BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

CAZIN
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la CAZIN » 13 jan 2025, 18:34

Sto kaze @Samozdravlje da nije Damira tesko da bi neki ljudi i pratili ovaj sport (u tu grupu sebe ubacujem) ali nadamo se da ce ostati u naredne 2-3 godine u top 100, pitanje jedno da li su bili neki turniri za Teu i kakve su sanse da igra pod nasom zastavom

Fort
Kontakt:

Post Postao/la Fort » 13 jan 2025, 18:42

Sve stoji što je gore napisano, jedni i drugi imaju dobrih argumenata al sigurno je Damiru najgore ovakav meč izgubit.
Al ono što me baš nervira što se ta famozna "psiha" uvijek ovdje potencira i forsira poslije ovako izgubljenih mečeva.
Ne sjećam se da je neko došo ovdje pa spominjo tu famoznu psihu kad okrene iz nemogućeg meč u svoju korist. A pratim Damirovu čitavu karijeru pa sam tim preokretima svjedočio u dosta navrata. Kažem bilo je i jednog i drugog, samo mi nije jasno kad izgubi psiha, žene, splavovi i ostale floskule a kad dobije i preokrene nešto nemoguće onda ništa psiha. Baš čudno.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 13 jan 2025, 19:45

Fort je napisao/la:
13 jan 2025, 18:42
Sve stoji što je gore napisano, jedni i drugi imaju dobrih argumenata al sigurno je Damiru najgore ovakav meč izgubit.
Al ono što me baš nervira što se ta famozna "psiha" uvijek ovdje potencira i forsira poslije ovako izgubljenih mečeva.
Ne sjećam se da je neko došo ovdje pa spominjo tu famoznu psihu kad okrene iz nemogućeg meč u svoju korist. A pratim Damirovu čitavu karijeru pa sam tim preokretima svjedočio u dosta navrata. Kažem bilo je i jednog i drugog, samo mi nije jasno kad izgubi psiha, žene, splavovi i ostale floskule a kad dobije i preokrene nešto nemoguće onda ništa psiha. Baš čudno.

Bravo Majstore. Svaka cast, natjerao si me da se osvrnem na tvoj post. Ne znam da li si igrao tenis, ako jesi osvrni se i na ovo. Ne gotivim engleski, pa cu na Bosanskom.
Damir u dvorani i Damir na otvorenim tvrdim-brzim podlogama, po meni dva razlicita igraca. Oba Australijanca su kao "riba u vodi'
na onim vjetrovitim uslovima, a Damir kao "riba na suhom" ? Nisam siguran,ali cini mi se da se udarac naziva "slajs", kad "zasjece
uglavnom bekhendom lopticu i vjetar je odnese preko osnovne linije ili je upeca mreza. Slicno je bilo i sa 5-6 takvih voleja na mrezi. Kad se cini mi se vracao protiv Manarina sa 1:5, onda je psiha bila beton.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Fort
Kontakt:

Post Postao/la Fort » 13 jan 2025, 21:37

Samozdravlje je napisao/la:
13 jan 2025, 19:45
Fort je napisao/la:

Bravo Majstore. Svaka cast, natjerao si me da se osvrnem na tvoj post. Ne znam da li si igrao tenis, ako jesi osvrni se i na ovo. Ne gotivim engleski, pa cu na Bosanskom.
Damir u dvorani i Damir na otvorenim tvrdim-brzim podlogama, po meni dva razlicita igraca. Oba Australijanca su kao "riba u vodi'
na onim vjetrovitim uslovima, a Damir kao "riba na suhom" ? Nisam siguran,ali cini mi se da se udarac naziva "slajs", kad "zasjece
uglavnom bekhendom lopticu i vjetar je odnese preko osnovne linije ili je upeca mreza. Slicno je bilo i sa 5-6 takvih voleja na mrezi. Kad se cini mi se vracao protiv Manarina sa 1:5, onda je psiha bila beton.

Već sam skoro piso, ima negdje izjava Filipa Krajinovića gdje govori kad sam na turniru prvo što uradim kad ustnem ujutro provjerim kakav je situacija sa vjetrom. Jednostavno imaš igrače koji se ne mogu prilagodit tim uvjetima. A to za slajs laički rečeno tanka je granica izmedju da slajs bude odlican i oštar na osnovnu liniju i ovog što se desilo Damiru par puta gdje mu nije pomogo već pomenuti vjetar pa mu je lopta dodatno bježala sa reketa. Dosta puta ga je igro jer nije bio siguran u svoj bekend da završi poen s njim.
A ovo za Damira u dvorani i vani jednostavno rečeno u dvorani imaš identične i hajmo reć savršene uvjete al druga strana medalje je da onda je tu Damir u problemu zbog protivnika koji imaju isto bolje/brže uslove za razoran servis. Idealno bi bilo dvorana i što sporija podloga al i to zavisi od turnira do turunira al dešavalo se da imaš negdje i te sporije uslove u dvorani.
Eh ovdje je nekad bilo jakih stručnjaka za ovu temu al sad se slabo javljaju, tako da mi neće smetat ako se neko od njih javi i ispravi i upotpuni odgovor.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 14 jan 2025, 18:58

Fort je napisao/la:
Što se Damira tiče on je kakav je takav je najbolji teniser svih vremena koji je igrao pod zastavom BiH. Ljubičić(B.Luka) Čilić, Dodig ( Š.Brijeg) koliko znam su igrali za Hrvatsku( Čilić je svojevremeno izjavio da ne razumije Bosanski jezik). Rijetko je Damir pravio spektakularne preokrete u svoju (našu) korist dok se probijao prema br.23 svjetske rang liste. E tada da pojača ritam treninga i da bar pokuša da dostigne brzinu drugog servisa Serene Vilijams on se okrenu tamnoj strani svoje psihe i od idola postade oholi mangup. Za mene će biti car dok ga neko ne dostigne za druge neće iz prostog razloga što BiH nema 10 Damira i nema u koga drugog u ovom sportu oči uprijeti. Svojim ponašanjem svako sebe promoviše na ovaj ili onaj način, ja svakako vjerujem da je veći gospodin i rezultati bi bili veći. U svakom slučaju ja sam mu zahvalan na mnogim trenucime sreće koju sam osjetio njegovim majstorijama, ko nije neka jednostavno potraži neki drugi način za radost.
Ovo pišem bez namjere da bilo koga omalovažavam, jednostavno uživam u dobrim rez. BeHa sporta u svim kategorijama, loši rezultati me ne dodiruju previše. Ipak smo mi mala još i neuređena država gdje su slabi rezultati normalna pojava a Damiri, Mervane, Lane, Elvedine,Larise,Edini vrlo rijetke pojave :bih: :bih:

tuzla075
Kontakt:

Post Postao/la tuzla075 » 15 jan 2025, 00:06

Samozdravlje pomagaj.
Objasni nam kako je Damke izgubio 33 poena na ATP listi.

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 15 jan 2025, 12:07

Evo Vukic dobi i Kordu 3:2 :kafa:
Dobro se Damir i nosio s njim, stvarno su nijanse odlucivale...

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 15 jan 2025, 14:01

tuzla075 je napisao/la:
15 jan 2025, 00:06
Samozdravlje pomagaj.
Jaran je ocigledno odsutan pa cu ja pokusati objasniti :cool:
Damir je prosle godine u ove dvije sedmice AO igrao kvale i zaradio 8 bodova, pa onda na jednom celendzeru osvojio jos 35. To je ukupno 43, koje sada gubi, a osvojio je sada 10 bodova, samim plasmanom u glavni zrijeb AO :kafa:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 15 jan 2025, 14:13

tuzla075 je napisao/la:
Samozdravlje pomagaj.

Gospodine Tuzlak, halali , ali gospodin Generacija je lijepo to objasnio.Uglavnom do 27.01."25 su mu vazili ti bodovi:
8(kvale AO) i 35( CH.u Belgiji) , ali gospodin Damir je za ucesce na MD AO (glavnom turniru) dobio 10 bodova.
Dakle : -8 - 35 + 10 = -33 boda na Live R.L.
Zadnja izmjena: Samozdravlje, dana/u 15 jan 2025, 14:21, ukupno mijenjano 1 put.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 15 jan 2025, 14:20

hm59 je napisao/la:
15 jan 2025, 14:01
tuzla075 je napisao/la:
Samozdravlje pomagaj.
Damir je prosle godine u ove dvije sedmice AO igrao kvale i zaradio 8 bodova, pa onda na jednom celendzeru osvojio jos 35. To je ukupno 43, koje sada gubi, a osvojio je sada 10 bodova, samim plasmanom u glavni zrijeb AO :kafa:
Generacijo pozdrav, ja se javljam kad mi nesto treba. Mozes li molim te postaviti onu pocetnu str. ATP tour ovdje na pdf ?
Ja ne znam kako se postavlja- prenosi. Ti si informisanij, meni kad treba, ja se obratim vama koji znate i onda naucim.
Hvala gosp. generacijo :kafa: :thumbup:
Zadnja izmjena: Samozdravlje, dana/u 15 jan 2025, 14:57, ukupno mijenjano 1 put.

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 15 jan 2025, 14:21

15 jan 2025, 14:13
tuzla075 je napisao/la:
Samozdravlje pomagaj.

Gospodine Tuzlak, halali , ali gospodin Generacija je lijepo to objasnio.Uglavnom do 27.01."25 su mu vazili ti bodovi:
8(kvale AO) i 35( CH.u Belgiji) , ali gospodin Damir je za ucesce na MD(glavnom turniru) dobio 10 bodova.
Dakle : -8 - 35 + 10 = -33 boda na Live R.L.
Nazalost, Damir nije nista prijavio iduce sedmice, osim kvala za ATP250 - Montpellier, tako da se ne moze "popraviti" do 03.02. i to ako sta uspije cvaknuti u Montpellier-u.
Kako zdravlje, generacijo :)

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 15 jan 2025, 14:27

15 jan 2025, 14:20
hm59 je napisao/la:
15 jan 2025, 14:01
tuzla075 je napisao/la:
Samozdravlje pomagaj.
Generacijo pozdrav, ja se javljam kad mi nesto treba. Mozes li molim te postaviti onupocetnu str. ATP tour ovdje na pdf ?
Ja ne znam kako se postavlja- prenosi. Ti si informisanij, meni kad treba, ja se obratim vama koji znate i onda naucim.
Hvala gosp. generacijo :kafa: :thumbup:
E moj ispisnice, i ja sam se svojevremeno patio kad smo prije nekoliko godina pogadjali rezultate, pa sam trebao tablicu ubaciti nakon nekog kola, ali nisam uspio. Cak sam pitao naseg @Uno kako to ide, i opet nisam uspio :urnebes:
Jedino, kad stignem, pitacu sina, on je doktor za IT...

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 15 jan 2025, 14:47

hm59 je napisao/la:
15 jan 2025, 14:21

Nazalost, Damir nije nista prijavio iduce sedmice, osim kvala za ATP250 - Montpellier, tako da se ne moze "popraviti" do 03.02. i to ako sta uspije cvaknuti u Montpellier-u.
Ne javim se3-4 sata, a ti se zabrines. Sto ti je jaran :kafa:
Da se ne igra DC sljedece sedmice ? A mozda je i planirao da se druzi sa sincinom (za to ce sigurno veliki gosp. Dzumhur naci vremena)
Ako je vjerovati ovim Entry listama, ostvarilo se polovicno ono sto sam prizeljkivao: ATP Monpelje vjv MD(po proslogodisnjem rejtingu), potom Ch,125 Rosario (Argentina- jedan od nosioca) i onda vjv. kvale ATP250 Bueons Aires. Ja pisem kako izgovaram,
znam nije mi obrazovanje po tom pitanju i za 2 (dvojku), ali sebe smatram gospodinom :urnebes:

E sad dolazi ono najbolje: Ako ga zdravlje (fizicko, za mentalno ne brinem, jer je tu BETON-ozbiljno to mislim) ide ATP 500 u Riu,
vjv. MD i onda MD ATP 250 Santjago de Cile.
Dalje ne znam, postoje dvije varijante: kvale Mastersa1000 u SAD-u (sto mu ne bih preporucio, jer dolazi sa "zemlje") ili 2.sto
bi bilo pametno,po meni Celendzeri u Evropi (Spanija , Italija ,Hrvatska ...). Ova druga varijanta je dobra, ako zeli i 2026 da igra
MD GS, a Boga mi treba se potruditi i za MD GS RG i Wimb. Uh ruka me zaboli . Pozdrav prijatelju i generacijo :kafa: :bih:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 15 jan 2025, 14:55

hm59 je napisao/la:
15 jan 2025, 14:27

E moj ispisnice, i ja sam se svojevremeno patio kad smo prije nekoliko godina pogadjali rezultate, pa sam trebao tablicu ubaciti nakon nekog kola, ali nisam uspio. Cak sam pitao naseg @Uno kako to ide, i opet nisam uspio :urnebes:
Jedino, kad stignem, pitacu sina, on je doktor za IT...
Pozdrav za sina, pomoci ce nam neko od ovih informisanijih. Znam ih, dobri su momci, ako ne onda sina moliti :urnebes:

Edit: Treba nam pocetna stranica ATP tour, ono: Scores, Latest, H2H .................Challenger i More :urnebes:

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 15 jan 2025, 15:27

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 15 jan 2025, 15:31

babino je napisao/la:
15 jan 2025, 15:27
https://www.atptour.com/en

jel ovo stari:-)
Upravo sam i ja krenuo da stavim, toliko znam :urnebes:
Ja sam shvatio neku sliku, nesto sasvim drugo :urnebes:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 15 jan 2025, 15:34

babino je napisao/la:

Hvala "tersu" :urnebes: , lijepo od tebe :kafa: :thumbup:

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 15 jan 2025, 15:35

15 jan 2025, 14:47
hm59 je napisao/la:
15 jan 2025, 14:21

Ne javim se3-4 sata, a ti se zabrines. Sto ti je jaran :kafa:
Da se ne igra DC sljedece sedmice ? A mozda je i planirao da se druzi sa sincinom (za to ce sigurno veliki gosp. Dzumhur naci vremena)
Ako je vjerovati ovim Entry listama, ostvarilo se polovicno ono sto sam prizeljkivao: ATP Monpelje vjv MD(po proslogodisnjem rejtingu), potom Ch,125 Rosario (Argentina- jedan od nosioca) i onda vjv. kvale ATP250 Bueons Aires. Ja pisem kako izgovaram,
znam nije mi obrazovanje po tom pitanju i za 2 (dvojku), ali sebe smatram gospodinom :urnebes:

E sad dolazi ono najbolje: Ako ga zdravlje (fizicko, za mentalno ne brinem, jer je tu BETON-ozbiljno to mislim) ide ATP 500 u Riu,
vjv. MD i onda MD ATP 250 Santjago de Cile.
Dalje ne znam, postoje dvije varijante: kvale Mastersa1000 u SAD-u (sto mu ne bih preporucio, jer dolazi sa "zemlje") ili 2.sto
bi bilo pametno,po meni Celendzeri u Evropi (Spanija , Italija ,Hrvatska ...). Ova druga varijanta je dobra, ako zeli i 2026 da igra
MD GS, a Boga mi treba se potruditi i za MD GS RG i Wimb. Uh ruka me zaboli . Pozdrav prijatelju i generacijo :kafa: :bih:
E, hvala, prijatelju, na iscrpnoj analizi moguceg puta naseg Damira u nastavku. Bas si se potrudio :thumbup:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 15 jan 2025, 15:37

hm59 je napisao/la:
15 jan 2025, 15:31
babino je napisao/la:

Upravo sam i ja krenuo da stavim, toliko znam :urnebes:
Ja sam shvatio neku sliku, nesto sasvim drugo :urnebes:
Ma i mislio sam sliku, to bi bilo ljepse i lakse za jednog gospodina, ali i dobrog jarana. no snaci ce se. :kafa: :bih:

Sto se tice buducih turnira, ako je DC , mogao je vala i zaobici. Da slucajno necemo igrati neku znacajniju ulogu, kad nas Tajvan
povali. Damir ima jos 2-3 sezone pred sobom. Dovedu kroz DC prije par godina Holandiju i 50 gledalaca(moja malenkost i @babino
bili u dvorani). :urnebes:
Zadnja izmjena: Samozdravlje, dana/u 15 jan 2025, 15:44, ukupno mijenjano 1 put.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 15 jan 2025, 15:37

Al Hrvati poslije AO nece imati niti jednog medju 100 ne znam sta se kod njih desava i zasto je tako …
Volio bih galion da malo objasni zasto je tako i ko je trenutna nada Hr tenisa ?

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.