Nije istina i tu treba statizeljovolimte je napisao/la: ↑18 jan 2025, 09:33Ako je ovo istina sto sinan pise.
Da li bi podrzali odluku uprave?
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
- gegenpressing
- Kontakt:
Zna se itekako,samo neke stvari ne treba iznositi.Argentina je napisao/la: ↑18 jan 2025, 09:30Za Al Jabera se pokazalo da niko, ali bas niko nema pravu informaciju, kao ni provjerenu jer su se svi polupali sa komentarima.
Od toga da je zavrsen tranafer za 5 miliona u Al Nasri, islo se do te mjere da su neki pisali koliko od transfera kome ide i u sta ce klub uloziti dalje pare, a sve kao provjereno.
Pa se onda lupalo za transfere po Rusiji, Francuskoj i Turskoj. Da bi se pojavila i engleska druga liga.
Suma sumarum, niko nista ne zna i to je odlicno. I ne treba mahala da zna, ima klub i nadam se da ce ljudi u klubu biti na jos bolje i vecem nivou da se nista ne siri.
Jedino što se lupa je Turska i Nizozemska.
Brohra ribo se...
Necka se Jaber, ali vjerovatno ce otici u rekordnom transferu za premijer ligu
Upravo
Upravo

Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Znace se kad bude vrijeme
Europa uglavnom
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Ide u klub gdje ce nekom saigracu moci reci selam

gegenpressing je napisao/la: ↑18 jan 2025, 10:06Zna se itekako,samo neke stvari ne treba iznositi.Argentina je napisao/la: ↑18 jan 2025, 09:30Za Al Jabera se pokazalo da niko, ali bas niko nema pravu informaciju, kao ni provjerenu jer su se svi polupali sa komentarima.
Od toga da je zavrsen tranafer za 5 miliona u Al Nasri, islo se do te mjere da su neki pisali koliko od transfera kome ide i u sta ce klub uloziti dalje pare, a sve kao provjereno.
Pa se onda lupalo za transfere po Rusiji, Francuskoj i Turskoj. Da bi se pojavila i engleska druga liga.
Suma sumarum, niko nista ne zna i to je odlicno. I ne treba mahala da zna, ima klub i nadam se da ce ljudi u klubu biti na jos bolje i vecem nivou da se nista ne siri.
Jedino što se lupa je Turska i Nizozemska.
Ne zna niko i odlicno, tako je i najbolje jer i ne treba niko da zna osim odgovornih. Cim se mahala ukljuci, nista dobro se ne desi!
I da nigdje ne ode, mi smo s njim profitirali. Ja bih tu slusao samo njegovog menadzera, pa makar nam se cinilo i losa odluka, jer se pokazalo da je to ispravno.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
-
- Kontakt:
Sigurno bi profitirali, ali isto tako bi trebali naci adekvatno pojacanje na njegovoj poziciji.
Slazem se u potpunosti
Iako prvi ja volim znati neke informacije, misljenja sam da to sve treba da bude iskljucivo unutar kluba
Kad bude vrijeme klub ce se javno oglasiti i svi cemo znati
Hanse ako su igraci koje imamo zadovoljni, sigurno ce dati vise nego sto mogu
Mislim da se ne trebamo razbacivati i da trebamo ulagati u ovu ekipu (sacuvati sve igrace), ulagati u omladinski pogon i infrastrukturu stadiona
Stabilizovati klub na maks, ulagati, proizvoditi,a naredni transferi ce sami doci
Vec smo igrali ove polusezone utakmice bez Jabera
Siroki - Zeljeznicar 0:3 mozda i nasa najbolja predstava
Tu smo utakmicu igrali bez Jabera
Hvala Jaberu za sve,njegovo ime ce se pamtiti
Jednom Zeljeznicar, uvijek Zeljeznicar

Iako prvi ja volim znati neke informacije, misljenja sam da to sve treba da bude iskljucivo unutar kluba
Kad bude vrijeme klub ce se javno oglasiti i svi cemo znati
Hanse ako su igraci koje imamo zadovoljni, sigurno ce dati vise nego sto mogu
Mislim da se ne trebamo razbacivati i da trebamo ulagati u ovu ekipu (sacuvati sve igrace), ulagati u omladinski pogon i infrastrukturu stadiona
Stabilizovati klub na maks, ulagati, proizvoditi,a naredni transferi ce sami doci
Vec smo igrali ove polusezone utakmice bez Jabera
Siroki - Zeljeznicar 0:3 mozda i nasa najbolja predstava
Tu smo utakmicu igrali bez Jabera
Hvala Jaberu za sve,njegovo ime ce se pamtiti
Jednom Zeljeznicar, uvijek Zeljeznicar

European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- dubioza144
- Kontakt:
Jel ko poturio veceras u scc Boljevicu ugovor da šarne
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
- invincible1921
- Kontakt:
Nasi juniori nisu dovoljno dobri da budu "dobri" ni u juniorskoj premijer ligi a ti bi ih trpo u seniroski fudbalBrkooo je napisao/la: ↑16 jan 2025, 18:41Doveli smo igraca koji ima 23 godine, koji igra na poziciji krila i koji citav zivot igra amaterski fudbal. Zabio je samo par golova u karijeri na takvom nivou fudbala i onda ti ne kontas cemu skepticizam?invincible1921 je napisao/la: ↑16 jan 2025, 17:30Vjerovatno im plate nisu neke prevelike tako da nek se jedan pokaze kako treba nama sasvim dovoljno. Pa nismo ih milione plaatili...a niti imamo milione da dovodimo sad neke igrace
Ne kontam cemu skepticizam...ne ocekuje niko da budu Neymar i Casemiro
Naseg juniora Efendica koji iza sebe ima dobru polusezonu u federalnoj ligi, poslat cemo na posudbu u Stupcanicu a mi dovodimo amatera iz Brazila. To nema nikako logike. Daj Boze da grijesim i da se ovaj Vini pokaze i da me demantuje, ne bi bilo sretnijeg covjeka od mene.
Pored ovoga, sva krila koja imamo su lijeva krila, kako niko ne vidi da nam treba desno krilo?
Dovodjenje ovog stopera, ima bar neke logike, bez obzira sto i on nema profesionalnih utakmica u nogama. Bio je solidan potencijal, prosao je jaku omladinsku skolu, bio je pozivan u omladinske selekcije Brazila itd.
Da su dosli na probu i zadovoljili, niko ne bi nista rekao.
Jos nesto, jel samo ja vidim da nama treba jos 1 klasican napadac. Ako se ne daj Boze nesto desi Krpicu(kartoni, povreda), sta onda? Hocemo li se osloniti samo na neiskusnog Lausevica ili cemo onda gurati Dangubica u vrh napada, bez obzira sto mu vise lezi pozicija iza napadaca?
Evo napisa ti neko za Topica...da je neko top junior koji dere guzove u svom godistu, u najboljem slucaju bi bio jedva prosjecan citavu sezonu u seniroskom..a mi ovdje pricamo u juniorima koji su medju losijim u drzavi.
Nek Efendic pokaze sta zna tamo, vratice se za par mjeseci..uostalom bolje da igra tamo negk da bude 17a opcija u seniorima Zelje
Ukratko ma kolko nekoga bolilo nas omladinski pogon ne postoji odavno osim sto eto ganjamo loptu...najbolji igrac zadnjih godina je jedva dobar za goska. Do nekih boljih vremena smijesmo i spominjat juniore
=\_1921_/=
- Riquelme1921
- Kontakt:
Sutra nemojte očekivati previše od momaka iz Brazila, ako i zaigraju sutra. Plastika je nezgodna a mislim da i neće dobiti previše minuta.
Mislim da svi trebamo imati strpljenja sa njima. Momci će trenirati sa nama i ako se pokažu igrati će, mi kao klub ne možemo previše izgubiti, plaća im je stvarno mala, naročito ako se uzme u obzir da se može i zaraditi od njih ako se pokažu. Dodatni plus je taj što su iz Brazila, što im barem po mom mišljenju diže cijenu i prije će ih uzeti nego nekog našeg igrača
Te momke ne možemo porediti ni sa Santosom, on je igrao u Rudaru te prije toga u Hrvatskoj i Željezničar mu nije bio klub u kojem se navikavao na državu, okruženje itd.
Ovim momcima je ovo prvi izlazak van Brazila te im treba dati podršku i strpljenja imati.
Eh sad, nemojte me pogrešno shvatiti.
Da se razumijemo, moj životni san je da 11 Željinih ratnika, naše djece izađe na teren i u zadnjem kolu podigne pehar, ali realnost je drugačija.
Efendić i Fočo su barem po mom mišljenju još preslabi za nivo na kojem smo mi, i puno je bolje da momak igra u najboljem klubu druge lige nego da sjedi kod nas i dobija posljednjih 5 minuta svako nekoliko utakmica.
Uz to, u prilog im ne idu rezultati juniorske selekcije gdje se borimo za goli život.
Ne možemo reći da nismo davali prilike juniorima u prošlosti, prije nekoliko dana sam ovo napisao a sada ću ponoviti:
Igrači koje smo izbacili u posljednjih 5 godina:
Omar Beća (Radnik Hadžići)
Amar Drina (Legnica, 2. Poljska)
Hamza Gasal (Travnik, došao kod nas kad ga je izbacilo FK Sarajevo)
Benjamin Šehić (Radnik Hadžići)
Sedad Subašić (Radnik Bijeljina)
Faruk Duraković (Travnik)
Edin Mujić (Nakon nas Radnik Hadžići, više se ne bavi fudbalom)
Dženan Osmanović (Hrvace, 3. Hrvatska)
Amar Musić (Radnik Hadžići)
Neriman Kočević (Grobničanin, 3. Hrvatska)
Haris Hajdarević (Radnik Surdulica)
Dakle igrač koji trenutno nastupa za Surdulicu je naš najuspješniji izdanak.
Jedini igrač koji je naše dijete i uspjelo je doći do seniora a da igra na ok nivou je Vedad Muftić.
Možda je bolja opcija da nam na klupi sjedi neki Brazilac nego naše dijete, ono neka igra i neka raste, pa aBd da nekada naš kapiten postane.
Mislim da svi trebamo imati strpljenja sa njima. Momci će trenirati sa nama i ako se pokažu igrati će, mi kao klub ne možemo previše izgubiti, plaća im je stvarno mala, naročito ako se uzme u obzir da se može i zaraditi od njih ako se pokažu. Dodatni plus je taj što su iz Brazila, što im barem po mom mišljenju diže cijenu i prije će ih uzeti nego nekog našeg igrača
Te momke ne možemo porediti ni sa Santosom, on je igrao u Rudaru te prije toga u Hrvatskoj i Željezničar mu nije bio klub u kojem se navikavao na državu, okruženje itd.
Ovim momcima je ovo prvi izlazak van Brazila te im treba dati podršku i strpljenja imati.
Da se razumijemo, moj životni san je da 11 Željinih ratnika, naše djece izađe na teren i u zadnjem kolu podigne pehar, ali realnost je drugačija.
Efendić i Fočo su barem po mom mišljenju još preslabi za nivo na kojem smo mi, i puno je bolje da momak igra u najboljem klubu druge lige nego da sjedi kod nas i dobija posljednjih 5 minuta svako nekoliko utakmica.
Uz to, u prilog im ne idu rezultati juniorske selekcije gdje se borimo za goli život.
Ne možemo reći da nismo davali prilike juniorima u prošlosti, prije nekoliko dana sam ovo napisao a sada ću ponoviti:
Jedini igrač koji je naše dijete i uspjelo je doći do seniora a da igra na ok nivou je Vedad Muftić.
Možda je bolja opcija da nam na klupi sjedi neki Brazilac nego naše dijete, ono neka igra i neka raste, pa aBd da nekada naš kapiten postane.
Grupa iznad svakog pojedinca.
Gotovo je to, bez brige.dubioza144 je napisao/la: ↑18 jan 2025, 21:08Jel ko poturio veceras u scc Boljevicu ugovor da šarne
Fk Željezničar.
Naši juniori (čast izuzecima koji se sportom bave ozbiljno) su čista kar*na
Fuck you fighter
-
- Kontakt:
Prije svega da nabiiem na **** i otjeram u pm skupstinu i dio uprave koji su takvog razmisljanja.Riquelme1921 je napisao/la: ↑19 jan 2025, 02:48Sutra nemojte očekivati previše od momaka iz Brazila, ako i zaigraju sutra. Plastika je nezgodna a mislim da i neće dobiti previše minuta.
Nermin Zolotic, Zajko Zeba, Edin Dzeko, Rijad Bajic, Amer Gojak, Amir Hadziahmetovic, Ibrahim Sehic, Adnan Guso, Semir Stilic, Edin Cocalic, Ervin Zukanovic, Memija, Kulasin, Colic, Haris Hajradinovic..
A od Brazilaca izuzev Santosa (koji je nesto odigrao), niko nista nije pokazao.
Doveli ljude 22+ godine iz Brazila da sjede na tribinama, odnosno vec su sad rezerve jer je kvalitet upitan.
Do kada strpljenje dok napune 25? A od juniora 18-19 godina ocekujemo boom.
Preko 100.000 km da su na najmanjoj plati ce nas kostati za ove dvije godine, znaci samo 1000+720 doprinosi.
Kamo srece da su kakvu djexu nasli u Brazilu od 17-18 godina ili ne daj Boze u Bosni.
Njihova jedina vrlina po vama je to sto su iz Brazila i sto je nekk opet odlucio igrati football managera samo cekam da nam kaze kako cemo profitirat na raskidu ili da oni nama placaju?
Eh sad malo da ti probam objasniti organi kakvog ste kluba.
Zeljeznicar je oduvijek imao strasnu skolu fudbala, poslije rata pogotovo. Ne radi se o Doganu, nego cisto o velicini kluba (ponos da dijete trenira u Zelji), pa ljudi koji su znali i nisu bojali ubacati djecu (Amir, Bajic, Dzeko).
Stilic najbolji igrac Poljske, Dzeko najbolji svih vremena, Sehic drzi rekord u ligi sampiona po broju odbrana, Zukanovic isto tako sasvim korektna karijera vecinom u Seriji.
Izuzev Sehica, Zeljo nije puno profitirao na njima. Jer je i tad bio popilarnije angazovat Dos Santosa, dovesti razne polovnjake i ublehe sa svih strana planete jer zeljina djeca kako vi kazete nemaju kvalitet.
Da sumiramo za Brazilce koji su skuplji od juniora moramo imati strpljenja jer vjerovatnk nisu za prvog tima. Imaju kvalitet za klupe, a nasi juniori nemaju. Njih trebamo sutnuti jer kvalitet nemaju jer tako neko iz uprave kaze?
Islo bi nesto u prilog ovih brazilaca, ali nema dostupnih informacija na internetu. Nadam se da su fudbaleri samo.
-
- Kontakt:
A da nije mozda zato sto neko daje pare u OP? Pa Sarajevo silom prilika uspije nesto.invincible1921 je napisao/la: ↑19 jan 2025, 01:42Nasi juniori nisu dovoljno dobri da budu "dobri" ni u juniorskoj premijer ligi a ti bi ih trpo u seniroski fudbalBrkooo je napisao/la: ↑16 jan 2025, 18:41Doveli smo igraca koji ima 23 godine, koji igra na poziciji krila i koji citav zivot igra amaterski fudbal. Zabio je samo par golova u karijeri na takvom nivou fudbala i onda ti ne kontas cemu skepticizam?invincible1921 je napisao/la: ↑16 jan 2025, 17:30Vjerovatno im plate nisu neke prevelike tako da nek se jedan pokaze kako treba nama sasvim dovoljno. Pa nismo ih milione plaatili...a niti imamo milione da dovodimo sad neke igrace
Ne kontam cemu skepticizam...ne ocekuje niko da budu Neymar i Casemiro
Naseg juniora Efendica koji iza sebe ima dobru polusezonu u federalnoj ligi, poslat cemo na posudbu u Stupcanicu a mi dovodimo amatera iz Brazila. To nema nikako logike. Daj Boze da grijesim i da se ovaj Vini pokaze i da me demantuje, ne bi bilo sretnijeg covjeka od mene.
Pored ovoga, sva krila koja imamo su lijeva krila, kako niko ne vidi da nam treba desno krilo?
Dovodjenje ovog stopera, ima bar neke logike, bez obzira sto i on nema profesionalnih utakmica u nogama. Bio je solidan potencijal, prosao je jaku omladinsku skolu, bio je pozivan u omladinske selekcije Brazila itd.
Da su dosli na probu i zadovoljili, niko ne bi nista rekao.
Jos nesto, jel samo ja vidim da nama treba jos 1 klasican napadac. Ako se ne daj Boze nesto desi Krpicu(kartoni, povreda), sta onda? Hocemo li se osloniti samo na neiskusnog Lausevica ili cemo onda gurati Dangubica u vrh napada, bez obzira sto mu vise lezi pozicija iza napadaca?
Evo napisa ti neko za Topica...da je neko top junior koji dere guzove u svom godistu, u najboljem slucaju bi bio jedva prosjecan citavu sezonu u seniroskom..a mi ovdje pricamo u juniorima koji su medju losijim u drzavi.
Nek Efendic pokaze sta zna tamo, vratice se za par mjeseci..uostalom bolje da igra tamo negk da bude 17a opcija u seniorima Zelje
Ukratko ma kolko nekoga bolilo nas omladinski pogon ne postoji odavno osim sto eto ganjamo loptu...najbolji igrac zadnjih godina je jedva dobar za goska. Do nekih boljih vremena smijesmo i spominjat juniore
Evo primjer mi, dajemo pare polovnjacima i lazemo sami sebe da ce neko nekog kupiti sa 23+ godine dok za "talente" ne damo. Jos mogu i na amaterski da se potpisu, ali jok nema Bosna i Hercegovina talentovane djece.
Zasto Sarajevo ne uze pare na Renanu Oliveiri?
Vi morate prihvatiti cinjenicu da je nas omladinski pogon uzasan i unisten. Uslovi su losi, stanje lose, treneri tanki, skauting nikakav, a igraci isto tako losi. Juniorima ne treba davati sansu sto su juniori nego valjda sto je zasluzuju.
Sansa da su brazilci promasaj je, po meni, 80%. Kao ima sanse da budu dobri, ali cisto sumnjam. Ako uspijemo produziti Karamarka, Radovca i Boljevica onda brazilci postaju nebitni. Ako ne uspijemo, jos jedan lose odradjen rok.
Sansa da su brazilci promasaj je, po meni, 80%. Kao ima sanse da budu dobri, ali cisto sumnjam. Ako uspijemo produziti Karamarka, Radovca i Boljevica onda brazilci postaju nebitni. Ako ne uspijemo, jos jedan lose odradjen rok.
-
- Kontakt:
A super je dovesti i potpisati ove na dvije godine?MrkiMedo je napisao/la: ↑19 jan 2025, 10:32Vi morate prihvatiti cinjenicu da je nas omladinski pogon uzasan i unisten. Uslovi su losi, stanje lose, treneri tanki, skauting nikakav, a igraci isto tako losi. Juniorima ne treba davati sansu sto su juniori nego valjda sto je zasluzuju.
U to uloziti 100.000 km(minimalno)?
Ili da je to bilo uloziti u OP? Ili mislimo da ce se samo to popraviti?
Efendic, Foco i Semdin itekako mogu dati ruke na ovom nivou kojem igramo. Djecu smo vec imali prilike gledati.
Beca je bio najveci talent ali se frajer boji lopte tj samog sebe.Steta.
-
- Kontakt:
Izgleda da jedino ti ne kontas da si za igraca mlađeg od 23 godine duzan platiti trening kompenzaciju, a ove mozes besplatno dovesti.zeljovolimte je napisao/la: ↑19 jan 2025, 10:20
Doveli ljude 22+ godine iz Brazila da sjede na tribinama, odnosno vec su sad rezerve jer je kvalitet upitan.
Do kada strpljenje dok napune 25? A od juniora 18-19 godina ocekujemo boom.
Kamo srece da su kakvu djexu nasli u Brazilu od 17-18 godina ili ne daj Boze u Bosni.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎