zeljovolimte je napisao/la: ↑19 jan 2025, 10:20
Riquelme1921 je napisao/la: ↑19 jan 2025, 02:48
Sutra nemojte očekivati previše od momaka iz Brazila, ako i zaigraju sutra. Plastika je nezgodna a mislim da i neće dobiti previše minuta.
Mislim da svi trebamo imati strpljenja sa njima. Momci će trenirati sa nama i ako se pokažu igrati će, mi kao klub ne možemo previše izgubiti, plaća im je stvarno mala, naročito ako se uzme u obzir da se može i zaraditi od njih ako se pokažu. Dodatni plus je taj što su iz Brazila, što im barem po mom mišljenju diže cijenu i prije će ih uzeti nego nekog našeg igrača
Te momke ne možemo porediti ni sa Santosom, on je igrao u Rudaru te prije toga u Hrvatskoj i Željezničar mu nije bio klub u kojem se navikavao na državu, okruženje itd.
Ovim momcima je ovo prvi izlazak van Brazila te im treba dati podršku i strpljenja imati.
Eh sad, nemojte me pogrešno shvatiti.
Da se razumijemo, moj životni san je da 11 Željinih ratnika, naše djece izađe na teren i u zadnjem kolu podigne pehar, ali realnost je drugačija.
Efendić i Fočo su barem po mom mišljenju još preslabi za nivo na kojem smo mi, i puno je bolje da momak igra u najboljem klubu druge lige nego da sjedi kod nas i dobija posljednjih 5 minuta svako nekoliko utakmica.
Uz to, u prilog im ne idu rezultati juniorske selekcije gdje se borimo za goli život.
Ne možemo reći da nismo davali prilike juniorima u prošlosti, prije nekoliko dana sam ovo napisao a sada ću ponoviti:
Igrači koje smo izbacili u posljednjih 5 godina:
Omar Beća (Radnik Hadžići)
Amar Drina (Legnica, 2. Poljska)
Hamza Gasal (Travnik, došao kod nas kad ga je izbacilo FK Sarajevo)
Benjamin Šehić (Radnik Hadžići)
Sedad Subašić (Radnik Bijeljina)
Faruk Duraković (Travnik)
Edin Mujić (Nakon nas Radnik Hadžići, više se ne bavi fudbalom)
Dženan Osmanović (Hrvace, 3. Hrvatska)
Amar Musić (Radnik Hadžići)
Neriman Kočević (Grobničanin, 3. Hrvatska)
Haris Hajdarević (Radnik Surdulica)
Dakle igrač koji trenutno nastupa za Surdulicu je naš najuspješniji izdanak.
Jedini igrač koji je naše dijete i uspjelo je doći do seniora a da igra na ok nivou je Vedad Muftić.
Možda je bolja opcija da nam na klupi sjedi neki Brazilac nego naše dijete, ono neka igra i neka raste, pa aBd da nekada naš kapiten postane.
Prije svega da nabiiem na **** i otjeram u pm skupstinu i dio uprave koji su takvog razmisljanja.
Nermin Zolotic, Zajko Zeba, Edin Dzeko, Rijad Bajic, Amer Gojak, Amir Hadziahmetovic, Ibrahim Sehic, Adnan Guso, Semir Stilic, Edin Cocalic, Ervin Zukanovic, Memija, Kulasin, Colic, Haris Hajradinovic..
A od Brazilaca izuzev Santosa (koji je nesto odigrao), niko nista nije pokazao.
Doveli ljude 22+ godine iz Brazila da sjede na tribinama, odnosno vec su sad rezerve jer je kvalitet upitan.
Do kada strpljenje dok napune 25? A od juniora 18-19 godina ocekujemo boom.
Preko 100.000 km da su na najmanjoj plati ce nas kostati za ove dvije godine, znaci samo 1000+720 doprinosi.
Kamo srece da su kakvu djexu nasli u Brazilu od 17-18 godina ili ne daj Boze u Bosni.
Njihova jedina vrlina po vama je to sto su iz Brazila i sto je nekk opet odlucio igrati football managera samo cekam da nam kaze kako cemo profitirat na raskidu ili da oni nama placaju?
Eh sad malo da ti probam objasniti organi kakvog ste kluba.
Zeljeznicar je oduvijek imao strasnu skolu fudbala, poslije rata pogotovo. Ne radi se o Doganu, nego cisto o velicini kluba (ponos da dijete trenira u Zelji), pa ljudi koji su znali i nisu bojali ubacati djecu (Amir, Bajic, Dzeko).
Stilic najbolji igrac Poljske, Dzeko najbolji svih vremena, Sehic drzi rekord u ligi sampiona po broju odbrana, Zukanovic isto tako sasvim korektna karijera vecinom u Seriji.
Izuzev Sehica, Zeljo nije puno profitirao na njima. Jer je i tad bio popilarnije angazovat Dos Santosa, dovesti razne polovnjake i ublehe sa svih strana planete jer zeljina djeca kako vi kazete nemaju kvalitet.
Da sumiramo za Brazilce koji su skuplji od juniora moramo imati strpljenja jer vjerovatnk nisu za prvog tima. Imaju kvalitet za klupe, a nasi juniori nemaju. Njih trebamo sutnuti jer kvalitet nemaju jer tako neko iz uprave kaze?
Islo bi nesto u prilog ovih brazilaca, ali nema dostupnih informacija na internetu. Nadam se da su fudbaleri samo.
Vidi drug, da ja tebi probam objasniti nešto.
Igrači koje si nabrojao su produkt OP od prije 10-20 godina, mi takav OP danas NEMAMO.
Ja sam ti lijepo napisao igrače koje smo mi izbacili POSLJEDNJIH 5 GODINA, dakle ove najsvježije, a ako njih pogledaš shvatit ćeš da su im poslije Želje vrhunci karijera u drugoj ligi.
Pokušavaš mi objasniti kako je Željo uvijek imao strašan OP kao da ja to ne znam, ali ti ne znaš da Željo to trenutno NEMA.
Stanje je užasno, treba promjeniti svakog čovjeka koji ima 1% udio u OP, potrebne su ogromne reforme tu, ali to je nemoguće bez novca a mi trenutno imamo i dovoljno dugova da prvo to moramo rješavati. Ako se Al Jaber ne proda problemi će postati još veći.
Uz to, gdje su naši juniori? Ja sam bio junior Željezničara i kada sam završio sa tim nisam bio za prvi tim, pokušao sam u nižim ligama i shvatio da to nije za mene te sam iz prve ruke imao priliku vidjeti kolika je razlika juniorski i seniorski fudbal.
Ti ako si trenirao vjerovatno znaš to, a naši juniori ne mogu dominirati ni nad svojim vršnjacima, a kako da onda igraju protiv jednog Zrinjskog?
Istina tu je Šabić jedini koji možda nešto vrijedi, ali Šabić ne može igrati iz jednog jedinog razloga, a to je perfektan recept koji je napravio Ćorić sa kombinacijom Dangubić - Krpić.
Od tog meča kada su oni krenuli igrati zajedno (prva utakmica poslije derbija) ekipa je do polusezone bila na skoru od 7 pobjeda i 2 poraza što je skroz okej rezultat, budući da smo izgubili na gostovanju u BL i od Sloge jbg, a Dangubić se pokazao kao majstor na toj poziciji.
Evo ti primjer FK Sarajevo.
U akademiju ulažu mnogo, ali mnogo im se i vraća.
Znam nabrojati dosta djece koje su upravo iz našeg Želje otišli kod njih, mislim da ne moram ni govoriti ko daje povoljnije uslove.
Znaš li ti koliko su oni djece van KS pronašli i doveli u Sarajevo, obezbjedili im smještaj, plaćali stipendiju itd.
A šta im mi pružamo? Od korumpiranih trenera koji uzimaju novac da nečiji sin igra do uslova za treniranje itd.
Grupa iznad svakog pojedinca.