Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

DamirT
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la DamirT » 12 jan 2025, 18:32

invincible1921 je napisao/la:
12 jan 2025, 18:29
DamirT je napisao/la:
12 jan 2025, 18:24
Coolpanda24 je napisao/la:
12 jan 2025, 18:19

Nisam upratio, ima li on kakve veze s nama?
Ima, roditelji su mu iz Kotor Varosi.
Znaci ako ista valja nece igrat za nas nego susjede ili komsije
Logicno :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 12 jan 2025, 18:35

BenjooJutub je napisao/la:
12 jan 2025, 12:17
DeeWa je napisao/la:
11 jan 2025, 21:24
Kako smo mi toliko baksuzni da tamo gdje mama Bosanka, uvijek se očevi pitaju, a tamo gdje su očevi Bosanci, uvijek se žene pitaju... Nikako napraviti jednu pozitivnu kombinaciju u našu korist.
Svaki roditelj koji zeli sve najbolje svom djetetu će ga savjetovati da bjezi sto dalje od naše reprezentacije, naravno ako ima izbora.
Smijesna ti je prica iskreno...reprezentacija je izbor srca i nista vise...mozes bit vrhunski igrac da nikad ne odigras za rep i obratno.

Izabrace Hrvatsku ili Srbiju cisto jer ne vole BiH i tjt...radije bi da upise dva nastupa s klupe za jednu od dvije navedene nego 50 za BiH...i onda otac/mama mogu svrsavat po instragramu kako im je sin priordni srbin il veci katolik od pape

Ti pricas ko da je to za koju ce rep igrat nesto kljucni u karijeri...uostalom sta ga ima sputavat bilo koja rep. Svaki dan doslovno moze rec ja se oprastam i tjt..imo si i more primjera gdje su igraci rekli necu da igram dok je taj i taj tu..i najnormlanije se vratili.

Ne znam cemu na silu guranje toga da kao kvalitet rep odlucuje..eto usrace mu se karijera jer dva put godisnje odigra za nasu rep kojoj je savez i drzava u qrcu..de svijuti nemojte ih branit vise kad ni oni sami nece da budu odbranjeni
=\_1921_/=

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 12 jan 2025, 19:26

Eman Kospo bi vrlo vjerovatno trebao promijeniti svoje sportsko drzavljanstvo, te tako postati igrac BiH.
Razgovori su u naprednoj fazi.

Jos jedan fantastican posao strucnog staba :bih:
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 jan 2025, 19:28

RajvoSA03 je napisao/la:
12 jan 2025, 19:26
Eman Kospo bi vrlo vjerovatno trebao promijeniti svoje sportsko drzavljanstvo, te tako postati igrac BiH.

:salut:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 12 jan 2025, 19:42

RajvoSA03 je napisao/la:

Država Konjic. :D :bih:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 12 jan 2025, 20:12

Zaista...svaka cast Spahi i ekipi...radi ovog svega cu da istrpim sve mane Barbareza kao selektora...

Ako bi uspjeli poklopiti Kospu i Ugwua, te da se oni razviju u fine igrace...halalim odmah Ahmethodzica...

P.S.
Nista sad za sad Spahi ostaje da zavrsi Biertha, Pejcinovica, Licinu i Topalovica...sa njima imamo kompletiran napad za slijedecih 15 godina... :D

caffetin
Kontakt:

Post Postao/la caffetin » 12 jan 2025, 20:31

svaka cas alto stoje ubarceloni juniorima neznaci dace bit igrac tako da nevidim razlog za euforiu
menstrual

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 12 jan 2025, 21:19

Jeko sad taj Kospo?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 12 jan 2025, 22:17

RajvoSA03 je napisao/la:

Mene brine samo jedno, djeluje mi kao da Zeljković ide u tom smijeru (po priči bar) da ako selektor ostane nedorečen u utakmicama sa Rumunijom i sa Kiprom, da je smjena realna opcija. A znamo šta to znači, ako ide selektor ode i Spaha, a Spaha je uradio ogroman posao do sada, a do marta će uraditi još puno toga, siguran sam.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 12 jan 2025, 22:21

Prelaz iz juniora u seniore je bas velik korak, zato ne treba imat neka ocekivanja sve dok se ne vide na seniorskom nivou.
Pogotovo ako nije dominatan kao napr Kerim onda tu ne treba neki hajp pravit.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 12 jan 2025, 22:24

muharemovicdzelo je napisao/la:
12 jan 2025, 22:17
RajvoSA03 je napisao/la:

Mene brine samo jedno, djeluje mi kao da Zeljković ide u tom smijeru (po priči bar) da ako selektor ostane nedorečen u utakmicama sa Rumunijom i sa Kiprom, da je smjena realna opcija. A znamo šta to znači, ako ide selektor ode i Spaha, a Spaha je uradio ogroman posao do sada, a do marta će uraditi još puno toga, siguran sam.
Ja mislim da ce mu dati cijele kvale, ako zavrsimo 3 i ne bude uopste blizu 2 mjesta i ako igra bude losa onda mu treba dat otkaz. Ovakvu grupu 100% nece dobiti za EP i sad ima svoju sansu da se pokaze. Cilj mora biti 2 mjesto, prvo mjesto ipak nije toliko realno.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 12 jan 2025, 22:52

I ja sam dobio dojam da se letvica podiže. Da se stvara blagi pritisak i da Barbarez neće biti baš tako komotan, kao što se pričalo o garantovane 4 godine.
Iako mislim da neće biti nekog uslovljavanja u smislu plasmana ili baraža, više da se uspostavi igra i da se na terenu vidi da napredujemo.
Realno niko i ne može imati toliki kredit, da vodi ekipu 4 godine ako se ne vidi nikakav pozitivan razvoj.
Treće mjesto nije flop, ako se budemo dobro borili i bili u igri za dobar plasman do kraja.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 12 jan 2025, 23:06

Prva utakmica je nama kljucna i nova historijska, ako rezultat bude pozitivan mi docekujemo Austriju u septembru sa 10/12 bodova, po tom scenariju bi sve gorilo, igraci bi bili puni vjere, nacija u Euforoji i sl., ako izgubimo u Rumuniji nekim vecim rezultatom kao sto smo znali dok smo bili jaci, a oni mozda i slabiji nego sto su sad, onda ni protiv Kipra kuci niko ne bi vjerovao u pobjedu i vec bi otpisali kvalifikacije.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 12 jan 2025, 23:15

Sva priča stane u to da su prve dvije utakmice ključne, one će odrediti sudbinu naših kvalifikacija i daljnju sudbinu Barbareza.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 12 jan 2025, 23:30

Samo da Sejo i Amar dočekaju mart zdravi i bez povreda, ostali hvala Bogu i nisu skloni povredama, ova dvojica su nam ključni igrači i kad njih nema, nije dobro.

hujdur007
Kontakt:

Post Postao/la hujdur007 » 13 jan 2025, 09:17

1921boy je napisao/la:
12 jan 2025, 23:15
Sva priča stane u to da su prve dvije utakmice ključne, one će odrediti sudbinu naših kvalifikacija i daljnju sudbinu Barbareza.
Da, prve dvije utakmice su nam najvažnije.
Osvojiti moramo minimalno 3 boda, jer naprimjer bod protiv Rumunije nam ništa ne znači ako onda ne dobijemo Kipar.
Idealno bi bilo 4 boda, jer nam se onda otvaraju vrata za drugo mjesto, ali i sa nekim manjim porazom od Rumunije ostajemo u igri.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 jan 2025, 09:33

Najbitnije je da se vidi neki pomak u igri, a prije svega i rezultatima. Ja sam 100% siguran da necemo zavrsiti prvi, za to ovi igraci nemaju kapaciteta, ali ako budemo u borbi za prva dva mjesta i pruzimo nesto sto ce nam moci dati optimizam za nadolazece kvalifikacije za EURO, to bi vec bio uspjeh. Konstantno se nesto izdizemo iznad Austrije i Rumunije a 3 godine nismo dobili ozbiljne reprezentacije, a oni oboje trenutno u usponu i u trenutku bolje reprezentacije od nas.

Siguran sam da Barbarez nece docekati kvalifikacije za EP ako totalno podbacimo i u ovim kvalifikacijama, i sasvim sa pravom.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 13 jan 2025, 11:00

hujdur007 je napisao/la:
13 jan 2025, 09:17
1921boy je napisao/la:
12 jan 2025, 23:15
Da, prve dvije utakmice su nam najvažnije.
Osvojiti moramo minimalno 3 boda, jer naprimjer bod protiv Rumunije nam ništa ne znači ako onda ne dobijemo Kipar.
Idealno bi bilo 4 boda, jer nam se onda otvaraju vrata za drugo mjesto, ali i sa nekim manjim porazom od Rumunije ostajemo u igri.
Cuj idealno 4.
Valjda je idealno kada osvojiš 6 bodova iz dvije utakmice. :)
Zezam se malo. Razumijem koja je poenta.

Ono što je objektivno očekivati od ove dvije utakmice jesu 3 boda - pobjeda protiv Kipra i to je ono što se traži od Barbareza.
Naravno da se niko neće predati u Rumuniji i da bi svaki pozitivan rezultat itekako dobro došao iz milion razloga. Prazne tribine su dobra prilika da se pokuša nesto vise napraviti ali i njihovo nepoznavanje našeg sastava, sistema i bla bla. Ne znamo ga ni mi. :)
Neko moje razmišljanje jeste da bismo trkom mogli iznenaditi Rumune, i ne samo njih, nego i sebe, u pozitivnom smislu, ma kako to mozda glupo zvucalo. Navikao si iz utakmice u utakmicu igrati protiv vrhunskih reprezentacija i top igrača koji su brži od tebe i brže razmišljaju...Sada odjednom ces igrati protiv igraca koji su kvalitetom tu negdje s tobom. Tada presing često nije "palio", odjednom bi sada mogao dati više rezultata.
To je ono gdje ja polažem najviše nade protiv Rumunije u gostima: trka i borba kojoj ranijih godina nismo svjedočili.

hujdur007
Kontakt:

Post Postao/la hujdur007 » 13 jan 2025, 11:29

Naravno da bi 6 bodova bilo bolje nego 4, ali se bojim da to nije realno, tj htio sam reći da ako osvojimo 4 boda trebamo biti prezadovoljni.
3 boda uz neki manji poraz od Rumuna je prihvatljiv, sve manje od toga bi bio neuspjeh.
Nama je problem da je dosta novih igrača, i odma prva utakmica koja je skoro najvažnija.
Mislim da je realno očekivati da kroz utakmice sa San Marinom i Kiprom imati priliku da se ekipa uigra, tako da je za realno očekivati da u novembarske dvije tekme imamo uigraniju ekipu, u međuvremenu pojedini mlađi igrači bi trebali još steći iskustva.

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 13 jan 2025, 11:31

Joj već su počele kalkulacije. Da ima kakvo svjetsko prvenstvo u tome, niko nam ni prići ne bi mogao.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Imajednabrigada i 7 gostiju.