FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Iskreno, fakat ne vjerujem da smo ih potpisali 'onako'..
Već da nam je neko provjeren za njih garantovao.
Ja sam danas napisao, fakat ne očekujem ništa od njih.
Da su mlađi (17,18,19) pa hajde..
Tako da, ako bilo šta pozitivno proizvedu, mi smo na konju.
A, ako slučajno budu flopovi, svakako da neko treba odgovarat za ove transfere. Isto kao što budu pohvaljeni i nadam se nagrađeni, kada dovedu nekog ko nam valja.
Već da nam je neko provjeren za njih garantovao.
Ja sam danas napisao, fakat ne očekujem ništa od njih.
Da su mlađi (17,18,19) pa hajde..
Tako da, ako bilo šta pozitivno proizvedu, mi smo na konju.
A, ako slučajno budu flopovi, svakako da neko treba odgovarat za ove transfere. Isto kao što budu pohvaljeni i nadam se nagrađeni, kada dovedu nekog ko nam valja.
Evo ja iskreno nisam gledao te brazilce i ne znam sta da ocekujem od njih. Iskreno dok ne dodje prva utakmica mi ne mozemo nista govoriti jer neko moze letiti na treningu a biti katastrofa na terenu . Ja zelim svu srecu ovoj dvojici brazilaca ali iako budu flopovi nije problem. Jer od prosle polusezone imamo citavu ekipu osim karica i hirosa gdje smo doveli 2 zamjene u lagumdziji i sosicu gdje na prvu izgledaju kao pojacanja naspram igraca koje su zamijenili . Realno nama nije cilj titula jer tim za titule treba par sezona da se napravi tim ali mi imamo dovoljno jaku ekipu koja ce izboriti top 4 mozda i do 3 pozicije doci sto nam donosi mjesto u evropi . Po mom misljenju klub se treba fokusirati na kup gdje imamo skoro zagarantovan prolaz u polufinale a i kup je trofej isto kao titula prvaka.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici
- Bersaga
- Kontakt:
Što se tiče odlazaka, nadomješteni su kako treba. Dva mlada momka, pokrivaju iste pozicije i ja bar očekujem da će dati ruke, posebno Šošić. Hiroš je proveo godinu dana tu, pamtit ću ga zbog derbi utakmica (golčina, crveni karton i asistencija), većina utakmica prosjek i za naše lige. Sretno mu bilo ali nije zaslužio produženje ugovora i bez nekih natezanja oko plate.
Iskreno, iznenađen sam da su brazilci potpisali odmah. Treba biti realan, rang takmičenja u kojem su do sada nastupali i statistika su smiješni, a nisu djeca. Baš me interesuje na koji fazon dođoše kod nas. Ne očekujem ništa ozbiljno od njih ali bih svakako volio da nas sve pozitivno iznenade. Sretno obojici.
Najbitnije je da pripreme prođu bez povreda i da stručni štab odradi ono što je zamislio. Volio bih da se produže ugovori i Karamarku, Radovcu, Boljeviću i Dangubiću, da imamo okosnicu i za narednu sezonu. Ne bi bilo loše dovesti jednog napadača ali koji bi prihvatio da bude zamjena
Članske i za klub i za grupu idu jako dobro, samo da ovako nastavimo. Rekao bih "normalna" i stabilna situacija, nekarakteristično za nas.
Iskreno, iznenađen sam da su brazilci potpisali odmah. Treba biti realan, rang takmičenja u kojem su do sada nastupali i statistika su smiješni, a nisu djeca. Baš me interesuje na koji fazon dođoše kod nas. Ne očekujem ništa ozbiljno od njih ali bih svakako volio da nas sve pozitivno iznenade. Sretno obojici.
Najbitnije je da pripreme prođu bez povreda i da stručni štab odradi ono što je zamislio. Volio bih da se produže ugovori i Karamarku, Radovcu, Boljeviću i Dangubiću, da imamo okosnicu i za narednu sezonu. Ne bi bilo loše dovesti jednog napadača ali koji bi prihvatio da bude zamjena

Članske i za klub i za grupu idu jako dobro, samo da ovako nastavimo. Rekao bih "normalna" i stabilna situacija, nekarakteristično za nas.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
Sjebat će se nacija za BrazilceBersaga je napisao/la: ↑16 jan 2025, 23:35Što se tiče odlazaka, nadomješteni su kako treba. Dva mlada momka, pokrivaju iste pozicije i ja bar očekujem da će dati ruke, posebno Šošić. Hiroš je proveo godinu dana tu, pamtit ću ga zbog derbi utakmica (golčina, crveni karton i asistencija), većina utakmica prosjek i za naše lige. Sretno mu bilo ali nije zaslužio produženje ugovora i bez nekih natezanja oko plate.
Najbitnije je da pripreme prođu bez povreda i da stručni štab odradi ono što je zamislio. Volio bih da se produže ugovori i Karamarku, Radovcu, Boljeviću i Dangubiću, da imamo okosnicu i za narednu sezonu. Ne bi bilo loše dovesti jednog napadača ali koji bi prihvatio da bude zamjena![]()

Zaista mnogo zanimljivih komentara i jako malo oduševljenja (sa razlogom).
Nisam htio komentarisati dok podrobnije ne istražim njihove dosadašnje karijere i pogledam neki video i moram priznati da ne očekujem mnogo od ovih potpisa iako su vrlo zanimljivi igrači i mogli bi nas vrlo lako oduševiti (bar jedan od njih). Samo se nadam da nisu skupi i da ne opterečuju budžet mnogo ali ako naši insajderi (pretpostavljam skupštinari sa zadatkom) kažu da nisu onda vjerujem.
Léo Simoni - Na papiru ali i prema ovome što se može vidjeti u ovim dostupnim videima djeluje vrlo obećavajuće (ako bude dobar mentalno prije svega). Izvrska omladinska karijera u jednom od najboljih klubova u Brazilu i vrlo je nejasno kako je na kraju završio u regionalnoj ligi. Djeluje kao vrlo školovan igrač sa dobrim karakteristikama. Iskreno mislim da su male šanse da bude flop ako bude dobar sa glavom i ako ima dobre radne navike. Trebat će tu dosta strpljenja sa njim obzirom da se i nije mnogo naigrao u seniorskom fudbalu i sigurno će biti loših momenata na terenu zbog neiskustva.
Vini Peixoto - Nevjerovatan mi je broj klubova koji je promijenio u samo četiri godine profesionalnog fudbala ali je, po pitanju iskustva, na seniorskom nivou sigurno u prednosti u odnosu na Lea (Bez obzira na recimo lošu statistiku) zbog većeg broja odigranih utakmica. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se uklopiti u, vrlo stabilnu, ekipu za sada. Mislim da su šanse kod njega da bude flop 50-50. Ima zanimljivih karakteristika ali će Denis itekako morati mnogo raditi sa njim na mnogim elementima i ako bude (opet kažem) dobar sa glavom i ako ima dobre radne navike nije nemoguće da nas oduševi. I ovdje će itekako trebati vremena za prilagodbu.
Suma sumarum - Bez ikakvih sam očekivanja od ove dvojice i mislim da neće upasti u prvi tim tako lako. Ako budu pokazali kvalitet od njih treba očekivati da budu nosioci igre tek u sljedećoj sezoni.
Samo se nadam da su, u svemu ovome, ključnu riječ dali upravo Rahimić i Ćorić, sve drugo je put u još jedan ponor. Zanimljive su mi i tvrdnje da smo ih "pratili" jer to bi ukazalo da klub ide u pravom pravcu. Nadam se da oni koji su iznijeli ove tvrdnje razumiju da sve što krene loše, u slučaju ove dvojice, će se slomiti na Tuni, Generalu i Ćoriću (Hulahopke čekaju svojih pet minuta). Lično mislim da je ovdje prije riječ o preporukama nego o našem stvarnom praćenju ali to je samo moje mišljenje. Nadam se da su preporuke bile iz pouzdanog izvora i od kvalitetnih skauta.
Sretno obojici i jedva čekam da ih vidim na djelu.
Nadali smo se Brazilcima, čekali njihova imena i mislim da ne bi trebali razočarati ali vidjet ćemo. Teren je jedino mjerilo.

Nisam htio komentarisati dok podrobnije ne istražim njihove dosadašnje karijere i pogledam neki video i moram priznati da ne očekujem mnogo od ovih potpisa iako su vrlo zanimljivi igrači i mogli bi nas vrlo lako oduševiti (bar jedan od njih). Samo se nadam da nisu skupi i da ne opterečuju budžet mnogo ali ako naši insajderi (pretpostavljam skupštinari sa zadatkom) kažu da nisu onda vjerujem.
Léo Simoni - Na papiru ali i prema ovome što se može vidjeti u ovim dostupnim videima djeluje vrlo obećavajuće (ako bude dobar mentalno prije svega). Izvrska omladinska karijera u jednom od najboljih klubova u Brazilu i vrlo je nejasno kako je na kraju završio u regionalnoj ligi. Djeluje kao vrlo školovan igrač sa dobrim karakteristikama. Iskreno mislim da su male šanse da bude flop ako bude dobar sa glavom i ako ima dobre radne navike. Trebat će tu dosta strpljenja sa njim obzirom da se i nije mnogo naigrao u seniorskom fudbalu i sigurno će biti loših momenata na terenu zbog neiskustva.
Vini Peixoto - Nevjerovatan mi je broj klubova koji je promijenio u samo četiri godine profesionalnog fudbala ali je, po pitanju iskustva, na seniorskom nivou sigurno u prednosti u odnosu na Lea (Bez obzira na recimo lošu statistiku) zbog većeg broja odigranih utakmica. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se uklopiti u, vrlo stabilnu, ekipu za sada. Mislim da su šanse kod njega da bude flop 50-50. Ima zanimljivih karakteristika ali će Denis itekako morati mnogo raditi sa njim na mnogim elementima i ako bude (opet kažem) dobar sa glavom i ako ima dobre radne navike nije nemoguće da nas oduševi. I ovdje će itekako trebati vremena za prilagodbu.
Suma sumarum - Bez ikakvih sam očekivanja od ove dvojice i mislim da neće upasti u prvi tim tako lako. Ako budu pokazali kvalitet od njih treba očekivati da budu nosioci igre tek u sljedećoj sezoni.
Samo se nadam da su, u svemu ovome, ključnu riječ dali upravo Rahimić i Ćorić, sve drugo je put u još jedan ponor. Zanimljive su mi i tvrdnje da smo ih "pratili" jer to bi ukazalo da klub ide u pravom pravcu. Nadam se da oni koji su iznijeli ove tvrdnje razumiju da sve što krene loše, u slučaju ove dvojice, će se slomiti na Tuni, Generalu i Ćoriću (Hulahopke čekaju svojih pet minuta). Lično mislim da je ovdje prije riječ o preporukama nego o našem stvarnom praćenju ali to je samo moje mišljenje. Nadam se da su preporuke bile iz pouzdanog izvora i od kvalitetnih skauta.
Sretno obojici i jedva čekam da ih vidim na djelu.
Nadali smo se Brazilcima, čekali njihova imena i mislim da ne bi trebali razočarati ali vidjet ćemo. Teren je jedino mjerilo.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Ja se samo nadam da ovo nije kompemzacija za onog propalog Vargasa ljetos. Nadam se da su aminovali Rahimic i Coric ali isto tako se nadam da ako se ovi ne pokazu, ekipa nece patiti. Valja znaju engleski dovoljno dobro da shvate sta se od njih trazi na terenu. Sve u svemu, najbitniji dio ovog prelaznog roka je zadrzati sadasnje igrace sto smo izgleda i uspjeli, a sve prinove mogu biti pojacanja tek kada to dokazu svojim igrama.
Sretno svim momcima i da se dobro spremite za plavo proljece!
- gegenpressing
- Kontakt:
Vargasa su htjeli dovesti ljudi koji više nisu tu(tad su i otišli),tako da to otpada.O ciframa da ne govorim.Orvel je napisao/la: ↑17 jan 2025, 08:49Ja se samo nadam da ovo nije kompemzacija za onog propalog Vargasa ljetos. Nadam se da su aminovali Rahimic i Coric ali isto tako se nadam da ako se ovi ne pokazu, ekipa nece patiti. Valja znaju engleski dovoljno dobro da shvate sta se od njih trazi na terenu. Sve u svemu, najbitniji dio ovog prelaznog roka je zadrzati sadasnje igrace sto smo izgleda i uspjeli, a sve prinove mogu biti pojacanja tek kada to dokazu svojim igrama.
Za sve ostalo napisano se slažem,da zadržimo kostur ekipe i mislim da ćemo uspjeti.
Brohra ribo se...
Ovako.
Moje mišljenje je da će nam prvih 5 utakmica reći gdje smo. Evropa nije osigurana ni blizu. Ima još da se igra. Očekujem da budemo bolji na proljeće.
Što se tiče odlazaka. Hirošu hvala, Kariću sretno. Očekujem sigurno odlazak još 2 igrača. Vjerovatno Jaber i Karamarko. Novac nam treba.
Dolasci: Madžid će se trebati dokazati kao i svi. Ovaj Lagumdžija nedokazan igrač. Brazilci su tu da pojačaju konkurenciju, vjerovatno će pomoći.
Sretno nam!
Moje mišljenje je da će nam prvih 5 utakmica reći gdje smo. Evropa nije osigurana ni blizu. Ima još da se igra. Očekujem da budemo bolji na proljeće.
Što se tiče odlazaka. Hirošu hvala, Kariću sretno. Očekujem sigurno odlazak još 2 igrača. Vjerovatno Jaber i Karamarko. Novac nam treba.
Dolasci: Madžid će se trebati dokazati kao i svi. Ovaj Lagumdžija nedokazan igrač. Brazilci su tu da pojačaju konkurenciju, vjerovatno će pomoći.
Sretno nam!
Ne smijem ni zamisliti reakcije ako na prijateljskim utakmicama budemo losi, a hulaglupko samo ceka sa jos pet profila da se aktivira
Hvala Bogu da Vargas tad nije doš'ogegenpressing je napisao/la: ↑17 jan 2025, 09:54Vargasa su htjeli dovesti ljudi koji više nisu tu(tad su i otišli),tako da to otpada.O ciframa da ne govorim.Orvel je napisao/la: ↑17 jan 2025, 08:49Ja se samo nadam da ovo nije kompemzacija za onog propalog Vargasa ljetos. Nadam se da su aminovali Rahimic i Coric ali isto tako se nadam da ako se ovi ne pokazu, ekipa nece patiti. Valja znaju engleski dovoljno dobro da shvate sta se od njih trazi na terenu. Sve u svemu, najbitniji dio ovog prelaznog roka je zadrzati sadasnje igrace sto smo izgleda i uspjeli, a sve prinove mogu biti pojacanja tek kada to dokazu svojim igrama.
Za sve ostalo napisano se slažem,da zadržimo kostur ekipe i mislim da ćemo uspjeti.
-
- Kontakt:
Najvise se nadam da ce Mircevski potvrditi klasu.
Po meni, mislim da je to to. Samo ovo uigravati do besvjesti. Ima tu sasvim dovoljno kvaliteta za ostvarenje ovogodišnjeg cilja. Za kvalitetnu ekipu čak i četiri nova igrača su mnogo još ako Selmir i Antonio ostanu.
Ko god još da dođe ne može se kvalitetno uigrati do početka sezone a ima tu par njih (od ovih koji su prethodno bili tu -> Mirčevski prije svega) koji tek treba da se pokažu.
P.S. Nisi komentarisao Brazilce! Da čujemo?

(I nemoj da izbjegavaš

Ma nemam šta komentarisati kad veze nemam o njima, nema dovoljno materijala na netu. Jedino znam da je Simoni ambidekster, odnosno da igra jednako i desnom i lijevom nogom, bar tako on tvrdi, a malo i kad mu pogledaš highlightse onda vidiš da se služi s obje noge.Levin je napisao/la: ↑17 jan 2025, 13:03Po meni, mislim da je to to. Samo ovo uigravati do besvjesti. Ima tu sasvim dovoljno kvaliteta za ostvarenje ovogodišnjeg cilja. Za kvalitetnu ekipu čak i četiri nova igrača su mnogo još ako Selmir i Antonio ostanu.
Ko god još da dođe ne može se kvalitetno uigrati do početka sezone a ima tu par njih (od ovih koji su prethodno bili tu -> Mirčevski prije svega) koji tek treba da se pokažu.
(I nemoj da izbjegavaš)
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Ovo gore je i okej imamo dobru širinu, po meni nam treba jedan dobar defanzivac, bilo koji bek.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Zaista ima malo podataka. Nešto se može pronaći na ogol.com.br ali i to je malo što se tiče prave statistike. Svega po par highlightsa na yt. Ne preostaje ništa drugo nego da čekamo da istrče na teren.braco je napisao/la: ↑17 jan 2025, 13:43Ma nemam šta komentarisati kad veze nemam o njima, nema dovoljno materijala na netu. Jedino znam da je Simoni ambidekster, odnosno da igra jednako i desnom i lijevom nogom, bar tako on tvrdi, a malo i kad mu pogledaš highlightse onda vidiš da se služi s obje noge.Levin je napisao/la: ↑17 jan 2025, 13:03Po meni, mislim da je to to. Samo ovo uigravati do besvjesti. Ima tu sasvim dovoljno kvaliteta za ostvarenje ovogodišnjeg cilja. Za kvalitetnu ekipu čak i četiri nova igrača su mnogo još ako Selmir i Antonio ostanu.
(I nemoj da izbjegavaš)

- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Na highlightsima je i Zaim (lutka) bio igrač.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.
- muharemovicdzelo
- Kontakt:
Sjeća li se neko od starije raje Andersona i Santosa?
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.
- gegenpressing
- Kontakt:
Dos Santos,lijevi bek,Oliveira prednji vezni,dao gol Slobodi?muharemovicdzelo je napisao/la: ↑17 jan 2025, 15:14Sjeća li se neko od starije raje Andersona i Santosa?
Brohra ribo se...
-
- Kontakt:
Foco je nejak, duel grozan, jer je dijete, usput igra za juniore koji se bore za opstanak. Ne dominira medju svojim vrsnjacima shodno tome daj ga sprzimo u seniorskom fudbalu, logika. Decko je potencijal, al je bas mlad. Nije isao u Tursku da igra za prvi tim nego za juniore.zeljovolimte je napisao/la: ↑16 jan 2025, 16:06Kako ne kosta?muharemovicdzelo je napisao/la: ↑16 jan 2025, 15:32Apsolutno nemamo šta izgubiti, ne plaćamo naknade, ne koštaju puno, ne očekujemo da nam budu nosioci igre, imaju treninge pa bujrum. Možemo biti samo na dobitku, nikako na gubitku.
Sta ako budu teski flopovi?
Plate im trenutno puno vece nego Efendicu (saljemo ga na posudbu), a moze hladno dati ruke.
A ovaj za minute koje bi Foci (vide u Feneru, kod nas ne vide) mogao dati, dajes nekakvom liku, samo zato sto je porijeklo Brazil.
Za Efendica, svaki trener ce ti reci da je bolje i pametnije za mladog igraca da ima redovnu minutazu bilo gdje, sta je postigao s tim da bude cetvrto krilo u ekipi ? Nista. Samo je sebe zakopao. Stupcanica se bori za vrh Federalne lige, odlicno mjesto da se kali i da vidimo imal' sta od njega. On ne moze biti konkurentan u ekipi koja se bori za vrh tabele u nasoj ligi. Da sta sjebe ti i takvi bi mu prvi **** mater + Cericu i Rahimicu koji su ga pustili da igra. Jel ti fakat mislis da ovi veze nemaju ko sta moze i da ga nako salju na pozajmicu ? Ti pametan, a njih dvojica debili, ti znas, a oni ne znaju i nije im u interesu da pojacaju konkurenciju ? Ma hajde. Usput, kada smo "proigrali" ? Onda kada je Sukilovic zaigrao na stoperu i rijesio "problem" U21.
Hoces mladig igraca, pogledaj Topica, a onda ga uporedi sa nasim onladincima, moze ih u zubima nosati, a lik fol krilo.
Usput, nesto nisu fulaliinsa igracima, vecina je napredovala, ovi sto nisu su vec otisli ili ce otici. Sta je problem, cemu pljuvanje ? Neki licni interes, na to mi lici.
Do sada smo pogodili sa vecinom igraca koji su dovedeni, od Cvetanoskog do Huse i Sukilovica. Ocito neko zna sta radi, il ti znas bolje ? A strucnjak ?
Teren je mjerilo, a i da budu fule ovi imaju kredita da ih naprave jos nekoliko, a nadam se da nece. Sumnjam da je nekome u interesu da se blamira sa nekakvim brazilcima amarerima.
Da ih je Bekric doveo prica bi imala smisla jer je lik varijanter, Rahimic to nije, a nije ni Coric. Sta cemo sad ?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.