FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
72
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
16
11%

Ukupno glasova: 149

zeljovolimte
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljovolimte » 19 jan 2025, 11:11

19vendetta87 je napisao/la:
19 jan 2025, 11:06
zeljovolimte je napisao/la:
19 jan 2025, 10:20

Doveli ljude 22+ godine iz Brazila da sjede na tribinama, odnosno vec su sad rezerve jer je kvalitet upitan.
Do kada strpljenje dok napune 25? A od juniora 18-19 godina ocekujemo boom.
Kamo srece da su kakvu djexu nasli u Brazilu od 17-18 godina ili ne daj Boze u Bosni.
Izgleda da jedino ti ne kontas da si za igraca mlađeg od 23 godine duzan platiti trening kompenzaciju, a ove mozes besplatno dovesti.
Gdje je spomenuta naknada?

Jos bolje ako imaju 23 godine, bravo uprava :tokralju:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 jan 2025, 11:31

Koga ce dovesti ?
Sta treba da dovodimo onako ko Armina Hodzica da mu treba godina dana da dodje sebi, polovnjake vise ni Tuzla City nece
Ovaj Brazilac moze biti i vise nego dobar za nase lige, a sto se tice juniora Lausevic, Babaluk, Zenicanin, Foco, Sabic, Kolic, Semdin i jedan od dva golmana Duskaj ili Trapara ce biti s prvim timom
Sasvim ok brojka juniora
Plus imas dva covjeka na probi za koje ce se znati uskoro hoce li biti nasi ili ne

Da se ja pitam poslije doveo bih Vedad Radonju dobra opcija
Nas malac 23 godine ima i igra prvu ligu Grcke,
Ali Pasic nas malac 19 godina igra prvu za Stupcanicu, tu je i Efendic koji je na posudbi i koji ce za godinu biti top

Mi imamo vec dobru ekipu i vjerujem svima koji su u strucnom stabu
Malo strpljenja brate i bez nervoze sve to ide svojim tokom kako treba
Santos nista nije bio bolji od ovih brazilaca, ali je u treninge napredovao
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 19 jan 2025, 12:15

Riquelme1921 je napisao/la:
19 jan 2025, 02:48
Sutra nemojte očekivati previše od momaka iz Brazila, ako i zaigraju sutra. Plastika je nezgodna a mislim da i neće dobiti previše minuta.
Mislim da svi trebamo imati strpljenja sa njima. Momci će trenirati sa nama i ako se pokažu igrati će, mi kao klub ne možemo previše izgubiti, plaća im je stvarno mala, naročito ako se uzme u obzir da se može i zaraditi od njih ako se pokažu. Dodatni plus je taj što su iz Brazila, što im barem po mom mišljenju diže cijenu i prije će ih uzeti nego nekog našeg igrača
Te momke ne možemo porediti ni sa Santosom, on je igrao u Rudaru te prije toga u Hrvatskoj i Željezničar mu nije bio klub u kojem se navikavao na državu, okruženje itd.
Ovim momcima je ovo prvi izlazak van Brazila te im treba dati podršku i strpljenja imati.

Eh sad, nemojte me pogrešno shvatiti.
Da se razumijemo, moj životni san je da 11 Željinih ratnika, naše djece izađe na teren i u zadnjem kolu podigne pehar, ali realnost je drugačija.
Efendić i Fočo su barem po mom mišljenju još preslabi za nivo na kojem smo mi, i puno je bolje da momak igra u najboljem klubu druge lige nego da sjedi kod nas i dobija posljednjih 5 minuta svako nekoliko utakmica.
Uz to, u prilog im ne idu rezultati juniorske selekcije gdje se borimo za goli život.
Ne možemo reći da nismo davali prilike juniorima u prošlosti, prije nekoliko dana sam ovo napisao a sada ću ponoviti:

Igrači koje smo izbacili u posljednjih 5 godina:
Omar Beća (Radnik Hadžići)
Amar Drina (Legnica, 2. Poljska)
Hamza Gasal (Travnik, došao kod nas kad ga je izbacilo FK Sarajevo)
Benjamin Šehić (Radnik Hadžići)
Sedad Subašić (Radnik Bijeljina)
Faruk Duraković (Travnik)
Edin Mujić (Nakon nas Radnik Hadžići, više se ne bavi fudbalom)
Dženan Osmanović (Hrvace, 3. Hrvatska)
Amar Musić (Radnik Hadžići)
Neriman Kočević (Grobničanin, 3. Hrvatska)
Haris Hajdarević (Radnik Surdulica)

Dakle igrač koji trenutno nastupa za Surdulicu je naš najuspješniji izdanak.
Jedini igrač koji je naše dijete i uspjelo je doći do seniora a da igra na ok nivou je Vedad Muftić.

Možda je bolja opcija da nam na klupi sjedi neki Brazilac nego naše dijete, ono neka igra i neka raste, pa aBd da nekada naš kapiten postane.
Visw od deceniju reprezntacija BiH je bila ZELJO+Dijaspora...

Ttrenutno nasi juniori su tolko losi, haj sto ne mozemo prodat nikoga, haj sto nijedan nece imat kaeijeru, NEGO NEMAMO JUNIORA DA JE DOVOLJNO DOBAR DA BUDE NA TERENU RADI U21 pravila..o cemu pricamo

Sto se tice brazilaca nemamo sta izgubi a mozemo dobit dosta. Svakako nemamo para da dovedemo bolje bar ne za taj iznos, nisu skupi ni platom vjrujem, ako sta pokazu dobro i jes..ako ne pokazu niko nista jer nije sad da neko ocekuje niti ih je doveo da budu nosioci igre...
=\_1921_/=

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 jan 2025, 12:29

U.Cluj - Gangwon 4:1
Gangwon - Novi Pazar 1:1
Bruk Bet Termalica - Gangwon 1:2
Korona - Gangwon 0:0
Gangwon - Sigma 25.01
Gangwon - Zeljeznicar 29.01

Shakhtar - Dinamo 2:2
Cska Sofia - Shakhtar 0:1
Ludgorets - Shakhtar 0:4
Shakhtar - Brest 22.01 (Liga Prvaka)
Dortmund - Shakhtar 29.01 (Liga Prvaka)
Zeljeznicar - Shakhtar 04.02

Konacno imamo neke jake protivnike na pipremama
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 19 jan 2025, 12:32

Vecinu juniora uopste i ne zanima karijera. Skoro niko od njih ne radi individualno, niko od njih fizicki nije ojacao niti 1% od pocetka sezone.
Da li je Sabic mozda zapostavljen? Po meni jeste, ali ako Denis smatra da nije vrijeme da vise igra, sta cu se zamarati. Vidjet cemo ih u kupu svakako, imaju tad priliku da se pokazu.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 19 jan 2025, 12:47

MrkiMedo je napisao/la:
19 jan 2025, 12:32
Vecinu juniora uopste i ne zanima karijera. Skoro niko od njih ne radi individualno, niko od njih fizicki nije ojacao niti 1% od pocetka sezone.
Da li je Sabic mozda zapostavljen? Po meni jeste, ali ako Denis smatra da nije vrijeme da vise igra, sta cu se zamarati. Vidjet cemo ih u kupu svakako, imaju tad priliku da se pokazu.
Zato je Kolic ojacao.. a nije zbog babe nije.

Sabic najbolji igrac na derbiju i od tad klupiran.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 19 jan 2025, 12:49

NoDi80 je napisao/la:
19 jan 2025, 11:31
Koga ce dovesti ?
Sta treba da dovodimo onako ko Armina Hodzica da mu treba godina dana da dodje sebi, polovnjake vise ni Tuzla City nece
Ovaj Brazilac moze biti i vise nego dobar za nase lige, a sto se tice juniora Lausevic, Babaluk, Zenicanin, Foco, Sabic, Kolic, Semdin i jedan od dva golmana Duskaj ili Trapara ce biti s prvim timom
Sasvim ok brojka juniora
Plus imas dva covjeka na probi za koje ce se znati uskoro hoce li biti nasi ili ne

Ali Pasic nas malac 19 godina igra prvu za Stupcanicu, tu je i Efendic koji je na posudbi i koji ce za godinu biti top

Zar nije bolje da smo pokupili ovog iz Sloge nego brazilce?

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 jan 2025, 12:59

19 jan 2025, 12:49
NoDi80 je napisao/la:
19 jan 2025, 11:31
Koga ce dovesti ?
Sasvim ok brojka juniora

Zar nije bolje da smo pokupili ovog iz Sloge nego brazilce?
Kojeg brate
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

reha1987
Kontakt:

Post Postao/la reha1987 » 19 jan 2025, 13:47

19 jan 2025, 12:47
MrkiMedo je napisao/la:
19 jan 2025, 12:32
Zato je Kolic ojacao.. a nije zbog babe nije.

Sabic najbolji igrac na derbiju i od tad klupiran.
Ovo za Kolica si u pravu.
Sto se tice Sabica da je mogao dobiti vise minuta - jeste ,ali isto tako decko nema snage za 90 minuta.
Svi spominjete taj derbi,sve sto je uradio uradio je u orvih 30tak min dok je mogao trcati
Spusti glavu poljubi grb,osjetit ces sto i JUG !

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 19 jan 2025, 13:58

sadikovic napusta slogu, mozda na njega misli @zeljovolimte. i ja smatram da bi bilo dobro imati ga kao opciju u vezi, ako se moze.

sto se tice juniora, slabo tu kvaliteta ima, nazalost. sabic bi dobijao vise prilike da je zasluzuje. mi se patimo sa zasticenim godistem i nije van kombinacija sto ga neko ne voli. neki valjan razlog ima sigurno, nije coric budala.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 19 jan 2025, 14:08

A do kad vise da se vracamo proslosti

Kakav ba Sadikovic :rol:
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 19 jan 2025, 14:25

Trebalo bi vratiti Subašića, Gasala, Beću ... da imamo širinu

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 19 jan 2025, 14:26

E dede mi cuj Sadikovic..
Fk Željezničar.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 19 jan 2025, 14:30

dado je kvalitetom tu negdje s radovcem, mozete se smijat, ali to je tako.

dado je nepozeljan pojedincima iz nekih drugih razloga.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 jan 2025, 14:36

svemalim1 je napisao/la:
19 jan 2025, 14:30

Ne znam ni ja brate sto ce nam, vec je bio u tri navrata kod nas
30 godina ima nepotreban realno, ne mozes ga ni prodat
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 19 jan 2025, 14:38, ukupno mijenjano 2 puta.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 19 jan 2025, 14:37

svemalim1 je napisao/la:
19 jan 2025, 14:30

Meni je Dado bio gotivan igrač,ali njegovo je prošlo nažalost.
Plan je da se Šabiću da veća minutaža.
Brohra ribo se...

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 19 jan 2025, 14:39

19 jan 2025, 10:20
Riquelme1921 je napisao/la:
19 jan 2025, 02:48
Sutra nemojte očekivati previše od momaka iz Brazila, ako i zaigraju sutra. Plastika je nezgodna a mislim da i neće dobiti previše minuta.
Mislim da svi trebamo imati strpljenja sa njima. Momci će trenirati sa nama i ako se pokažu igrati će, mi kao klub ne možemo previše izgubiti, plaća im je stvarno mala, naročito ako se uzme u obzir da se može i zaraditi od njih ako se pokažu. Dodatni plus je taj što su iz Brazila, što im barem po mom mišljenju diže cijenu i prije će ih uzeti nego nekog našeg igrača
Te momke ne možemo porediti ni sa Santosom, on je igrao u Rudaru te prije toga u Hrvatskoj i Željezničar mu nije bio klub u kojem se navikavao na državu, okruženje itd.
Ovim momcima je ovo prvi izlazak van Brazila te im treba dati podršku i strpljenja imati.

Eh sad, nemojte me pogrešno shvatiti.
Da se razumijemo, moj životni san je da 11 Željinih ratnika, naše djece izađe na teren i u zadnjem kolu podigne pehar, ali realnost je drugačija.
Efendić i Fočo su barem po mom mišljenju još preslabi za nivo na kojem smo mi, i puno je bolje da momak igra u najboljem klubu druge lige nego da sjedi kod nas i dobija posljednjih 5 minuta svako nekoliko utakmica.
Uz to, u prilog im ne idu rezultati juniorske selekcije gdje se borimo za goli život.
Ne možemo reći da nismo davali prilike juniorima u prošlosti, prije nekoliko dana sam ovo napisao a sada ću ponoviti:

Igrači koje smo izbacili u posljednjih 5 godina:
Omar Beća (Radnik Hadžići)
Amar Drina (Legnica, 2. Poljska)
Hamza Gasal (Travnik, došao kod nas kad ga je izbacilo FK Sarajevo)
Benjamin Šehić (Radnik Hadžići)
Sedad Subašić (Radnik Bijeljina)
Faruk Duraković (Travnik)
Edin Mujić (Nakon nas Radnik Hadžići, više se ne bavi fudbalom)
Dženan Osmanović (Hrvace, 3. Hrvatska)
Amar Musić (Radnik Hadžići)
Neriman Kočević (Grobničanin, 3. Hrvatska)
Haris Hajdarević (Radnik Surdulica)

Dakle igrač koji trenutno nastupa za Surdulicu je naš najuspješniji izdanak.
Jedini igrač koji je naše dijete i uspjelo je doći do seniora a da igra na ok nivou je Vedad Muftić.

Možda je bolja opcija da nam na klupi sjedi neki Brazilac nego naše dijete, ono neka igra i neka raste, pa aBd da nekada naš kapiten postane.
Prije svega da nabiiem na **** i otjeram u pm skupstinu i dio uprave koji su takvog razmisljanja.

Nermin Zolotic, Zajko Zeba, Edin Dzeko, Rijad Bajic, Amer Gojak, Amir Hadziahmetovic, Ibrahim Sehic, Adnan Guso, Semir Stilic, Edin Cocalic, Ervin Zukanovic, Memija, Kulasin, Colic, Haris Hajradinovic..

A od Brazilaca izuzev Santosa (koji je nesto odigrao), niko nista nije pokazao.

Doveli ljude 22+ godine iz Brazila da sjede na tribinama, odnosno vec su sad rezerve jer je kvalitet upitan.
Do kada strpljenje dok napune 25? A od juniora 18-19 godina ocekujemo boom.
Preko 100.000 km da su na najmanjoj plati ce nas kostati za ove dvije godine, znaci samo 1000+720 doprinosi.
Kamo srece da su kakvu djexu nasli u Brazilu od 17-18 godina ili ne daj Boze u Bosni.
Njihova jedina vrlina po vama je to sto su iz Brazila i sto je nekk opet odlucio igrati football managera samo cekam da nam kaze kako cemo profitirat na raskidu ili da oni nama placaju?

Eh sad malo da ti probam objasniti organi kakvog ste kluba.
Zeljeznicar je oduvijek imao strasnu skolu fudbala, poslije rata pogotovo. Ne radi se o Doganu, nego cisto o velicini kluba (ponos da dijete trenira u Zelji), pa ljudi koji su znali i nisu bojali ubacati djecu (Amir, Bajic, Dzeko).
Stilic najbolji igrac Poljske, Dzeko najbolji svih vremena, Sehic drzi rekord u ligi sampiona po broju odbrana, Zukanovic isto tako sasvim korektna karijera vecinom u Seriji.

Izuzev Sehica, Zeljo nije puno profitirao na njima. Jer je i tad bio popilarnije angazovat Dos Santosa, dovesti razne polovnjake i ublehe sa svih strana planete jer zeljina djeca kako vi kazete nemaju kvalitet.

Da sumiramo za Brazilce koji su skuplji od juniora moramo imati strpljenja jer vjerovatnk nisu za prvog tima. Imaju kvalitet za klupe, a nasi juniori nemaju. Njih trebamo sutnuti jer kvalitet nemaju jer tako neko iz uprave kaze?

Islo bi nesto u prilog ovih brazilaca, ali nema dostupnih informacija na internetu. Nadam se da su fudbaleri samo.
Vidi drug, da ja tebi probam objasniti nešto.
Igrači koje si nabrojao su produkt OP od prije 10-20 godina, mi takav OP danas NEMAMO.
Ja sam ti lijepo napisao igrače koje smo mi izbacili POSLJEDNJIH 5 GODINA, dakle ove najsvježije, a ako njih pogledaš shvatit ćeš da su im poslije Želje vrhunci karijera u drugoj ligi.

Pokušavaš mi objasniti kako je Željo uvijek imao strašan OP kao da ja to ne znam, ali ti ne znaš da Željo to trenutno NEMA.
Stanje je užasno, treba promjeniti svakog čovjeka koji ima 1% udio u OP, potrebne su ogromne reforme tu, ali to je nemoguće bez novca a mi trenutno imamo i dovoljno dugova da prvo to moramo rješavati. Ako se Al Jaber ne proda problemi će postati još veći.

Uz to, gdje su naši juniori? Ja sam bio junior Željezničara i kada sam završio sa tim nisam bio za prvi tim, pokušao sam u nižim ligama i shvatio da to nije za mene te sam iz prve ruke imao priliku vidjeti kolika je razlika juniorski i seniorski fudbal.
Ti ako si trenirao vjerovatno znaš to, a naši juniori ne mogu dominirati ni nad svojim vršnjacima, a kako da onda igraju protiv jednog Zrinjskog?

Istina tu je Šabić jedini koji možda nešto vrijedi, ali Šabić ne može igrati iz jednog jedinog razloga, a to je perfektan recept koji je napravio Ćorić sa kombinacijom Dangubić - Krpić.
Od tog meča kada su oni krenuli igrati zajedno (prva utakmica poslije derbija) ekipa je do polusezone bila na skoru od 7 pobjeda i 2 poraza što je skroz okej rezultat, budući da smo izgubili na gostovanju u BL i od Sloge jbg, a Dangubić se pokazao kao majstor na toj poziciji.

Evo ti primjer FK Sarajevo.
U akademiju ulažu mnogo, ali mnogo im se i vraća.
Znam nabrojati dosta djece koje su upravo iz našeg Želje otišli kod njih, mislim da ne moram ni govoriti ko daje povoljnije uslove.
Znaš li ti koliko su oni djece van KS pronašli i doveli u Sarajevo, obezbjedili im smještaj, plaćali stipendiju itd.
A šta im mi pružamo? Od korumpiranih trenera koji uzimaju novac da nečiji sin igra do uslova za treniranje itd.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 19 jan 2025, 14:43

Ma džaba da zovemo Dadu kad će opet odabrati nekog srpskog niželigaša prije nas..
Grupa iznad svakog pojedinca.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 19 jan 2025, 14:46

dobro smo mi popunjeni tu, pogotovo ako al jaber ostaje. ne kazem ni nuzno da treba dovesti bilo koga kamo li dadu, samo se otvori prica jer mislim da se covjek na njega referisao.

ne mogu ove suplje i satro sprdanja od pojedinih kad znamo svi da i dado ne valja iz nefudbalskih razloga prvenstveno, ali haj nebitno.

sto se tice sabica, ja vjerujem da ce dobiti priliku koliko zasluzi. i on i svaki drugi igrac. ja sekunde ne sumnjam u strucnost i dobre namjere corica i rahimica. oni su sa tim momcima 24/7, ako neko ne igra ima razlog sto ne igra. bezveze se imputira kao da oni nesto nekoga zakidaju, a u principu vecina ljudi nema pojma i nema ni pristup informacijama. mi mozemo samo nagadjati i imati neke svoje zelje.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 19 jan 2025, 14:51

Ordagića treba vratiti, ostao je bez kluba :kafa:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: CentarsutNaClanak921, Cwirek, legendarnadruga i 43 gosta.