Bitcoin i crypto svijet

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

sportager12345
Kontakt:

Re: Bitcoin i crypto svijet

Post Postao/la sportager12345 » 24 dec 2024, 09:49

Čuo sam i uvjerio se par puta da je Raiffeisen baš težak za saradnju.
Nevezano za kripto već inače, radnici se ponašaju svakako tako da nemam baš neko iskustvo za pohvaliti s njima.
Znate li neke naše ljude koji se bave kupovinom kripta, da je sve naravno regularno i pošteno?

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 24 dec 2024, 12:41

sportager12345 je napisao/la:
22 dec 2024, 15:22

Dodatno pitanje:
Je li iko imao kakvo iskustvo sa N26, čuo sam da i oni imaju mogućnost kupovine i prodaje kripta.
Može sa N26, napraviš račun sa adresom u njemačkoj, od nekoga koga imaš tamo ili hrvatskom, slo, a našim dokumentima i prođe verifikacija bez problema, pošalju ti karticu tamo ako ti treba, a na aplikaciji možeš slati, primati novac, kupovati kripto, dionice, etfs, čak i kredit uzeti :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 24 dec 2024, 13:01

sportager12345 je napisao/la:
24 dec 2024, 09:49
Čuo sam i uvjerio se par puta da je Raiffeisen baš težak za saradnju.
Nevezano za kripto već inače, radnici se ponašaju svakako tako da nemam baš neko iskustvo za pohvaliti s njima.
Znate li neke naše ljude koji se bave kupovinom kripta, da je sve naravno regularno i pošteno?
Ne kupuj sad, promasio si voz :mrgreen:

Cekaj ljeto

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 24 dec 2024, 15:58

I dalje su OK cijene za akumulaciju, po meni. Samo DCA i tjt.

Ja cekam jos sweep 88-86k, mora to biti prije NG
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 08 jan 2025, 18:51

harden je napisao/la:
20 dec 2024, 10:30
Lijepo vrijeme za kupovinu, moje buy zone:

PORTAL - 0.275
INJ - 16
ROSE - 0.072
FET - 1.09
ZRO - 4.60
JUP - 0.66
RENDER - 6.10

NAVI, BLENDR, REEF, CGPT, OFN, AIPAD, LKI, BASEDAI ...
Dat ce vam neki altovi sad ove entrye, dodao bih i Enu ispod 1$
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 jan 2025, 11:08

ubipara je napisao/la:
12 dec 2024, 16:38
harden je napisao/la:
12 dec 2024, 15:18
ubipara je napisao/la:
12 dec 2024, 12:36
Ma ne rudarim Pi ali sam citao i znam par njih sto ocekuju da ce postati milioneri preko toga hahaa

Ja uglavom sada stavljam na Solanu i XRP vecinom
Jesi imao XRP prije ovog velikog skoka? Po meni ga sad nema nikakvog smisla kupovati, u najboljem slucaju ti moze donijeti 2x. Iskreno to bih ja prodao i kupio nesto sto ima veci prostor za rast.
Jesam odavno, imam par hiljada xrpa😂 mada ne slazem se sa tobom mislim da ce cijena jednog biti 20$ vec u 2025 godini
Vece su sanse da ce pasti na 0.1 nego da skoci na 20 :D
To je nemoguce barem narednih 20 godina, vjerovatno i vise.
XRP je odlican ali ga ne bi sada uzimao, mozda na otprilike $1,5 ako se ikada vrati na tu cijenu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 09 jan 2025, 17:48

Može li neko napisati upute za početnika i kako to funkcioniše u BiH.
Skinuo sam Binance, valjda ću završiti registraciju sam. A onda mi za ostalo trebaju upute. Kako da uplatim pare, nešto bi stavio da se vrti pa ću iskustvom dalje vidjeti šta je pametno ulagati. Malo sam nešto vidio ali je u Hrvatskoj pa kod njih ove uplate lahko idu, preko aplikacije sa R, čini se repost ili nešto slično, ali to u BiH ne može kako mi reče

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 09 jan 2025, 19:08

Huske je napisao/la:
09 jan 2025, 17:48
Može li neko napisati upute za početnika i kako to funkcioniše u BiH.
Skinuo sam Binance, valjda ću završiti registraciju sam. A onda mi za ostalo trebaju upute. Kako da uplatim pare, nešto bi stavio da se vrti pa ću iskustvom dalje vidjeti šta je pametno ulagati. Malo sam nešto vidio ali je u Hrvatskoj pa kod njih ove uplate lahko idu, preko aplikacije sa R, čini se repost ili nešto slično, ali to u BiH ne može kako mi reče
Ne možeš direktno kupiti crypto na Binance iz BiH. Postoje dva načina da kupiš crypto:

1. lično - preko OLX ili crypto,ba foruma gdje ćeš ti poslati novac preko escrowa a neko tebi crypto, kada dobiješ crypto novac će biti pušten prodavaču.

2. preko naših mjenjačnica - ACX ili BCX. Nakon kupovine uredno možeš svoj crypto prebaciti na Binance i raditi s njim šta hoćeš.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 09 jan 2025, 19:19

baboedindzeko09 je napisao/la:
09 jan 2025, 19:08

1. lično - preko OLX ili crypto,ba foruma gdje ćeš ti poslati novac preko escrowa a neko tebi crypto, kada dobiješ crypto novac će biti pušten prodavaču.

2. preko naših mjenjačnica - ACX ili BCX. Nakon kupovine uredno možeš svoj crypto prebaciti na Binance i raditi s njim šta hoćeš.
Privlačnija a i jednostavnija mi je druga metoda.
Pa čini mi se ovo je isto kao u hrvatskoj. Ovdje na ACX uplatiš pare i imaš digitalni račun, nešto kao račun u banci. Onda sa parama na računu mijenjaš u kripto, kriptom upravljaš na Binance, a onda ga prodaješ tj mijenaš za novac u ACX, te sa ACX bez problema uplaćuješ na svoj bankovni račun.
Ako sam upravu, to je isto u hrvatskoj samo je druga mijenjačnica, nešto je sa R.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 09 jan 2025, 19:25

Huske je napisao/la:
09 jan 2025, 19:19

Pa čini mi se ovo je isto kao u hrvatskoj. Ovdje na ACX uplatiš pare i imaš digitalni račun, nešto kao račun u banci. Onda sa parama na računu mijenjaš u kripto, kriptom upravljaš na Binance, a onda ga prodaješ tj mijenaš za novac u ACX, te sa ACX bez problema uplaćuješ na svoj bankovni račun.
Ako sam upravu, to je isto u hrvatskoj samo je druga mijenjačnica, nešto je sa R.
Vidi mozes li preko coinbase, podrzava vecinu Evropske unije, jaran mi iz Slovenije regularno koristi.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 09 jan 2025, 19:51

Ne može ništa u BiH sem ACX i BCX.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jan 2025, 20:11

Ako ćeš plaćati karticom, možeš na OKX.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 09 jan 2025, 20:18

Nema uopšte opcije da kupiš karticom crypto na OKX iz BiH, ne lupaj gluposti.

Na OKX je P2P, ne kupuješ direktno od mjenjačnice crypto nego od drugih korisnika koji prodaju svoj crypto.

Samo transfer bankom (IBAN/SWIFT, šalje se korisniku), Revolut, Bizum i Paysera je podržano za korisnike iz BiH.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 jan 2025, 20:40

09 jan 2025, 20:18
Nema uopšte opcije da kupiš karticom crypto na OKX iz BiH, ne lupaj gluposti.

Na OKX je P2P, ne kupuješ direktno od mjenjačnice crypto nego od drugih korisnika koji prodaju svoj crypto.

Samo transfer bankom (IBAN/SWIFT, šalje se korisniku), Revolut, Bizum i Paysera je podržano za korisnike iz BiH.
Iz CG bez problema kupujem preko OKX, platim preko Paysend, a tamo depozit napravim karticom.

Druga platforma gdje kupujem direktno karticom je Banxa.
Voli te tvoje Sarajevo.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 09 jan 2025, 20:50

86k loading

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 09 jan 2025, 21:14

Huske je napisao/la:
09 jan 2025, 19:19

Mislis na Revolut? To nije mjenjacnica to je banka ali se moze koristiti i za kupovinu crypta ili cak kupovati crypto preko applikacije ali ima visoke fees.

Huske
Kontakt:

Post Postao/la Huske » 09 jan 2025, 22:05

ubipara je napisao/la:
09 jan 2025, 21:14
Mislis na Revolut? To nije mjenjacnica to je banka ali se moze koristiti i za kupovinu crypta ili cak kupovati crypto preko applikacije ali ima visoke fees.
Da da to je ta Revoult, ali znači ima visoku proviziju.
Jaran u hrvatskoj to koristi, vidjeću još sutra s njim da me malo uputi. Ali znači bolje mi je preko ACX ili BCX?

Da li je Binance najbolje, bar tu da ne trebam dalje tražiti?

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 10 jan 2025, 00:42

Huske je napisao/la:
09 jan 2025, 22:05
ubipara je napisao/la:
Jaran u hrvatskoj to koristi, vidjeću još sutra s njim da me malo uputi. Ali znači bolje mi je preko ACX ili BCX?

Binance, Bybit

Od marta otprilike cu ja prodavati pa mozete i kod mene kupiti :mrgreen:

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 10 jan 2025, 06:17

Huske je napisao/la:
09 jan 2025, 22:05
ubipara je napisao/la:

Binance je najpoznatiji ali posto si novi moze biti komplikovano. Ja bi ti preporucio kraken jer je user friendly app i mnogo je laksi za upravljanjem crypta kod pocetnika. Binance ima jako mnogo opcija koje te mogu zbunjivat.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jan 2025, 11:33

Sve zavisi kakav si trejder, da li ćeš često trejdovati, u koje ćeš projekte ulaziti, da li te zanimaju samo mainstream tokeni i projekti ili ćeš tražiti neke nove altse, odnosno hidden gems i čekati.

Za prvu opciju su ti dovoljne velike i poznate berze, a za drugu opciju moraš pratiti gdje su izlistani ti projekti i ići za njima.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.