FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
23%
2. Borbu za Evropu
79
49%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 160

Levin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Levin » 08 jan 2025, 22:30

Samo razmišljam naglas...

Zašto bi Brazilci bili na prozivci ako dolaze na probu?
Kod nas svake godine ima 5-10 igrača na probi (kao i u svakom drugom klubu) i rijetko se desi da neko ostane. Uostalom ako je neko Brazilac ne znači da ga odmah vrijedi potpisati.
Dalje, ne vidim razlog da budu prvi dan tu uopšte. Valjda trener treba prvo da se pozdravi i odradi trening sa onim igračima koji će sigurno biti tu ali i da se igrači između sebe ponovo konektuju. Ovi što dolaze treba da se uklope a ne obratno.

Zašto Šošić nije na prozivci?
Pa valjda što ugovor i administrativne stvari nisu završene. Jedno je kad potpisuješ igrača iz svoje lige a drugo kad je iz druge države. Još ako uzmemo u obzir da menadžer vjerovatno žica malo i za svoj interes (Sama činjenica da je informacija o trensferu prerano iašla u javnost govori u prilog tome) za očekivati je da bude nekih odlaganja. Pojedine ekipe vjerovatno nisu ni znale da je Hajduk spreman pustiti Šošića pa se sad guraju u priču.

Zašto je otišao Hiroš?
Valjda zato što se nisu mogli dogoovoriti. Logično :D. Neko je vjerovatno procijenio da uslovi koje je isti tražio nisu u skladu sa onim što je pokazao na terenu ili je smatrao da je potrebno osloboditi dio budžeta da bi se doveo neko ko će više doprinijeti i u koga bi trebalo uložiti radi potencijalne dobiti transferom (recimo Šošić). U svakom slučaju tu nema ispravne ili pogrešne odluke već samo ona koja će se u budućnosti pokazati kao ispravna ili pogrešna. To je ipak biznis.

Zašto je Al Jaber na prozivci i hoće li biti para od transfera?
Na prozivci je što je pravi profesionalac i svaka čast na načinu na koji iskazuje poštovanje prema svetinji za razliku od mnogih koji su dizali sidro prvom prilikom. Para će biti, Al Jaber ima ugovor i klub mora dobiti odštetu a on je ipak previše bitan pojedinim ljudima da bi se njegov transfer izjalovio. On je ipak ogledalo jednog cijelog projekta. Ne treba zaboraviti da u njega nismo ništa uložili i da sve što zaradimo je nama realno poklonjeno. Ovdje je u pitanju i buduća saradnja sa osoboma koje itekako imaju konekcije u svijetu fudbala. Ovaj transfer bi mogao povući i niz drugih i vrlo je bitno dati malom svu podršku koja se može dati.

Pričekajte kraj prijelaznog roka prije nego počnemo pljuvati i kritikovati nekoga. Vjerujem da će se sve riješiti do tada i znat ćemo na čemu smo.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 08 jan 2025, 23:01

To si poentirao s Jaberom. Nismo ulozili nista i sve sto bude je plus. Tako razmislja nasa uprava. Bicemo poslusnici politike, dobit cemo nesto. I kitit cemo se da smo nesto uradili. Bicemo mozda nekad poslusnici saveza, mozda nam urade trafostanicu.

U par recenica, receno sve. Drugi ti doveo Jabera, i pusis pricu od nekih 5 6 miliona. Gluplji narod ne postoji, al botovi misle da su svi glupi.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 08 jan 2025, 23:15

ManijakDo je napisao/la:
08 jan 2025, 23:01
To si poentirao s Jaberom. Nismo ulozili nista i sve sto bude je plus. Tako razmislja nasa uprava. Bicemo poslusnici politike, dobit cemo nesto. I kitit cemo se da smo nesto uradili. Bicemo mozda nekad poslusnici saveza, mozda nam urade trafostanicu.

U par recenica, receno sve. Drugi ti doveo Jabera, i pusis pricu od nekih 5 6 miliona. Gluplji narod ne postoji, al botovi misle da su svi glupi.
Samo da znaš, to se inače zove "izvlačenje iz konteksta". Samo još jedan pokazatelj koliko su tvoji komentari "dobronamjerni" ali neka i takvih kao ti ipak je ovo javan i anoniman forum. Da te nema trebalo bi te izmisliti. :thumbup:

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 08 jan 2025, 23:22

Kontas ti sve, ne brinem se ja. Ovi uhljebi iz kluba a prepoznat ce se nek se ufate politike, razno razni vijecnici po opcinama, bracu guraju po kabinetima.Dok su takvi oko kluba i u klubu, jadna nam je majka. Uhljebi obicni, i takvi nama pisu sarene laze. E budale

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 08 jan 2025, 23:31

Hvala oko na odgovorima.Nisam kritikovo samo me interesovalo.Objasnio si sve vrlo strucno.Ja sam malo u godinama pa i ne razmišljam nego volim bubnut kako sa pitanjima tako volim i Remzu bubnut.Idemo po kup,4 mjesto i grupnu fazu konferencije lige.

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 08 jan 2025, 23:52

ManijakDo je napisao/la:
08 jan 2025, 23:22
Kontas ti sve, ne brinem se ja. Ovi uhljebi iz kluba a prepoznat ce se nek se ufate politike, razno razni vijecnici po opcinama, bracu guraju po kabinetima.Dok su takvi oko kluba i u klubu, jadna nam je majka. Uhljebi obicni, i takvi nama pisu sarene laze. E budale
Nabroj te ljudi i ne prdi s glupostima!
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 09 jan 2025, 00:34

Levin je napisao/la:
08 jan 2025, 22:30
Samo razmišljam naglas...

Zašto bi Brazilci bili na prozivci ako dolaze na probu?
Kod nas svake godine ima 5-10 igrača na probi (kao i u svakom drugom klubu) i rijetko se desi da neko ostane. Uostalom ako je neko Brazilac ne znači da ga odmah vrijedi potpisati.
Dalje, ne vidim razlog da budu prvi dan tu uopšte. Valjda trener treba prvo da se pozdravi i odradi trening sa onim igračima koji će sigurno biti tu ali i da se igrači između sebe ponovo konektuju. Ovi što dolaze treba da se uklope a ne obratno.

Zašto Šošić nije na prozivci?
Pa valjda što ugovor i administrativne stvari nisu završene. Jedno je kad potpisuješ igrača iz svoje lige a drugo kad je iz druge države. Još ako uzmemo u obzir da menadžer vjerovatno žica malo i za svoj interes (Sama činjenica da je informacija o trensferu prerano iašla u javnost govori u prilog tome) za očekivati je da bude nekih odlaganja. Pojedine ekipe vjerovatno nisu ni znale da je Hajduk spreman pustiti Šošića pa se sad guraju u priču.

Zašto je otišao Hiroš?
Valjda zato što se nisu mogli dogoovoriti. Logično :D. Neko je vjerovatno procijenio da uslovi koje je isti tražio nisu u skladu sa onim što je pokazao na terenu ili je smatrao da je potrebno osloboditi dio budžeta da bi se doveo neko ko će više doprinijeti i u koga bi trebalo uložiti radi potencijalne dobiti transferom (recimo Šošić). U svakom slučaju tu nema ispravne ili pogrešne odluke već samo ona koja će se u budućnosti pokazati kao ispravna ili pogrešna. To je ipak biznis.

Zašto je Al Jaber na prozivci i hoće li biti para od transfera?
Na prozivci je što je pravi profesionalac i svaka čast na načinu na koji iskazuje poštovanje prema svetinji za razliku od mnogih koji su dizali sidro prvom prilikom. Para će biti, Al Jaber ima ugovor i klub mora dobiti odštetu a on je ipak previše bitan pojedinim ljudima da bi se njegov transfer izjalovio. On je ipak ogledalo jednog cijelog projekta. Ne treba zaboraviti da u njega nismo ništa uložili i da sve što zaradimo je nama realno poklonjeno. Ovdje je u pitanju i buduća saradnja sa osoboma koje itekako imaju konekcije u svijetu fudbala. Ovaj transfer bi mogao povući i niz drugih i vrlo je bitno dati malom svu podršku koja se može dati.

Pričekajte kraj prijelaznog roka prije nego počnemo pljuvati i kritikovati nekoga. Vjerujem da će se sve riješiti do tada i znat ćemo na čemu smo.
Otprilike kako si i napisao. Ubrzo nove vijesti, Jaber je veliki profesionalac i zasto ne bi trenirao sa nama dok se ne rijesi transfer. Naravno ne bi smetalo i do kraja sezone da ostane. Evropa mu moze dici cijenu, ali to je jos daleko. Hiros je sam sebe ukopao na kraju.
Fk Željezničar.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 09 jan 2025, 10:02

Alipasino je napisao/la:
08 jan 2025, 23:31
Hvala oko na odgovorima.Nisam kritikovo samo me interesovalo.Objasnio si sve vrlo strucno.Ja sam malo u godinama pa i ne razmišljam nego volim bubnut kako sa pitanjima tako volim i Remzu bubnut.Idemo po kup,4 mjesto i grupnu fazu konferencije lige.
Ma ja volim tvoje komentare. :D Kup, 4 mjesto i grupna faza konferencije lige bili bi savršen početak u našem povratku na tron samo trebamo biti strpljivi jer smo se ovaj put namjerili na ciljane igrače koji su pod ugovorima a to nije nimalo lako jer pored igrača i menadžera imaš još i klub sa kojim moraš pregovarati. Ne bi me iznenadilo da se neke stvari riješe i zadnji dan prelaznog roka iako bi Denis vjerovatno volio da ima sve na okupu do početka priprema u Turskoj.
Pablo11 je napisao/la:
09 jan 2025, 00:34
Otprilike kako si i napisao. Ubrzo nove vijesti, Jaber je veliki profesionalac i zasto ne bi trenirao sa nama dok se ne rijesi transfer. Naravno ne bi smetalo i do kraja sezone da ostane. Evropa mu moze dici cijenu, ali to je jos daleko. Hiros je sam sebe ukopao na kraju.
Tamo negdje možda bih i volio da ostane do kraja sezone ali upitno je koliko je klub likvidan u ovom trenutku i evidentno da to otežava produženje ugovora za najbolje igrače koji ipak traže bolje ugovore. Sasvim normalna stvar koja se dešava i u najvećim klubovima u Evropi.

Zaista bih želio pohvaliti UO, SD i SŠ oko potpisivanja Dana Lagumdžije i činjenice da vijest nije izašla u javnost dok nije bilo sve završeno. Hvala i onima koji su šutili i ništa nisu iznosili dok nije sve završeno. Lijepo je vidjeti da smo zbili redove, to itekako pokazuje da se Klub diže na veći nivo.

ManijakDo
Kontakt:

Post Postao/la ManijakDo » 09 jan 2025, 10:47

I ja bih isto da pohvalim upravu, valjalo je dovesti igraca iz Goska. Ipak je to podvig.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 09 jan 2025, 11:18

ManijakDo je napisao/la:
09 jan 2025, 10:47
I ja bih isto da pohvalim upravu, valjalo je dovesti igraca iz Goska. Ipak je to podvig.
S obzirom da je mlad i perspektivan treba pohvaliti svakako i da je iz Vrbanjuse dosao
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 09 jan 2025, 11:21

ManijakDo je napisao/la:
Vidi Hulahopka, ti si razlog mog profila na ovom forumu. Pitaš se kako? Od januara 2024. sam čitao ovaj forum i nisam planirao praviti akaunt, ali ti si me ljetos natjerao. Napravio sam akaunt da se tebi javim i da te pitam samo jedno pitanje, ako primjetiš da te ovdje niko ne podržava, da te svi prozivaju, da sve ljude nerviraš s tom negativom godinama, šta ćeš ovdje? Nažalost, budući da su admini jako ažurni moj zahtjev je stajao 15 dana a odobrili su ga dana kada je tvoj akaunt Bizmark66 dobio ban pa nisam uspio.. Pa bruca nije ovo neka obaveza u životu pa da moraš trpiti..ili si možda nečiji bot?
Grupa iznad svakog pojedinca.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 09 jan 2025, 11:33

NoDi80 je napisao/la:
09 jan 2025, 11:18
ManijakDo je napisao/la:
S obzirom da je mlad i perspektivan treba pohvaliti svakako i da je iz Vrbanjuse dosao
Da je veoma mlad, nije.
Ušao u 23. godinu. Realnost.
Odigrao za 23. godine par solidnih utakmica.
Zadnju na Grbavici guzeljo, usao s klupe, nije mogao meda. Realno...
Mlad je Jaber, to je mlad igrač.
Igrač s 23 godine nije perspektiva, nije u smislu da ga ti dovedeš iz raspalog Goska i predstavljas kao pojačanje.
Na osnovu kojih parametara?
A dečku sve najbolje, ništa lično, samo ne mogu šuplje od ovih naših navijaca.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 09 jan 2025, 11:38

mavi je napisao/la:
09 jan 2025, 11:33
NoDi80 je napisao/la:
ManijakDo je napisao/la:
Da je veoma mlad, nije.
Igrač s 23 godine nije perspektiva, nije u smislu da ga ti dovedeš iz raspalog Goska i predstavljas kao pojačanje.
A koje su nam opcije? Za jednog Lončara mi nemamo novca, razmišljalo se i vidjeli da nema od toga ništa. Ko su onda opcije? Igrač od 35 godina koji hoće malu platu i Lagumdžija koji hoće malu platu..I ja bih volio da nam u sredini Camavinga bude ali...Vidiš brate da nam sve zavisi od Jaberovog odlaska..
Grupa iznad svakog pojedinca.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 09 jan 2025, 11:49

Dan Lagumdžija će, prije svega, tek morati da se dokaže. Možda sam se i ja loše izrazio u prethodnom komentaru. Želio sam pohvaliti sve uključene u njegov dolazak po pitanju curenja informacija iz kluba. Veliki dio javnosti je bio prilično iznenađen ovom informacijom.

Što se tiče samog igrača, ne očekujem da će odmah uletiti u prvi sastav. Opet kažem, morat će se itekako dokazati. Odlaskom Karića mi smo sa njim realno popunili, prije svega, mjesto na klupi. Sada u rotaciji na defanzivnom veznom imamo dva solidna igrača, njega i Karjaševića i to je itekako napredak jer je Karić, na žalost, bio igrač manje kad uđe u ovoj polusezoni.

Sigurno je napredak u odnosu na Karića ali koliki je njegov domet itekako ostaje da se vidi. Mnogi od nas su ga prizivali i sad je sve na njemu.

Edit: Igrač sa 23 godine ima 10 godina karijere ispred sebe. Tako da ne bih rekao da nije mlad. Samo je bitno da je već formiran kao igrač, fizički spreman, mentalno stabilan i, naravno, da ima određene kvalitete koji nama trebaju.

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 09 jan 2025, 12:02

Evo mališeeeee
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 09 jan 2025, 12:06

mavi je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:
ManijakDo je napisao/la:
Da je veoma mlad, nije.
Doso ti je Sukilovic 22 bez kluba pa je bolji nego pola igraca
Doso ti je Santos iz raspalog Rudara pa ti je bio najbolji igrac
Prica ti bezveze
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 09 jan 2025, 12:09

Levin je napisao/la:
09 jan 2025, 11:49
Dan Lagumdžija će, prije svega, tek morati da se dokaže. Možda sam se i ja loše izrazio u prethodnom komentaru. Želio sam pohvaliti sve uključene u njegov dolazak po pitanju curenja informacija iz kluba. Veliki dio javnosti je bio prilično iznenađen ovom informacijom.

Što se tiče samog igrača, ne očekujem da će odmah uletiti u prvi sastav. Opet kažem, morat će se itekako dokazati. Odlaskom Karića mi smo sa njim realno popunili, prije svega, mjesto na klupi. Sada u rotaciji na defanzivnom veznom imamo dva solidna igrača, njega i Karjaševića i to je itekako napredak jer je Karić, na žalost, bio igrač manje kad uđe u ovoj polusezoni.

Sigurno je napredak u odnosu na Karića ali koliki je njegov domet itekako ostaje da se vidi. Mnogi od nas su ga prizivali i sad je sve na njemu.

Edit: Igrač sa 23 godine ima 10 godina karijere ispred sebe. Tako da ne bih rekao da nije mlad. Samo je bitno da je već formiran kao igrač, fizički spreman, mentalno stabilan i, naravno, da ima određene kvalitete koji nama trebaju.
Ne znamo da li je bolji od Karica.
Karic igrao u Tuzla Citiju, otisao u Lokomotivu gdje nije mogao igrati, bio u Zelji i otisao u Kirgistan.
Godinu stariji od Lagumdzije, koji nema ni problizno ovakav CV. I, sad, na osnovu kojih parametara kazemo da je već formiran kao igrač i da je bolji od Karica? Spustiti loptu...
Njegovo je da se bori i dokazuje, pa ako se pokaze, super.
A, što se tiče Sosica, to je dijametralno suprotna stvar u odnosu na Lagumdziju.
On bi nam mogao valjati. Ali, vidjećemo...

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 09 jan 2025, 12:10

Sretno, Madžide!
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 09 jan 2025, 12:15

mamonelafo je napisao/la:
09 jan 2025, 12:10
Sretno, Madžide!
Potpisao :tokralju:
Bravo upravo :salut:

European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 09 jan 2025, 12:15

NoDi80 je napisao/la:
09 jan 2025, 12:06
mavi je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:

Da je veoma mlad, nije.
Doso ti je Sukilovic 22 bez kluba pa je bolji nego pola igraca
Doso ti je Santos iz raspalog Rudara pa ti je bio najbolji igrac
Prica ti bezveze
Samo cinjenice...
Šukilović igrao u Tuzla Citiju koji je imao jak roster i igrali Evropu.
Santos dosta mlad došao iz "raspalog" Rudara gdje si u par poteza mogao vidjeti da je potencijal. Na Grbavici se sprdao s Galicem...
Što se odmah počinje s vrijeđanjem tipa "bezveze ti priča"?
Ja, samo, na osnovu nekakvih činjenica, pokušavam da se nešto smisleno napiše na ovom forumu.
Razmjenjujemo mišljenja...

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 43 gosta.