Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

TonySosa
Kontakt:

Re: Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)

Post Postao/la TonySosa » 10 jan 2025, 14:18

E cuj kupili Telemach. Hajd da hoce sad opet neku akciju lupiti, taman mi istice onaj promo od 14 mjeseci za dosta jeftiniju cijenu full paketa. Samo brzinu interneta nek ne diraju, ostalo mogu i ukinuti sto se mene tice.

BhTelecomu je bio problem sto oni na mjestima gdje nema optike nisu mogli koristiti ove instalacije koje Telemach koristi, pa samo davali internet preko telefonskog kabla. Zato i jes bio los internet. Valjda sad budu mogli koristiti ove instalacije.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 10 jan 2025, 14:26

Unofficialpage je napisao/la:
10 jan 2025, 14:09
arelinho je napisao/la:
10 jan 2025, 13:34
FKSzuti je napisao/la:
10 jan 2025, 13:30

:wtf:
To neće biti slučaj i hvala Bogu što je tako.
Ma kome su dobri komentatori na SK taj nije dobar. Propali su na SK svi definitivno. Na Areni ima loših komentatora, ali je 80% dobrih.
Jedino Srki za F1 i MotoGP a ovo ostalo užasno. Valjda BH Telecom otkupi i EON pa da fino i AS imamo tu. :D
Pa valjda ti znas da je Visko poslije Edina najjaci u struci..
Max Allegri

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 10 jan 2025, 14:43

Mig_Mig je napisao/la:
10 jan 2025, 14:26
Totalno sam zaboravio na Viška, Srki i Viško jedina dva komentatora na SK koja vrijedi slušati i koji znaju svoj posao.

Ali jadni Crnogorci i Makedonci kad im BHT uvali mojawebtv. :rol:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 10 jan 2025, 14:44

Nikako nije dobro stanje gdje nema konkurencije. Tako da je ovo losa vijest.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 10 jan 2025, 14:45

Unofficialpage je napisao/la:
10 jan 2025, 14:43
Mig_Mig je napisao/la:
10 jan 2025, 14:26
Totalno sam zaboravio na Viška, Srki i Viško jedina dva komentatora na SK koja vrijedi slušati i koji znaju svoj posao.

Ali jadni Crnogorci i Makedonci kad im BHT uvali mojawebtv. :rol:
Njima ce ostaviti eon.. a nama gurnut ono g.ovno
Max Allegri

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 10 jan 2025, 14:51

Mogli je napisao/la:
10 jan 2025, 14:44
Preloše bukvalno

KosevoZove
Kontakt:

Post Postao/la KosevoZove » 10 jan 2025, 15:05

TonySosa je napisao/la:
10 jan 2025, 14:18
E cuj kupili Telemach. Hajd da hoce sad opet neku akciju lupiti, taman mi istice onaj promo od 14 mjeseci za dosta jeftiniju cijenu full paketa. Samo brzinu interneta nek ne diraju, ostalo mogu i ukinuti sto se mene tice.

BhTelecomu je bio problem sto oni na mjestima gdje nema optike nisu mogli koristiti ove instalacije koje Telemach koristi, pa samo davali internet preko telefonskog kabla. Zato i jes bio los internet. Valjda sad budu mogli koristiti ove instalacije.
Eto nama i Bundeslige ko voli i prati svoje klubove, a inace je volim pogledati. :kafa:
Limvo te Rajvosa 🇱🇻🇱🇻

MUKENZI
Kontakt:

Post Postao/la MUKENZI » 11 jan 2025, 00:55

Imao sam isti problem. Zvao ih kako bih dobio optički internet oni mi govorili trebate zahtjev za to poslati hu ha..ja sve uradim nikad niko mi nije odgovorio hahahs..poslije godinu dana nazovem opet i sutradan došli i završili to kroz dan dva, sada sa moja tv full s imam 60mbps download..

Ma drugo je optika,koliko znam kod nas optika nije prosla,da mi bar daju na bakru 25/2bio bih zadovoljan hah

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 11 jan 2025, 21:07

Jabroni je napisao/la:
10 jan 2025, 14:51
Mogli je napisao/la:
Preloše bukvalno
mozda i ne bude losa .. ne vjerujem da ce se telemach utopiti u bh telecom prije da ce nastaviti ovako funkcionirati kao zavisno drustvo .. telecom korisnici bi trebali imati sad mogucnosti za vecim brzinama tamo gdje ovi nisu mogli isporuciti jer ce moci koristiti infrastrukturu od telemacha kroz ugovore sa tim zavisnim drustvom .. telemach korisnici do kojih je dosla optika od telecoma ce mozda sad moci dobiti pakete kakvi su kod telemacha al ugovoriti sa bh telecomom ono sto je upitno sta bh telecom dobiva od telemacha sem korisnika, infrastrukturu u bih ko zna sta imaju jer vjerujem da dosta toga oni su mimo zakona postavljali tj radili na foru tj nisu legalizovali .. kako smo cudna zemlja telemach npr je kopao, postavljao kablove na stubovima itd a nije imao
papire i nisi ga mogao skloniti i ukinuti jer isti bi te duzio za stetu koju si mu urokovao .. al da manjak konkurencije nije dobar nikako bukvalno mogu krenuti u zimski san nakon smanjiti investicije odrzavati trenutno jer znas da nema ko ponuditi i biti ti konkurencija …

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 11 jan 2025, 21:43

bob je napisao/la:
11 jan 2025, 21:07
Jabroni je napisao/la:
10 jan 2025, 14:51
Mogli je napisao/la:
Preloše bukvalno
mozda i ne bude losa .. ne vjerujem da ce se telemach utopiti u bh telecom prije da ce nastaviti ovako funkcionirati kao zavisno drustvo .. telecom korisnici bi trebali imati sad mogucnosti za vecim brzinama tamo gdje ovi nisu mogli isporuciti jer ce moci koristiti infrastrukturu od telemacha kroz ugovore sa tim zavisnim drustvom .. telemach korisnici do kojih je dosla optika od telecoma ce mozda sad moci dobiti pakete kakvi su kod telemacha al ugovoriti sa bh telecomom ono sto je upitno sta bh telecom dobiva od telemacha sem korisnika, infrastrukturu u bih ko zna sta imaju jer vjerujem da dosta toga oni su mimo zakona postavljali tj radili na foru tj nisu legalizovali .. kako smo cudna zemlja telemach npr je kopao, postavljao kablove na stubovima itd a nije imao
papire i nisi ga mogao skloniti i ukinuti jer isti bi te duzio za stetu koju si mu urokovao .. al da manjak konkurencije nije dobar nikako bukvalno mogu krenuti u zimski san nakon smanjiti investicije odrzavati trenutno jer znas da nema ko ponuditi i biti ti konkurencija …
nevezano uopće za Telemach/Telekom, ne može ti na tržištu monopol valjat al nikako

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 12 jan 2025, 14:38

bob je napisao/la:

mozda i ne bude losa .. ne vjerujem da ce se telemach utopiti u bh telecom prije da ce nastaviti ovako funkcionirati kao zavisno drustvo
Juce sam bio sa likom koji radi kao serviser u Telemahu.

Kaže njima će biti bolje, jer ce biti veće plate.

A korisnicima kaze neka je Bog na pomoći :roll:

Oni u Telemahu imaju rok 24 sata da otklone kvar. Ako ga otklone u tom roku, ide dodatak na platu. Ako ne poprave za 24 sata, odbija im se od plate.
Zato i jesu brzi kad ih zovnes, jer imaju stimulaciju.

A u Telekomu kaže uvijek ista plata, popravio čovjeku nešto ili ne...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 12 jan 2025, 15:41

Ma i u telekomu izadju na teren kad zovnes, nije situacija ko nekad. Bar kod mene u kladusi, doduse ne naprave nista kad izadju ali dodju eto :mrgreen: losa infrastruktura, nema pomoci da njih pet izadje na teren u roku od 2 minute. Dodje, izmjeri, kaze ne moze veca brzina, daleko centrala, puno korisnika i to je to.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 12 jan 2025, 16:39

kraljttbvb je napisao/la:
12 jan 2025, 14:38
bob je napisao/la:

mozda i ne bude losa .. ne vjerujem da ce se telemach utopiti u bh telecom prije da ce nastaviti ovako funkcionirati kao zavisno drustvo
Juce sam bio sa likom koji radi kao serviser u Telemahu.

Kaže njima će biti bolje, jer ce biti veće plate.

A korisnicima kaze neka je Bog na pomoći :roll:

Oni u Telemahu imaju rok 24 sata da otklone kvar. Ako ga otklone u tom roku, ide dodatak na platu. Ako ne poprave za 24 sata, odbija im se od plate.
Zato i jesu brzi kad ih zovnes, jer imaju stimulaciju.

A u Telekomu kaže uvijek ista plata, popravio čovjeku nešto ili ne...
ma ovo je jos uvijek sve nagadjanje vrlo lako da konkurentsko vijece odbije im dati dozvolu da ih kupe … a vidi iskreno ne vjerujem da ce se telemach utopiti u telecom vrlo vjerovatno zavisno drustvo sa svojom upravom i pravilnikom al im je vlasnik bh telecom odnosno vlada tipa rudnici i elektroprivreda gdje prvi ne dobijaju platu kako je regulisano u elektroprivredi i slicno jer su zaseban poslovni subjekt tj sistematizacija i plata nije ista isto tako telemach i telecom bit ce dvije firme pod istim krovom sigurno ce radnicima u telemachu biti bolje jer ovi ce morati postovati zakone i slicno a to da ce im plata biti veca prepostavljam ovisi od stanja na racunu :D ne vjerujem da ce preslikati iz telecoma a ono sto ce biti lakse i sto ce moci izbjeci su javne nabavke izmedju telemaha i
telecoma tj vjerujem korisnici telecoma koji imaju one mizerne brzine bi mogli lako sad da dobiju vece i normalniju uslugu … telecom ce mozda povuci neke radnike jer kako sam cuo i sami imaju manjak … ma mislim sve je nagadjanje, jos uvijek je sve suplja …

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 17 jan 2025, 01:16

Ne znam vala, nisam skoro nikad imao kvar ni sa Telekomom a ni sa Telemachom, samo sto su ovi prvi imali lose brzine obzirom da optika jos nije provedena. Nek oni kupe, i nek nista ne diraju. Meni svejedno kome placam racun.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

MUKENZI
Kontakt:

Post Postao/la MUKENZI » 21 jan 2025, 10:12

Evo mene,uglavno zvao 1444,nakon 10ak dana zove tehnicar,ja nisam kuci bio,bila sestra,kaze mi preko nekog svog uredjaja vide kao zuti kabal ukljucen u kan4 a treba lan3?kao mozda je do tog,ugoavnom kaze sestra on je to promijenio iz lan 4 u lan3 i resetovo ruter (imam dva stb uredjaja)valjda ubog tog trrba lan 3,uglavnom ja vecu brzinu nisam dobio,niti mi je rekao da nemam tehnicke mogucnosti za vise?da zovem opet da pitam da li mogu zahtjev za ruterom od 5ghz ili?uglavnom los net opet,obicni video po fb steka i tako to

slika

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 21 jan 2025, 10:38

MUKENZI je napisao/la:
21 jan 2025, 10:12
kao mozda je do tog,ugoavnom kaze sestra on je to promijenio iz lan 4 u lan3 i resetovo ruter (imam dva stb uredjaja)valjda ubog tog trrba lan 3
:urnebes: :urnebes:

kakva nebuloza brate dragi ne mogu ti rijecima opisati
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

MUKENZI
Kontakt:

Post Postao/la MUKENZI » 21 jan 2025, 11:09

harden je napisao/la:
21 jan 2025, 10:38
MUKENZI je napisao/la:
kao mozda je do tog,ugoavnom kaze sestra on je to promijenio iz lan 4 u lan3 i resetovo ruter (imam dva stb uredjaja)valjda ubog tog trrba lan 3

Hahaha a brate sta da ti kazem,meni samo poruka dosla kao izvrseno je ,a sestra ne zna provjerit brzinu,da sam bio ja tu ja bi licno njeg pitao za ruter,ili za pojacavanje iz pravca kutije,ali zalosno je da u 21vijeku brzina uploada je 0.5mbps,i to ujutru ,navecer pada ispod 0.4,nenormalno zaista,ne znam ni sam sta da radim ili da trpim

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 21 jan 2025, 11:12

harden je napisao/la:
21 jan 2025, 10:38
MUKENZI je napisao/la:

Ako ne bude ovo radilo nek proba u lan2 pa u lan1, al obavezno tim redoslijedom

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 21 jan 2025, 11:15

MUKENZI je napisao/la:
21 jan 2025, 11:09
Hahaha a brate sta da ti kazem,meni samo poruka dosla kao izvrseno je ,a sestra ne zna provjerit brzinu,da sam bio ja tu ja bi licno njeg pitao za ruter,ili za pojacavanje iz pravca kutije,ali zalosno je da u 21vijeku brzina uploada je 0.5mbps,i to ujutru ,navecer pada ispod 0.4,nenormalno zaista,ne znam ni sam sta da radim ili da trpim
nek izidju tehnicari i vide da li iams mogucnost za vecu brzinu ( moras biti naporan i inzistirati, zivkati, biti bezobrazan )

vjerovatno nemas cim ti je sad ovakav net, odjavi ih i uzmi nesto drugo jer je ovo sramota
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

MUKENZI
Kontakt:

Post Postao/la MUKENZI » 21 jan 2025, 14:45

nek izidju tehnicari i vide da li iams mogucnost za vecu brzinu ( moras biti naporan i inzistirati, zivkati, biti bezobrazan )

vjerovatno nemas cim ti je sad ovakav net, odjavi ih i uzmi nesto drugo jer je ovo sramota
[/quote]

Ma prob je sto je prije bio moja tv phone s dzabnim netom koji ne valja,kad smo presli ma full me znam da li su mogli iz centrale tek tako pustit net ili je morao neko doci iz kutije pustit brzi net,jer nama nikad niko nije dolazio nakon promjene paketa.Ma zvsti cu opet vjrv pa vidjet sta kazu,odjavit ih ne mogu jer se sport bas gleda u kuci,a tu su s arenama jbg.Mene samo cudi kako to da mi ne steka TV ni dole ni na spratu a tako los net?a tv sve super ide

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.