Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Pa oni i idu na to da se napravu incidentna situacija da bi mogli s.rati kako su ugrozeni i mitingovati o ugrozenosti. To im je cilj. Njihovi svestenici pricaju kako je sumska drzava, to je cista provokacija i sirenje lazi, a tuzilastvo gladi muda i uzimaju pare.
Ma samo odete po samar im zveknete i kazete il slavite ljudski ili mrsSkver je napisao/la: ↑07 jan 2025, 12:17Pa oni i idu na to da se napravu incidentna situacija da bi mogli s.rati kako su ugrozeni i mitingovati o ugrozenosti. To im je cilj. Njihovi svestenici pricaju kako je sumska drzava, to je cista provokacija i sirenje lazi, a tuzilastvo gladi muda i uzimaju pare.
Budi siguran da tu ima i naoruzanja, vidis da sad spremaju dernek u BL, nista drugo nego demonstarcija njihovih oruzanih snaga pod krinkom policije.NoDi80 je napisao/la: ↑07 jan 2025, 12:43Ma samo odete po samar im zveknete i kazete il slavite ljudski ili mrsSkver je napisao/la: ↑07 jan 2025, 12:17Pa oni i idu na to da se napravu incidentna situacija da bi mogli s.rati kako su ugrozeni i mitingovati o ugrozenosti. To im je cilj. Njihovi svestenici pricaju kako je sumska drzava, to je cista provokacija i sirenje lazi, a tuzilastvo gladi muda i uzimaju pare.
to je to
Šta rade ti zli nebošnjaci, umjesto da se oslobodi Fadil Novalić čija je vlada odbila prijedlog Zakona o minimalnoj plati 2021. nama na vlasti ovi koji povećavaju minimalnu platu i uništavaju dodatni profit SDA robovlasnicima.Power10 je napisao/la: ↑07 jan 2025, 13:32Ja ne znam zašto se mi čudimo svemu ovome? Kod nas je student Megatrenda Vojin MIjatović ministar poduzetništva, jer je razvio BH zastavu na kuli iznad Banjaluke, napisao 2-3 statusa protiv Dodika, a sve radi za njega, uništava entitet FBIH, povećava troškove poslodavcima, zatvara ih nedjeljom. Perfidno uništava privredu, još mu ljudi čestitaju. Drugi ministar je još podobniji pravoslavac Vedran Lakić, lijep, iz Tuzle iz "miješanog" braka, dušu dao za ministra. Može u finansije, može u industriju, gdje god treba, nema veze što ne zna. Žarko Vujović je podoban predsjednik skupštine TK, a ratno vrijeme proveo u Valjevu. Svaki bošnjo čestita praznike na dan prije, a pogledajte kako druga strana radi. Crkva je ostala netaknuta 92-95, a znate šta je rađeno sa džamijama.
I sad nama čudno što se za Božić pjevaju tschetitschke pjesme. Kupujemo Karlovačko, Jelen, Pan, Plazmu, Jadro, Janu, i opet se čudimo.
Lugavić je obična marioneta, koji nema ni hrabrosti, a biće ni znanja da nešto konkretno uradi, osim izmišljanja kružnih tokova. Slično je i sa premijerom TK Halilagićem. Za više nivoe ne treba trošiti riječi. Napravili su tri države u državi i tri kluba. U fudbalu Borac, Zrinjski i Sarajevo, u košarci Igokea, Široki i Bosna, u rukometu Leotar, Izviđač i progura se Sloboda. Šta nama još ima biti nejasno?
Mi čekamo da nam državu napravi Visoki predstavnik, Amerika, EU i sjedimo. Još nam fali mangala i kahva. Ostali imaju strategiju, a mi ne znamo ni šta to znači.
Bromazepan, Mir Boziji, Hristos se rodi.bromazepam je napisao/la: ↑07 jan 2025, 13:57Šta rade ti zli nebošnjaci, umjesto da se oslobodi Fadil Novalić čija je vlada odbila prijedlog Zakona o minimalnoj plati 2021. nama na vlasti ovi koji povećavaju minimalnu platu i uništavaju dodatni profit SDA robovlasnicima.Power10 je napisao/la: ↑07 jan 2025, 13:32Ja ne znam zašto se mi čudimo svemu ovome? Kod nas je student Megatrenda Vojin MIjatović ministar poduzetništva, jer je razvio BH zastavu na kuli iznad Banjaluke, napisao 2-3 statusa protiv Dodika, a sve radi za njega, uništava entitet FBIH, povećava troškove poslodavcima, zatvara ih nedjeljom. Perfidno uništava privredu, još mu ljudi čestitaju. Drugi ministar je još podobniji pravoslavac Vedran Lakić, lijep, iz Tuzle iz "miješanog" braka, dušu dao za ministra. Može u finansije, može u industriju, gdje god treba, nema veze što ne zna. Žarko Vujović je podoban predsjednik skupštine TK, a ratno vrijeme proveo u Valjevu. Svaki bošnjo čestita praznike na dan prije, a pogledajte kako druga strana radi. Crkva je ostala netaknuta 92-95, a znate šta je rađeno sa džamijama.
I sad nama čudno što se za Božić pjevaju tschetitschke pjesme. Kupujemo Karlovačko, Jelen, Pan, Plazmu, Jadro, Janu, i opet se čudimo.
Lugavić je obična marioneta, koji nema ni hrabrosti, a biće ni znanja da nešto konkretno uradi, osim izmišljanja kružnih tokova. Slično je i sa premijerom TK Halilagićem. Za više nivoe ne treba trošiti riječi. Napravili su tri države u državi i tri kluba. U fudbalu Borac, Zrinjski i Sarajevo, u košarci Igokea, Široki i Bosna, u rukometu Leotar, Izviđač i progura se Sloboda. Šta nama još ima biti nejasno?
Mi čekamo da nam državu napravi Visoki predstavnik, Amerika, EU i sjedimo. Još nam fali mangala i kahva. Ostali imaju strategiju, a mi ne znamo ni šta to znači.
Bromazepam, popij jedan, umjesto što ga samo reklamiraš. Koliko si ti plata isplatio sam? Koliko radnika imaš zaposlenih? Koliko si poreza platio? Koliko si ljudi zaposlio? Koliki je promet tvojih preduzeća? A nemaš radnike i preduzeće.. Onda, ne seri!bromazepam je napisao/la: ↑07 jan 2025, 13:57Šta rade ti zli nebošnjaci, umjesto da se oslobodi Fadil Novalić čija je vlada odbila prijedlog Zakona o minimalnoj plati 2021. nama na vlasti ovi koji povećavaju minimalnu platu i uništavaju dodatni profit SDA robovlasnicima.Power10 je napisao/la: ↑07 jan 2025, 13:32Ja ne znam zašto se mi čudimo svemu ovome? Kod nas je student Megatrenda Vojin MIjatović ministar poduzetništva, jer je razvio BH zastavu na kuli iznad Banjaluke, napisao 2-3 statusa protiv Dodika, a sve radi za njega, uništava entitet FBIH, povećava troškove poslodavcima, zatvara ih nedjeljom. Perfidno uništava privredu, još mu ljudi čestitaju. Drugi ministar je još podobniji pravoslavac Vedran Lakić, lijep, iz Tuzle iz "miješanog" braka, dušu dao za ministra. Može u finansije, može u industriju, gdje god treba, nema veze što ne zna. Žarko Vujović je podoban predsjednik skupštine TK, a ratno vrijeme proveo u Valjevu. Svaki bošnjo čestita praznike na dan prije, a pogledajte kako druga strana radi. Crkva je ostala netaknuta 92-95, a znate šta je rađeno sa džamijama.
Prema zvaničnoj statistici, oko 120.000 radnika zaposlenih u Federaciji prima minimalnu platu u iznosu od 619 KM. Dodatnih oko 70.000 radnika nema platu veću od 800 KM. Ovo znači da 190.000 radnika ima plate niže od 800 KM. To predstavlja oko 35 % zaposlenih u FBiH. Plate niže od 1.000 KM u FBiH ima više od 240.000 radnika.Power10 je napisao/la: ↑07 jan 2025, 14:11Bromazepam, popij jedan, umjesto što ga samo reklamiraš. Koliko si ti plata isplatio sam? Koliko radnika imaš zaposlenih? Koliko si poreza platio? Koliko si ljudi zaposlio? Koliki je promet tvojih preduzeća? A nemaš radnike i preduzeće.. Onda, ne seri!bromazepam je napisao/la: ↑07 jan 2025, 13:57Šta rade ti zli nebošnjaci, umjesto da se oslobodi Fadil Novalić čija je vlada odbila prijedlog Zakona o minimalnoj plati 2021. nama na vlasti ovi koji povećavaju minimalnu platu i uništavaju dodatni profit SDA robovlasnicima.Power10 je napisao/la: ↑07 jan 2025, 13:32Ja ne znam zašto se mi čudimo svemu ovome? Kod nas je student Megatrenda Vojin MIjatović ministar poduzetništva, jer je razvio BH zastavu na kuli iznad Banjaluke, napisao 2-3 statusa protiv Dodika, a sve radi za njega, uništava entitet FBIH, povećava troškove poslodavcima, zatvara ih nedjeljom. Perfidno uništava privredu, još mu ljudi čestitaju. Drugi ministar je još podobniji pravoslavac Vedran Lakić, lijep, iz Tuzle iz "miješanog" braka, dušu dao za ministra. Može u finansije, može u industriju, gdje god treba, nema veze što ne zna. Žarko Vujović je podoban predsjednik skupštine TK, a ratno vrijeme proveo u Valjevu. Svaki bošnjo čestita praznike na dan prije, a pogledajte kako druga strana radi. Crkva je ostala netaknuta 92-95, a znate šta je rađeno sa džamijama.
Skreni priču sa tschetnichog orgijanja u pola Tuzle, kao da je 92 na socijalno pitanje. Kada već sereš, sa pričom Vojina Mijatovića, da ti kažem, 27 radnika u privredi, radi za 70 uhljeba u državnoj administraciji. Preko 6 milijardi KM se preko vodnih naknada i još 6 milijardi za nesreće, privreda uplati za jednu godinu, a **** MIjatović i Nikšič ne mogu uraditi 70 m pruge. Onaj put dole u Jablanici još je u žutim trakama i neće biti porpavljen u narednih 10 godina. Najveći dužnici su ŽEljeznice FBiH, Bolnice, rudnici kojima upravljaju stručnjaci sa Megatrenda, svaki budžet od Lokalne zajednice do države je u deficitu, odnosno gubitku, a uzimaju koliko hoće i kad hoće. Zaboli me i za SDP i SDA, hoću da živim. Ne volim ni Bakira, ni Nikšića, ni Mijatovića, ni Komšića, prije svega jer nemaju sata radnog staža van budžeta, ili pomoći budžeta. Zajebi priču o strankama!bromazepam je napisao/la: ↑07 jan 2025, 14:15Prema zvaničnoj statistici, oko 120.000 radnika zaposlenih u Federaciji prima minimalnu platu u iznosu od 619 KM. Dodatnih oko 70.000 radnika nema platu veću od 800 KM. Ovo znači da 190.000 radnika ima plate niže od 800 KM. To predstavlja oko 35 % zaposlenih u FBiH. Plate niže od 1.000 KM u FBiH ima više od 240.000 radnika.Power10 je napisao/la: ↑07 jan 2025, 14:11Bromazepam, popij jedan, umjesto što ga samo reklamiraš. Koliko si ti plata isplatio sam? Koliko radnika imaš zaposlenih? Koliko si poreza platio? Koliko si ljudi zaposlio? Koliki je promet tvojih preduzeća? A nemaš radnike i preduzeće.. Onda, ne seri!bromazepam je napisao/la: ↑07 jan 2025, 13:57
Šta rade ti zli nebošnjaci, umjesto da se oslobodi Fadil Novalić čija je vlada odbila prijedlog Zakona o minimalnoj plati 2021. nama na vlasti ovi koji povećavaju minimalnu platu i uništavaju dodatni profit SDA robovlasnicima.
Prema “potrošačkoj korpi“ u FBiH za august 2024, samo za hranu četveročlana porodica mora izdvojiti 1.313 KM. To je 38,8 % iznosa potrošačke korpe koja je 3.379 KM. Minimalna plata od 619 KM prema tome pokriva tek 47 % troškova hrane, odnosno tek oko 18 % iznosa potrošačke korpe koju neće pokriti ni 1.000 KM neto plate.
Istovremeno, od poslodavaca nametnutna priča o enormnom smanjivanju oporezivanja rada ne smije biti uslov za donošenje Zakona o minimalnoj plati. Pokušaji da se doprinosi na bruto plate sa 41 % obore na 28 %, pa čak i na 25 % su maksimalistički i idu u smjeru urušavanja penzionog i zdravstvenog sistema. Podsjetimo da je trenutna razlika između sredstava potrebnih za isplatu (oko 451.000) penzija u FBiH i uplaćenih doprinosa u PIO fond na godišnjem nivou u minusu oko 400 miliona KM. Uprkos tome, poslodavci traže smanjenje doprinosa za PIO.
Tokom obilježavanja badnje večeri, u dvorištu Sabornog hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli, na razglasu su emitovane pjesme koje uključuju izmijenjenu himnu Crne Gore s velikosrpskim i nacionalističkim tekstom, kao i pjesme izvođača poput Baje Malog Knindže, poznatog po sadržaju koji veliča ratne zločine i podstiče na vjersku i nacionalnu mržnju.
A brate, znači samo polako uđeš, polako izađeš, desna traka za prva dva skretanja, lijeva za naredna dva, nije neka nauka. Iskreno je meni lično ubrzalo sve, ali naš narod i pismenost...
Jos kad vidim da ljudi ne postuju prednost u kruznom...
Istina je da ne znamo voziti u kruznom ali je i cinjenica da je ono ocajno dizajniran kruzni.