Bitcoin i crypto svijet
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Bitcoin i crypto svijet
Čuo sam i uvjerio se par puta da je Raiffeisen baš težak za saradnju.
Nevezano za kripto već inače, radnici se ponašaju svakako tako da nemam baš neko iskustvo za pohvaliti s njima.
Znate li neke naše ljude koji se bave kupovinom kripta, da je sve naravno regularno i pošteno?
Nevezano za kripto već inače, radnici se ponašaju svakako tako da nemam baš neko iskustvo za pohvaliti s njima.
Znate li neke naše ljude koji se bave kupovinom kripta, da je sve naravno regularno i pošteno?
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Može sa N26, napraviš račun sa adresom u njemačkoj, od nekoga koga imaš tamo ili hrvatskom, slo, a našim dokumentima i prođe verifikacija bez problema, pošalju ti karticu tamo ako ti treba, a na aplikaciji možeš slati, primati novac, kupovati kripto, dionice, etfs, čak i kredit uzetisportager12345 je napisao/la: ↑22 dec 2024, 15:22
Dodatno pitanje:
Je li iko imao kakvo iskustvo sa N26, čuo sam da i oni imaju mogućnost kupovine i prodaje kripta.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ne kupuj sad, promasio si vozsportager12345 je napisao/la: ↑24 dec 2024, 09:49Čuo sam i uvjerio se par puta da je Raiffeisen baš težak za saradnju.

Cekaj ljeto
I dalje su OK cijene za akumulaciju, po meni. Samo DCA i tjt.
Ja cekam jos sweep 88-86k, mora to biti prije NG
Ja cekam jos sweep 88-86k, mora to biti prije NG
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Dat ce vam neki altovi sad ove entrye, dodao bih i Enu ispod 1$
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Vece su sanse da ce pasti na 0.1 nego da skoci na 20ubipara je napisao/la: ↑12 dec 2024, 16:38Jesam odavno, imam par hiljada xrpamada ne slazem se sa tobom mislim da ce cijena jednog biti 20$ vec u 2025 godini

To je nemoguce barem narednih 20 godina, vjerovatno i vise.
XRP je odlican ali ga ne bi sada uzimao, mozda na otprilike $1,5 ako se ikada vrati na tu cijenu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Može li neko napisati upute za početnika i kako to funkcioniše u BiH.
Skinuo sam Binance, valjda ću završiti registraciju sam. A onda mi za ostalo trebaju upute. Kako da uplatim pare, nešto bi stavio da se vrti pa ću iskustvom dalje vidjeti šta je pametno ulagati. Malo sam nešto vidio ali je u Hrvatskoj pa kod njih ove uplate lahko idu, preko aplikacije sa R, čini se repost ili nešto slično, ali to u BiH ne može kako mi reče
Skinuo sam Binance, valjda ću završiti registraciju sam. A onda mi za ostalo trebaju upute. Kako da uplatim pare, nešto bi stavio da se vrti pa ću iskustvom dalje vidjeti šta je pametno ulagati. Malo sam nešto vidio ali je u Hrvatskoj pa kod njih ove uplate lahko idu, preko aplikacije sa R, čini se repost ili nešto slično, ali to u BiH ne može kako mi reče
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ne možeš direktno kupiti crypto na Binance iz BiH. Postoje dva načina da kupiš crypto:Huske je napisao/la: ↑09 jan 2025, 17:48Može li neko napisati upute za početnika i kako to funkcioniše u BiH.
1. lično - preko OLX ili crypto,ba foruma gdje ćeš ti poslati novac preko escrowa a neko tebi crypto, kada dobiješ crypto novac će biti pušten prodavaču.
2. preko naših mjenjačnica - ACX ili BCX. Nakon kupovine uredno možeš svoj crypto prebaciti na Binance i raditi s njim šta hoćeš.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Privlačnija a i jednostavnija mi je druga metoda.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑09 jan 2025, 19:08
1. lično - preko OLX ili crypto,ba foruma gdje ćeš ti poslati novac preko escrowa a neko tebi crypto, kada dobiješ crypto novac će biti pušten prodavaču.
2. preko naših mjenjačnica - ACX ili BCX. Nakon kupovine uredno možeš svoj crypto prebaciti na Binance i raditi s njim šta hoćeš.
Pa čini mi se ovo je isto kao u hrvatskoj. Ovdje na ACX uplatiš pare i imaš digitalni račun, nešto kao račun u banci. Onda sa parama na računu mijenjaš u kripto, kriptom upravljaš na Binance, a onda ga prodaješ tj mijenaš za novac u ACX, te sa ACX bez problema uplaćuješ na svoj bankovni račun.
Ako sam upravu, to je isto u hrvatskoj samo je druga mijenjačnica, nešto je sa R.
Vidi mozes li preko coinbase, podrzava vecinu Evropske unije, jaran mi iz Slovenije regularno koristi.Huske je napisao/la: ↑09 jan 2025, 19:19Privlačnija a i jednostavnija mi je druga metoda.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑09 jan 2025, 19:08
Pa čini mi se ovo je isto kao u hrvatskoj. Ovdje na ACX uplatiš pare i imaš digitalni račun, nešto kao račun u banci. Onda sa parama na računu mijenjaš u kripto, kriptom upravljaš na Binance, a onda ga prodaješ tj mijenaš za novac u ACX, te sa ACX bez problema uplaćuješ na svoj bankovni račun.
Ako sam upravu, to je isto u hrvatskoj samo je druga mijenjačnica, nešto je sa R.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ako ćeš plaćati karticom, možeš na OKX.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Nema uopšte opcije da kupiš karticom crypto na OKX iz BiH, ne lupaj gluposti.
Na OKX je P2P, ne kupuješ direktno od mjenjačnice crypto nego od drugih korisnika koji prodaju svoj crypto.
Samo transfer bankom (IBAN/SWIFT, šalje se korisniku), Revolut, Bizum i Paysera je podržano za korisnike iz BiH.
Na OKX je P2P, ne kupuješ direktno od mjenjačnice crypto nego od drugih korisnika koji prodaju svoj crypto.
Samo transfer bankom (IBAN/SWIFT, šalje se korisniku), Revolut, Bizum i Paysera je podržano za korisnike iz BiH.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Iz CG bez problema kupujem preko OKX, platim preko Paysend, a tamo depozit napravim karticom.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑09 jan 2025, 20:18Nema uopšte opcije da kupiš karticom crypto na OKX iz BiH, ne lupaj gluposti.
Druga platforma gdje kupujem direktno karticom je Banxa.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
86k loading
Mislis na Revolut? To nije mjenjacnica to je banka ali se moze koristiti i za kupovinu crypta ili cak kupovati crypto preko applikacije ali ima visoke fees.Huske je napisao/la: ↑09 jan 2025, 19:19Privlačnija a i jednostavnija mi je druga metoda.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑09 jan 2025, 19:08
Da da to je ta Revoult, ali znači ima visoku proviziju.
Jaran u hrvatskoj to koristi, vidjeću još sutra s njim da me malo uputi. Ali znači bolje mi je preko ACX ili BCX?
Da li je Binance najbolje, bar tu da ne trebam dalje tražiti?
Binance, Bybit
Od marta otprilike cu ja prodavati pa mozete i kod mene kupiti

Binance je najpoznatiji ali posto si novi moze biti komplikovano. Ja bi ti preporucio kraken jer je user friendly app i mnogo je laksi za upravljanjem crypta kod pocetnika. Binance ima jako mnogo opcija koje te mogu zbunjivat.
Sve zavisi kakav si trejder, da li ćeš često trejdovati, u koje ćeš projekte ulaziti, da li te zanimaju samo mainstream tokeni i projekti ili ćeš tražiti neke nove altse, odnosno hidden gems i čekati.
Za prvu opciju su ti dovoljne velike i poznate berze, a za drugu opciju moraš pratiti gdje su izlistani ti projekti i ići za njima.
Za prvu opciju su ti dovoljne velike i poznate berze, a za drugu opciju moraš pratiti gdje su izlistani ti projekti i ići za njima.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.