Nisam Twin peaks gledao, a ne leze mi njegovi filmovi, niti taj stil, a smatra ga se za jednim od najvećih, zato mi je precijenjen, nije loš, ali dobrorio_Ferdy88 je napisao/la: ↑17 jan 2025, 11:49Ma jok, meni je dovoljan bio samo Twin peaks da kazes da je legenda, soundtrack i intro najbolji ikada u svijetu tv serija, napravio revoluciju sa tom serijom, a uvijek je imao svoj stil, mozda ti ne lezi zbog toga, npr Lost highway, mullholand dr, straight story pa cak i dune koji je on radio, hall of fame reziser
Film i kinematografija
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- JayCatwright
- Kontakt:
Re: Film i kinematografija
Nije ni meni na prvu legao, a nisam nikad stigao opet pregledati filmografiju. Vjerovatno ću sad.
Nisu mi ni Coen braća na prvu legla, hejtao sam i Fargo i Lebowskog a sad su mi jedni od najdražih. Burn after reading i Serious man gledam svako malo
Nisu mi ni Coen braća na prvu legla, hejtao sam i Fargo i Lebowskog a sad su mi jedni od najdražih. Burn after reading i Serious man gledam svako malo
- JayCatwright
- Kontakt:
meni su braća Coen odmah legla, a Burn after reading bih mogao gledati na sedmičnoj bazi
Bez obzira kako nam se sviđao Lynch Mulholland drive je remek djelo i samo na osnov njega može ići u kultne. Slažem se da ima previše simbolike u njegovim filmovima, vjerovatno je to nama teže za svarit jer nismo sa tog podneblja i miljea, ali to ne znači da djelo i kreator manje vrijede. Meni na primjer nije lego Blue Velvet, koji smatram boleščugom i ludilom mozga, a koji isto mnogi drugi smatraju remek djelom i koji jest takav bez obzira šta ja mislio o njemu. Uglavnom njegovi filmovi izazivaju drugačije efekte i emeocije kod mene nego drugi, konvecionalni, filmovi što hoće reći da je pogođena poenta čitavog rada i stvaralašstva, što dovoljno govori o njegom radu.
Ako ti ne leži nečiji stil, ne znači da je taj režiser precijenjen. Ili se bar možeš ljepše izraziti. Ni meni ne leži tim burton, ali neću reći da je precijenjen ako se većina slaže da je vrh.
- JayCatwright
- Kontakt:
- JayCatwright
- Kontakt:
Riu sam drugacije odgovorio, tu sam bio popio.Finn je napisao/la: ↑17 jan 2025, 15:02To je već skroz drugačije od ovog
Kako god, nije cak ni najbolji reziser koji se zove David.

Ni meni filmovi od Lyncha ne leže, slabo mi je to.
Ali samo Twin Peaks je dovoljno da čovjek bude legenda, takvo remek djelo i atmosfera od serije, fantazija živa.
Ali samo Twin Peaks je dovoljno da čovjek bude legenda, takvo remek djelo i atmosfera od serije, fantazija živa.
Meni je legao svaki njegov film. Čak Inland Empire gdje fakat nemaš veze šta gledaš ali uživaš u svakoj sceni.
Don't hate what you don't understand.
Od Coena mi je npr. Burton Fink vrhunski npr.
A Lynch kod mene ide iz krajnosti u krajnost, neki njegovi filmovi su mi prejaki a neke ne mogu da smislim, nema sredine.
Željezničar über alles!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
Slava Ukraïni!
Leeds United Football Club!
- Beduin
- Kontakt:
Bitno je kontrirati, jelde.

Kempes za sirotinju.
Twin Peaks je nenadjebiv i samo na tome mu hvala do neba.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Mnoge stvari u ovom svijetu nisu na mjestu. Jednostavno mnogi zauzimaju položaje koji im ne dolikuju i koje ne zaslužuje i sve je ispreturano, ali NAMJERNO. U normalnom svijetu likovi poput Rame Isaka, Bidena, Trumpa i i mnogih drugih, a to je skoro sve oko nas, uopšte ne bi mogli primirisati nečemu takvom gdje su sada. Biden nije ni za staračkog, a kamoli da bude predsjednik USA. Tako je i sa naukom, umjetnosti i svim ostalim. Ne znam za Lyncha, ali nisam fan njegovog rada.
Uglavnom, imajte svoje mišljenje o svemu pa makar se kosilo sa cijelim svijetom i ne dopustite da vas varaju i da vam prodaju maglu.
Uglavnom, imajte svoje mišljenje o svemu pa makar se kosilo sa cijelim svijetom i ne dopustite da vas varaju i da vam prodaju maglu.
- JayCatwright
- Kontakt:
Masa ljudi, a ima ih i na ovom forumu se pretvara da voli Lyncha i njegove filmove. Jedina greska je sto nisam odmah stavio da je meni precijenjen, ali morao bi mi neko dati dobre pare da pregledam neki njegov film
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Nosferatu vani
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Usyk u ulozi Orloka
Tehnicki sve super, ocekivano od Eggersa, al prica kao prica nista posebno, bas fali mesa, doduse nije da se tu moze izmisljati topla voda, za iduci projekat obavezno boljeg scenaristu i nesto originalnije

Tehnicki sve super, ocekivano od Eggersa, al prica kao prica nista posebno, bas fali mesa, doduse nije da se tu moze izmisljati topla voda, za iduci projekat obavezno boljeg scenaristu i nesto originalnije
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Trenutno korisnika/ca: leo1946, VivaLaStella i 10 gostiju.