FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

Pitar6785
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pitar6785 » 09 jan 2025, 18:33

Posusje 2x
Sb
Zeljo
Zrinjski

Od ovih 5 utakmica 3 utakmice smo trebali pobjedit i kradjom Vicine druzine uzelismo 3 umjesto 9 bodova

Utakmica sa zeljom je utakmica gdje smo prosuli bodove nasom krivicom AKO ZAZMIRIMO NA JEDANESTERAC. Al recimo da se desava takva utakmica (posebno derbi) da smo pokazali klasu u toj utakmici jesmo i mislim da smo igrali od pocetka onako da bi ih dobili 5:0

E zrinjski je ekipa koja je pokazala kvalitet posebno u drugoj utakmici.

E sad da obrazlozimo prvu utakmicu koja se igrala u mostaru. Definitivno smo bili bolji tim svih 90 minuta i mislim da sunjic nije dobio crveni da bi renan zabio go i da bi zrinjski lagano dokucali. Al da se nevodimo sta bi bilo, vec ovo sam sam napisao u kontekstu da CRVENI karton nije dosudjen nespretnom reakcijom(pljuno sudiju gurno igraca itd) vec sto je izprovociran NASOM IGROM..i zrinjski je vise bio zadovoljan bodom nego mi, mi smo igrali bolje ako se uzme svih 90 minuta. Takodje kondiciono i fizicki smo bili OCEVIDNO BOLJI, i ovo je nesto nasto cu se osvnuti sanjima na kosevu.

Druga utakmica sa Zrinjskim. Ako gledamo striktno utakmicu zrinjski je igrao bolje konkretnije i fizicki su bili bolji, i MOGLI su nam dat jos 2-3 gola..I mislim da je ova utakmica jedina utakmica uz onu iz Trnave, koju treba analizirat i na osnovu ove 2 utakmice dovest igrace a neke i otjerat..Djurickovic celik soldo su ok igraci za 90% utakmica u pl bh al umjesto Djurickovica ili pored djurickovica moramo imat igraca tipa Milicevica sunjica (u zlatno doba) zukica krupinca. Jer Mulahuseinovic je jednostavno pokazao da je FIZICKI JACI od Celika sto je Normalno jer i fizicki Celik prema njemu izgleda ko Gulashvili prema Renanu a o soldi i djurickovicu da i nepricam. Nardin je i u ovoj utakmici pokazao da je veoma los igrac, fulao je dosta sansi kao i tjekom prvenstva.. Znam da ce ovde neki reci covjek je drugi strijelac.Jeste al covjek igra u ekipi koja je prva na tabeli i igra sa jednim spicom i koji je dao skoro 50% golova iz penala.. sta hocu reci da je bilbija im igrao nijedan go iz penala nebi dao, sto bi ga sad svrstalo na 6 tog strijelca lige..

E sad da se nadovezem na ono sto sam rekao za kondiciju i fizicku spremu zrinjskog u prvoj utakmici. Zrinjski je fizicki kondiciono izgledao mnogo slabi od nas, zrinjski je prekidao svaki novi nas napad nebitno dali isao od golmana ili stopera sa lezanjem vezanjem pertli zaljenje na povredu sto dovoljno govori o ovom svemu, cim su 15 minuta (u drugom pol) mislilisu da posle odmora (da iskoriste svjezinu) pokusaju nas iznenadit da igraju fasovali su crveni karton. Posle te utakmice cinimi se da se igrala jos jedna utakmica i bila je reprezentativna pauza.. medjutim utakmica u bjeljini se odgodila (gdje zrinjski umjesto 15 dana dobiva 21 dan odmora) sto je veoma vazno i bitno , jer 100% sam sigran da bi zrinjski bio dosta fizicki losi na kosevu da su odigrali utakmicu po onom oranju u bjeljini (gdje su i fasovali poraz i to ubjedljiv) ili da su i nasu utakmicu u gosku kojim slucajem odgodili.. JER TAD JE BILA PUNO VELKA RAZLIKA U HLADNOCI NEGO STO JE PRIJE PAUZE PLUS LOS TEREN VECA POTROSNJS ITD ITD..

Ovo mozda zvuci ludo i navijacki posebno posle onake lose igre, al bez obzira na svu prednost ( koja je bila dalije trebala dali nije dalije BEUS to aminovao dali nije nije ni bitno) zrinjski je dao GOL NA NEREGULARAN NACIN.. sto je mnogo veci problem. Dali mi sad trebamo kaznit otjerat suspendovat igraca koji je kriv za gol koji je NEREGULARAN DALI TREBAMO ISTJERAT TRENERA RADI NE REGULARNOG GOLA DALI JE ISPRAVNO I LEGALNO DA TRENER TRAZI PUNU ISPLATU UGOVORA AKO BI KLUB ODLUCIO DA GA SMJENI RADI 0:1 za zrinjski koji je taj gol dao NELEGALNO..To remeti korekciju i moze odvest klub u losu PROCJENU los put.Zamislite da je zrinjski odigrao 0:0 na kosevu 1-1 u bl i izgubio kao sto je izgubio od radnika sad bi borac zrinjski i mi bili u bod gdje bi mi imali bolji medju omjer od zrinjskog (1:1)(0:0).A da nepricam o tomu da je sudija svirnuo penal u posusju..Mozda bi od hvalopjeva o treneru zrinjskog bila smjena trenera u zrinjskom. Kao sto kone tvrde da je Coric dobar trener kako mi samo bjezimo 3 boda kako imaju 17 bodova vise na osnovu proslog prvenstva. A ljudi ne govore o utakmici sa nama gdje penal bio bar 50/50 pa posusje pa velez u na grbavici sad recimo bez nase utakmice samo u ove 2 utakmice su trebali izgubit 4 boda pa utakmica u proriv radnika pa utakmica u tuzli (zadnha ekipa njihov trener rekao da je trebalo bit nerjeseno) pa utakmicu na kosevu dolazimo da je realno 27 max bodova (recimo mozda bi ih velez uzeo da je bio crveni dosudjen u orvoj minuti ili 16) to bi moglo bit i neki 26 bodova gdje bi velez ima 25.. gdje bi drugacije sve izgledalo i od odlicnog trenera doslo bi se mozda i do smjene i umjesto 17 bodova vise imalibi 8 sto su trebali imat prikazanom igrom. Naravno oni ce reci da ih he sudija pojrao u doboju PENAL JE BIO CIST

Ovo sam sve napisao da bi poentirao, mi nismo imali losu obranu posebno ako uzmemo period od kad je Rogic poceo branit..

Nama je falio Renan (kojem nisu sudije dale da se vrati, penal protiv posusja, 2 gola sb)

Drugi igrac je klasicna 10 tka koja ce pristat sjedi na klupi i da dobije minutazu koliko je mehmedovic mustafic i Andjusi u prvom djelu zajedno.

I 3 ca pozicija je GOLMAN koja i nemora bit u ovom roku al ako bi to mjenjali tu treba GOLMAN tipa DELAC

Znaci zamjena za Renana desetka (moze i stara 32 god al da je top igrac i da mu nije problem klupa npr.RAHMANOVIC) i mozda golman

Zaboravio sam dodat Stopera kao stoje jakovljevic dobar star nesmetamu klupa nesto kao i za 10 tku

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 09 jan 2025, 18:45

Još ne mogu vjerovati da smo blizu dovođenja ovakvog igrača :opaopa: :opaopa:

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 09 jan 2025, 18:53

mirzatele je napisao/la:
09 jan 2025, 18:45
J.bo te on šta se vratiš tu. Ako ne možeš vjerovati neće ni doći.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 09 jan 2025, 18:53

mirzatele je napisao/la:
Ajde odvadi malo

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 09 jan 2025, 19:55

H8Z7 je napisao/la:
09 jan 2025, 12:16
Imam problem, trenutno imamo 4 igrača na posudbama (Peneranda, Viveros, Julardžija, Matanović) ako je istina za Dudakovića i Oliveru mi smo iskoristili limit igrača koji mogu biti na posudbi (6). Jedino ako se Viveros proda pa onda može još neko uskočiti na to mjesto (Šerbečić, Đuričković, Anđušić) od ovih koji se spominju da su otpisani.
I Nurković je na posudbi, a i Trako može ići na posudbu jer iz tog pravila su izuzeti igrači koji su proveli 3 godine u matičnom klubu do svoje 21 godine.

Biće tu i raskida ali će ovi posljednji koje si pomenuo najvjerovatnije ostati do kraja sezone.

Sutra se očekuje novina, akoBogda.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 09 jan 2025, 19:57

mirzatele je napisao/la:
Halo bolan, nemoj Bogati, šuti Bogati nemoj se petljati, nemoj se petljati đe' ti nije mjesto, ti ćeš komentirati igrače i sve, nemoj komentirat' ti Bogati.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Herson

Post Postao/la Herson » 09 jan 2025, 20:20

AVNOJ je napisao/la:
09 jan 2025, 19:57
mirzatele je napisao/la:
Halo bolan, nemoj Bogati, šuti Bogati nemoj se petljati, nemoj se petljati đe' ti nije mjesto, ti ćeš komentirati igrače i sve, nemoj komentirat' ti Bogati.
Taj da najavi da će svanuti ujutro, završili bi u vječnom mraku. Čudi me da još uvijek postoje ljudi koji ga uzimaju za ozbiljno.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 09 jan 2025, 20:34

Herson je napisao/la:
09 jan 2025, 20:20
AVNOJ je napisao/la:
09 jan 2025, 19:57
mirzatele je napisao/la:
Taj da najavi da će svanuti ujutro, završili bi u vječnom mraku. Čudi me da još uvijek postoje ljudi koji ga uzimaju za ozbiljno.
Možda je od njega slabiji samo krokodil sa prognozama.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 09 jan 2025, 20:47

Krdžalić je u punom trening tempu, Kapetanoviću će trebati još mjesec dana do povratka u puni trenažni proces s timom.

Ðorđević još uvijek vuče povredu ahilove tetive i morat će proći još fizikalnih terapija do potpunog oporavka.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 09 jan 2025, 21:11

TELE.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 09 jan 2025, 21:28

Iako je u Kantonu Sarajevo posljednjih nekoliko sedmica vladalo svojevrsno zatišje po pitanju izbornih procesa, stvari još uvijek nisu završeno, a koju će Skupštinu, da li onu zakazanu od velike većine klubova ili onu zakazanu od predstavnika famoznih udruženja, priznati nadležna ministarstva saznat će se u narednim danima.

Međutim, jedno je sigurno, velika većina saraevskih klubova neće odustati od borbe za bolje sutra sarajevskog fudbala. A, da se nešto dešava što vjerovatno ne ide u prilog "predstavnicima udruženja, govori i saopštenje sarajevskih klubova, koje prenosimo u cijelosti.

"Kako bi pokušali svoje nezakonite poteze "legalizirati" rukovodstvo FS KS, kojem je istekao mandat, krenulo je u lažiranje datuma o odlukama o suspenzijama klubova, navodeći da su te odluke donijete 6. decembra prošle godine, iako su odluke klubovima dostavljene tek ove sedmice!?

Jasno je da se radi o svjesno antedatiranju odluka kako bi na taj način retroaktivno pokušali doći do kvoruma svoje nezakonite skupštine održane 11. decembra!? Fudbalski klubovi iz KS insistiraju na zaštiti zakonitosti i o takvom nezakonitom djelovanju ćemo upoznati sve relevantne institucije, uključujući MUP, Ministarstvo kulture i sporta, te Ministarstvo pravde i uprave Kantona Sarajevo.

Zbog svega ovoga u narednim danima bit će podnijete i krivične prijave prema nadležnom tužilaštvu, a od nadležnih kantonalnih ministarstava očekujemo da hitno zaustave ove pokušaje kriminalnog ovladavanja nad FS Kantona Sarajevo.

Fudbalski klubovi članovi Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo podnijeli su i Ministarstvu kulture i sporta, te Ministarstvu pravde i uprave KS zahtjev za poduzimanje hitnih mjera i radnji u vezi sa nepostupanjem Fudbalskog saveza KS zbog neprovođenja pravosnažnog Rješenja Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS, te kršenja odredbi Zakona o sportu KS.

Klubovi ukazuju na svjesno nepostupanje rukovodstva FS KS kojem je istekao mandat (Hamdo Spahić, Fuad Čolpa, Medžid Gvozden i Ermin Čolpa) prema članu 11. Zakona o sportu Kantona Sarajevo i pravosnažnom Rješenju Kantonalne uprave za inspekcijske poslove kojim je naređeno FSKS da otkloni nedostatke i nepravilnosti.

Rukovodstvo FS KS moralo je uskladiti Statut FS KS i iz članstva FS KS isključiti udruženja koja nisu klubovi. Pored toga, trebalo je pristupiti izmjenama ugovora kojim se uređuju međusobna prava i obaveze te izvršiti udruživanje u Savez organizacija u sportu koje su klubovi. Rokovi za provođenje naredbe su istekli.

Fudbalski klubovi iz Kantona Sarajevo na ovaj način žele i službeno upoznati nadležna ministarstva Vlade Kantona Sarajevo o nepravovremenom postupanju rukovodstva FS KS i potpuno ignorantskom odnosu prema Zakonu o sportu KS i pravosnažnom Rješenju KUIP-a.

„Sve ovo urađeno je uz očiglednu namjeru i svjesno postupanje s ciljem izbornog inžinjeringa i zadržavanja pozicija u FSKS uz brojne postupke discipliniranja, kažnjavanja, suspendiranja i isključivanja klubova i delegata klubova iz Skupštine. To predstavlja eklatantan primjer zaobilaženja zakona i drugih pravnih propisa, i u sportu nezapamćeni pravni teror i pravno nasilje nad klubovima koji bi trebali da uživaju i prava u FSKS, a ne samo obaveze plaćanja kotizacije i drsko sankcioniranje klubova i istaknutih fudbalskih sportskih radnika. Informacija objavljena na stranici FS KS dana 16.12.2024. godine o pokretanju aktivnosti na izradi nacrta novog Statuta FS KS predstavlja novo drsko bacanje prašine u oči kako nadležnim ministarstvima tako i klubovima članovima FS KS, te dobijanje na vremenu u cilju provođenja daljnih izbornih aktivnosti i imenovanjima nelegalno izabranih kandidata u tijela viših saveza NS FBiH i NS/FS BiH“, navodi se u zahtjevu.

Također, ističe se da nije jasno ni ko je formirao ovu Radnu grupu, ko donosi odluke i ko ih provodi, iz prostog razloga sto je prošlom rukovodstvu istekao mandat, a novo koje se predstavlja kao da je izabrano sa Nijazom Brkovićem, nema legitimitet i legalitet sa Skupštine na kojoj su sudjelovala samo tri kluba!

Podsjećamo i da je razriješena disciplinska komisija na čelu sa Lejlom Hamzom Salihović djelovala nezakonito u proteklim sedmicama, te su donijeli brojne odluke za koje nisu imali niti pravo niti ovlasti.

U Zahtjevu se kantonalna ministarstva podsjećaju, da su fudbalski klubovi iz Kantona Sarajevo poduzeli sve potrebne mjere kako bi postupili u skladu sa odredbama Zakona o sportu i odlukama nadležnih državnih organa. Tako su fudbalski klubovi na Statutom FS KS zasnovanom i Zakonom propisanim načinom sazvali i održali VANREDNU SKUPŠTINU FS KS i to 13.11.2024. godine a kojoj su prisustvovala 23 od 26 klubova iz Kantona Sarajevo.

Na toj Vanrednoj Skupštini delegati klubova su postupili u skladu sa odredbom Zakona o sportu KS i Rješenjem KUIP-a, te su donijeli odluku o isključenju udruženja iz članstva FS KS sa nužnim izmjenama Statuta FS shodno obavezama iz Zakona i Rješenja državnog organa.

Fudbalski klubovi od Ministarstva pravde i uprave KS na čelu sa ministricom Darjom Softić-Kadenić i Ministarstva kulture i sporta KS na čelu sa ministrom Kenanom Magodom zahtijevaju pravnu i svaku drugu zaštitu te hitno poduzimanje potrebnih radnji i mjera koje se ogledaju u sankcioniranju rukvodstva FS KS (Hamdo Spahić, Fuad Čolpa, Medžid Gvozden i Ermin Čolpa), izvršavanju upisa u Registar Ministarstva pravde i uprave KS svih promjena izvršenih na potpuno legalnoj Vanrednoj Skupštini FS KS, te sprječavanje rada i sankcioniranje navodnog novog rukovodstva FS KS bez legitimiteta i legaliteta, koje nije moglo biti izabrano na Skupštini od samo tri verificirana delegata klubova FS KS sa nepostojećim kvorumom za rad i donošenje bilo kakvih odluka, te prestanak dugogodišnjeg provođenja pravnog nasilja rukovodstva FS KS kojim su izloženi klubovi iz Kantona Sarajevo.
Sportsport
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 09 jan 2025, 21:44

Samo ih treba stezati i pritiskati.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 09 jan 2025, 22:07

Lede odličan kod Sanela. Milina ga je bilo slušati 2 sata. :salut:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 09 jan 2025, 22:59

Tvoj prljav obraz i karakter
Zasluzni su da ti se je6e mater!

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 10 jan 2025, 09:51

slika
Naš igrač, Elvir Duraković, posuđen je HNK Šibenik do kraja tekuće sezone, 30. 06. 2025. Šibenik će na kraju sezone imati pravo otkupa njegovog ugovora
SARAJEVO SIAMO NOI <3

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 10 jan 2025, 09:55

Što su zabranili komentare na Klixu na članku o Durakoviću? :rol:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 10 jan 2025, 10:16

veci panj od durakovica zadugo nece krociti kosevskim travnjakom, jos frajer bek, ima kolegu beganovica na drugoj strani koji ore travnjak citavu sezonu 90min, da se potrudio biti 30% ko on, ostao bi.

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 10 jan 2025, 10:17

Prelazni rok odlično krenuo... Dura u Šibeniku, kad ga vidim da ulazi na teren znam da nema ništa od nas.. Kadusic se dobro snasao u HNL, mozda ce i Dura :hmmmmm:

Dobar
Kontakt:

Post Postao/la Dobar » 10 jan 2025, 10:29

belosevic23 je napisao/la:
10 jan 2025, 10:17
Prelazni rok odlično krenuo... Dura u Šibeniku, kad ga vidim da ulazi na teren znam da nema ništa od nas.. Kadusic se dobro snasao u HNL, mozda ce i Dura :hmmmmm:
Ma Kadusic je za njega Jordi Alba

Istinski
Kontakt:

Post Postao/la Istinski » 10 jan 2025, 10:38

Marin Jurina.
In memoriam: LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Amidzaa, Antikloc, bhfanatic14, bordobijeli, Lavcina, NazorUso, USB, Vanja8 i 93 gosta.