Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Ghuraba
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Ghuraba » 14 jan 2025, 13:53

Sveti je napisao/la:
14 jan 2025, 07:57
Misljenja sam da bi on u pravoj postavci itekako bio dobar za repku, ali bojim se da u ovoj high voltage ideji fudbala koju gaji selektor nema prostora.
Mogao bi pomoci na deseci, na krilu i kao poluspic. Uvjeren sam da bi bio korisniji s klupe od Hajradinovica recimo, ali mlad je jos i ima vremena za njega. Nek radi i igra dobro, jer dobre igre sigurno nece proci nezapazeno. Mada, imam utisak da Barbarez trenutno ne zna ni da on postoji. :mrgreen:

Sve u svemu, Hasic, Bajraktarevic, Memic i Bilbija su jedini koji odmah mogu uskociti na krilne pozicije, a svi su 2000+ godiste. Ovaj Bilbija ima 5 golova i 4 asistencije za polusezonu, sto je, realno, statistika vrijedna paznje.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 14 jan 2025, 14:19

Ghuraba je napisao/la:
14 jan 2025, 00:35
Fin i kulturan momak. Lijepo je vidjeti koliko mu je znacilo igranje za omladinske selekcije i koliko trenutno sanja o A reprezentaciji. Molim Allaha da vise ne dozivi nijednu povredu u karijeri, da u potpunosti ispuni neosporan potencijal i da sto prije debituje za seniorsku reprezentaciju!

Nedavno sam ga slušao kod Marjana, a evo sad sam pogledao i ovaj intervju. Odaje utisak kulturnog momka i patriote. Ovaj intervju je sniman skoro pretpostavljam, mislio sam da je možda on jedan od ta 3-4 igrača što se spominju kao pojačanja, ali očigledno nije, jer kako reče, kontakta nije bilo.
Interesantno mi je ovo što reče za Dedića, da se sa 15-16 godina već izdvajao. Ja ga nisam pratio kroz mlađe selekcije, ali znam da su i ovdje forumaši spominjali isto. Da li postoje negdje snimci tih utakmica Dedića u mlađim kategorijama, bacio bih pogled?

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 14 jan 2025, 14:40

Ghuraba je napisao/la:
14 jan 2025, 13:53
Sveti je napisao/la:
Misljenja sam da bi on u pravoj postavci itekako bio dobar za repku, ali bojim se da u ovoj high voltage ideji fudbala koju gaji selektor nema prostora.
Mogao bi pomoci na deseci, na krilu i kao poluspic. Uvjeren sam da bi bio korisniji s klupe od Hajradinovica recimo, ali mlad je jos i ima vremena za njega. Nek radi i igra dobro, jer dobre igre sigurno nece proci nezapazeno. Mada, imam utisak da Barbarez trenutno ne zna ni da on postoji. :mrgreen:

Sve u svemu, Hasic, Bajraktarevic, Memic i Bilbija su jedini koji odmah mogu uskociti na krilne pozicije, a svi su 2000+ godiste. Ovaj Bilbija ima 5 golova i 4 asistencije za polusezonu, sto je, realno, statistika vrijedna paznje.
Mlad je, a ove godine puni 24. Talentovan, reklo bi se. :mrgreen:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 14 jan 2025, 16:08

Sveti je napisao/la:
Ghuraba je napisao/la:
14 jan 2025, 00:35
Fin i kulturan momak. Lijepo je vidjeti koliko mu je znacilo igranje za omladinske selekcije i koliko trenutno sanja o A reprezentaciji. Molim Allaha da vise ne dozivi nijednu povredu u karijeri, da u potpunosti ispuni neosporan potencijal i da sto prije debituje za seniorsku reprezentaciju!

Hasic moze biti u ovoj repci nesto sto je Hajrovic bio kod Safeta.
Sad nije za prvih 11 al ga treba ubacivati sa klupe.
Kad vidis da Hajradinovic i slicni ulaze sa klupe vec znas da ce biti pisi propalo.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 14 jan 2025, 16:14

SetoKaiba je napisao/la:
14 jan 2025, 14:40
Sta treba reci za momka koji je prije 3 mjeseca napunio 23 godine, da je djed? Pred njim je 12-15 godina fudbalske karijere, ako ga povrede zaobidju i ako bude zivio zivot sportiste. Za njega se moze reci da je tek poceo igrati seniorski fudbal, s obzirom na probleme koje je imao s povredama i plus ona situacija s Dinamom. Licno ne pamtim talentovanije dijete iz nasih U selekcija, a pratim ih otkako znam za sebe i potajno se nadam da cemo u njemu uskoro imati redovnog seniorskog reprezentativca. Jedini 'problem' je sto je previse slican Bajraktarevicu i ne vidim kako bi obojica mogli igrati zajedno (teoretski je moguce da jedan bude AMF, a drugi RW - samo bi odbrana opasno trpila), ali treba nam i konkurencija i kvalitetna klupa.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 14 jan 2025, 16:16

Ghuraba je napisao/la:
14 jan 2025, 16:14
SetoKaiba je napisao/la:
Sta treba reci za momka koji je prije 3 mjeseca napunio 23 godine, da je djed? Pred njim je 12-15 godina fudbalske karijere, ako ga povrede zaobidju i ako bude zivio zivot sportiste. Za njega se moze reci da je tek poceo igrati seniorski fudbal, s obzirom na probleme koje je imao s povredama i plus ona situacija s Dinamom. Licno ne pamtim talentovanije dijete iz nasih U selekcija, a pratim ih otkako znam za sebe i potajno se nadam da cemo u njemu uskoro imati redovnog seniorskog reprezentativca. Jedini 'problem' je sto je previse slican Bajraktarevicu i ne vidim kako bi obojica mogli igrati zajedno (teoretski je moguce da jedan bude AMF, a drugi RW - samo bi odbrana opasno trpila), ali treba nam i konkurencija i kvalitetna klupa.
Kod tebe previse licne simpatije uticu na to kako cijenis igraca. Vidjelo se vec kod Hadzikadunica.

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 14 jan 2025, 16:20

Ghuraba je napisao/la:
14 jan 2025, 16:14
SetoKaiba je napisao/la:
U današnjem fudbalu igrač sa 23 godine je formiran i treba da bude ako ne nosilac svoje ekipe, onda bar blizu tog nivoa. Šteta potencijala koji je Ajdin imao, sam je sebi kriv što je zbog pohlepe izgubio dvije godine koje su krucijalne za razvoj mladog igrača (tad je bio mlad, ne sad). Sve u svemu, mislim da on neće više napredovati ili će beznačajno napredovati, tako da od njega nećemo moći imati igrača za reprezentaciju.

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 14 jan 2025, 16:30

Igrača iz Cracovije ne treba zvati u reprezentaciju, osim ako je U20 ili je baš toliko dominantan da je jasno da će ubrzo u veći klub. Stvar je linije koja se negdje treba povući. I slično vrijedi za sva ovakve ili slične lige. Može igrač koji igra za najveće klubove koji igraju Evropu ili igrač koji baš razvaljuje da je očito da će ići na bolje ili neko ultra mlad.

Hasića treba sačekati da napravi jači transfer, eventualno da se prave prijateljske ko birvaktile s Poljskom i Amerikom pa da se zove B reprezentacija.

Ako je pametan, nije problem ni da još jednu sezonu bude u Poljskoj i da digne igru na još veći nivo. Ako zakači Legiju ili recimo najjače češke klubove ili najjače grčke klubove ili hrvatske, ok. Dalje sumnjam da može.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 14 jan 2025, 17:28

SetoKaiba je napisao/la:
14 jan 2025, 16:20
U današnjem fudbalu igrač sa 23 godine je formiran i treba da bude ako ne nosilac svoje ekipe, onda bar blizu tog nivoa. Šteta potencijala koji je Ajdin imao, sam je sebi kriv što je zbog pohlepe izgubio dvije godine koje su krucijalne za razvoj mladog igrača (tad je bio mlad, ne sad). Sve u svemu, mislim da on neće više napredovati ili će beznačajno napredovati, tako da od njega nećemo moći imati igrača za reprezentaciju.
Ta teorija vazi za Njemacku, Francusku, Spaniju i ostale velesile. Kod njih ako u tim godinama ne zaigras u reprezentaciji i u vodecim klubovima Evrope, mala je sansa da ces kasnije dohvatiti taj nivo. Kod nas je druga prica i svi koji su standardni u svojim klubovima u Evropi mogu doci u obzir za reprezentaciju, a pogotovo ako su mladji od 25-26 godina. Evo recimo Katic i Sunjic su prebacili te godine, pa ce kod nas biti standardni u prvih 11 (a ne igraju na vecem nivou od poljske lige). Druga stvar je ako govoris u kontekstu neke poprilicno velike karijere (recimo da si konstantno u ligama petice), onda s 23 godine moras igrati barem ovo sto trenutno igra Gigovic. Realnost je da Hasicu takva karijera vec uveliko izmice, ali nista nije nemoguce.

Pricao je i o situaciji s Dinamom i tu uopste nije bilo do njega. On je htio ostati u Dinamo (a, kako sam kaze, i njegovi roditelj, bez obzira sto je i tamo dozivio puno nepravde), ali je ocigledno bilo do problema oko menadzera. Tad je bio dijete od 16 godina i nije ni mogao igrati seniorski fudbal, a ja ovdje pricam o mladim fudbalerima koji vec igraju seniorski nivo.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 14 jan 2025, 17:30

zaostrog je napisao/la:
14 jan 2025, 16:30
Igrača iz Cracovije ne treba zvati u reprezentaciju, osim ako je U20 ili je baš toliko dominantan da je jasno da će ubrzo u veći klub. Stvar je linije koja se negdje treba povući. I slično vrijedi za sva ovakve ili slične lige. Može igrač koji igra za najveće klubove koji igraju Evropu ili igrač koji baš razvaljuje da je očito da će ići na bolje ili neko ultra mlad.

Hasića treba sačekati da napravi jači transfer, eventualno da se prave prijateljske ko birvaktile s Poljskom i Amerikom pa da se zove B reprezentacija.

Ako je pametan, nije problem ni da još jednu sezonu bude u Poljskoj i da digne igru na još veći nivo. Ako zakači Legiju ili recimo najjače češke klubove ili najjače grčke klubove ili hrvatske, ok. Dalje sumnjam da može.
To bi bilo OK da mi imamo igrace koji igraju u jacim ligama i da dodamo koji su standardi
Znaci Haris, Tahirovic, Burnic, Denis i ostale ne treba zvati u repku.
Sto se tice sredine bi samo na Gigovicu ostali, i mozda eto Esmir

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 14 jan 2025, 17:40

Nije da sam kontras, Hasica realno treba zvati
Treba nam takvih da igramo ofanzivnije, jer igramo ko picke
Sad moram sastaviti 23 da vidim ima li mjesta prvo :rol:
Javicu barbi :rol:
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 14 jan 2025, 17:53

NoDi80 je napisao/la:
14 jan 2025, 17:40
Napisi i nama spisak taj ovdje, svega ti :pray:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 14 jan 2025, 17:55

19vendetta87 je napisao/la:
14 jan 2025, 17:53
NoDi80 je napisao/la:

:urnebes: :urnebes:
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 14 jan 2025, 17:57

NoDi80 je napisao/la:
Hajde da vidimo šta da očekujemo u martu prije vremena :urnebes:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 14 jan 2025, 18:02

Imajednabrigada je napisao/la:
14 jan 2025, 17:55
NoDi80 je napisao/la:

Hahahaha
Ne mogu nisam jos siguran u sve, fali nam igraca u ritmu
Evo Bazdar nije igrao od novembra, Kulenovic povrijedjen, Bajkatarevic van forme, Sunjic presjedio na klupi zadnju, Tabakovic isto, Basic se gubi i mora ici iz Rusije ako misli nesto napraviti, Katica nema nikako na pripremama Zuricha, Tahirovic mora ici iz Ajaxa pod hitno…
Dosta problema za sad
Za sad Dzeko, Demirovic, Bilbija, Memic, Muharemovic, Barisic, Huseinbasic, Gazibegovic mi jedini izgledaju da su u nekom pogonu i solidnoj formi
Ne znam tesko jednostavno najgori period za biranje
Vidjet cemo februar nam je jako bitan mjesec za igrace
Vidjet cemo statuse nekih mozda i novih igraca poput Malica
Hoce li biti u prvom planu sturma ili ne…
Ima jos vremena do nodijevog spiska hahaha
Evo Gigovic na klupi protiv Dortmunda, nadamo se da ce igrati
Jasic igra redovno i dobro bilo da je nas, a sad da li je konacno nas ne znam
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 14 jan 2025, 18:09

NoDi80 je napisao/la:
14 jan 2025, 18:02

Hahahaha
Evo Bazdar nije igrao od novembra, Kulenovic povrijedjen, Bajkatarevic van forme, Sunjic presjedio na klupi zadnju, Tabakovic isto, Basic se gubi i mora ici iz Rusije ako misli nesto napraviti, Katica nema nikako na pripremama Zuricha, Tahirovic mora ici iz Ajaxa pod hitno…
Dosta problema za sad
Za sad Dzeko, Demirovic, Bilbija, Memic, Muharemovic, Barisic, Huseinbasic, Gazibegovic mi jedini izgledaju da su u nekom pogonu i solidnoj formi
Ovako kad si sve napisao, fakat loše izgleda.
Samo jedna ispravka, Katić je na pripremama, sad sam provjerio.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 14 jan 2025, 18:12

Coolpanda24 je napisao/la:
14 jan 2025, 18:09
NoDi80 je napisao/la:
14 jan 2025, 18:02

Hahahaha
Dosta problema za sad
Ovako kad si sve napisao, fakat loše izgleda.
Samo jedna ispravka, Katić je na pripremama, sad sam provjerio.
Katatrofa pravo i zentam se nesto
Nadam se da ce na dobro izaci
Cuj a nikako ne igra, evo 5 utakmica u 10 dana Zurich ni minute nije dobio
Vidjdt cemo i to sta ce biti u subotu igraju prvu ligasku za nastavak i dobicemo odgovor
Evo gledam nista nije bolje ni sa Rumunima osim Hagija iz Rangersa, niko redovno ne igra, a lose po nas je to sto je Dragusin u prvih 11 zadnje dvije tekme Tottenhama
Sreca pa se igra krajem marta i ima jos vremena, a kraj februara ce nam najbolje reci gdje smo i sta smo
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 14 jan 2025, 19:33

Janelt starter protiv Citya. :salut:

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 14 jan 2025, 22:46

Ghuraba je napisao/la:
14 jan 2025, 13:53
Sveti je napisao/la:
Mogao bi pomoci na deseci, na krilu i kao poluspic. Uvjeren sam da bi bio korisniji s klupe od Hajradinovica recimo, ali mlad je jos i ima vremena za njega ...
Od Hajradinovica s klupe je i nas NoDi s foruma korisniji ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 15 jan 2025, 09:47

Raonffa je napisao/la:
13 jan 2025, 21:26
Arnelv52 je napisao/la:
13 jan 2025, 16:53
Pa eto Dženisa Burnića koji je bio u omladinskom pogonu Dortmunda pa nije ostvario karijeru kakvu je po talentu mogao ostvariti. Ne radi se o tome nego šta trebamo mi uraditi i šta je do nas.

Naše je da uspostavimo tradiciju i da uspostavimo neku ljestvicu, da svaki sledeći koji dodje proba preskočiti onog prethodnog.

Kod nas je to malo irelevantno al uzmimo npr. Hrvatsku. Kod njih se čuje igrača često kako kaže "san mi je da zaigram za reprezentaciju." - To je uredu ali da zaigraš za reprezentaciju morao si da budeš bolji od (ne znam, zavisi na kojoj poziciji igrač igra)npr. na štoperu od Šimunića, pa dodje Lovren, pa nakon Lovrena dodju Gvardiol ili Šutalo nije ni bitno jer nama ne treba Gvardiol nego da držimo neki nivo u proizvodnji igrača.
Ma kakvi mi i proizvodnja igrača, eto kad već govorimo o hrvatskim štoperima uzmi recimo primjer naših štopera iz domaće lige. Za 15 godina nismo napravili štopera da može prismrditi ligama petice. Najbolji štoper iz naše lige po tim nekim parametrima je ubjedljivo Toni Šunjić koji uspio sastavit jednu i po sezonu u ligama petice (sezona u Stuttgartu i polusezona u Palermu) i to su oba kluba u tim sezonama ispadali u niži rang.

Sve ostalo nije vrijedno pomena sa ponekim izuzetom poput Samira Memiševića koji je igrao u solidnom klubu nizozemske lige ali kad je trebao napraviti neki iskorak on je otišao u Kinu za parama. Drugi primjer može biti Aleksandar Vukotić koji je napravio solidnu karijeru blizu liga petice, mada pitanje je koliko njega uopšte možemo smatrati bh. igračem. Interesantno je da su obojica napravili karijeru i dobre transfere iz (ispod)prosječnih Radnika iz Bijeljine i Krupe.

Željo solidnog štopera nije izbacio od Cocalića koji je završio karijeru i to dovoljno govori koliko je to dug vremenski period. Borac nula, Zrinjski također, Sarajevo je nekako lansiralo najviše takvih igrača (Mihojević, Kovačević i Mujakić mi prvi padaju na pamet) ali niko od njih nije napravio karijeru ni blizu da dođe do liga petice.
Pa to pričam. Kad na red dodju Ugwu, Ibrišimović, Košpo i Zukić imaćemo 15 godina vremena da nešto napravimo al' najvažniji korak da se tad nešto napravi je sad.

Ona četvorca koju sam nabrojao Marković, Šutalo, Muharemović i Barišić moraju pokazati ambiciju i preći u ligu 5. Sa druge strane da sam ja selektor ja ih ne bih više zvao ako bi se zadovoljili sa nečim što je ispod onoga što mogu.

Edit: sve to uz naravno pretpostavku da su glasine za Markovića i Šutala tačne.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.