Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Poslodavci pričaju totalnu pogrešnu priču i konstantno se vežu za minimalnu platu i tako gube podršku. Da pričaju o doprinosima i da se samo za to bore bez da spominju minimalnu platu puno bi više ljudi stalo na njihovu stranu a ovako ispadne kao da se bore protiv minimalne plate. Valjda bi im nebitno trebalo biti da li je minimalna plata 600 ili 1000 maraka ili općenito kolika je plata ako im smetaju doprinosi.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Konta li iko ovo ista
Evo poceli su opet s propagadnom
Pogledajtr film frajr prica ko da je RS 300 godina postoji, a ne 30
To su price o Gavrilo Principu, Drugi svjetski rat, Olimpijskim igrama u Sarajevu…
Sve sto nema veze sa RS
Ima li kakav englez da ovo komentarise posto je s prevodom na engleski
Frajr prica o Rimskom carstvu, o butmirskoj kulturi, ilirima…
Bukvalno svu kulturu i historiju BiH predstavlja kao RS
Aliju hejta, a Karadzica i Mladica ne spominje
Ne vjerujem sta sam sad gledao, ovakvu smjelost za laz jos nisam jos vidio
Ubistvo srspkog svata kaze pocetak rata u BiH
Prijavite ovo i komentarisite, ne dozvolite da im propagadna prodje
To su price o Gavrilo Principu, Drugi svjetski rat, Olimpijskim igrama u Sarajevu…

Sve sto nema veze sa RS
Aliju hejta, a Karadzica i Mladica ne spominje

Ubistvo srspkog svata kaze pocetak rata u BiH

Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 11 jan 2025, 11:54, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Još malo pa će biti da je i Srbija nastala iz "srpske" 

I found freedom. Losing all hope was freedom.
- Marsal
- Kontakt:
Ah Malagurski koji je i Ristu Đogo zajebao. Vremenom je pokazao svoje lice, na početku karijere je bila priča "svi smo braća, CIA nas zavadila", a sad se već okrenuo ka "Srbi nebeski narod".;
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- VensanKasel
- Kontakt:
Ti baš djete majke mi , uozbilji se . Ko još Malagurskog uzima ozbiljnoNoDi80 je napisao/la: ↑11 jan 2025, 11:38Konta li iko ovo ista
To su price o Gavrilo Principu, Drugi svjetski rat, Olimpijskim igrama u Sarajevu…![]()
Sve sto nema veze sa RS
Aliju hejta, a Karadzica i Mladica ne spominje![]()
Ubistvo srspkog svata kaze pocetak rata u BiH![]()

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- VensanKasel
- Kontakt:
Problem je sto na EngleskomVensanKasel je napisao/la: ↑11 jan 2025, 11:58Ti baš djete majke mi , uozbilji se . Ko još Malagurskog uzima ozbiljnoNoDi80 je napisao/la: ↑11 jan 2025, 11:38Konta li iko ovo ista
To su price o Gavrilo Principu, Drugi svjetski rat, Olimpijskim igrama u Sarajevu…![]()
Sve sto nema veze sa RS
![]()
Ko ga ne zna moze itekako povjerovati
Ima skoro 100.000 pregleda u dva dana
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- VensanKasel
- Kontakt:
Daj da mu svi prijavimo video , evo ja već prijavio .NoDi80 je napisao/la: ↑11 jan 2025, 12:01Problem je sto na EngleskomVensanKasel je napisao/la: ↑11 jan 2025, 11:58Ti baš djete majke mi , uozbilji se . Ko još Malagurskog uzima ozbiljnoNoDi80 je napisao/la: ↑11 jan 2025, 11:38Konta li iko ovo ista
Sve sto nema veze sa RS
![]()
I ja sam za sirenje dezinformacija i obmana sire javnostiVensanKasel je napisao/la: ↑11 jan 2025, 12:05Daj da mu svi prijavimo video , evo ja već prijavio .NoDi80 je napisao/la: ↑11 jan 2025, 12:01Problem je sto na EngleskomVensanKasel je napisao/la: ↑11 jan 2025, 11:58
Ti baš djete majke mi , uozbilji se . Ko još Malagurskog uzima ozbiljno![]()
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja i ovaj Malagurski stari jarani
Najahali mi na mail, svaki dan dobijam poruku od "Borisa Malagurskog", traze pare za neku siromasnu djecu sa Kosova...

Najahali mi na mail, svaki dan dobijam poruku od "Borisa Malagurskog", traze pare za neku siromasnu djecu sa Kosova...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Daj Bože i do 2035. Ali svakako veliki napredak, ako se i 80 % završi na planirani rok.U proteklom periodu izgradnja autoputa u Federaciji BiH znatno je intenzvirana, a radilo se mnogo i “iza scene”, odnosno na pripremi nekoliko bitnih dionica.
Šta se kreće graditi
Krajem prošle godine potpisan je ugovor za izgradnju dionice Tunel Kvanj – Buna, južno od Mostara, u vrijednosti 250 miliona KM bez PDV-a. Iako su počeli manji pripremni radovi, pravi građevinski posao, uključujući probijanje tunela Kvanj, očekuje se ove godine.
Dionica Tunel Kvanj – Buna duga je 5,10 kilometara a rok za završetak izgradnje je 30 mjeseci. Posao izvodi velika kineska kompanija CRBC.
Ove godine bi trebali krenuti radovi i na susjednoj dionici, nešto bliže Mostaru, Mostar jug – Tunel Kvanj. Za ovu dionicu, navodno je krajem prošle godine izabran izvođač radova, austrijski Strabag, iako ugovor još nije potpisan.
Ova dionica je duga 9,2 kilometra a pobjednička ponuda navodno iznosi oko 300 miliona KM.
No, ove dionice praktično su samo “zagrijavanje” za projekte koji bi trebali krenuti ove godine.
Naime, u prvom dijelu godine trebala bi biti ugovorena gradnja najsloženijeg i najskupljeg objekta na cijelom autoputu kroz BiH – Tunela Prenj, ali i ne mnogo manje složene dionice Mostar sjever – Mostar jug.
Tunel Prenj biti dug 10,9 kilometara i kao takav će biti deveti po dužni u Evropi, odnosno 30. u svijetu.
Cijela dionica duga je preko 12 kilometara a njena procijenjena vrijednost je oko 1,17 milijardi KM. Dakle, ovo će biti prvi objekat koji će sam za sebe biti vrijedan preko milijardu KM.
Tunel će se graditi kroz planinski masiv Prenj između Konjica i Mostara i drastično će skratiti put između dva grada.
No, to nije sve. Ove godine trebala bi krenuti gradnja još jedne velike dionice. Riječ je o dionici Ozimica – Poprikuše. Već smo ranije pisali da je trenutno najveće gradilište u BiH ono između Zenice i Doboja gdje se gradi čak šest dionica, s planom da cijeli taj dio autoputa bude završen do kraja naredne godine.
Jedina dionica koja još nije u izgradnji na tom dijelu je upravo Ozimica – Poprikuše. Riječ je o dionici dugoj 12,8 kilometara čija procijenjena vrijednost izgradnje iznosi oko 665 miliona KM.
Procedura izbora izvođača bi uskoro trebala biti okončana kako bi krenula izgradnja i te dionice. Nakon toga će u izgradnji biti cijeli sjeverni dio Koridora 5C kroz Federaciju BiH između Zenice i Doboja.
Sve skupa, može se reći da će ovo biti prelomna godina za izgradnju Koridora 5C kroz Federaciju BiH. Ako svari ove godine budu tekle prema planu, odnosno ako se otvore sva planirana gradilišta, stvorit će se pretpostavke da cijeli Koridor 5C bude završen oko 2030. godine.
Kažem napredak jer se preko dvije decenije išlo puževom brzinom.
In the midst of chaos, there is also opportunity.
- bavariapivo
- Kontakt:
Imal šta za autocestu Orašje - Tuzla?
Mi imamo Zupanja-Zagreb, Zupanja-Beograd, Zupanja-Osijek-Budimpesta.
- tuzlak1987
- Kontakt:
U Sarajevu vlasnica neke firme koja ima 4 poslovnice i kaze 52 radnika rekla da ce otpustiti pola radnika jer ne moze da podnese dodatnih 20 hiljada nameta.
Neko izrovio i nasao da ona ima prijavljena samo 2 radnika od 52.
Mislim da se ovi vise plase sto ce im radnici otici u bolje firme gdje ce biti prijavljeni i imati 1000 KM, pa vrse pritisak i blefiraju.

Mislim da se ovi vise plase sto ce im radnici otici u bolje firme gdje ce biti prijavljeni i imati 1000 KM, pa vrse pritisak i blefiraju.
-
- Kontakt:
Glupaca. Odmah trkom u medije kako cu ja preživjeti s ovim hranim 52 radnika, došla joj inspekcija i utvrdila da ima 3 zaposlenatuzlak1987 je napisao/la: ↑11 jan 2025, 15:11U Sarajevu vlasnica neke firme koja ima 4 poslovnice i kaze 52 radnika rekla da ce otpustiti pola radnika jer ne moze da podnese dodatnih 20 hiljada nameta.
- feniksptica
- Kontakt:
Poslodavci idu na sve ili nista. Dobio sam informaciju za jednu firmu koja je radila pon petak da ce uvest radne subote za ista primanja, da bi mogo poslodavac da plati razliku u doprinosimatuzlak1987 je napisao/la: ↑11 jan 2025, 15:11U Sarajevu vlasnica neke firme koja ima 4 poslovnice i kaze 52 radnika rekla da ce otpustiti pola radnika jer ne moze da podnese dodatnih 20 hiljada nameta.

Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Sindikat radnika treba sad da bude najglasniji i da stane iza svakog radnika.. Narod ne shvata da je moc u njegovim rukama i ako se stvori to zajednistvo i kolektiv u borbi protiv tog ugnjetavanja poslodavci mogu da kurcu sviraju, nas ova politika i situacija u drzavi razara na toliko levela da nismo svjesni, uvjeren sam kad bi vise bili spremni da stanemo jedni za druge da bi bilo duplo bolje sve
-
- Kontakt:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Sindikat pozdravio odluku i ako je radnik u privatnom sektoru ovim zakonom dobio minimalno, hiljadu su na ovaj ili onaj način skoro imali svi, sad je samo oporezovana. Ne može se socijalni mir kupovati isključivo preko radnika, Ramo Isak rece da su imali dogovoren zakon gdje ce porez na doprinose ostati isti a minimalac da ide na 1400 ili 1500, radnici koji su stručniji i isprofilisani u nekoj oblasti bi logično imali još veća primanja. To bi bilo nešto osjetljivo i opet bi na neki način i punilo federalnu kasu jer bi promet novca bio veći i stekli bi se uslovi da se ako ništa održi trenutna radna snaga ali to je kocka. Ovako je na sigurno uzeta lova, dat će se socijalnim slučajevima, na penzije ali svejedno će opet imati iste uslove u privatnom sektoru gdje će i dalje većina ljudi razmišljati u pravcu da napusti ovu državu.QUARTERBACK je napisao/la: ↑11 jan 2025, 15:40Sindikat radnika treba sad da bude najglasniji i da stane iza svakog radnika.. Narod ne shvata da je moc u njegovim rukama i ako se stvori to zajednistvo i kolektiv u borbi protiv tog ugnjetavanja poslodavci mogu da kurcu sviraju, nas ova politika i situacija u drzavi razara na toliko levela da nismo svjesni, uvjeren sam kad bi vise bili spremni da stanemo jedni za druge da bi bilo duplo bolje sve
Trenutno korisnika/ca: Faraon iz Visokog, filip13 i 7 gostiju.