Pošto pričaš da si edukovaniji, ti kao edukovan čovjek da li si isplacivao sve državi što pripada i radniku što pripada od kad držiš firmu,samo odgovori da ili neWanderson je napisao/la: ↑11 jan 2025, 00:12Danas sam malo putovao Evropom pa u voznji nađem vremena da edukujem neuke poput tebe.relativizam je napisao/la: ↑11 jan 2025, 00:09Koliko pises i nemaš plaho ti posla za jednog kamoli 5 radnika
![]()
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- relativizam
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Zadnja izmjena: relativizam, dana/u 11 jan 2025, 00:33, ukupno mijenjano 2 puta.
Pa jesi uspio dostaviti robu na vrijeme?Wanderson je napisao/la: ↑11 jan 2025, 00:12Danas sam malo putovao Evropom pa u voznji nađem vremena da edukujem neuke poput tebe.relativizam je napisao/la: ↑11 jan 2025, 00:09Koliko pises i nemaš plaho ti posla za jednog kamoli 5 radnika
![]()
mene zanima šta evander misli o ovome
Isao u Spaniju da posjeti Pirica.
Sad cu se zaposliti ko vozac kamiona i imat cu vremena da botujem za Niksica i Mijatovica, jos ako sendvicarska naknada legne u kešu moci cu sebi bolji i jeftiniji sendvic napraviti u EU nego u BiH.denimb je napisao/la: ↑11 jan 2025, 00:16Pa jesi uspio dostaviti robu na vrijeme?Wanderson je napisao/la: ↑11 jan 2025, 00:12Danas sam malo putovao Evropom pa u voznji nađem vremena da edukujem neuke poput tebe.relativizam je napisao/la: ↑11 jan 2025, 00:09Koliko pises i nemaš plaho ti posla za jednog kamoli 5 radnika
![]()

Mijesas me ba, ja sam ti skroz onaj drugi, ali jbt 300KM sta si paniku digao, pa ti toliko veceru platis, gospodin budi i ne kukaj

Prvo ga nepoziv Piricu jako pogodio i sad jos ovo. Teska vremena.

- AshburtonG
- Kontakt:
Pa ako je edukovan covjek, naci ce nacin da zaobidje porez, na ovaj ili onaj nacin, kao sto to radi 99,99% privrednika na cijeloj planeti. Kad udjes u vise strukture bilo koje firme, vidis da se samo gleda nacin kako prevarit drzavu i(li) konkurenciju. Neki to rade ofirno, neki ne.relativizam je napisao/la: ↑11 jan 2025, 00:16Pošto pričaš da si edukovaniji, ti kao edukovan čovjek da li si isplacivao sve državi što pripada i radniku što pripada od kad držiš firmu,samo odgovori da ili neWanderson je napisao/la: ↑11 jan 2025, 00:12Danas sam malo putovao Evropom pa u voznji nađem vremena da edukujem neuke poput tebe.relativizam je napisao/la: ↑11 jan 2025, 00:09Koliko pises i nemaš plaho ti posla za jednog kamoli 5 radnika
![]()
Da ne bude zabune, apsolutno sam protiv privrednika u ovoj cijeloj prici jer sam svjestan, a i oni su sami, koliko su do sada utajili poreza, tako da im ovo moze doci i kao pranje savjesti.

Jbg, kola se na nekome moraju slomit.
- relativizam
- Kontakt:
Ako je edukovan onda zna da to nije zaobilazak placanja poreza nego lazno prikazivanje plata ,razlika u nekoliko godina robijeAshburtonG je napisao/la: ↑11 jan 2025, 00:58Pa ako je edukovan covjek, naci ce nacin da zaobidje porez, na ovaj ili onaj nacin, kao sto to radi 99,99% privrednika na cijeloj planeti. Kad udjes u vise strukture bilo koje firme, vidis da se samo gleda nacin kako prevarit drzavu i(li) konkurenciju. Neki to rade ofirno, neki ne.relativizam je napisao/la: ↑11 jan 2025, 00:16Pošto pričaš da si edukovaniji, ti kao edukovan čovjek da li si isplacivao sve državi što pripada i radniku što pripada od kad držiš firmu,samo odgovori da ili ne
Da ne bude zabune, apsolutno sam protiv privrednika u ovoj cijeloj prici jer sam svjestan, a i oni su sami, koliko su do sada utajili poreza, tako da im ovo moze doci i kao pranje savjesti.![]()
Jbg, kola se na nekome moraju slomit.
- AshburtonG
- Kontakt:
Evo zatvor kazu prave, samo da posalju ovih 99,99% poslodavaca koji nisu uplacivali sve po zakonu. U kakvim vi sarenim lazama i utopijama zivite covjece... 

Ma naci ces rupe lagano samo se podesis. Od sad stavi zenu, svastiku, rodjaka, oca, mater kao business consultants, slijedeci put kad okrenes jagnje to je biznis sastanak = odbijas porez. Zenu odvedes na more i sve sto tamo potrosis to je business trip=odbijas porez itd. Itd.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Kako su gradjeni ovi objekti u LA, pa svaki poravnat nakon pozara? Prikazuje kucu paris hilton, nijedan zid nema, samo vidim rigips ploce i neke metalne konstrukcije.
- kraljttbvb
- Kontakt:
I ja i ti se upoznajemo svaki put kad ja imam letVensanKasel je napisao/la: ↑10 jan 2025, 12:09Do sada samo sam Ria upoznao , a Nezalaganjea znam preko 20 godina to sam slučajno saznao , kao i brata Đonlu .

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
- Kontakt:
Može nekad majstor za pivoVensanKasel je napisao/la: ↑10 jan 2025, 12:09Do sada samo sam Ria upoznao , a Nezalaganjea znam preko 20 godina to sam slučajno saznao , kao i brata Đonlu .
- kraljttbvb
- Kontakt:
Zanemari ove botove, iako je to tesko, jer su vecinu postova oni napisali.
Ima par likova koji fakat znaju o cemu pricaju.
Forumas "ljevak" je tata ekonomije za vecinu na forumu i tacno se vidi da covjek zna o cemu pise

Ima jos likova koji kvaliteno pisu i dosta se moze od njih skontati i nauciti o novonastaloj situaciji...
Ne kontam sto stalno izvrcete cijenice?tuzlak1987 je napisao/la: ↑10 jan 2025, 21:56Nije ni meni jasno sto se raspravlja toliko. Treba odustati od rasprave ako se pojavi neko ko stvarno misli da mininalac ne treba biti bar 1000 KM. Sta je toj osobi u glavi? Ko zna.
Nije problem minimalna plata, ona nikome nije problem. Problem je sto je prica o minimalcu dimna zavjesa, dok se u isto vrijeme preko povecanja doprinosa uzima skoro 700 miliona KM da bi se uhljebima davale vece plate. Vec je krenula prica da savjetnik u kancelariji i cistacica ne mogu imati istu platu i da se ovima mora povecati plata. Koliko (ne)rade i ovo sad sto primaju je previse, a ubrzo ce im ici povecanje plate

Ti bjese onaj sto nece da ide u ovlasteni auto servis gdje je usluga skuplja 20-30 KM, nego ide kod majstora koji mu ne izdaje racunrelativizam je napisao/la: ↑11 jan 2025, 00:16Pošto pričaš da si edukovaniji, ti kao edukovan čovjek da li si isplacivao sve državi što pripada i radniku što pripada od kad držiš firmu,samo odgovori da ili ne

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ne znam za LA, ali sam gledao neki dokumentarac o Floridi i tamo su one montazne kuce.
Posto su cesti uragani koji nose sve pred sobom, oni izbetoniraju bunker/podrum u zemlji i na to namontiraju kucu.
Kad najave uragan, bitne stvari prenesu u bunker i u njemu sve ostane zasticeno. Kucu uragan odnese, ali kupis i namontiras novu i rahat do sljedeceg uragana

Cini se da i u LA-u nema puno zidanih kuca ko kod nas. Gledam sliku sve do jedna kuca poravnata sa zemljom, ocito da su neke montazne od nekog lakog materijala...