FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- mamonelafo
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Potpisao je Lagumdžija. Sretno, lafe!
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
Jos jedan iz plejade igraca koje je @braco ugurao u klub
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Zato jer ima neke rezultate iza sebe, zadnji mandat kod nas kad je bio je bio moze se reci "golden age" nase skole. Poslije toga deset godina se trazimo, stabilizujemo a sve smo gori. Radio je i kod pitara, tu se nije nesto previse proslavio ali kod pitara je svakako drukcija situacija. Radio je i u Radniku a poslije toga i kao savjetnik i evo Radnik nas prestigo u juniorima. Ima covjek iskustva i znanja i vjerovatno mi bolje, sigurnije i dokazanije opcije nemamo.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
- mamonelafo
- Kontakt:
Ako neko bude na treningu, neka uslika. Volim te Željo!!!
Ima rezultate jer smo tad imali jake omladince kakvi se nece pojaviti u drzavi u skorije vrijeme i koji su nerijetko dolazili sa strane, nije od njih Dogan napravio igrace. Sada jednostavno imamo netalentovanu djecu kojoj Mamic ne bi pomogao. Pad naseg OP je poceo kada je nastala njihova Akademija koja je sve sto valja iz BiH pokupila i to traje i dan danas. Nama trebaju resursi kojima cemo privuci djecu sa strane da dodju, citaj smjestaj, stipendije i skolovanje i rezultat ce doci, u tome ti ne moze Dogan pomoci.irfo je napisao/la: ↑08 jan 2025, 11:39Zato jer ima neke rezultate iza sebe, zadnji mandat kod nas kad je bio je bio moze se reci "golden age" nase skole. Poslije toga deset godina se trazimo, stabilizujemo a sve smo gori. Radio je i kod pitara, tu se nije nesto previse proslavio ali kod pitara je svakako drukcija situacija. Radio je i u Radniku a poslije toga i kao savjetnik i evo Radnik nas prestigo u juniorima. Ima covjek iskustva i znanja i vjerovatno mi bolje, sigurnije i dokazanije opcije nemamo.
- Riquelme1921
- Kontakt:
100% se slažem. Svaki neutralan roditelj će odvesti svoje dijete u FK Sarajevo iz mnogo razloga, bolji uslovi za treniranje, stipendije, smještaj, školovanje, pomoći će njima a na kraju krajeva i rezultati su im bolji nego kod nas.Zvornicka je napisao/la: ↑08 jan 2025, 11:52Ima rezultate jer smo tad imali jake omladince kakvi se nece pojaviti u drzavi u skorije vrijeme i koji su nerijetko dolazili sa strane, nije od njih Dogan napravio igrace. Sada jednostavno imamo netalentovanu djecu kojoj Mamic ne bi pomogao. Pad naseg OP je poceo kada je nastala njihova Akademija koja je sve sto valja iz BiH pokupila i to traje i dan danas. Nama trebaju resursi kojima cemo privuci djecu sa strane da dodju, citaj smjestaj, stipendije i skolovanje i rezultat ce doci, u tome ti ne moze Dogan pomoci.irfo je napisao/la: ↑08 jan 2025, 11:39Zato jer ima neke rezultate iza sebe, zadnji mandat kod nas kad je bio je bio moze se reci "golden age" nase skole. Poslije toga deset godina se trazimo, stabilizujemo a sve smo gori. Radio je i kod pitara, tu se nije nesto previse proslavio ali kod pitara je svakako drukcija situacija. Radio je i u Radniku a poslije toga i kao savjetnik i evo Radnik nas prestigo u juniorima. Ima covjek iskustva i znanja i vjerovatno mi bolje, sigurnije i dokazanije opcije nemamo.
Grupa iznad svakog pojedinca.
Kad je trening danas?mamonelafo je napisao/la: ↑08 jan 2025, 11:50Ako neko bude na treningu, neka uslika. Volim te Željo!!!
Suoer potez za transfer iz GOSKa. Protiv nas je bio najbolji, a mlad je.
Ocito Al Jaber ide, sto me raduje da zaradimo, pokrijemo troskove i unaprijedimo poslovanje generalno.
Joj da hoce infrastruktura krenuti, sredjivanje sjevera, osposobljavanje istoka i gradnja juga. Nadam se da ce jug unutra imati prostor da budu neke izlozbe ili velika galerija koja prikazuje historiju kluba, stadiona, igraca, svega.
Ocito Al Jaber ide, sto me raduje da zaradimo, pokrijemo troskove i unaprijedimo poslovanje generalno.
Joj da hoce infrastruktura krenuti, sredjivanje sjevera, osposobljavanje istoka i gradnja juga. Nadam se da ce jug unutra imati prostor da budu neke izlozbe ili velika galerija koja prikazuje historiju kluba, stadiona, igraca, svega.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Bravo Zeljeznicar
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
14h.19fkz21 je napisao/la: ↑08 jan 2025, 12:04Kad je trening danas?mamonelafo je napisao/la: ↑08 jan 2025, 11:50Ako neko bude na treningu, neka uslika. Volim te Željo!!!
Fk Željezničar.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Dobrodošao Lagumdžija.
Sigurno momak koji nam je jedini zapao za oko iz ekipe Goška u duelima protiv nas.
Još uvijek je relativno mlad i mislim da će nam itekako valjati.
Hvala i @braci.
Ćoriću ubaci ga umjesto Kovača u stručni štab.
Sigurno momak koji nam je jedini zapao za oko iz ekipe Goška u duelima protiv nas.
Još uvijek je relativno mlad i mislim da će nam itekako valjati.
Hvala i @braci.
Ćoriću ubaci ga umjesto Kovača u stručni štab.
Lagumdziji nek je sa srecom sa Zeljom, a i nama sa njim

- mamonelafo
- Kontakt:
Ne vjerujem šta sve pročitah.Riquelme1921 je napisao/la: ↑08 jan 2025, 11:55100% se slažem. Svaki neutralan roditelj će odvesti svoje dijete u FK Sarajevo iz mnogo razloga, bolji uslovi za treniranje, stipendije, smještaj, školovanje, pomoći će njima a na kraju krajeva i rezultati su im bolji nego kod nas.Zvornicka je napisao/la: ↑08 jan 2025, 11:52Ima rezultate jer smo tad imali jake omladince kakvi se nece pojaviti u drzavi u skorije vrijeme i koji su nerijetko dolazili sa strane, nije od njih Dogan napravio igrace. Sada jednostavno imamo netalentovanu djecu kojoj Mamic ne bi pomogao. Pad naseg OP je poceo kada je nastala njihova Akademija koja je sve sto valja iz BiH pokupila i to traje i dan danas. Nama trebaju resursi kojima cemo privuci djecu sa strane da dodju, citaj smjestaj, stipendije i skolovanje i rezultat ce doci, u tome ti ne moze Dogan pomoci.irfo je napisao/la: ↑08 jan 2025, 11:39
Zato jer ima neke rezultate iza sebe, zadnji mandat kod nas kad je bio je bio moze se reci "golden age" nase skole. Poslije toga deset godina se trazimo, stabilizujemo a sve smo gori. Radio je i kod pitara, tu se nije nesto previse proslavio ali kod pitara je svakako drukcija situacija. Radio je i u Radniku a poslije toga i kao savjetnik i evo Radnik nas prestigo u juniorima. Ima covjek iskustva i znanja i vjerovatno mi bolje, sigurnije i dokazanije opcije nemamo.

Zadnja izmjena: mamonelafo, dana/u 08 jan 2025, 13:30, ukupno mijenjano 1 put.
- mamonelafo
- Kontakt:
Hvala i molim Vas uslikajte! Poželio sam sve živo.
- Riquelme1921
- Kontakt:
Ne vjeruješ šta čitaš? Ovo nije istina što sam napisao? Juniori nam se ne bore za opstanak?mamonelafo je napisao/la: ↑08 jan 2025, 13:26Ne vjerujem šta sve pročitah.Riquelme1921 je napisao/la: ↑08 jan 2025, 11:55100% se slažem. Svaki neutralan roditelj će odvesti svoje dijete u FK Sarajevo iz mnogo razloga, bolji uslovi za treniranje, stipendije, smještaj, školovanje, pomoći će njima a na kraju krajeva i rezultati su im bolji nego kod nas.Zvornicka je napisao/la: ↑08 jan 2025, 11:52
Ima rezultate jer smo tad imali jake omladince kakvi se nece pojaviti u drzavi u skorije vrijeme i koji su nerijetko dolazili sa strane, nije od njih Dogan napravio igrace. Sada jednostavno imamo netalentovanu djecu kojoj Mamic ne bi pomogao. Pad naseg OP je poceo kada je nastala njihova Akademija koja je sve sto valja iz BiH pokupila i to traje i dan danas. Nama trebaju resursi kojima cemo privuci djecu sa strane da dodju, citaj smjestaj, stipendije i skolovanje i rezultat ce doci, u tome ti ne moze Dogan pomoci.![]()
Igrači koje smo izbacili u posljednjih 5 godina:
Omar Beća (Radnik Hadžići)
Amar Drina (Legnica, 2. Poljska)
Hamza Gasal (Travnik, došao kod nas kad ga je izbacilo FK Sarajevo)
Benjamin Šehić (Radnik Hadžići)
Sedad Subašić (Radnik Bijeljina)
Faruk Duraković (Travnik)
Edin Mujić (Nakon nas Radnik Hadžići, više se ne bavi fudbalom)
Dženan Osmanović (Hrvace, 3. Hrvatska)
Amar Musić (Radnik Hadžići)
Neriman Kočević (Grobničanin, 3. Hrvatska)
Haris Hajdarević (Radnik Surdulica)
Dakle igrač koji trenutno nastupa za Surdulicu je naš najuspješniji izdanak.
Jedini igrač koji je naše dijete i uspjelo je doći do seniora a da igra na ok nivou je Vedad Muftić.
Sjećaš li se početka sezone kada nismo znali koga staviti na U-21, pa je mali Šabić koji je ofenzivni vezni morao igrati lijevog beka? Govori li ti to kakav nam je omladinski pogon?
Hajmo sada malo o Sarajevu.
Oni od procenta prodaje Vladana Kovačevića uzmu novac koji mi možemo ako bi sad prodali 5 igrača iz prvih 11 (Ne uključujem Al Jabera)
Da te podsjetim njihovih milionskih prodaja? Varešanović, Ljukovac, Buljubašić, Kovačević, Mujakić, Šabanović, Šahinović, Pidro..Svi su oni otišli za više novca nego smo mi nekog svog prodali.
Da ne spominjem da će uzeti ogroman novac od Nidala Čelika koji ne vrijedi ni pola toga, ali to nije naš problem. Oni znaju kako prodati.
Grupa iznad svakog pojedinca.
Nije istina, njima je Tan dosao 2014, akademija krenula 15,16. Kada je i Dogan otjeran, mislim 2016.Zvornicka je napisao/la: ↑08 jan 2025, 11:52Ima rezultate jer smo tad imali jake omladince kakvi se nece pojaviti u drzavi u skorije vrijeme i koji su nerijetko dolazili sa strane, nije od njih Dogan napravio igrace. Sada jednostavno imamo netalentovanu djecu kojoj Mamic ne bi pomogao. Pad naseg OP je poceo kada je nastala njihova Akademija koja je sve sto valja iz BiH pokupila i to traje i dan danas. Nama trebaju resursi kojima cemo privuci djecu sa strane da dodju, citaj smjestaj, stipendije i skolovanje i rezultat ce doci, u tome ti ne moze Dogan pomoci.irfo je napisao/la: ↑08 jan 2025, 11:39Zato jer ima neke rezultate iza sebe, zadnji mandat kod nas kad je bio je bio moze se reci "golden age" nase skole. Poslije toga deset godina se trazimo, stabilizujemo a sve smo gori. Radio je i kod pitara, tu se nije nesto previse proslavio ali kod pitara je svakako drukcija situacija. Radio je i u Radniku a poslije toga i kao savjetnik i evo Radnik nas prestigo u juniorima. Ima covjek iskustva i znanja i vjerovatno mi bolje, sigurnije i dokazanije opcije nemamo.
Nasi juniori su 2018 igrali ligu prvaka i dosli do Atletika, sezonu prije ispali od Salzburga.
Ne moze taj proces ici preko noci naprijed ili nazad. Dogan nije ni bio tu da pravi igrace jer su to radili treneri i uslovi.
Nas problem je poceo prodajom mase omladine i dovodjenjem autobusa polovnjaka i suludih PowerPoint trenera.
Od tada krece srozavanje nase omladinske škole i dizanje kijekakvih Secerovica, Pozdera, Toskasa a pljuvanje nase djece.
Trenutno smo kanta u omladinskim kategorijama.
Samo najveci zaludjenici djecu drze kod nas kada pricam o djeci koja imaju kvalitet.
Komsije selektuju i kupe djecu od 9,10 godina a mi izlazimo sa onim sto nam svojevoljno dodje u klub a nakupili smo svega.
Kada shvatimo da moramo ulagati u djecu i raditi vise sa njima a zadnji je to radio Adzem tada ces i imati i rezultat i finansije.
Mi smo prodali Bajica pa ubacivali Dzenisa pa taj isti Dzenis srusi Ferenca u Budimpešti a mi mu dovedemo Djermanovica i kazemo Dzenis je kloc.
Poslusajte Nedu kod Sanela kada prica o sezoni 2014/2015 i kako su svi radili za Rikija Bajica.
Mi od tada to nemamo.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921