FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
79
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 158

muharemovicdzelo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la muharemovicdzelo » 08 jan 2025, 14:25

Pablo11 je napisao/la:
07 jan 2025, 15:00
Nece biti na prozivci, transfer.
slika
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 08 jan 2025, 14:27

Sa srećom Toni.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 08 jan 2025, 14:56

Pablo11 je napisao/la:
NerminFatic je napisao/la:
07 jan 2025, 14:08
Riquelme1921 je napisao/la:
07 jan 2025, 13:31
Svaka čast za Jabera što je došao ispoštovati ugovor i pozdraviti se sa saigračima. Neki naši bivši igrači ni to nisu bili u stanju.
To hoces reci da znas nesto vise od forumskog puka? :problem:
E vala Pablo, sta da ti kazem... :?

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 08 jan 2025, 14:57

bhsport je napisao/la:
08 jan 2025, 13:54
Zvornicka je napisao/la:
08 jan 2025, 11:52
irfo je napisao/la:
08 jan 2025, 11:39

Zato jer ima neke rezultate iza sebe, zadnji mandat kod nas kad je bio je bio moze se reci "golden age" nase skole. Poslije toga deset godina se trazimo, stabilizujemo a sve smo gori. Radio je i kod pitara, tu se nije nesto previse proslavio ali kod pitara je svakako drukcija situacija. Radio je i u Radniku a poslije toga i kao savjetnik i evo Radnik nas prestigo u juniorima. Ima covjek iskustva i znanja i vjerovatno mi bolje, sigurnije i dokazanije opcije nemamo.
Ima rezultate jer smo tad imali jake omladince kakvi se nece pojaviti u drzavi u skorije vrijeme i koji su nerijetko dolazili sa strane, nije od njih Dogan napravio igrace. Sada jednostavno imamo netalentovanu djecu kojoj Mamic ne bi pomogao. Pad naseg OP je poceo kada je nastala njihova Akademija koja je sve sto valja iz BiH pokupila i to traje i dan danas. Nama trebaju resursi kojima cemo privuci djecu sa strane da dodju, citaj smjestaj, stipendije i skolovanje i rezultat ce doci, u tome ti ne moze Dogan pomoci.
Nije istina, njima je Tan dosao 2014, akademija krenula 15,16. Kada je i Dogan otjeran, mislim 2016.
Nasi juniori su 2018 igrali ligu prvaka i dosli do Atletika, sezonu prije ispali od Salzburga.
Ne moze taj proces ici preko noci naprijed ili nazad. Dogan nije ni bio tu da pravi igrace jer su to radili treneri i uslovi.
Nas problem je poceo prodajom mase omladine i dovodjenjem autobusa polovnjaka i suludih PowerPoint trenera.
Od tada krece srozavanje nase omladinske škole i dizanje kijekakvih Secerovica, Pozdera, Toskasa a pljuvanje nase djece.
Trenutno smo kanta u omladinskim kategorijama.
Samo najveci zaludjenici djecu drze kod nas kada pricam o djeci koja imaju kvalitet.
Komsije selektuju i kupe djecu od 9,10 godina a mi izlazimo sa onim sto nam svojevoljno dodje u klub a nakupili smo svega.
Kada shvatimo da moramo ulagati u djecu i raditi vise sa njima a zadnji je to radio Adzem tada ces i imati i rezultat i finansije.
Mi smo prodali Bajica pa ubacivali Dzenisa pa taj isti Dzenis srusi Ferenca u Budimpešti a mi mu dovedemo Djermanovica i kazemo Dzenis je kloc.
Poslusajte Nedu kod Sanela kada prica o sezoni 2014/2015 i kako su svi radili za Rikija Bajica.
Mi od tada to nemamo.
Na neki nacin si sam sebi odgovorio. Tek godinama poslije do danas se vidi efekat Akademije. Relativno gledajuci su od tada imali nesto novo da ponude djeci, i to je privuklo vise talentirane djece nego sto smo mi bili u stanju. Sin od mog rodjaka je trenirao u fudbalskoj skoli Sampion na Ilidzi. Kad se trebao da odluci dalje, onda je poceo u Akademiji sa nekoliko talentovanije djece iz svoje generanije, i tako se radilo godinama sa njihove strane, jer su imali nesto vise da ponuda od npr nas i tako u kontinuitetu privukli talentovaniju djecu. To nema nikakve veze sa Doganom i uopste on nebi mogao tu imati nekog uticaja, dok nemas bolje uslove da ponudis. Da li smo mi moglo i trebali bolje nego sto imamo trenutno? Sigurno da, i sa boljim radom bi trebali da imamo bolje rezultate nego sto je trenutno slucaj.

Zvornicka
Kontakt:

Post Postao/la Zvornicka » 08 jan 2025, 14:58

bhsport je napisao/la:
Zvornicka je napisao/la:
irfo je napisao/la:
08 jan 2025, 11:39

Zato jer ima neke rezultate iza sebe, zadnji mandat kod nas kad je bio je bio moze se reci "golden age" nase skole. Poslije toga deset godina se trazimo, stabilizujemo a sve smo gori. Radio je i kod pitara, tu se nije nesto previse proslavio ali kod pitara je svakako drukcija situacija. Radio je i u Radniku a poslije toga i kao savjetnik i evo Radnik nas prestigo u juniorima. Ima covjek iskustva i znanja i vjerovatno mi bolje, sigurnije i dokazanije opcije nemamo.
Ima rezultate jer smo tad imali jake omladince kakvi se nece pojaviti u drzavi u skorije vrijeme i koji su nerijetko dolazili sa strane, nije od njih Dogan napravio igrace. Sada jednostavno imamo netalentovanu djecu kojoj Mamic ne bi pomogao. Pad naseg OP je poceo kada je nastala njihova Akademija koja je sve sto valja iz BiH pokupila i to traje i dan danas. Nama trebaju resursi kojima cemo privuci djecu sa strane da dodju, citaj smjestaj, stipendije i skolovanje i rezultat ce doci, u tome ti ne moze Dogan pomoci.
Nije istina, njima je Tan dosao 2014, akademija krenula 15,16. Kada je i Dogan otjeran, mislim 2016.
Nasi juniori su 2018 igrali ligu prvaka i dosli do Atletika, sezonu prije ispali od Salzburga.
Ne moze taj proces ici preko noci naprijed ili nazad. Dogan nije ni bio tu da pravi igrace jer su to radili treneri i uslovi.
Nas problem je poceo prodajom mase omladine i dovodjenjem autobusa polovnjaka i suludih PowerPoint trenera.
Od tada krece srozavanje nase omladinske škole i dizanje kijekakvih Secerovica, Pozdera, Toskasa a pljuvanje nase djece.
Samo najveci zaludjenici djecu drze kod nas kada pricam o djeci koja imaju kvalitet.
Komsije selektuju i kupe djecu od 9,10 godina a mi izlazimo sa onim sto nam svojevoljno dodje u klub a nakupili smo svega.
Kada shvatimo da moramo ulagati u djecu i raditi vise sa njima a zadnji je to radio Adzem tada ces i imati i rezultat i finansije.
Mi smo prodali Bajica pa ubacivali Dzenisa pa taj isti Dzenis srusi Ferenca u Budimpešti a mi mu dovedemo Djermanovica i kazemo Dzenis je kloc.
Poslusajte Nedu kod Sanela kada prica o sezoni 2014/2015 i kako su svi radili za Rikija Bajica.
Mi od tada to nemamo.
Akademija je pocela sa radom pocetkom 2015., mozda i krajem 2014., siguran sam u to da su vec tada pokupili najtalentovanije iz drzave. Te generacije sto su igrale protiv Atletica i Salzburga su neki nasi zadnji trzaji a najbolji iz tih ekipa su momci rodjeni ovdje koji su godinama prije igrali za Zelju. Sarajevo trenutno pravi razliku nad nama zbog momaka sa strane i to je to.

Ovo sve ostalo sto si napisao je ono sto sam i ja u sustini rekao, dzaba ti Dogan u OP (koji je samo koordinator neki bio koji je clanarine skupljao, ali nebitno) kada nemas sredstva ni uslove da skupis talentovanu djecu.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 08 jan 2025, 15:47

muharemovicdzelo je napisao/la:
08 jan 2025, 14:27
Sa srećom Toni.
Gdje će nam Toni ?
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 08 jan 2025, 15:51

Yebe mi se kad je počela akademija, eto, rezultat se baš vidi, nema šta.

Nego, koliko je bilo raje na prozivci? :)
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 08 jan 2025, 15:54

08 jan 2025, 14:25
Pablo11 je napisao/la:
slika
Stari insajder :rol: sve zna al nista ne zna :rol:

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 08 jan 2025, 16:10

StrikeWarzone je napisao/la:
08 jan 2025, 15:47
08 jan 2025, 14:27
Sa srećom Toni.
Gdje će nam Toni ?
Jedna insajderska. Vratio se u Posusje da radi.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 08 jan 2025, 16:13

ManijakDo je napisao/la:
08 jan 2025, 15:54
08 jan 2025, 14:25
Pablo11 je napisao/la:
slika
Stari insajder :rol: sve zna al nista ne zna :rol:
Cujemo se hulahopkice uskoro.
Fk Željezničar.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 08 jan 2025, 16:19

Hansestadt je napisao/la:
08 jan 2025, 14:57
bhsport je napisao/la:
Zvornicka je napisao/la:

Mi od tada to nemamo.
Na neki nacin si sam sebi odgovorio. Tek godinama poslije do danas se vidi efekat Akademije. Relativno gledajuci su od tada imali nesto novo da ponude djeci, i to je privuklo vise talentirane djece nego sto smo mi bili u stanju. Sin od mog rodjaka je trenirao u fudbalskoj skoli Sampion na Ilidzi. Kad se trebao da odluci dalje, onda je poceo u Akademiji sa nekoliko talentovanije djece iz svoje generanije, i tako se radilo godinama sa njihove strane, jer su imali nesto vise da ponuda od npr nas i tako u kontinuitetu privukli talentovaniju djecu. To nema nikakve veze sa Doganom i uopste on nebi mogao tu imati nekog uticaja, dok nemas bolje uslove da ponudis. Da li smo mi moglo i trebali bolje nego sto imamo trenutno? Sigurno da, i sa boljim radom bi trebali da imamo bolje rezultate nego sto je trenutno slucaj.
Pa poenta posta je bila da nije odmah uspostavom akademije poceo haos kod nas, nego tjeranjem Dogana uz ozbiljan rad komšija smo danas tu gdje jesmo.
Dolazak Dogana bi pomogao oporavku uz ozbiljan rad u omladinskoj školi a ono sto mozemo uraditi je individualan rad sa Sabicem, Focom, Babalukom i ovim Efendicem iz Radnika Hadzici.
Svakako treba pojacati skauting u fudbalskim školama (do 15 godina), raditi na dovodjenju talentovane djece i jacati konkurenciju u selekcijama.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 08 jan 2025, 18:25

Generacija velikih talenata atletikovaca…vise ih je sad retired nego sto igraju profesionalno, a treba napomenuti da sada ti momci imaju 25 i ne bave se vise nogometom :opaopa: ima puno nerada, ali cinjenica je da ima sve manje talenta, nemoguce je da se kod svakog trenera najmanje guraju nasa djeca..gurali su se Gasal i Beca pa evo gdje su sada. Boli realnost..

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 08 jan 2025, 19:14

StrikeWarzone je napisao/la:
08 jan 2025, 15:47
Gdje će nam Toni?
Vratio se kući, u Posušje, radi sada kao kondicioni trener u stručnom štabu.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 08 jan 2025, 20:01

Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 08 jan 2025, 20:02

Gdje su Brazilci,gdje je ovaj iz Hajduka.Jesta sa Dzabketom,hoce li bit rapa od njegovog transfera.Zasto je otiso Hiros i pomocni.

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 08 jan 2025, 20:52

Samo provjereni forumasi s infom a to je nas pabloni. Blage nema al sve zna. Jos jedna laz u nizu od miliona za Jabera. A da ne pisemo o lazima za investitore i slicne price.
Uprava zvana sergije. Samo da im da neko drugi, a oni ce da sjede i pricaju kako klub napreduje.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 08 jan 2025, 21:08

Djeca iz Sarajeva su antitalentovana jer su potomci istocno Bosnjaka...Istocno Bosnjaci su korpulentni , jaki i sirovi i kao takvi su vise za talentovani za teretanu i rad na vratima po kafanama.

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 08 jan 2025, 21:31

slika

Zivimo Zeljeznicar !

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 08 jan 2025, 22:06

Dobro dosao Dan. Da postanes dobar igrac, osvojis titulu i odes za milion.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

reha1987
Kontakt:

Post Postao/la reha1987 » 08 jan 2025, 22:26

ManijakDo je napisao/la:
08 jan 2025, 20:52
Samo provjereni forumasi s infom a to je nas pabloni. Blage nema al sve zna. Jos jedna laz u nizu od miliona za Jabera. A da ne pisemo o lazima za investitore i slicne price.
Uprava zvana sergije. Samo da im da neko drugi, a oni ce da sjede i pricaju kako klub napreduje.
Pablo me ne interesuje,ali ni ti nisi nista bolji...

Sram da te bude kao satro realista a ustvari kukolj

U inat tebi i takvima,a za dobrobit naseg Željezničara,puna podrska predsjedniku,UO,SS i igracima
Spusti glavu poljubi grb,osjetit ces sto i JUG !

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 39 gostiju.