Adnan Mravac

djokica
Kontakt:

Adnan Mravac

Post Postao/la djokica » 04 apr 2011, 17:44

Mislim da je vrijeme da i on dobije svoju temu. Neki igraci koji su samo povremeno pozivani u Reprezentaciju BiH, imaju svoju temu, pa zasto ne bi i Adnan Mravac.
Rođen je 10. aprila 1982. u Banja Luci. Trenutno je član belgijskog Westerlo-a, a prije toga je bio dugogodišnji član austrijskog Mattersburga.
U eri Safeta Susica, standardni je clan udarnih 11, a i kod drugih selektora je bio pozivan u nacionalni tim. Selektor ga cijeni i gura u vatru. Neki od nas ga vole ili ne vole, smatraju kvalitetnim ili igracem ciji kvalitet ne ispunjava kriterije Reprezentacije BiH, pa evo prilike za diskusiju

slika
Zadnja izmjena: djokica, dana/u 04 apr 2011, 22:10, ukupno mijenjano 1 put.
FKS❤️1946

harishp
Kontakt:

Re: Adnan Mravac

Post Postao/la harishp » 04 apr 2011, 17:49

Ovaj zadnji mec gdje je izabran u timu kola ili play offa,je bio na poziciji lijevog beka.
Zanimljivo 8-)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 04 apr 2011, 17:52

Rodjen je 10.04.1982,u Banja Luci
Visina 191 cm
Pozicija - stoper
Karijeru je poceo u Jedinstvu (Bihac), a sada je clan belgijskog Westerlo-a.
Igrao je i za Lillestrøm ( Norveska ), Cakovec( Hrvatska ) i Mattersburg ( Austrija )

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine igra od 2008.godine ( 10 nastupa )
FKS❤️1946

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 04 apr 2011, 17:53

Veliki nedostatak kvaliteta, ali igrac koji uvijek igra srcem za repku.

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 04 apr 2011, 17:55

Dobar je Mravke,kad se sjetim samo one utakmice protiv svaba u Frankfurtu kad su mi se cini slomili rebra.Pa i protiv Rumunije je dobro odigr'o.Ono sto je bitno da ne odbija poziv kao neki.
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 04 apr 2011, 17:55

harishp je napisao/la:Ovaj zadnji mec gdje je izabran u timu kola ili play offa,je bio na poziciji lijevog beka.
Zanimljivo 8-)
Oni su ga tako stavili u formaciji 4-4-2, ali ne znaci da je to igrao. Inace, prirodna pozicija mu je na stoperu, iako ga je i Susic, u nekoliko situacija probao na bekovskim pozicijama.
FKS❤️1946

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 apr 2011, 18:09

Goalgetter je napisao/la:Veliki nedostatak kvaliteta, ali igrac koji uvijek igra srcem za repku.
Tako je,ovo recimo moze biti odgovor kako recimo jedna Slovenija.Koja u cijeloj istoriji nema pet ''postenih zvijezda''.Idu na velika takmicenja po ko zna koji put.
Ali kod nas ide ona famozna,''ma sta ce ovaj gdje on ba igra''.
Hocemo onog drugog,sto u biti ne ebe BIH repku ni dva posto.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 04 apr 2011, 22:09

Goalgetter je napisao/la:Veliki nedostatak kvaliteta, ali igrac koji uvijek igra srcem za repku.
Nisam bas siguran da si u pravu. Nekako ga poredim sa Nadarevicem koji je posljednjih nekoliko godina igrao dosta dobro na njegovom mjestu i koji je takodje uvijek igrao srcem. Nadarevic je dominantan fizicki i u skoku, a Mravac, koliko sam ga gledao vise zna. Sto bi rekli "zna igrat`lopte".
Definitivno je da ce on Selektoru biti prvi izbor sve dok ne nadje boljeg igraca, ali i tada mislim da u Mravcu i Pandzi imamo solidne alternative na stoperima, a Mravac je i koju godinu mladji od Nadarevica.

Mislim da je njegov najveci problem ustvari - neiskustvo. Iako ima 29 godina, treba uzeti u obzir da nije, kao vecina igraca, posao mladje reprezentativne selekcije, a da je i prilicno kasno dobio poziv u A reprezentaciju. Osim toga, ni u nasim okvirima, ni u Austriji, a boga mi ni u Belgiji nije osjetio "veliki klub"i "velike utakmice" , pa mi nekako izgleda pomalo impresioniran svim imenima sa kojima i protiv kojih igra, kada igra za reprezentaciju. Pomalo mi djeluje kao da ima kompleks nize vrijednosti.

Safet mu vjeruje, a u svakoj utakmici mi djeluje sve bolje i bolje, pa zato mislim da sa malo vise iskustva u Reprezentaciji, moze igrati i jos bolje. Moramo uzeti u obzir da je odigrao samo 10 utakmica za BiH.
FKS❤️1946

nihco

Post Postao/la nihco » 04 apr 2011, 23:33

na stoperu bi,po mom misljenju, cocalic najbolje rjesenje pored spahe. realno,decko je jedan od boljih stopera grcke lige,koja je jaca od belgijske i sa 23 godine ima puno vremena da napreduje. cini se da se tek u posljednjih par mjeseci u potpunosti adaptirao na profesionalni fudbal i mozemo ocekivati napredak. nije nikakvo navijanje(ja sam pitar)ali on djeluje najbolje na toj poziciji. naravno,tesko ga je dovoditi u kontekst prvog tima kada jos nije ni pozvan u reprezentaciju.
ne treba zaboraviti jahica koji je zrtva sopstvene bpolivalentnosti pa se nije uspio nametnuti bni na jednoj poziciji ali mislim da bi bio dobar izbor na stoperu.
tu je i pandza koji je vodja druge najbolje odbrane belgijske lige.......
sve u svemu,ova trojica po meni,imaju prednost nad mravcem ali pape ocigledno mravcu vjeruje
Sent from my Commodore 64

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 05 apr 2011, 00:06

nihco je napisao/la:na stoperu bi,po mom misljenju, cocalic najbolje rjesenje pored spahe. realno,decko je jedan od boljih stopera grcke lige,koja je jaca od belgijske i sa 23 godine ima puno vremena da napreduje. cini se da se tek u posljednjih par mjeseci u potpunosti adaptirao na profesionalni fudbal i mozemo ocekivati napredak. nije nikakvo navijanje(ja sam pitar)ali on djeluje najbolje na toj poziciji. naravno,tesko ga je dovoditi u kontekst prvog tima kada jos nije ni pozvan u reprezentaciju.
ne treba zaboraviti jahica koji je zrtva sopstvene bpolivalentnosti pa se nije uspio nametnuti bni na jednoj poziciji ali mislim da bi bio dobar izbor na stoperu.
tu je i pandza koji je vodja druge najbolje odbrane belgijske lige.......
sve u svemu,ova trojica po meni,imaju prednost nad mravcem ali pape ocigledno mravcu vjeruje
Tema je Adnan Mravac
Jahic ima svoju temu, Pandza takodje, a tema o nasm igracima u ino ligama i o reprezentativcima se pretvorila u reklamnu kampanju za Cocalica i jos 2-3 igraca.
Imam i ja svoje favorite za tu poziciju, za koje mislim da su bolji od Mravca, ali ne zelim ovdje da pisem o njima.

Ova tema je otvorena samo zato sto mislim da on zasluzuje temu kao i svi drugi reprezentativci, a do sada je nije imao.
FKS❤️1946

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 05 apr 2011, 16:57

Mislim da je Mravac na dobrom putu da ostvari neki kvalitetniji tranfer, mozda vec iduce sezone. solidan i standardan u Reprezentaciji BiH, a igra dobro i u klubu ( u timu kola zadnji vikend ). u najboljim je igrackim godinama, a moze igrati kvalitetno jos 4-5 godina. Ima visinu, zna igrati... ako ne u neki znatno veci klub, onda barem u kvalitetniji klub ili ligu od Westerlo-a i Belgije. I naravno za malo vise love. Zasluzio je
FKS❤️1946

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 06 apr 2011, 00:15

Adnan Mravac jedan je od nas .
Iskreno nisam mislio da je za repke ali me zadnjih par utakmica iznenadio i to pozitivno . Protiv Rumuna je imao jednu gresku i to na pocetku utakmice kada je promasio loptu i Mutu ga prosao ali ostalo perfekcija :)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 06 apr 2011, 00:51

djokica je napisao/la:Mislim da je njegov najveci problem ustvari - neiskustvo. Iako ima 29 godina, treba uzeti u obzir da nije, kao vecina igraca, posao mladje reprezentativne selekcije, a da je i prilicno kasno dobio poziv u A reprezentaciju. Osim toga, ni u nasim okvirima, ni u Austriji, a boga mi ni u Belgiji nije osjetio "veliki klub"i "velike utakmice" , pa mi nekako izgleda pomalo impresioniran svim imenima sa kojima i protiv kojih igra, kada igra za reprezentaciju. Pomalo mi djeluje kao da ima kompleks nize vrijednosti.
OVO! Vec sam negdje pisao o tome... Ima odlicne motoricke sposobnosti, prije svega brzinu, jak je ko bik, a ima i mekanu nogu. No X puta sam ga vidio da ispadne jer krene na loptu kad ne treba, pogotovo u zaru borbe. Mislim da nema to iskustvo niti talenat, pa cesto lose procijeni situaciju i onda ispadne. Ipak, to bi moglo s vremenom, a pogotovo sa samopouzdanjem, znacajno da se popravi.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 06 apr 2011, 01:07

Mnogi su zaboravili vrijeme kada je Spahic morao trcati sa jednog kraja terena na drugi da vratolomnim startovima presijeca kontr i napade. Sve do dolaska Mravca. On jeste imao maler sa onima nesretnim penalom ali brzinom pokriva teren i sprecava situacije u kojima smo prosle kvalifikacije non stop bili izlozeni. Pa nismo smjeli kornera da izvedemo kako treba jer nam je protivnik odma pucao kontre. I Rumuni bi nam vjerujte mi i ovakvi kakvi su pucali kontre u Zenici i tko zna kako bi bilo da smo uz Spahica iamli kungfu Pandzu ili DIZEL Nadaravice ...

Al eto imnogi su Mravca uzeli na zub jer momak nema nikakvog pokrica. Niti maticnog kluba u BH niti nekog menadzera. A niti se zna ulizivati navijacima.

Brzina je 90% modernog fudbala bez nje nista. Treba da budemo sretni da imamo Mravca jer se momak bukvalno pojavio onako gratis. Brz ,visok i uz to posten timski igrac. Svaka cast Susicu pa ide protiv javnog mjenja i uvidja te kvalitete.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 06 apr 2011, 18:13

kimbo je napisao/la:Mnogi su zaboravili vrijeme kada je Spahic morao trcati sa jednog kraja terena na drugi da vratolomnim startovima presijeca kontr i napade. Sve do dolaska Mravca. On jeste imao maler sa onima nesretnim penalom ali brzinom pokriva teren i sprecava situacije u kojima smo prosle kvalifikacije non stop bili izlozeni. Pa nismo smjeli kornera da izvedemo kako treba jer nam je protivnik odma pucao kontre. I Rumuni bi nam vjerujte mi i ovakvi kakvi su pucali kontre u Zenici i tko zna kako bi bilo da smo uz Spahica iamli kungfu Pandzu ili DIZEL Nadaravice ...

Al eto imnogi su Mravca uzeli na zub jer momak nema nikakvog pokrica. Niti maticnog kluba u BH niti nekog menadzera. A niti se zna ulizivati navijacima.

Brzina je 90% modernog fudbala bez nje nista. Treba da budemo sretni da imamo Mravca jer se momak bukvalno pojavio onako gratis. Brz ,visok i uz to posten timski igrac. Svaka cast Susicu pa ide protiv javnog mjenja i uvidja te kvalitete.
slazem se sa 95% napisanog :D
FKS❤️1946

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 06 apr 2011, 23:40

Westerlo remizirao sa Cercle Bruggeom
Mravac u finalu kupa
Piše: A. Kerić
Srijeda, 06.04.11. 23:24.

Westerlo našeg Adnana Mravca plasirao se u finale belgijskog Cofidis kupa, gdje ih čeka Standard, nakon večerašnjeg remija protiv Cercle Bruggea (3:3) na stadionu Jan Breydel.

Prva utakmica koja se igrala 16. marta završila je bez golova, tako da se Westerlo plasirao u finale zahvaljujući golovima u gostima. Mravac je odigrao svih 90 minuta večerašnjeg susreta.

Renato Neto dovodi Cercle Brugge u vodstvo u 23. minuti, a u sudijskoj nadoknadi Paulo Henrique vraća stvari na početak, te se na odmor odlazi neriješenim rezultatom.

Domaći već na samom početku drugog dijela utakmice ponovo dolaze u prednost. D'Haeneu su bile dovoljne četiri minute igre u nastavku da pogodi za 2:1.

Za tri minute Westerlo dolazi do preokreta. Ngolok prvo poravnava u 57. minuti, a zatim Paulo Henrique tri minute poslije svojim drugim golom dovodi tim našeg internacionalca u prednost.

Deset minuta prije kraja utakmice Foley poravnava na 3:3. Do kraja susreta ništa se nije mijenjalo, tako da je ovaj rezultat bio dovoljan da se Westerlo Adnana Mravca plasira u finale.

Belgijski Confidis kup:

Cercle Brugge - Westerlo 3:3 (Neto 24', D'Haene 49', Foley 80' / Henrique 45', 61', Ngolok 58')

Standard - Gent 4:2 (Van Damme 17', Tchite 31', 74', Carcela-Gonzalez 68' / Coulibaly 19', Mboyo 82')

Svaka cast Adnane. Veliki uspjeh prosjecne belgijske ekipe i naseg reprezentativnog stopera
FKS❤️1946

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 07 apr 2011, 02:56

bavarian_bk je napisao/la:Adnan Mravac jedan je od nas .
Iskreno nisam mislio da je za repke ali me zadnjih par utakmica iznenadio i to pozitivno . Protiv Rumuna je imao jednu gresku i to na pocetku utakmice kada je promasio loptu i Mutu ga prosao ali ostalo perfekcija :)
Citajuci postove o Mravcu dosao sam do zakljucka da moje misljenje najblize upravo ovome citiranom postu. Skoro me odusevio protiv Meksika, protiv Rumuna bez greske, ranije solidan izuzev nesretnog kiksa protiv Albanije koji bi davno bio zaboravljen da je Hasagic reagovao kako je trebalo. Bitno je da mu Pape vjeruje, ja bi jos uvijek stavio Nadarevica ispred, iako u zadnje vrijeme i nisam bas nesto rigorozan po tom pitanju (Nadarevic ili Mravac). U svakom slucaju svi su izgledi da smo sto neko rece "ni odkuda" dobili standardnog reprezentativca na mjestu koje je jako skripalo. Sad su uz njega i pomenutog Nadarevica tu i lav Pandza, mladjarija za buducnost (Besic, Bicakcic, Hajrovic...) tako da mislim da nema zime za kompletnu odbranu za jedno duze vrijeme.
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 08 apr 2011, 22:43

Mi, u Reprezentaciji, imamo puno medijski eksponiranih igraca i zvijezda koje su zasluzeno ili ne, stavljeni u prvi plan. Mislim da Mravac zasluzuje da bude postovan i da zasluzuje podrsku, jer radi vise nego solidan posao za ekipu, i nije, a mislim da nikada i nece kalkulisati. Uvijek na 100%, pa sta Bog da.

E sad, mi smo usljiv narod pa nekome trazimo dlaku u jajetu samo zato sto nije "zvijezda" ili zato sto ne igra za razne Stoke, Man,west ham i ostale city-je....
FKS❤️1946

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 09 apr 2011, 00:39

djokica je napisao/la:Mi, u Reprezentaciji, imamo puno medijski eksponiranih igraca i zvijezda koje su zasluzeno ili ne, stavljeni u prvi plan. Mislim da Mravac zasluzuje da bude postovan i da zasluzuje podrsku, jer radi vise nego solidan posao za ekipu, i nije, a mislim da nikada i nece kalkulisati. Uvijek na 100%, pa sta Bog da.

E sad, mi smo usljiv narod pa nekome trazimo dlaku u jajetu samo zato sto nije "zvijezda" ili zato sto ne igra za razne Stoke, Man,west ham i ostale city-je....
Ili zato sto nije odbijao igrati za svoju drzavu...
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 09 apr 2011, 23:24

Saban je napisao/la:
djokica je napisao/la:Mi, u Reprezentaciji, imamo puno medijski eksponiranih igraca i zvijezda koje su zasluzeno ili ne, stavljeni u prvi plan. Mislim da Mravac zasluzuje da bude postovan i da zasluzuje podrsku, jer radi vise nego solidan posao za ekipu, i nije, a mislim da nikada i nece kalkulisati. Uvijek na 100%, pa sta Bog da.

Ili zato sto nije odbijao igrati za svoju drzavu...
A ko ce ga znati, mozda je i to razlog. Nije odbijao i nije imao dilemu ili trilemu kao neki drugi
FKS❤️1946

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.