Rumunija - BiH 21.03.2025. / BiH - Kipar 24.03.2025.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Sindikat12
Kontakt:

Re: Rumunija - BiH 21.03.2025. / BiH - Kipar 24.03.2025.

Post Postao/la Sindikat12 » 25 dec 2024, 21:15

Treba gledat neku formaciju bez krila, zadnji 15 godina je jedino Lulic bio dobro krilo, Visca je dobar u klubu ali u repki tanko.

Isto tako treba neka ofanzivnija varijanta. Ja bi volio vidjet

4-3-2-1

Dedic-Barisic-Tarik-Kolasinac
Gigovic-Sunjic-Dennis
Samed/Esmir - Ermedin
Dzeko

Protiv Austrije i Rumuna (u gostima) ovo sto smo sad igrali 3-5-2. Ako budemo igrali 3-5-2 cijele kvale mi necemo ni Kipar pobjedit. U ovoj grupi mi moramo sto vise ofanzivnije igrati jer se takno branimo jer nam fali dobri igraca na bitnim pozicijama.

Nadam se da ce Esmir iskoritstit priliku i da ce dobiti fine minutaze do Marta.

Da li se zna kakvo je stanje sa povredom kod Sameda?

Imamo finog materijala, samo strucni stab mora uraditi svoje.

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 26 dec 2024, 08:01

Sindikat12 je napisao/la:
25 dec 2024, 21:15
Treba gledat neku formaciju bez krila, zadnji 15 godina je jedino Lulic bio dobro krilo, Visca je dobar u klubu ali u repki tanko.

4-3-2-1

Gigovic-Sunjic-Dennis
Samed/Esmir - Ermedin
Dzeko

Protiv Austrije i Rumuna (u gostima) ovo sto smo sad igrali 3-5-2. Ako budemo igrali 3-5-2 cijele kvale mi necemo ni Kipar pobjedit. U ovoj grupi mi moramo sto vise ofanzivnije igrati jer se takno branimo jer nam fali dobri igraca na bitnim pozicijama.

Nismo imali dobro krilo osim Lulića? ti očigledno nisi gledao Stevanovića.
Glory Glory Man United

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 dec 2024, 09:49

4-3-2-1

Gigovic-Sunjic-Dennis
Samed/Esmir - Ermedin
Dzeko

Vraca se 19-og januara.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 26 dec 2024, 11:54

Daduli je napisao/la:
26 dec 2024, 08:01

4-3-2-1

Gigovic-Sunjic-Dennis
Samed/Esmir - Ermedin
Dzeko

Nismo imali dobro krilo osim Lulića? ti očigledno nisi gledao Stevanovića.
Bio je dobar jedan ciklus (za SP22), prije toga skupio samo par nastupa a poslje kvala za SP22 nista specijalno.

Jedino je Lulic imao kontinuitet dobri igara mada smo i od njega vise ocekivali jer je bio dosta dobar u Laziu.

Defanzivnivezni
Kontakt:

Post Postao/la Defanzivnivezni » 26 dec 2024, 19:48

Demirović Džeko

Gigović/Barjaktarević

Bašić Šunjić Tahirović

Kolašinac Dedić
Katić Barišić

Zlomislić
"On igra na poziciji koja je kritična u smislu da on treba da drži loptu, a kad neko drži loptu taj određuje gdje lopta ide".

Mow
Kontakt:

Post Postao/la Mow » 10 jan 2025, 06:23

Ima li kakvih novosti vezano za prisutnost navijaca? Mi svakako imamo onu nasu suspenziju, ali moglo je se nesto organizovati kao protiv Njemacke :D
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 15 jan 2025, 23:18

Iskreno, ocekivao sam da se se do ovih utakmica nekoliko stvari rijesiti i krenuti u pravom smjeru ali nazalost izgleda da od toga nema nista.

Nadao sam se da ce Tahirovic pronaci klub gdje ce redovno igrati, ali on ili ceka zadnji momenat ili ponuda ustvari i nema. Lose i za njega i za reprezentaciju.

Druga stvar za koju sam se nadao jeste da ce se rijesiti konflikt sa Ahmedhodzicem. Znam, sad ce odmah pojedini krenuti da psuju i vrijedjaju, ali cinjenica jeste da je on nas najbolji stoper. Sa njim je nasa odbrana odmah bolja za bar 20%, vidjeli smo to i protiv Ukrajine.
Grupa je idealna za all in i mislim da sa njim treba izgladiti odnose. Naravno i on da uradi sta je potrebno.
Odreci se Ahmedhodzica nije bas pametna opcija, ako znamo da ga je i Barbarez gurnuo pod voz.
Molim bez kenjanja pojedinaca. Znamo citati i slusati, jeste ga gurnuo pod voz. :)
Posto mi ocigledno imamo problem sa ofanzivnim veznim, tu nam igra Hajradinovic, a za alternativu nisam ni siguran da je imamo, zasto ne bi probali 3-4-2-1 formaciju kao Madjari? Uz to ako uzemo da bi nam i Bajraktarevic trebao igrati i da za njega treba naci poziciju to bi bila odlicna opcija.

slika

Ovako nesto. Demirovic i Bajraktarevic iza Dzeke. Mozda bi i Demirovicu vise odgovarala ova formacija, a i dalje imamo dovoljno igraca u odbrani.

Kolasinac na lijevog wingbacka jer bolje igrac koji je to nekad igrao u jednoj od najjacih liga neko igraci koji to nikada nisu igrali, kad vec imamo Muharemovica na lijevom stoperu.
:bih:

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 15 jan 2025, 23:48

h1a2s3o4 je napisao/la:
15 jan 2025, 23:18
Iskreno, ocekivao sam da se se do ovih utakmica nekoliko stvari rijesiti i krenuti u pravom smjeru ali nazalost izgleda da od toga nema nista.

Nadao sam se da ce Tahirovic pronaci klub gdje ce redovno igrati, ali on ili ceka zadnji momenat ili ponuda ustvari i nema. Lose i za njega i za [/spoiler]

Posto mi ocigledno imamo problem sa ofanzivnim veznim, tu nam igra Hajradinovic, a za alternativu nisam ni siguran da je imamo, zasto ne bi probali 3-4-2-1 formaciju kao Madjari? Uz to ako uzemo da bi nam i Bajraktarevic trebao igrati i da za njega treba naci poziciju to bi bila odlicna opcija.

slika

Ovako nesto. Demirovic i Bajraktarevic iza Dzeke. Mozda bi i Demirovicu vise odgovarala ova formacija, a i dalje imamo dovoljno igraca u odbrani.

Kolasinac na lijevog wingbacka jer bolje igrac koji je to nekad igrao u jednoj od najjacih liga neko igraci koji to nikada nisu igrali, kad vec imamo Muharemovica na lijevom stoperu.
:bih:
Najezim se kad vidim 3 stopera 2 beka i jos Sunjic defanzivni ne bi prenijeli loptu nikad.
MIslim da Barisic iz Bazela takodje treba igrati pozadi sa 3 nazad stim da vrlo lako u slucaju povrede moze Kolasinac takodje stopera a lijevo Gazibegovic..
vezni red u treba trazit u igracima Huseinbasic Gigovic ili Tahirovic? ako predje u klub Eventual Krunica vratit ili Basic stim da bi nama najbolje isao sistem 3 5 2 1 ako su Demirovic i Bazdar standardni jer su to dva ofanzivna igraca koji igraju dobro defanzivno i nadopunjavali bi se sa Dzekom ili Kulenovicem

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 15 jan 2025, 23:56

Ne možemo mi loptu prenijeti ni da imamo 5 veznih igrača u prvih 11. Nema to veze sa formacijom, to je stvar nekvaliteta a 352 je jedino što mi možemo igrati sa ovakvim rosterom eventualno 343 malo rizičnije ako treba ganjati rezultat ili ako igramo protiv San Marina i tako tih poluamatera.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 16 jan 2025, 00:20

Ma sa dva bi nam pogotovo brze dolazili do stopera i bilo bi opet ono hodanje kroz kazneni, a za iznosenje nema sanse..nabijalo bi se i vise na Dzeku iako ne znam mozel vise hah.

Zadnja linija,napad kao i bekovi mogu iznjeti ove kvale na finom nivou, ali vezni red nam je bas katastrofa i to se vidi iz utakmice u utakmicu, tako da smo uvijek odsjeceni nekako.

Samo nam tu treba neko rijesenje, ali kako god izadjes ne mozes iznjeti kako treba.
BašČelik!

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 16 jan 2025, 07:01

Mi ako ne mozemo igrati egal utakmicu s Rumunijom koja ima jednog ozboljnog igraca u ligama petice i dva poluozbiljna **** ti nas.

Igracki smo tu negdje. Velika im je prednost Mircea Lucescu u odnosu na pokerasa.

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 16 jan 2025, 07:56

Mocvara1991 je napisao/la:
16 jan 2025, 07:01
Mi ako ne mozemo igrati egal utakmicu s Rumunijom koja ima jednog ozboljnog igraca u ligama petice i dva poluozbiljna **** ti nas.

Igracki smo tu negdje. Velika im je prednost Mircea Lucescu u odnosu na pokerasa.
Uvijek je ova priča, zanimljivo je što nikad ne mognemo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 jan 2025, 09:30

SetoKaiba je napisao/la:
16 jan 2025, 07:56
Mocvara1991 je napisao/la:
16 jan 2025, 07:01

Uvijek je ova priča, zanimljivo je što nikad ne mognemo.
Da, u realnosti oni su igrali EURO, a nas je skolovao Luksemburg, i onda stvarno ljudi tvrde da smo mi favoriti protiv Rumunije i da je sramota ako izgubimo od njih.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 16 jan 2025, 09:39

Garantujem da Kiprani kažu - ako ne možemo od BiH uzeti 4 poena, ne trebamo igrati fudbal.
Rumuni su već upisal dvije pobjede i razmišljaju kako protiv Austrije. Austrijanci nas ne spominju u kontekstu konkurencije za plasman.
Toliko o našem objektivnom rejtingu i kvalitetu. Ipak, kod još uvijek ima masa onih koji guslaju - ako ne možemo u ovoj grupi biti prvi... :roll:
Na to se neminovno nadovezuje priča - ma treba zvati igrače iz BHPL, bla bla. I tako u krug.
Slušam jučer gluposti koje lupetaj Meša , Marjan i onaj lik i nije ni čudo što nam je sport ovakav, kad su nam autoriteti polupismeni ljudi.

Kaže Meša - ostavili smo usput kvalitetne igrače, oni trebaju biti u reprezentaciji.:D Pa on je lično odgovoran , između ostalih, što su reprezentaciju napustili igrači. I on je odgovoran za loše rezultat, igru i toksični ambijent koji je stvoren, pa su igrači praktično otjerani. Onda to perfidno podmeće ovoj garnituri, koja nema ništa sa odlaskom Višće, Pjanića, Đurića, a ti igrači su i jasno dali do znanja da je odluka definitivna.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

Nah1d
Kontakt:

Post Postao/la Nah1d » 16 jan 2025, 10:12

Mislim da će utakmica u Rumuniji i ona protiv Kipra biti posljednje dvije na klupi Barbareza.

Nemamo mi ništa pripremljeno.
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 16 jan 2025, 10:18

Nah1d je napisao/la:
16 jan 2025, 10:12
Mislim da će utakmica u Rumuniji i ona protiv Kipra biti posljednje dvije na klupi Barbareza.

Barbarez je teška neznalica i što je još gore, jako tvrdoglav i sujetan čovjek. Da nije ovog drugog dijela, moglo bi mu se kroz prste progledati za ovaj prvi. Možda bi tad slušao ove koji znaju više od njega, ali on tjera po svome i zbog toga će i biti otjeran. Ne možeš biti selektor i toliko krut, da se posvađaš s igračima i otjeraš ih, mora se imati malo fleksibilnosti (pod ovim ne mislim na Anela, tu svi, ili bar većina, dijelimo mišljenje da ga je trebalo skloniti). Ali Barbarez ima igrače koje preferira i to se očito vidi, što vjerujem da smeta ovim igračima koje ne preferira i na taj način sigurno pravi klanove u ekipi. Na to se treba dodati njegov nedostatak mogućnosti izražavanja i jako često lupetanje gluposti, koje vjerujem da ni sam ne razumije, i eto recepta za propast nečega, što je kao ideja i u startu izgledalo odlično.

Nah1d
Kontakt:

Post Postao/la Nah1d » 16 jan 2025, 10:26

SetoKaiba je napisao/la:
16 jan 2025, 10:18
Nah1d je napisao/la:

Barbarez je teška neznalica i što je još gore, jako tvrdoglav i sujetan čovjek. Da nije ovog drugog dijela, moglo bi mu se kroz prste progledati za ovaj prvi. Možda bi tad slušao ove koji znaju više od njega, ali on tjera po svome i zbog toga će i biti otjeran. Ne možeš biti selektor i toliko krut, da se posvađaš s igračima i otjeraš ih, mora se imati malo fleksibilnosti (pod ovim ne mislim na Anela, tu svi, ili bar većina, dijelimo mišljenje da ga je trebalo skloniti). Ali Barbarez ima igrače koje preferira i to se očito vidi, što vjerujem da smeta ovim igračima koje ne preferira i na taj način sigurno pravi klanove u ekipi. Na to se treba dodati njegov nedostatak mogućnosti izražavanja i jako često lupetanje gluposti, koje vjerujem da ni sam ne razumije, i eto recepta za propast nečega, što je kao ideja i u startu izgledalo odlično.
Zato će i da leti poslje dva kola. To mu je indirektno i Vico rekao na pressu. Osladilo mu se, besplatna putovanja, opuštena druženja po stadionima i svi ostali benefiti koji idu.
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 jan 2025, 11:02

SetoKaiba je napisao/la:
16 jan 2025, 10:18
Nah1d je napisao/la:

:thumbup:

Jedino sta je dobro sto dovode mlade igrace u reprezentaciju. Svaka cast ovim na forumu sto toliko imaju optimizma i vjeruju da cemo proigrati sa Barbarezom.

Ja nazalost vise vjerujem da ce ostati na klupi do kraja kvalifikacija, ali da cemo imati tipa 8-9 bodova manje od drugog mjesta...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 16 jan 2025, 11:41

ma nemam neko povjerenje u Barbareza, ali niti jedno drugo trenersko ime koje mozemo dovesti nece nista bolje uraditi.
Selektorov posao se opet razlikuje od trenerskog u klubu, trazili su mnogi da bivse zvijezde vode fudbal i reprezentaciju , sad to imamo. Ocekivali su svi malo konkretnijeg i boljeg Barbareza, bar malo stariji forumasi , s obzirom kakav autoritet je imao kao kapiten i u klubu i u reprezentaciju.
Forumisi (neki) misle da bi i sami mogli voditi reprezentaciju , pa toliio o objektivnosti
Ajvatar

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 16 jan 2025, 11:55

Nah1d je napisao/la:
16 jan 2025, 10:26
Zato će i da leti poslje dva kola. To mu je indirektno i Vico rekao na pressu. Osladilo mu se, besplatna putovanja, opuštena druženja po stadionima i svi ostali benefiti koji idu.
Ako ne bude rezultata, odmah od početka, nema šanse da on ostane na klupi. Siguran sam da predsjednik ima spremljen plan i da je realno da ga šutne odmah nakon Kipra u slučaju neuspjeha.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 28 gostiju.