Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- feniksptica
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Da mi bi da znam kukat u životu ko ovi poslodavci ...
Zamisli to sve godinama utajivalo porez i sad se bune nešto
Zamisli to sve godinama utajivalo porez i sad se bune nešto
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- VensanKasel
- Kontakt:
Normalnog radnika ako je vlasnik normalan nije bolio qrac , vjeruj mi . Iz vlastitog iskustva pišem i kada sam bio vlasnik i sada kada je obrnuto .Wanderson je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:25Druze svako se bori se za sebe, doba je kapitalizma.VensanKasel je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:18Ok , znači tebi su problem doprinosi i poskupljenja ? Je li tako ?
Poslije korone sve je drastično poskupilo , znaš bolje i od mene , plate ostale iste , je li tako ?
Jesi li tada ovoliko pisao o poskupljenjima ? Iskreno i realno , bolio te qrac jer dobro zarađuješ i nema šanse da si razmišljao kako će neko na minimalcu živjeti sa novim poskupljenjima .
Ne kažem da ti nisi , nemoj da idemo od malih jer već im je yebeno , koliko znaš od srednjih ili velikih firmi da su od korone povećavali plate pogotovo minimalac i koliko njih je radnicima uplatili neoporezivu pomoć ?
Bolio je i radnika qrac kad sam ja u fazama zivota ulagao zadnji dinar u robe, kod kuce ostajalo 100,200KM, a u robu ulozim 20,25 hiljada KM sve pare koje imam, a nemam kupce nemam nista, nego se bori, posuđuj, uzimaj kredite, zaduzuj.
Kada je krenula korona i sve ono ludilo , aerodrom se zatvorio kome ja da rentam auto ? Neke kompanije odmah dale otkaze , neke poput moje prodale auto da isplate plate .
Ja nemam ništa protiv tebe što se tiče tvog poslovanja , borio se i izborio , radiš kako misliš da treba , nisi nikome dužan .
Problem su srednji i veliki , to znaš i sam . Nemoj ići na njihovu stranu .

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Ne znate vi te muke kad isto auto voziš sedmi mjesec
- feniksptica
- Kontakt:
Ne pricamo o parama eto.
Koliko vi ovdje s foruma dajete radnicima godišnjeg ??
Da l plaćate
Da l računate i subote u godišnji
Da l radite na praznike
Da li ste na kraju uplatili prvo one 2000 KM pa poslije i 1000 KM jer nije oporezivo a vas samo to koči da date radniku ?
Koliko vi ovdje s foruma dajete radnicima godišnjeg ??
Da l plaćate
Da l računate i subote u godišnji
Da l radite na praznike
Da li ste na kraju uplatili prvo one 2000 KM pa poslije i 1000 KM jer nije oporezivo a vas samo to koči da date radniku ?
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- VensanKasel
- Kontakt:
I ti naivko baš . Da je 1400 KM , je li ti fakat misliš da vlasnici ne bi tražili nazad keš ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Ja sam se izborio za ono sto sam htio da dobro zarađujem i da imam slobodno vrijeme, da me niko ne yebe, da ustanem kad hocu, da odem gdje hocu i kad hocu.napoleon72 je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:33Ugasis firmu, zaposlis se negdje na platu i boli te qrac sta poslodavac radi i na koji nacin dolazi do posla. I ja bih sa svojom strukom mogao freelancat al sto mi treba taj stres u zivotu? Hocel bit posla, hocul dogovorit kakav projekat, hoce li ici sve kako treba, kakvi ce rokovi bit... ovako sam na plati, neko drugi se sekira za sve a ja ne varam nikog.Wanderson je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:25Druze svako se bori se za sebe, doba je kapitalizma.VensanKasel je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:18Ok , znači tebi su problem doprinosi i poskupljenja ? Je li tako ?
Poslije korone sve je drastično poskupilo , znaš bolje i od mene , plate ostale iste , je li tako ?
Jesi li tada ovoliko pisao o poskupljenjima ? Iskreno i realno , bolio te qrac jer dobro zarađuješ i nema šanse da si razmišljao kako će neko na minimalcu živjeti sa novim poskupljenjima .
Ne kažem da ti nisi , nemoj da idemo od malih jer već im je yebeno , koliko znaš od srednjih ili velikih firmi da su od korone povećavali plate pogotovo minimalac i koliko njih je radnicima uplatili neoporezivu pomoć ?
Bolio je i radnika qrac kad sam ja u fazama zivota ulagao zadnji dinar u robe, kod kuce ostajalo 100,200KM, a u robu ulozim 20,25 hiljada KM sve pare koje imam, a nemam kupce nemam nista, nego se bori, posuđuj, uzimaj kredite, zaduzuj.
Ti ocigledno ne znas kako se dobija taj doplatak i koji su uslovi.Pa normalno i treba da bude na teret i radnika,ali vise poslodava.
Ne trebamo se praviti ludi i vidjeti kako ti poslodavci zive brate.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
i sto taj gazdurina nije uplatio neoporezivu pomoc svojim radnicima puno mu 300KM doprinosa a nije htio toliki neoporezivi iznos kao pomoc da podijeli
Pa to je taj mentalitet, ja se patio, uzeo kredit o sad kad sam stao na noge sad cu to sve nadoknaditi tako sto cu maksimalno zajahati ljude da mi to desestruko vrate, necu nista postovati jer JA pravim pare i niko mi ih nije dao, krast cu kako mogu i gdje mogu. Tako to ne funkcionise, sta god uradio obican covjek ti pravi pare, i dodatno trosis i koristis zajednicku infrastrukturu koju placamo svi, i ti i ja, i taj radnik pd 6 stoja. Ovo nije jednosmjerna ulica gdje sve treba da se gleda poslodavac ili privatnik. Tako se do sad naucilo i iskoristavala i nadam se da ovim ili slicnim zakonimanto vise nece biti slucaj.
Pa sta sad seres?Zivi zivot,uzivaj al ne seri o fazama zivota,kreditima,zaduzenjima,robi itd .Boli nas k.urac a i vladu ocigledno.Wanderson je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:39Ja sam se izborio za ono sto sam htio da dobro zarađujem i da imam slobodno vrijeme, da me niko ne yebe, da ustanem kad hocu, da odem gdje hocu i kad hocu.napoleon72 je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:33Ugasis firmu, zaposlis se negdje na platu i boli te qrac sta poslodavac radi i na koji nacin dolazi do posla. I ja bih sa svojom strukom mogao freelancat al sto mi treba taj stres u zivotu? Hocel bit posla, hocul dogovorit kakav projekat, hoce li ici sve kako treba, kakvi ce rokovi bit... ovako sam na plati, neko drugi se sekira za sve a ja ne varam nikog.Wanderson je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:25
Druze svako se bori se za sebe, doba je kapitalizma.
FK SARAJEVO.
- feniksptica
- Kontakt:
Nisi se ti izborio dok ti je problem 300 KM vise mjesečno po radniku. Govorim za doprinose jer vam plata nije problem.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Ne kačite se sa Wandom, progutat će vas mrak, uvijek ima metak u cijevi.
Hvala ti ,al odavno narod zivi na rubu egzistencije,mislis da ce vecini koja radi za minimalac biti nesto gore.Neka se desi kolaps,neka se pozatvaraju firme.Bijeda svakako zivi na krompiru.Dan te hebo vas set guma za auta kosta ko ovaj minimalac novi.Nek opstanu najjaci,neka varalice se ugase i to je to.Uvijek ce biti hljeba za marku,ne moras klasov kupiti.
FK SARAJEVO.
- napoleon72
- Kontakt:
Pa njemu i slicno njemu ce biti tesko, 80% drzave naviklo bukvalno na minimum, a on se sad prepao kako ce tek da bude. Ovo je ba za komedije.mma_hz je napisao/la: ↑09 jan 2025, 11:45Hvala ti ,al odavno narod zivi na rubu egzistencije,mislis da ce vecini koja radi za minimalac biti nesto gore.Neka se desi kolaps,neka se pozatvaraju firme.Bijeda svakako zivi na krompiru.Dan te hebo vas set guma za auta kosta ko ovaj minimalac novi.Nek opstanu najjaci,neka varalice se ugase i to je to.Uvijek ce biti hljeba za marku,ne moras klasov kupiti.
GGMU
- feniksptica
- Kontakt:
Inflacija nas jede 5 godina...ubi, uništi nas.
I nastavila bi se inflacija i ove godine svakako. Sutili.
Sad kad se malo pomoglo radniku u svemu tome onda se nešto izvlače.
Jer u oeriodu inflacije poslodavac samo povećava cijene i boli ga. Ovo je zapravo prvi udar na njih u zadnjih 5 godina i odmah se bune a radnik jadni sutio godinama.
I nastavila bi se inflacija i ove godine svakako. Sutili.
Sad kad se malo pomoglo radniku u svemu tome onda se nešto izvlače.
Jer u oeriodu inflacije poslodavac samo povećava cijene i boli ga. Ovo je zapravo prvi udar na njih u zadnjih 5 godina i odmah se bune a radnik jadni sutio godinama.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- Marsal
- Kontakt:
Meni otkazni rok bio mjesec dana, to mi je najbolji mjesec dana u životu. Zayebavo šefove kako sam stigo, vozio lokomotivu iznad svih ograničenja

Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Koje sranje u LA-u

- relativizam
- Kontakt:
ovaj wanderson je tipican primjer robovlasnika,neki dan opravdava cijenu dzempera od 200 km a sad prica kako je htio lagodan zivot i dobio ga al ga zeza vlada sto mu uzima sad 400 km mjesecno.
kazem vam ne bore se privatnici za radnike vece plate manje doprinose ili sta sve ne,samo im kljuca sto ce ici drzavi a ne njima ono sto su do sad krali od radnika.
do skoro je radnik primao po 500,400 km pa se niko nije borio za manje doprinose ili vece plate,nego su sutili i samo slagali na kamaru.
on drzavi za jednog radnika za godinu dana uzme sigurno preko 5000km utajom poreza a radniku smanji uzivanje u penziji za sigurno oko 200km i tako funkcionisalo zadnjih 25 godina ,niko od privatnika nije rekao dosta ljudi.
a sad se javljaju sve neki moralisti kao malo je i milja minimalac neka budse 1500 al poreze smanji ,ee porazavajuce je da je samo 10 posto firmi isplatilo pomoc koju je drzava ponudila da ne bude oporezivana,ne zele marke dati radniku
kazem vam ne bore se privatnici za radnike vece plate manje doprinose ili sta sve ne,samo im kljuca sto ce ici drzavi a ne njima ono sto su do sad krali od radnika.
do skoro je radnik primao po 500,400 km pa se niko nije borio za manje doprinose ili vece plate,nego su sutili i samo slagali na kamaru.
on drzavi za jednog radnika za godinu dana uzme sigurno preko 5000km utajom poreza a radniku smanji uzivanje u penziji za sigurno oko 200km i tako funkcionisalo zadnjih 25 godina ,niko od privatnika nije rekao dosta ljudi.
a sad se javljaju sve neki moralisti kao malo je i milja minimalac neka budse 1500 al poreze smanji ,ee porazavajuce je da je samo 10 posto firmi isplatilo pomoc koju je drzava ponudila da ne bude oporezivana,ne zele marke dati radniku
Trenutno korisnika/ca: VivaLaStella i 14 gostiju.