Chelsea FC

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Madafaka
Kontakt:

Re: Chelsea FC

Post Postao/la Madafaka » 14 jan 2025, 22:45

Idealan raspored je imao u prethodnih 5 utakmica: Everton, Fulham, Ipswich, Palace, Bournemouth.

Od 15 bodova samo 3 uzeo. Tvrdoglava ubleha.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 14 jan 2025, 22:55

E da hoce zavrsit na 10.mjestu. Klocovi

TheShed
Kontakt:

Post Postao/la TheShed » 14 jan 2025, 22:56

darker10 je napisao/la:
14 jan 2025, 22:37
TheShed je napisao/la:
14 jan 2025, 22:30
Nemoj da me neko pogrešno shvati ali glavni krivac za zadnja dva kiksa je Jackson, da je uspio pospremiti zicere vjerovatno bi imali 6 bodova na kontu iz te dvije utakmice, a ne 2 kao sada...
Jos kad bi u fudbalu bilo da se svaki zicer pospremi u mrezu...Ne mozete krivit samo Jacksona,ni ostali u napadu sem Palmera ne doprinosa dovoljno.
Ne mora svaki ali eto da je svaki drugi zicer zabio mislim da bi imali više bodova na kontu. Ne branim ja Marescu daleko bilo ali samo kažem za učinak našeg glavnog napadača...

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 14 jan 2025, 22:58

Koliko moraš biti degenerik da ovako odigraš ovih 5 kola. Fuj
Daj Drogbu iz penzije, pizd.a vam materina smotana

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 14 jan 2025, 23:09

Svaka tekma prvo poluvrijeme ubijemo svakog protivnika i drugo ne mozes napraviti sansu obicnu pa covjece

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 15 jan 2025, 00:12

Mogu mislit kako izgleda priča na poluvremenu. Mora da im ponavlja riječi tipa “nismo u borbi za titulu”, jedino objašnjenje za ova 2.poluvremena.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 15 jan 2025, 07:13

IQ200 je napisao/la:
14 jan 2025, 23:09
Svaka tekma prvo poluvrijeme ubijemo svakog protivnika i drugo ne mozes napraviti sansu obicnu pa covjece
I sta ti to hoce rec? Igramo dok nas ljudi ne skontaju i onda mrka kapa.Uz to par igraca djeluju ko da ne mogu igrat vise od 60 minuta ,a medju kojima prednjaci Enzo.

Maresca ima taj problem da kad mu se protivnik prilagodi ,ne nalazi odgovore da ponovo vrati utakmicu pod kontrolu.Pravi nelogicne izmjene i one obicno ne kasne ,a one logicne redovno kasne.Zasto onog momka sinoc ubijat u pojam i vadit ga odmah nakon drugog gola?Hajde da je ubacio napadaca umjesto njega,al frajer ga mijenja drugim stoperom.Jos je momak skolski odradio. Mogao je Semenyu stajat jos malo blize i gurnut ga vise u stranu al svakako ga je prebacio na slabiju lijevu nogu a to sto je covjek zapuco topovski to je drugo.

Njegov drugi problem je nesto sto sam pominjao i dok su jos cvjetale ruze a to je potencijalni nesklad u ekipi obzirom da imas igrace koji minute dobijaju na kapaljku.Sad otkako je Liga konferencije zavrsila grupnu fazu jedva da ih i tako dobijaju pa se problem produbljuje.Nikad ti nije dobro kad ti igraci usred sezone traze da odu ,a ti imas haman dva takva .De znaj zasto Veigu ne koristi ,Nkunku je ubijen u pojam .Taj covjek nije odigrao dvije uzastopne utakmice otkad je dosao i nije ni cudo sto nema ritma.Felix je ubijen u pojam.

Svi ti ljudi kontaju u fazonu sta cu ovdje ako ne mogu dobit minute u odnosu na Tosina i Disasija,u odnosu na Jacksona ili u odnosu na Maduekea ili Sancha koji trenutno nemaju bas zavidan output.

stokastoka23
Kontakt:

Post Postao/la stokastoka23 » 15 jan 2025, 09:01

Gledajući sa statističke strane zadnjih 5 utakmica:

Everton: Šutevi 12, u okvir gola 5 (više nego protivnik šuteva) 0-0 - 2 izmjene u 75' min
Fulham: Šutevi 12, u okvir 8 - Jedna izmjena u 73' min
Ipswich: Šutevi 20, u okvir 5 - Felix koji je najbolje ocijenjen igrač na terenu prvi izvađen van
CP: Šutevi 15, u okvir 1 - 2 izmjene u 81' min.
Bornemouth: Šutevi 26, u okvir 10 - 2 offanzivne izmjene u 81 minuti.

U navedenim utakmicama zabili 4 gola, 3 palmer i james - primili 7.

I ovaj mag otpiše cilvela a cucurelja samo protiv CP imo prolaznu ocjenu, ono drvo u napadu i dalje dobiva po 80 - 90 min igre, felix i nkunku dobijaju minute na kapaljku, ubacuje djecu od 18 godina na stopera, a prodaje veigu koji u BVBu hoce da igra stopera...

marseca izgubio konce - očekivano, ovoliki broj u rosteru, rotiranje slabo ili nikakvo, motiviranje igrača još gore - situacija u kojoj je ekipa na 2 mjestu i dobija samopouzdanje a ti kazes nismo u borbi je ludilo mozga ma koliko god to bilo istinito.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 15 jan 2025, 11:37

darker10 je napisao/la:
15 jan 2025, 07:13
IQ200 je napisao/la:
14 jan 2025, 23:09
I sta ti to hoce rec? Igramo dok nas ljudi ne skontaju i onda mrka kapa.Uz to par igraca djeluju ko da ne mogu igrat vise od 60 minuta ,a medju kojima prednjaci Enzo.

Maresca ima taj problem da kad mu se protivnik prilagodi ,ne nalazi odgovore da ponovo vrati utakmicu pod kontrolu.Pravi nelogicne izmjene i one obicno ne kasne ,a one logicne redovno kasne.Zasto onog momka sinoc ubijat u pojam i vadit ga odmah nakon drugog gola?Hajde da je ubacio napadaca umjesto njega,al frajer ga mijenja drugim stoperom.Jos je momak skolski odradio. Mogao je Semenyu stajat jos malo blize i gurnut ga vise u stranu al svakako ga je prebacio na slabiju lijevu nogu a to sto je covjek zapuco topovski to je drugo.

Njegov drugi problem je nesto sto sam pominjao i dok su jos cvjetale ruze a to je potencijalni nesklad u ekipi obzirom da imas igrace koji minute dobijaju na kapaljku.Sad otkako je Liga konferencije zavrsila grupnu fazu jedva da ih i tako dobijaju pa se problem produbljuje.Nikad ti nije dobro kad ti igraci usred sezone traze da odu ,a ti imas haman dva takva .De znaj zasto Veigu ne koristi ,Nkunku je ubijen u pojam .Taj covjek nije odigrao dvije uzastopne utakmice otkad je dosao i nije ni cudo sto nema ritma.Felix je ubijen u pojam.

Svi ti ljudi kontaju u fazonu sta cu ovdje ako ne mogu dobit minute u odnosu na Tosina i Disasija,u odnosu na Jacksona ili u odnosu na Maduekea ili Sancha koji trenutno nemaju bas zavidan output.
Ljudi znaju sta cemo igrati i prije tekme.
Pogledaj intervju trenera Bournemoutha i ostalih.
Jedno je znati drugo je zaustaviti.
Mi samo da koristimo jednu sansu vise po tekmi a imamo ih tonu imali bi vise bodova i ne bi bili u ovolikoj krizi to je cinjenica.
Jackson naravno tu prednjaci.
Ekipa je sklona ogromnim padovima u igri koji veze nemaju sa taktikom.
To je do Maresce da skonta i izbrise.
Penal Caiceda juce recimo ono totalno nepotrebno.
Maresca najvise grijesi oko fieldanja jednih te istih igraca, forsiranja Jacksona i uzasno uzasno vodjenje utakmice sto se tice izmjena.
Tu je postao katastrofa...
Treba i dodati povredu Fofane. Otkako je on otisao u bolnicu defanzivni problemi sve veci.
Mislim ko ga sve mijenja i kad skontas da je dijete bolje od ostalih opcija...
Ja sam ocekivao pad ali ovoliki nisam mora se ovo zaustaviti.

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 15 jan 2025, 13:16

Sa svim se slažem osim da je mali Achempong odigrao dobru tekmu, jeste nažalost naš najbolji preostali štoper do danas jer smo i zvanično vratili Chalobaha, ali čim krene iznositi loptu ide pritisak protivnika i gubi loptu što napucavanjem u prostor gdje nema nikoga što gubljenjem lopte. Pogledajte Palmera na početku tekme, pogledajte ga u drugom poluvremenu, a onda i ostale igrače jednostavno nema ni šansi svi padaju, na trreneru je da mijenja ranije da shvati šta nam treba, i da nadam se da će invalid Reece ostati zdrav do kraja mjeseca za početak, a onda se moliti Bogu i do kraja sezone.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 15 jan 2025, 13:20

Ma mlad momak sta ce on realno.
Dovoljno govori da je bolji od ovih iskusnijih kakva je ustvari konkurencija...
On je tu gurnut iz potrebe i jer su ovi ostali neozbiljni.
Kljucne pozicije na stoperu i napadacu mi nemamo kvalitet.
Maresca ili ne to je cinjenica.
On ima svoje bubice to na stranu.
Evo Chalobe napokon...

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 15 jan 2025, 13:37

Da sam na mjesto Chalobaha tražio bih da se vratim ali pod jednim uslovom, da prvo isučem svu šlajmaru iz grla i bronhija i po ćelavoj čelenci dobro hraknem. E onda moze povratak.

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 15 jan 2025, 13:53

To sell or not to sell...

Sanse se redaju i fulaju jednako lagano...
Jacksona gurnuti lijevo da igra od napadaca i nekoga dovesti gore nema druge.
Ne ide ovako ne moze nam on biti vrh koplja.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 15 jan 2025, 16:02

Uprkos sramotnim igrama treba napomenuti da nas je sudija uveliko oštetio za crveni karton Bournemouthu, da i to ubilježimo u svesku katastrofalnih greški na naš račun ove sezone. Prošlo kolo penal čist penal ne svira logično, masakriraju nas sudije. Topnici bi recimo izbili oči na glavnoj temi.

TheShed
Kontakt:

Post Postao/la TheShed » 15 jan 2025, 16:36

Chalobah jeste bolji od Disasija i Badiashillea ali je daleko od toga da se može reći da je on neka klasa.

Sa trenutnim raspoloženjem u ekipi i rasporedom koji nam slijedi u drugoj polusezoni mislim da ćemo teško uhvatiti mjesto koje vodi u LP u sljedećoj sezoni...

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 15 jan 2025, 16:56

TheShed je napisao/la:
15 jan 2025, 16:36
Chalobah jeste bolji od Disasija i Badiashillea ali je daleko od toga da se može reći da je on neka klasa.

Sa trenutnim raspoloženjem u ekipi i rasporedom koji nam slijedi u drugoj polusezoni mislim da ćemo teško uhvatiti mjesto koje vodi u LP u sljedećoj sezoni...
Taman je opcija do kraja sezone pa na ljeto nesto bolje ganjati.
Vise ovo smisla ima i sa timske strane i sa poslovne.
Ovako neces zinuti pare za nekoga a vec zna ekipu nema adaptacije.
Napadaca sa druge strane mislim da nemamo izbora nego odmah dovesti...

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 15 jan 2025, 16:57

Ekipa nam je dosta neuravnotežena.Odbrana ako hoćeš biti neki nivo mora iznijeti promašaje napadača.Realno stanje je da mi u evropskim okvirima imamo ne prosječnu nego ispodprosječnu odbranu..poređenje..Ivanović,Teri,Kejhil,Ešli Kol,Karvaljo kontra Disasi,Kolvil,Gusto,Cucu,...mislim suvišno je komentarisati...golman treba biti vrh...ovo je opštinska liga ..pogledaj ovo. .Drogba,Džo Kol,Balak,Lampard,Hazard,Anelka..protiv ovih trenutnih...sve jasno...mi nemamo svjetske zvijezde...znam da takvih igrača nema ni na tržištu ali ovo sada je odron...plus očite greške naših trenera....u pozicijama,u zamjenama,u kasnim odlukama...i ja se nasekiram ali poslije kada se rezonuje dođeš do toga da nismo dovoljno dobri i realno nismo...najgore je kada se kaže skršili milijardu...pa mogu i ostali dati milijardu za forda ..neće se u fordu ljutiti, umjesto za poršea,ferarija..koji zaista toliko vrijede..novac ne pokazuje ništa stvarno...

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 15 jan 2025, 18:24

aqarius je napisao/la:
15 jan 2025, 16:57
Ekipa nam je dosta neuravnotežena.Odbrana ako hoćeš biti neki nivo mora iznijeti promašaje napadača.Realno stanje je da mi u evropskim okvirima imamo ne prosječnu nego ispodprosječnu odbranu..poređenje..Ivanović,Teri,Kejhil,Ešli Kol,Karvaljo kontra Disasi,Kolvil,Gusto,Cucu,...mislim suvišno je komentarisati...golman treba biti vrh...ovo je opštinska liga ..pogledaj ovo. .Drogba,Džo Kol,Balak,Lampard,Hazard,Anelka..protiv ovih trenutnih...sve jasno...mi nemamo svjetske zvijezde...znam da takvih igrača nema ni na tržištu ali ovo sada je odron...plus očite greške naših trenera....u pozicijama,u zamjenama,u kasnim odlukama...i ja se nasekiram ali poslije kada se rezonuje dođeš do toga da nismo dovoljno dobri i realno nismo...najgore je kada se kaže skršili milijardu...pa mogu i ostali dati milijardu za forda ..neće se u fordu ljutiti, umjesto za poršea,ferarija..koji zaista toliko vrijede..novac ne pokazuje ništa stvarno...
Pa nije da smo sve to skrsili ima ovdje dobrih igraca itekako.
Problem je sto smo sve fulili u odbrani al bukvalno sve...
Ne znaju stopera jednostavno dovesti kvalitetnog.
Fofana ima te povrede inace je za ove ostale Maldini.
Jedino Colwill je rijesio te povrede standardan je ako nista dobar je svaku tekmu nista nama bez akademije.
Fulili smo sve stopere a ulozili smo u jednog napadaca koji nije bas za glavnog napadaca i njemu bi godilo da ima nekog ozbiljnijeg kraj sebe.
Isto su problem krila koja jednostavno nisu konstantna opasnost ili neki golgeteri...
Svi oni imaju bljeskove ali nema tu jedno krilo da kazes evo ga top level.
To sto ih je dosta mlado nista ne znaci.
Sad igraci sa 18 19 cuda rade...
To cemo djelimicno rijesiti sa ovim momcima sto dolaze ali ja bih recimo Mbeuma doveo sta znam nekoga ono u nekim godinama da se vidi da zna ako nista cistu sansu pospremiti...

wadethegreat
Kontakt:

Post Postao/la wadethegreat » 15 jan 2025, 20:22

Vratili brata da grije klupu :rol:

IQ200
Kontakt:

Post Postao/la IQ200 » 15 jan 2025, 20:50

wadethegreat je napisao/la:
15 jan 2025, 20:22

Vratili brata da grije klupu :rol:
Što ne znači da ćemo ga uspjeti dovesti, on će sigurno imati minute ne brinem se ja za to, samo nek Disasija nogiraju

Odgovori

Natrag na “Chelsea FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.