Goalgetter je napisao/la:Veliki nedostatak kvaliteta, ali igrac koji uvijek igra srcem za repku.
Nisam bas siguran da si u pravu. Nekako ga poredim sa Nadarevicem koji je posljednjih nekoliko godina igrao dosta dobro na njegovom mjestu i koji je takodje uvijek igrao srcem. Nadarevic je dominantan fizicki i u skoku, a Mravac, koliko sam ga gledao vise zna. Sto bi rekli "zna igrat`lopte".
Definitivno je da ce on Selektoru biti prvi izbor sve dok ne nadje boljeg igraca, ali i tada mislim da u Mravcu i Pandzi imamo solidne alternative na stoperima, a Mravac je i koju godinu mladji od Nadarevica.
Mislim da je njegov najveci problem ustvari - neiskustvo. Iako ima 29 godina, treba uzeti u obzir da nije, kao vecina igraca, posao mladje reprezentativne selekcije, a da je i prilicno kasno dobio poziv u A reprezentaciju. Osim toga, ni u nasim okvirima, ni u Austriji, a boga mi ni u Belgiji nije osjetio "veliki klub"i "velike utakmice" , pa mi nekako izgleda pomalo impresioniran svim imenima sa kojima i protiv kojih igra, kada igra za reprezentaciju. Pomalo mi djeluje kao da ima kompleks nize vrijednosti.
Safet mu vjeruje, a u svakoj utakmici mi djeluje sve bolje i bolje, pa zato mislim da sa malo vise iskustva u Reprezentaciji, moze igrati i jos bolje. Moramo uzeti u obzir da je odigrao samo 10 utakmica za BiH.