godinu.

Kako biste ocijenili sportske rezultate FK Željezničar u 2024. godini? Koji je sportski cilj u 2025. godini i kakva je općenito sportska perspektiva Kluba?

– Protekla godina na sportskom planu bila je vrlo izazovna za naš Klub. Poznato nam je da smo u ovo vrijeme prošle godine bili u situaciji da se borimo za goli opstanak što je bio šok za sve nas u i oko Kluba. Ipak, zajedničkim naporima svih Željovaca, uspjeli smo prebroditi krizu i privesti kraju jednu od najtežih poslijeratnih sezona. Nadam se da ćemo svi iz protekle sezone izvući pouke i da nikad više nećemo dozvoliti da se dovedemo u situaciju u kojoj smo bili. Vjerujem da nas je ovo teško iskustvo još više zbližilo i evo već ova sezona pokazuje da smo iz krize izašli snažniji.

– Prvi dio sezone 2024/2025 možemo ocijeniti uspješnim. Smatram da imamo kvalitetan stručni štab i kvalitetnu ekipu koju uz još nekoliko ciljanih pojačanja možemo dodatno unaprijediti. Naš cilj ove sezone je da izborimo Evropu i da što bolje predstavimo bh. fudbal.

– Razmišljamo dugoročno i u tom smislu smo još prije kraja prvog dijela polusezone pristupili pregovorima sa ključnim igračima kako bismo produžili i poboljšali njihove ugovore. Na taj način želimo poslati poruku i igračima i navijačima da već sada planiramo ne samo narednu, već i sezone u daljnjoj budućnosti. Naša sportska perspektiva je konstantno napredovanje u bodovnom i tabelarnom smislu, razvoj mladih igrača te ostvarivanje izlaznih inostranih transfera. Mislim da smo nakon nekoliko godina konačno došli u situaciju da u izlogu imamo nekoliko igrača koji su interesantni inostranim klubovima. Planski ćemo raditi na tome kako bismo ostvarili transfere, a da istovremeno ne naštetimo značajno kvalitetu rostera. Ove transfere gledamo i kao zamajac za dodatna ulaganja u ekipu, stručni štab i sportsku infrastrukturu.

Koji su ključni infrastrukturni projekti koji su realizovani u 2024. godini i koji su planirani u 2025. godini? Kako će oni dugoročno utjecati na razvoj Kluba?

– U protekloj godini realizirali smo dugo planirani projekat izgradnje biletarnice. Na ovaj način unaprijedili smo prodaju ulaznica u smislu većeg broja prodajnih mjesta i brzine prodaje čime smo svakako poboljšali korisničko iskustvo za naše navijače. Također, vraćanjem prostora u gabarite stadiona doprinijeli smo i boljem vizuelnom izgledu tribine i pokazali koji je to standard koji želimo primijeniti za cijelu sjevernu tribinu.

– U protekloj godini nastavili smo aktivnosti na projektu izgradnje južne tribine. Uspješno smo kompletirali projektnu dokumentaciju i u narednim sedmicama očekujemo objavu međunarodnog tendera za izbor izvođača radova. Ovo je kapitalan projekat za Klub i svakako planiramo uložiti značajno vrijeme i energiju za njegovu realizaciju. Ovom prilikom zahvaljujem se lokalnoj zajednici, Općina Novo Sarajevo, Ministarstvu kulture i sporta KS te Zavodu za izgradnju KS na podršci i partnerskom odnosu. Bez njihove podrške realizacija ovog projekta ne bi bila moguća.

– Nadalje, u narednom periodu planiran je i projekat modernizacije vanjske fasade sjeverne tribine. To je ogledalo Kluba i zaista je došlo vrijeme da izgled tribine standardiziramo i na taj način povećamo i komercijalnu vrijednost naših poslovnih prostora te marketinškog prostora. Općina Novo Sarajevo je ključni partner i za ovaj projekat i zaista vjerujem da ćemo zajedničkim snagama kreirati novu vrijednost i za Klub i za lokalnu zajednicu.

– Posljednje, ali ne i manje bitno, uskoro krećemo sa projektom novog klupskog fan shopa. Novi shop bit će u značajno većem prostoru, sa modernijim enterijerom i mnogo većom ponudom nego dosad. Svjesni smo da u ovom segmentu imamo mnogo prostora za napredak i zaista uvjeravam naše navijače da će tako i biti. Također, u ovoj godini planiramo i otvaranje klupskog fan shopa u centru grada.

FK Željezničar već nekoliko godina ima finansijsku izuzetno izazovnu situaciju. Kakvo je trenutno stanje klupskih finansija i da li ste zadovoljni napretkom u ovom segmentu tokom 2024. godine?

– FK Željezničar nalazi se u ciklusu koji je započet u ljeto 2021. godine. Finansijska stabilizacija je osnov za organizacionu i sportsku stabilizaciju i napredak. U tom smislu, Klub je od 2021. godine do danas na pozitivnoj trajektoriji i sigurno ćemo nastaviti poslovati odgovorno kako bismo Klub jačali iz dana u dan. U ovom procesu, mnogo nam je pomogla lokalna zajednica koja je značajno povećala svoja izdvajanja za sport. Također, svi Željovci zajedno daju svoj doprinos svakog dana kroz sponzorstva, kupovinu ulaznica, kupovinu u fan shopu i općenitu podršku Klubu na svakom polju. Klub još uvijek ima određene dugove iz proteklih godina i to mora biti jasno svim našim navijačima. Ova dugovanja direktno utiču na našu mogućnost ulaganja u sport i infrastrukturu, ali opet kažem, na dobrom smo putu i samo ovako trebamo nastaviti. Vjerujemo da potencijalni transferi naših igrača mogu umnogome ubrzati proces naše finansijske konsolidacije.

Koji su vaši ključni prioriteti za 2025. godinu, kako u sportskom, tako i u organizacionom smislu? Mogu li navijači očekivati nova pojačanja i kakav je plan na razvoju omladinskog pogona?

– Kao što sam već naveo, prioriteti su nam nastavak finansijske i organizacione stabilizacije, napredak u sportskom segmentu te finalizacija infrastrukturnih projekata. U organizacionom smislu, želimo pojačati administraciju gdje nam je unazad nekoliko godina zbog vrlo teške finansijske situacije u Klubu, objektivno nedostajalo kadra.

– Naravno da konstantno radimo na poboljšanju rostera i sigurno ćemo u ovom prelaznom roku dovesti tri-četiri nova igrača koji će donijeti jedan novi kvalitet našoj ekipi. U konsultaciji sa stručnim štabom i sportskim direktorom, želimo dovoditi igrače koji će zaista donijeti kvalitet, a ne biti samo broj. Također, želimo dovoditi igrače koje možemo razviti i kasnije transferirati.

– Što se tiče omladinskog pogona, jasno je da situacija nije najbolja i svakako planiramo reformisati rad. Tu podrazumijevamo i organizaciono, infrastrukturno i stručno. Klub mora početi ulagati novac u omladinski pogon kako bi dobio kvalitetne igrače, a ne samo gledati da se rad omladinskog pogona pokrije kroz članarine i budžetska izdvajanja.

Koja bi bila vaša poruka navijačima i šta mogu očekivati od Kluba u narednoj godini?

– Prije svega želim se iskreno i od srca zahvaliti našim navijačima na ogromnoj podršci koju pružaju Klubu u svakom mogućem smislu. Bez njihove podrške stvari bi bilo mnogo teže, a neke čak i teško ostvarive.

– Navijačima želim poručiti da svi u Klubu, od našeg Ade Mece i Čale, pa sve do svakog člana svih organa Kluba, radimo sve u našoj moći i u najboljoj vjeri da naš Klub napreduje svakog dana. Osjećamo obavezu prema svim Željovcima koji ovaj Klub vole i podržavaju i sigurno ćemo nastaviti i dalje još jače. Svjesni smo da ima segmenata koji mogu bolje. Uvijek može bolje. I radimo zaista koliko možemo da promjene dođu što prije. Navijače molim za povjerenje i strpljenje jer ništa nije moguće uraditi preko noći. Siguran sam da smo na dobrom putu i da nas zaista očekuju bolja vremena

Nevezano za intervju ovo je nodija
Prica se da su Madzid Sosic (22) i Dan Lagumdzija (22) za sad najblizi Grbavici
Ocekuje se samba i neki brazilci?
Mozda mozemo dogovoriti posudbu Nwerton Plameres (19) sa sportskim prijateljom i direktorom Dariom Srnom ili nekog drugog mladog igraca iz Shakhatar?
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 07 jan 2025, 02:53

Samo jako predsjednice, botovi nek pjene na zvanicnoj kao i uvijek.
Fk Željezničar.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 07 jan 2025, 12:54

Pablo11 je napisao/la:
07 jan 2025, 02:53
Samo jako predsjednice, botovi nek pjene na zvanicnoj kao i uvijek.
Puna podrska predsjeniku
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, rimljanin90 i 48 gostiju.