FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Znači Renan, Anđusic, Duraković, Đuri, Mehmedovic odlaze. Od ovih iskreno jedini mislim da je Đuri mogao tu jos ako nista neka rotacija ovo ostalno totalno opravdano
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
Covjek dao go iz penala (odlucujuci) haveru nisi ti izvuku jedanesterac u 90 minuti pa sutiro i dao go za prolaz, zahvali se jeremehu guliju i renanu sto su iz igre dali golove.. realno branio sam Durakovica jer je bio poceo igrat ok pred povredu i mislio sam da ce vremenom bit bolji nazalost nije se uspio vrati, i to je to.. hazard fudbalske igre, hvaka bogu jos nisi u teskim godinama pokusaj u sibeniku. Hvala sretno.. nema potrebe sa ovim slikama ni sa smailijima pm..
Neznam koliko je pametno trazit spica u ovoj situaci po juznoj americi. Ja se nesjecam nijednog brazilca kao spica da je ovde nesto pokazao (Renan samo 6 mjeseci je bio ok od 2 godine) jedino onaj u SB
SMATRAM da zrinjski radi dobar potez u skautiranju igraca dinama koji su posudjeni u neke druge hnl ekipe kao i slovensku ligu.
Pavicic lulic bubanja su dokaz da ljudi igraju bolje
Rahmanovic tatar su dosli iz slovenske odnosno druge lige hrvaske
Benko da nepricamo
Ipak recimo ako sad uzmemo igrace iz srbije makedonije crne gore dosta su slabi i dista su manje pokazali od hrvatski igraca
Stojcev tatamirivic jovic djordjevica krste piksi matanovic djurickovuc mislim sve su to ok igraci al nisu nivo bubanje lulica pavicica (kratak je osto al od njeg ocekujem da bude najbolji igrac) benka itd. Borac je dosta dovodio iz srbije i nije nesto sanjima napravio
Jer evo sta fedja radi u srbskoj ligi sa 40% igraca iz bh lige. Srbska liga je u 90% slucajeva slicna nasoj i igraci su ne kvalitetni i bahati i po dosta amaterska. Normalno da igraci cz ne ulaze u ovo i doskoro igraci partizana..
Samo pogledajte ponasanje Unusica i durakovica celika renana a unusic dosao iz druge lige borise radi daje 100% a prihvaca sve odluke trenera na pravi nacin.
Kad je Marijan snimao reportazu iz kampa durakovic sjedi vamo sam oblaci kopacke kao gledaj mene BOLJI OD ROBERTA KARLOSA a trener nece da koristi moje usluge..
Imao sam osjecaj kao da je on Safet Susic pa mu klub je na neki nacin duzan da ga istrpi jer ga neide.. haveru imas sansu grzi ako nemoze i nemozes od FK SARAJEVA ocekivat razumjevanje kao da si u zelji igmanu a ubjedjen sam da inas bar 40% vecu platu nego sto bi imao u zelji igmanu gosku, kad zelis uzet pare moras bit svjestan da ces i konkurenciju jacu i da ce kurcobolja bit osunecena mnogo brze nego kod tih manjih siromasnih klubova
Neznam koliko je pametno trazit spica u ovoj situaci po juznoj americi. Ja se nesjecam nijednog brazilca kao spica da je ovde nesto pokazao (Renan samo 6 mjeseci je bio ok od 2 godine) jedino onaj u SB
SMATRAM da zrinjski radi dobar potez u skautiranju igraca dinama koji su posudjeni u neke druge hnl ekipe kao i slovensku ligu.
Pavicic lulic bubanja su dokaz da ljudi igraju bolje
Rahmanovic tatar su dosli iz slovenske odnosno druge lige hrvaske
Benko da nepricamo
Ipak recimo ako sad uzmemo igrace iz srbije makedonije crne gore dosta su slabi i dista su manje pokazali od hrvatski igraca
Stojcev tatamirivic jovic djordjevica krste piksi matanovic djurickovuc mislim sve su to ok igraci al nisu nivo bubanje lulica pavicica (kratak je osto al od njeg ocekujem da bude najbolji igrac) benka itd. Borac je dosta dovodio iz srbije i nije nesto sanjima napravio
Jer evo sta fedja radi u srbskoj ligi sa 40% igraca iz bh lige. Srbska liga je u 90% slucajeva slicna nasoj i igraci su ne kvalitetni i bahati i po dosta amaterska. Normalno da igraci cz ne ulaze u ovo i doskoro igraci partizana..
Samo pogledajte ponasanje Unusica i durakovica celika renana a unusic dosao iz druge lige borise radi daje 100% a prihvaca sve odluke trenera na pravi nacin.
Kad je Marijan snimao reportazu iz kampa durakovic sjedi vamo sam oblaci kopacke kao gledaj mene BOLJI OD ROBERTA KARLOSA a trener nece da koristi moje usluge..
Imao sam osjecaj kao da je on Safet Susic pa mu klub je na neki nacin duzan da ga istrpi jer ga neide.. haveru imas sansu grzi ako nemoze i nemozes od FK SARAJEVA ocekivat razumjevanje kao da si u zelji igmanu a ubjedjen sam da inas bar 40% vecu platu nego sto bi imao u zelji igmanu gosku, kad zelis uzet pare moras bit svjestan da ces i konkurenciju jacu i da ce kurcobolja bit osunecena mnogo brze nego kod tih manjih siromasnih klubova
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 07 jan 2025, 15:18, ukupno mijenjano 1 put.
100%GianlucaPagliuca71 je napisao/la: ↑07 jan 2025, 14:45Najvise u zivotu mrzim ovakve tipove ljudi kao sto je Durakovic. Zabio si penal svaka cast i sta sad trebamo svaki put da ti se sagnemo zbog toga dok ne odes u penziju? Ne znam je li ikad upalio jednu utakmicu na kojoj je igrao da je pogleda, da li mu je iko od porodice ikad skrenuo paznju na njegovu "igru"?
Ne znas momcino da ustopas loptu, ne znas da centriras, ne znas da probijes stranu, postavljas se uzasno i pritom ti Zekic u toku utakmice mora sto puta ponoviti da utrcis u prazan prostor.
Poslije dodjes i kacis nesto na instagram i glumis mi neku zrtvu. Mrs u pm, eto tebe nazad u BiH za pola sezone-sezonu i to negdje u Tuzla City. Kakva nam je liga kad je ovaj kloc bio najbolji bek..
1946-1987
- BegovicRamiz
- Kontakt:
nema jace teme u drzavi
- luckystrike
- Kontakt:
Ne treba zaboraviti da je Đuričković dobio priznanje od HZ u posljednjoj sezoni za svoju borbenost. Doskorašnji je i kapiten. Mislim da se malo pogubio u posljednje vrijeme ali mi nikad nije izgledao indolentan. Zahvalan je igrač ako ništa za rotacije, relativno mlad, a osim štoperske pozicije može odigrati i na zadnjem veznom. Ja bih njega još neko vrijeme zadržao.
Isto važi i za Liju, ako je njemu uredu da dobija priliku s klupe. Solidan je igrač odnosno igrač od poteza.
Sve naravno pod uslovom da nijedan od dvojice navedenih nisu preskupi.
Isto važi i za Liju, ako je njemu uredu da dobija priliku s klupe. Solidan je igrač odnosno igrač od poteza.
Sve naravno pod uslovom da nijedan od dvojice navedenih nisu preskupi.
Ja bi i Anđusica ostavio, covjek u 70min kad udje najbolji daleko na terenu bude. Jedino ako on hoce da ide zahvaliti se, ali i sad poslije povrede kad je usao pokaze da moze
Hvala im na svemu i sretno im.
Znači Šerbečić, Đuričković, Duraković, Anđušić, Mehmedović, Renan i IBJB odlaze. Volio bih da im se Rockov pridruži.
Ovako bi nam trebao onda tim izgledati:
Rogić
Čelik Soldo X
Beganović Lulić Bubanja Đorđević Jović
Guliashvili X(Turkeš?)
Po pozicijama bi to izgledalo ovako
Golman: Rogić, Rockov, Mušija, Mehić
CB: Soldo, Čelik, Jović
LB: Jović, Kuprešak, Kapetanović
RB: Beganović, Unušić
CDM: Bubanja, Jatta, Ališah
CM: Lulić, Đorđević, Pavičić, Mustafić, Krdžalić, Hamzić
ST: Guliashvili, Kyeremeh, Turkeš, (Ristić?)
Mislim da ovome sastavu nedostaju dva stopera, ako računamo Jovića na stoperu onda dva stopera. Dva LB imamo plus Alajmović. Dva napadača.
Znači Šerbečić, Đuričković, Duraković, Anđušić, Mehmedović, Renan i IBJB odlaze. Volio bih da im se Rockov pridruži.
Ovako bi nam trebao onda tim izgledati:
Rogić
Čelik Soldo X
Beganović Lulić Bubanja Đorđević Jović
Guliashvili X(Turkeš?)
Po pozicijama bi to izgledalo ovako
Golman: Rogić, Rockov, Mušija, Mehić
CB: Soldo, Čelik, Jović
LB: Jović, Kuprešak, Kapetanović
RB: Beganović, Unušić
CDM: Bubanja, Jatta, Ališah
CM: Lulić, Đorđević, Pavičić, Mustafić, Krdžalić, Hamzić
ST: Guliashvili, Kyeremeh, Turkeš, (Ristić?)
Mislim da ovome sastavu nedostaju dva stopera, ako računamo Jovića na stoperu onda dva stopera. Dva LB imamo plus Alajmović. Dva napadača.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
- luckystrike
- Kontakt:
Nedostaju ti Trako i Mujkić među pobrojanim.
Miomir i Nemanja imaju važeće ugovore do kraja sezone, koji su pod upitnikom za produženje, sumnjam da će sad ići.
Miomir i Nemanja imaju važeće ugovore do kraja sezone, koji su pod upitnikom za produženje, sumnjam da će sad ići.
-
- Kontakt:
Sport.1 pise da Andjusic i Djurickovic mogu traziti novu sredinu
Djuri manje vise ocekivano,Andjusic i vise nego pristojan igrac za klupe i nisam zadovoljan sto ide.Ne mogu sve bit prvoklasni igraci i igraci iste klase.Moras svjesno imati nekoga ko je level ispod i kome ne smeta da ulazi sa klupe.Nemanja je idealan za toga.Nece ti igrac od 10k eura sjediti na klupi 5 utakmica,to ti samo dovodi do nezadovoljstva
Djuri manje vise ocekivano,Andjusic i vise nego pristojan igrac za klupe i nisam zadovoljan sto ide.Ne mogu sve bit prvoklasni igraci i igraci iste klase.Moras svjesno imati nekoga ko je level ispod i kome ne smeta da ulazi sa klupe.Nemanja je idealan za toga.Nece ti igrac od 10k eura sjediti na klupi 5 utakmica,to ti samo dovodi do nezadovoljstva
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Znao sam da sam nekoga zaboravio.luckystrike je napisao/la: ↑07 jan 2025, 15:40Nedostaju ti Trako i Mujkić među pobrojanim.
Sp0rt1 piše da mogu tražiti novu sredinu, sumnjam da im se ostaje ovdje a znaju da se neće naigrati.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
L'otavo re di Roma F.T.
- belosevic23
- Kontakt:
to je nas glupavi mentalitet, zato i jesmo najlosiji u svim sportovima. Umjesto da zapne bolje i jace, kad vidi da je ispao iz prve postave..on glumi nekog igraca, a domet mu Igman Konjic. Iskreno ne znam kako je on bio najbolji bek lige, vjerovatno u nedostatku bilo kakvih boljih. Prespor, losa obrada lopte, centarsut vecinom los..pa zapni yebo ga ja treniraj 5 puta dnevno kad ti je Bog dao kakav takav talenatGianlucaPagliuca71 je napisao/la: ↑07 jan 2025, 14:45Najvise u zivotu mrzim ovakve tipove ljudi kao sto je Durakovic. Zabio si penal svaka cast i sta sad trebamo svaki put da ti se sagnemo zbog toga dok ne odes u penziju? Ne znam je li ikad upalio jednu utakmicu na kojoj je igrao da je pogleda, da li mu je iko od porodice ikad skrenuo paznju na njegovu "igru"?
Ne znas momcino da ustopas loptu, ne znas da centriras, ne znas da probijes stranu, postavljas se uzasno i pritom ti Zekic u toku utakmice mora sto puta ponoviti da utrcis u prazan prostor.
Poslije dodjes i kacis nesto na instagram i glumis mi neku zrtvu. Mrs u pm, eto tebe nazad u BiH za pola sezone-sezonu i to negdje u Tuzla City. Kakva nam je liga kad je ovaj kloc bio najbolji bek..
Vjerujem ZEKICU vise nego ijednom treneru koji je vodio nas klub od 1996 godine, govorim o postenoj procjeni i znanju. Ali nemozemi niko reci da Nemanja Andjusic nema mjesta da bude 17-18 igrac u nasem timu. Da se razumijemo Nemanja nije neki kvalitet da cu plakat zanjim ali on meni ima nesto sto ostatak ekipe nema, i cisto radi toga bi ga zadrzo narednih 6 mjeseci. Naravno ni uludu nebi mu ponudio sad produzenje ugovora i veca primanja, dat mu sansu jos 6 mjeseci ako ispuni uslove (da bude stabilna rezerva da donese ono nesto sto on zna)) kao sto neko rece nemogu svi bit ronaldi. E sad ako on hoce produzetak ugovora ili da ide u drugu sredinu netreba covjeku pravit problem pustit covjeka nek ide.
Djurickovic mehmedovic durakovic serbedzic balta ija licno bi otjero sve ijednog
Djurickovic mehmedovic durakovic serbedzic balta ija licno bi otjero sve ijednog
Možda Anđušić nije htio biti 17-18 igrač.Pitar6785 je napisao/la: ↑07 jan 2025, 17:10Vjerujem ZEKICU vise nego ijednom treneru koji je vodio nas klub od 1996 godine, govorim o postenoj procjeni i znanju. Ali nemozemi niko reci da Nemanja Andjusic nema mjesta da bude 17-18 igrac u nasem timu. Da se razumijemo Nemanja nije neki kvalitet da cu plakat zanjim ali on meni ima nesto sto ostatak ekipe nema, i cisto radi toga bi ga zadrzo narednih 6 mjeseci. Naravno ni uludu nebi mu ponudio sad produzenje ugovora i veca primanja, dat mu sansu jos 6 mjeseci ako ispuni uslove (da bude stabilna rezerva da donese ono nesto sto on zna)) kao sto neko rece nemogu svi bit ronaldi. E sad ako on hoce produzetak ugovora ili da ide u drugu sredinu netreba covjeku pravit problem pustit covjeka nek ide.
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Obojica ste u pravu. Vjerovatno se po konjickim kaficima prica kako ga je zekic syebo ili kondicioni trener nesto sere. Taj mentalitet se tesko izbija, dekade mogu proci uzalud.belosevic23 je napisao/la: ↑07 jan 2025, 17:04to je nas glupavi mentalitet, zato i jesmo najlosiji u svim sportovima. Umjesto da zapne bolje i jace, kad vidi da je ispao iz prve postave..on glumi nekog igraca, a domet mu Igman Konjic. Iskreno ne znam kako je on bio najbolji bek lige, vjerovatno u nedostatku bilo kakvih boljih. Prespor, losa obrada lopte, centarsut vecinom los..pa zapni yebo ga ja treniraj 5 puta dnevno kad ti je Bog dao kakav takav talenatGianlucaPagliuca71 je napisao/la: ↑07 jan 2025, 14:45Najvise u zivotu mrzim ovakve tipove ljudi kao sto je Durakovic. Zabio si penal svaka cast i sta sad trebamo svaki put da ti se sagnemo zbog toga dok ne odes u penziju? Ne znam je li ikad upalio jednu utakmicu na kojoj je igrao da je pogleda, da li mu je iko od porodice ikad skrenuo paznju na njegovu "igru"?
Inace za ove sto bi sve tjerali, ne ide to tako. Ko god stigne ne zeli biti na klupi, niti ovi iz prve postave zele na klupu, dolazi do kurcobolje i nezadovoljstva. Sirok roster definitivno DA, ali ne mozes na klupi imati messija i da bude zadovoljan i da daje 100%, to je vrlo rijetko u fudbalu. Dobar primjer je mustafic. Prosjecan igrac ali sasvim dobar da uleti sa klupe, jos ako daje sve od sebe svaki put kad udje meni je najbolji.
Znaci ovaj barac sto se spominje nije nikakav upgrade za djurickovica niti za bilo kojeg naseg stopera.Ako im je on opcija prva neka onda djurickovica.
Djurickovic je "divlji" i takticko nedovoljno potkovan stoper. Narocito za vrstu igre koju Zekic preferira.
Pustimo covjeka da sastavi ekipu po svojoj zelji i potrebi igre koju ce forsirati.
Pustimo covjeka da sastavi ekipu po svojoj zelji i potrebi igre koju ce forsirati.
- FKS -
A realno nije da se nismo najeli govana jer smo puštali trenere da prave ekipu po sebi. Zoran je doduše jedini koji je nešto pokazao.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- GianlucaPagliuca71
- Kontakt:
Sad treba doci Mirvic i reci Zekicu da ne smije dovesti boljeg od Djurickovica i da ovaj mora biti tu samo zato sto smo se mi ranije opekli. Koga to zanima, naravno da ce svaki trener sklapati ekipu prema svojoj filozofiji. Problem je u stalnom mijenjanju trenera, a ne u zahtjevima tih trenera.
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !
ZZ !
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Mateo je igrao 3 godine u Rapid Vienni i bio je plaćen 1.3 miliona eura.
Miomir nije, a niti će dobaciti do tog nivoa. Samo kažem.
Miomir nije, a niti će dobaciti do tog nivoa. Samo kažem.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka