Kao što je slučaj sa svim sportistima, i Kamenjaš je imao krizne trenutke u karijeri. Jedan je posebno bio težak, krajem jula 2018. godine, kada je udaljen sa priprema juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, dan pred odlazak na Evropsko prvenstvo.
– Poslije neopravdanog izbacivanja iz juniorske reprezentacije, moji snovi su bili gotovo ugašeni i skoro da sam prestao da se bavim košarkom. Mislio sam da je to kraj svijeta. Bio sam jako mlad, nisam bio zreo da razumijem situaciju. Bilo mi je jako teško jer sam bio i kapiten te reprezentacije, te generacije i bila mi je čast da predstavljam Bosnu i Hercegovinu na velikom takmičenju, naročito kao kapiten. Ali to se tada nije desilo i dugo mi je trebalo da prevaziđem taj trenutak, taj bol u srcu i duši. Uz pomoć porodice i iskrenih prijatelja, prebrodio sam i tu nepravdu, koje uvijek ima u sportu, ali iz toga sam izašao jači.
Pola godine kasnije, 24. februara 2019. godine dočekao je debi u seniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Kako kaže, jedan od bitnijih datuma u njegovom životu uramio je iznad kreveta u sobi da ga „dok je živ podsjeća na taj trenutak“.
– Sjećam se toga kao da je bilo juče. Protiv Bugarske me je tadašnji selektor Vedran Bosnić uveo u igru na 50 sekundi do kraja meča i bilo je kratko, ali slatko jer je bio prvi put. Ponovo sam imao isti osjećaj kao prije nego što sam izbačen iz juniorske reprezentacije. Ponovo se probudio osjećaj ponosa koji u sebi nosi svako dijete koje počne da se bavi nekim sportom, a to je želja da zaigra za reprezentaciju svoje zemlje, da ga gledaju i podržavaju sa tribina kao što sam ja nekada gledao reprezentativce u raznim sportovima. Već od naredne akcije sam bio važan „šraf“ u reprezentaciji.
Na EP je igrao 2022. godine, sada želi da ponovo izbori vizu za Eurobasket. Odluka pada u februaru, a konkurent je Hrvatska.
– Moramo da pobijedimo Kipar, ali sve zavisi od meča Hrvatske kod kuće sa Francuskom. Ako izgube, a mi pobijedimo, onda smo se plasirali na EP. Ako ne, onda moramo da idemo u Francusku na pobjedu, što će, sigurno, da bude teško, ali nadamo se najboljem.
Kamenjaš u 2025. godini ima jasne želje.
– Želim da moji najbliži i ja, svi ljudi u Budućnosti, prije svega, budemo zdravi i srećni, da se svakome ostvare snovi. Budućnosti želim da zajedno ostvarimo uspjehe i ciljeve koje smo zacrtali u ovoj sezoni, a reprezentaciji Bosne i Hercegovine želim da se plasira na Eurobasket i da tamo, ako to bude moguće, osvoji i medalju. Znam da je to jako teško, ali mi je to velika želja – rekao je Kamenjaš.
Kenan Kamenjaš
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Kenan Kamenjaš
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
samo 7 minuta protiv mornara jucer
nisam gledao, jel bila neka povreda u pitanju?
nisam gledao, jel bila neka povreda u pitanju?
dobre guzove ima Belma
Nisam ni ja gledao, ali mislim da nije povreda u pitanju. Već u prvoj četvrtini su razbili Mornar i do kraja su držali 20-30 razlike pa pretpostavljam da ga je Žakelj odmarao za srijedu jer igraju važan meč sa Hapoelom u Eurocupu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ma nikakva povreda jednostavno su nabili razliku u prvoj cetvrtini i nije ga zelio previse koristit u ovom mecu jer sto kaze kolega iznad imaju u srijedu bitan mec protiv Hapoela u EC
Pretanak večeras, ubio ga Caboclo na obje strane, ali dobili su Hapoel u nevjerovatnoj završnici.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ubili su Motley, Caboclo i Ginat Omica i Kamenjasa...samo sto je Omic veci, pa se malo bolje tukao pod kosem sa ovom trojicom...u svakom slucaju bitno je da je Buducnost uzela ovi tekmu protiv ocito bolje ekipe i da ostaju u igri za play-off...
Limiti Kenana izlaze na vidjelo na visoj razini.
Ma dobro, Caboclo je nezgodan igrač, znao je on maltertirati i puno veća imena od Kene mada slažem se da Kameni ima evidentne limite jbg.
-
- Kontakt:
Kenan protiv Crvene Zvezde 8 poena ,10 skokova i 3 asistencije
- VensanKasel
- Kontakt:
Čitavu utakmicu nekako sa previše respekta je igrao , ali su pobjedili i to je najbitnije .Fudbalmozak2 je napisao/la: ↑10 feb 2025, 22:39Kenan protiv Crvene Zvezde 8 poena ,10 skokova i 3 asistencije
Zicer na 2 minute koji je promašio mogao ih je skupo koštati .
Saradnja sa Tanaskovićem

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Killer. Bravo majstore
Euroliga dogodine ili makar neki play-off klub ACB lige, zaslužio si Kameni 

Je li realno da mu nisu dali MVP
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Kameni protiv zvezde

Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Kameni gigantu bosanski
Svaka čast na borbenosti!!

Svaka čast na borbenosti!!

e moj Kameni:-)
- GrbavicaHram1921
- Kontakt:
Mogao je da donese pobjedu , al momEK oba slobodna promasi haha
Nije mi jasno cijeli zivot treniras kosarku, ne mozes slobodni pogoditi..
Nije mi jasno cijeli zivot treniras kosarku, ne mozes slobodni pogoditi..
Jednostavno slobodna su mu uvijek bila najslabija tačka, uspio je isporučiti svoju dozu poena uz samo jedan promašaj iz igre ali slobdno 1/4 baš ga slobodna kroz karijeru ne idu.
kad sam ga vidio koliko bulji u onog crnca, znao sam da ce nesto zayebati do kraja:-)
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], sirBobbyMoore i 36 gostiju.