Svjetsko prvenstvo u rukometu - Hrv/Dan/Nor 2025.

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

FKSzuti
Kontakt:

Svjetsko prvenstvo u rukometu - Hrv/Dan/Nor 2025.

Post Postao/la FKSzuti » 30 dec 2024, 23:16

slika
IHF Svjetsko prvenstvo 2025. je 29. izdanje Svjetskog prvenstva u rukometu, a održava se u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj. Utakmice će se igrati u Zagrebu, Poreču, Varaždinu, Herningu i Oslu. Format takmičenja je isti kao i na prethodna dva Mundijala.

Pregled svih grupa prve faze:
slika
Raspored svih mečeva uz satnicu i dvorane:
slika
Dvorane u kojima će se igrati utakmice:
Arena Zagreb (15200 - Zagreb)
slika
Varaždin Arena (5000 - Varaždin)
slika
SD Žatika (3700 - Poreč)
slika
Unity Arena (15000 - Bærum Oslo)
slika
Jyske Bank Boxen (12500 - Herning)
slika
Sudački parovi
slika
Ekskluzivitet za prijenos svih utakmica ovog Mundijala na teritoriji BiH ima TV ARENA SPORT, a stream svih utakmica će biti na: https://www.youtube.com/channel/UCNxIzS ... pC_V1oQVIA (uz geoblokadu za BiH)

DamirT
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u rukometu - Hrv/Dan/Nor 2025.

Post Postao/la DamirT » 14 jan 2025, 11:27

Danska nikad lakse osvaja. Njemacka u finalu gubi od njih.

Iznenadjenje turnira Makedonija.

Najvece razocarenje Slovenija. Nisu mi nesto uvjerljivo djelovali dosad, mada su u pitanju prijateljske utakmice.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 14 jan 2025, 14:18

Veliku čast IHF je ukazao bosanskohercegovačkom sudijskom paru Amaru i Dini Konjičanin. Oni su nominovani da sude utakmicu koja otvara šampionat između Tunisa i Italije večeras od 17.30 sati :salut: :salut:
Rođen s tobom da budem

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 14 jan 2025, 15:22

Čekanju je došao kraj :ljepota:
Kao i uvijek, uz Hrvatsku te kontra Skandinavaca i Nijemaca :mrgreen:

Sretno i našim sucima :bih:

Arena prenosi veliki broj tekmi ove sedmice.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 jan 2025, 18:19

Odlicna Italija prvo poluvrijeme.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 14 jan 2025, 18:43

Ubi Italija ove Tunizane

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 jan 2025, 23:03

Pobjednik takmičenja dobija samo 100.000 dolara :urnebes: Imam utisak da nekako svi sportovi napreduju, komercijalizuju se i slično samo rukomet ide u rikverc.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 jan 2025, 23:08

Raonffa je napisao/la:
14 jan 2025, 23:03
Pobjednik takmičenja dobija samo 100.000 dolara :urnebes: Imam utisak da nekako svi sportovi napreduju, komercijalizuju se i slično samo rukomet ide u rikverc.
Ne isao u rikverc kad te sudije sad sad zakinu. Pasivno dizu kako hoce. Nekoga puste po minut i po da gradi napad, a nekome dignu ruku nakon 30 sekundi.

Misljenja sam da prvo moraju rijesiti ovaj problem, jer u velikoj vecini idu u korist favoritima s pasivnim napadima.

Mada je sto se tice para IHF najciganskija organizacija. Nije ni cudo sto se skoro svako prvenstvo odrzava u Skandinaviji. Umjesto da daju nekim drzavama koje ne organizuju cesto prvenstva, skoro svaki put daju Danskoj i Norveskoj.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 jan 2025, 23:15

DamirT je napisao/la:
14 jan 2025, 23:08
Raonffa je napisao/la:
Ne isao u rikverc kad te sudije sad sad zakinu. Pasivno dizu kako hoce. Nekoga puste po minut i po da gradi napad, a nekome dignu ruku nakon 30 sekundi.

Misljenja sam da prvo moraju rijesiti ovaj problem, jer u velikoj vecini idu u korist favoritima s pasivnim napadima.

Mada je sto se tice para IHF najciganskija organizacija. Nije ni cudo sto se skoro svako prvenstvo odrzava u Skandinaviji. Umjesto da daju nekim drzavama koje ne organizuju cesto prvenstva, skoro svaki put daju Danskoj i Norveskoj.
Bilo bi zanimljivo vidjeti da se uvede ograničenje napada, mada to je priča koja se priča od kada znam za sebe a ništa se po tom pitanju nije uradilo. Ne znam kome to ne odgovara, jedino da ih je strah da bi se time usporila igra al' postoji i za to rješenje.

Što se tiče organizacije prvenstava, gdje god da staviš biće posjećeni mečevi domaćina, a ovo ostalo poluprazne dvorane jer te države i gradovi gdje se igraju mečevi mahom imaju prilike tokom cijele godine gledati dobar klupski rukomet pa ih sasvim sigurno ne privlači neka Italija i Tunis.

Evo recimo prilično sam siguran da će mečevi u Hrvatskoj biti solidno posjećeni, jer tamošnja publika nema baš priliku često gledati neke važne rukometne mečeve.

Slično bi bilo i kod nas, a vjerovatno i u Srbiji, jer smo željni vrhunskih sportskih događaja.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 jan 2025, 23:33

Raonffa je napisao/la:
14 jan 2025, 23:15
DamirT je napisao/la:
14 jan 2025, 23:08
Raonffa je napisao/la:

Bilo bi zanimljivo vidjeti da se uvede ograničenje napada, mada to je priča koja se priča od kada znam za sebe a ništa se po tom pitanju nije uradilo. Ne znam kome to ne odgovara, jedino da ih je strah da bi se time usporila igra al' postoji i za to rješenje.

Što se tiče organizacije prvenstava, gdje god da staviš biće posjećeni mečevi domaćina, a ovo ostalo poluprazne dvorane jer te države i gradovi gdje se igraju mečevi mahom imaju prilike tokom cijele godine gledati dobar klupski rukomet pa ih sasvim sigurno ne privlači neka Italija i Tunis.

Evo recimo prilično sam siguran da će mečevi u Hrvatskoj biti solidno posjećeni, jer tamošnja publika nema baš priliku često gledati neke važne rukometne mečeve.

Slično bi bilo i kod nas, a vjerovatno i u Srbiji, jer smo željni vrhunskih sportskih događaja.
Ma neka se i uspori igra, ali makar da znamo zasto je uzeta lopta nekoj ekipi. Isteklo vrijeme i idemo dalje. Nema prvenstva, a da se ne prica o nekoj utakmici gdje su sudije zbog pasivnog napada pogurale nekoga. Jos mi u glavi onaj cirkus protiv Tunisa na SP kad su nas klale sudije u kljucnim trenucima. Bas zbog toga ako hoce da rukomet ide naprijed, moraju uvesti vremensko ogranicenje napada.

Finansije su druga prica. Da im je da daju sto manje para, a da sto vise dobiju. Pa jbg, ulozi vise, pa ce i ljudi biti zainteresirani vise za taj sport. Takodjer ce biti i djeca zainteresirana za taj sport.

Nisu ludi da se lome, a nisu sigurni da ce imati milione od rukometa. Jbt najplaceniji igrac ima oko milion i po eura platu godisnje koliko se sjecam. Te pare mogu dobiti u Dinamu ili Crvenoj Zvezdi, a nisu ni blizu evropska krema fudbala. Naravno, ako budu talentovani za fudbal. Eto nek dobiju samo milion, opet su odlicne pare. Sad zamisli da odu u lige petice npr.

Ja se syebao kad sam cuo da klubovi od evropskih takmicenja ne dobiju ni dinara, nego igraju radi sebe. Ovdje mislim na ovaj Evropa kup sto igraju nase ekipe. Ekvivalent fudbalskoj Konferencijskoj ligi.

Sad gledam, 2021 u Ligi prvaka su svi klubovi podijelili pisljivih 8.5 miliona eura. Pa tolike pare ce Borac uskoro uzeti.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 jan 2025, 23:41

Ma moraju komercijalizovati sport, u Evropi je to i okej ali zato van Evrope živa katastrofa jer nemaš pet vanevropskih zemalja gdje se igra ozbiljan rukomet.

A zato treba i lova jer vjerujem da bi interes za rukometom postojao jer i ovako zadnjih godina pojedine zemlje se pojavljuju na rukometnoj mapi pogotovo u Evropi, ali što ti kažeš i ovo što imaju uzimaju sebi a popularizacija sporta im nije ni na pameti.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 15 jan 2025, 16:59

ljevak je napisao/la:
15 jan 2025, 16:41
slika
Možete do finala ako izbjegnete Dance ili Hrvate :kafa:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 jan 2025, 19:50

Cuj Ceska-Svicarska 17-17 :tokralju:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 15 jan 2025, 19:56

DamirT je napisao/la:
15 jan 2025, 19:50
Cuj Ceska-Svicarska 17-17 :tokralju:
Nenormalna tekma, obje ekipe imale rupe po 6-7 minuta :lol:

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 15 jan 2025, 20:47

Raonffa je napisao/la:
15 jan 2025, 16:59
ljevak je napisao/la:
15 jan 2025, 16:41
slika
Možete do finala ako izbjegnete Dance ili Hrvate :kafa:
Nisam optimista, nikakva su mi ocekivanja

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 15 jan 2025, 21:05

Ne znam, imaju solidnu ekipu, realno niko protiv njih nije neki favorit mimo Danaca i Francuza.

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 15 jan 2025, 21:39

Odlični Makedonci, Kuzmanovski i Mitrevski :salut: :tokralju:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 jan 2025, 22:03

Bit ce Makedonci nagazna mina za sve. Najbolje tek slijedi od njih u narednim godinama.

Brazilci sokirali Norvesku. :bow:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 15 jan 2025, 22:04

Brazil dobio Norvesku 29:26!!!

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.