Tako je ovo gore su lažni podaci za FBIH. Čudi me da se poslodavci ne žale kako moraju 100% platiti iznos plate, ili kada čujem da poslodavci kažu kako oni obezbjeđuju pare za plate i doprinose, a zaboravljaju da upravo radnici "obezbjeđuju" svojim radom i pare za plate i doprinose plus dobit poslodavcu.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- LegendKiller
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Skroz je ok biti za ovaj zakon ali biti toliko plitak da ne vidis sve negativne strane je nevjerovatno. Ne zasluzujemo mi bolje od ovih idiota ili Fadila iz Vojkovica da nam qaraju drzavu.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
A sta ce kad dodje direktor i kaze ako ne smanje doprinose ja zatvaram ili dajem otkaze? Na sta sve ljudi pristaju kod nas jer nemaju drugog izlaza to i ne bi bilo neko iznenadjenje. Imam ljude u blizoj porodici koji rade za minimalac i kovertu, uslovi rada nehumani ali se to sve godinama trpi jer nemaju ni zvanje ni vjestine za nesto bolje. To je mozda svejedno nekome ko zivi u Sarajevu i bavi se poslom gdje je lako naci drugog poslodavca ali za zenu koja pravi tjesteninu u nekoj selendri i nije bas.feniksptica je napisao/la: ↑08 jan 2025, 17:30Za direktorovo dobro ??
Tj vlasnikovo.
Protiv sebe ?
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- feniksptica
- Kontakt:
Ma svako normalan svugdje pa i raja ovdje koja trpa poslodavce vidi da zakon ima rupa. Da je previše doprinosa.
Al kad poslodavci zakukaju a nisu nista 30 godina učinili da radniku bude bolje a sad prvi put kad i radniku treba bit bolje na malo tereta poslodavcu a ne obrnuto kako ke do sad bilo ljudi se onda po svojoj prirode prislone onom postenijem.
I plus sto je priča kao ne valja za radnike mi ovo zbog njih a zapravo samo zbog sebe su se digli. Ta dvoličnost je najgora.
Al kad poslodavci zakukaju a nisu nista 30 godina učinili da radniku bude bolje a sad prvi put kad i radniku treba bit bolje na malo tereta poslodavcu a ne obrnuto kako ke do sad bilo ljudi se onda po svojoj prirode prislone onom postenijem.
I plus sto je priča kao ne valja za radnike mi ovo zbog njih a zapravo samo zbog sebe su se digli. Ta dvoličnost je najgora.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Šta kaže ona budala izvest će 30.000 ljudi na ulice
Ja kest im žao para koliko kukaju

Ja kest im žao para koliko kukaju
- relativizam
- Kontakt:
Dao ce staviti doprinose 150%
Makar će tad ostati prave gazde i pravi privatnici
A ne ovi što bi da nastave da potkradaju drzavu i radnike a bave se kupi uduplaj prodaj branšom
Makar će tad ostati prave gazde i pravi privatnici
A ne ovi što bi da nastave da potkradaju drzavu i radnike a bave se kupi uduplaj prodaj branšom
Apropo Alma Ras, za tu industriju važe druga pravila i neće im se dizati nameti. Kuknjava radi kuknjave i solidarnosti sa ostalim robovlasničkim ološem.
Toliko laži su plasirali ovih dana uz podršku medija, koji također svoje uposlenike uglavnom plaćaju upravo na minimalcu.
Toliko laži su plasirali ovih dana uz podršku medija, koji također svoje uposlenike uglavnom plaćaju upravo na minimalcu.
Znam samo da će mene ko studenta ova odluka yebat zbog poskupljenja svega
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Veca plata ali zato nema vise prevoza i toplog obroka, a sve ce poskupiti, bas su pomogli radnicima, gori su od zelenih...
Jedino ce drzava imati koristi od ovog...
I radnik sam, radim u firmi u kojoj ce doci do velikih problema zbog ovoga, i biti ce otpustanje, ili trazenje radnika da idu sami, jer draze ce im biti sa biroa uzimati pare nego raditi za 1000 KM mjesecno...
Crveni se bas trude da vrate zelene na vlast...
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
- feniksptica
- Kontakt:
Pricaju neke "gazde" da ce neki otpuštati radnike i da ce 1 radit za dvoje..
Tu ce bas sami sebi skočiti u stomak, ako se vrate na to da radnik robijaa
Tu ce bas sami sebi skočiti u stomak, ako se vrate na to da radnik robijaa
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Ma 100%YNWA je napisao/la: ↑08 jan 2025, 18:41Veca plata ali zato nema vise prevoza i toplog obroka, a sve ce poskupiti, bas su pomogli radnicima, gori su od zelenih...
I radnik sam, radim u firmi u kojoj ce doci do velikih problema zbog ovoga, i biti ce otpustanje, ili trazenje radnika da idu sami, jer draze ce im biti sa biroa uzimati pare nego raditi za 1000 KM mjesecno...
najbolje da se radi sa 300 KM min plate i bez doprinosa, pa ce sve bit jeftino i svi ce raditi
- muhamedhulk
- Kontakt:
Direktor "Alma Ras" Rasim Memagić: Neće biti otkaza, sredstva za investicije preusmjeravamo na plate
"Sredstva koja su bila planirana za razvoj i nove projekte sada će morati biti preusmjerena na povećanje plata i pokrivanje drugih troškova. Ukupno povećanje plata u kompaniji iznosit će 12-13%, jer uz povećanje minimalca dolazi i inflatorni pritisak koji zahtijeva dodatne korekcije plata", rekao je Memagić.
dje onaj međed sto je spominjao ove iz alma rasa
jos mislim da sam danas cuo niksica da ove mjere ne vaze za neke indstrije, rudnike, tekstilne i sl.
najvise je ovo pogodilo robovlasnike koji su davali kovertu a regres im radnici vracali...pisam im se u usta.
"Sredstva koja su bila planirana za razvoj i nove projekte sada će morati biti preusmjerena na povećanje plata i pokrivanje drugih troškova. Ukupno povećanje plata u kompaniji iznosit će 12-13%, jer uz povećanje minimalca dolazi i inflatorni pritisak koji zahtijeva dodatne korekcije plata", rekao je Memagić.
dje onaj međed sto je spominjao ove iz alma rasa

najvise je ovo pogodilo robovlasnike koji su davali kovertu a regres im radnici vracali...pisam im se u usta.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Najbolje da narod plati ovim što najavljuju "bosansko proljeće" i dizanje cijena da radi za njih. Robovlasnici i zelena opozicija ujedinjeni, bjudifl.
I ne važe, za njegovu firmu ovo ništa ne znači. Da ponovim, samo se solidariše sa ostalim robovlasnicima.muhamedhulk je napisao/la: ↑08 jan 2025, 18:55Direktor "Alma Ras" Rasim Memagić: Neće biti otkaza, sredstva za investicije preusmjeravamo na plate
dje onaj međed sto je spominjao ove iz alma rasajos mislim da sam danas cuo niksica da ove mjere ne vaze za neke indstrije, rudnike, tekstilne i sl.
Ne vazi ovu godinu, a sta cemo naredne? Sta cemo naredne kad nenormalno skoci prosjecna plata? Pusti ba pricu Mijatovica.Oikamid je napisao/la: ↑08 jan 2025, 18:15Apropo Alma Ras, za tu industriju važe druga pravila i neće im se dizati nameti. Kuknjava radi kuknjave i solidarnosti sa ostalim robovlasničkim ološem.
I mislis da ce mu radnik ostati na dosadasnjoj plati, a u svim ostalim firmama do defaultu veca plata (bas zbog ovog minimalca).
Nemoj bit povrsan, poslusaj obje strane pa donesi svoj zakljucak.
- Slatinash_7
- Kontakt:
YNWA je napisao/la: ↑08 jan 2025, 18:41Veca plata ali zato nema vise prevoza i toplog obroka, a sve ce poskupiti, bas su pomogli radnicima, gori su od zelenih...
Gdje piše da nema prevoza i toplog obroka? To su obavezne kategorije i jedan od načina da se neoporezivo uplati radniku nešto sredstava..
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Poslodavci ne bi povećali platu nikad da ne moraju. Da ovo nije najmudrija i najpametnija plata to je tačno ali ovo im nije loš potez i standard mora ići gore, moraju i drugi ljudi da žive od nečega. Da će biti onih koje će ovo pogoditi maksimalno, hoće ali džaba mora biti i kolateralne štete ali siguran sam da 90% ovih koji kukaju ovo mogu iznijeti bez ikakvih problema.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Nemam šta slušati drugu stranu. Cijene svega su nabijene još od 2019. godine, često bez ikakvog razloga, a plate se drže na 620 + topli i prevoz ili se jednostavno dijele ugovori o djelu ili se guraju koverte. Rijetki, ali baš rijetki, domaći poslodavci su bilo kakvu pohvalu, pogotovo veći.ljevak je napisao/la: ↑08 jan 2025, 19:04Ne vazi ovu godinu, a sta cemo naredne? Sta cemo naredne kad nenormalno skoci prosjecna plata? Pusti ba pricu Mijatovica.Oikamid je napisao/la: ↑08 jan 2025, 18:15Apropo Alma Ras, za tu industriju važe druga pravila i neće im se dizati nameti. Kuknjava radi kuknjave i solidarnosti sa ostalim robovlasničkim ološem.
I mislis da ce mu radnik ostati na dosadasnjoj plati, a u svim ostalim firmama do defaultu veca plata (bas zbog ovog minimalca).
Nemoj bit povrsan, poslusaj obje strane pa donesi svoj zakljucak.
Nisu obavezne kategorije zakonomSlatinash_7 je napisao/la: ↑08 jan 2025, 19:05YNWA je napisao/la: ↑08 jan 2025, 18:41Veca plata ali zato nema vise prevoza i toplog obroka, a sve ce poskupiti, bas su pomogli radnicima, gori su od zelenih...
Gdje piše da nema prevoza i toplog obroka? To su obavezne kategorije i jedan od načina da se neoporezivo uplati radniku nešto sredstava..
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, alemsa, ASD, JackW, kraljttbvb, VolimBiH96 i 13 gostiju.