ne postoje direktno islamska imena, ali postoje imena koje je pokuđeno nadijevati, a neka su čak haram. U suštini ne postoji islamska prepreka da se neki musliman zove Luka (od riječi lux što što znači svjetlost) ili Petar što bi trebalo znači stijena, kamen.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- LegendKiller
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
- VensanKasel
- Kontakt:
Tako je , i meni je draže vidjeti vehabiju koji će se raznjeti bombom u policijskoj stanici i ubiti par policajaca ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Ništa posebno, 70-90 magistrala, 130-140 brzi put/autoput.
Više je mene automobila preteklo nego što sam.ja.
Ova nova brza cesta ima ograničenje 100 a teško je ne voziti 130 kad je kao autoput, i tu očekujem kad tad da popijem kaznu
nisam na to mislio, svakako da ne podržavam to, a na kraju krajeva to nema veze sa vjerom... svaki normalan čovjek zna da vjera (u ovom slučaju "islam" jer si ti naveo vehabije) ne poziva na takve i slične stvari... to je malo ružno stavljati u isti koš sa vjerom, ali eto, ljudi imaju predrasudeVensanKasel je napisao/la: ↑19 jan 2025, 17:47Tako je , i meni je draže vidjeti vehabiju koji će se raznjeti bombom u policijskoj stanici i ubiti par policajaca ...
SARAJEVO SIAMO NOI <3
VensanKasel je napisao/la: ↑19 jan 2025, 17:47Tako je , i meni je draže vidjeti vehabiju koji će se raznjeti bombom u policijskoj stanici i ubiti par policajaca ...
Evo to se desava svake godine vec, hajd nemojte pretjerivati ni jedni ni drugi, neka bude ko sta hocce da bude jbt.
polako, vidjećeš za koji dan kad minimalac počne uzimati maha
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- VensanKasel
- Kontakt:
Kako nema veze sa vjerom ? Je li oni kada se raznesu rade u ime islama , je li viču allahu akbar prije svega toga ?juka55 je napisao/la: ↑19 jan 2025, 17:52nisam na to mislio, svakako da ne podržavam to, a na kraju krajeva to nema veze sa vjerom... svaki normalan čovjek zna da vjera (u ovom slučaju "islam" jer si ti naveo vehabije) ne poziva na takve i slične stvari... to je malo ružno stavljati u isti koš sa vjerom, ali eto, ljudi imaju predrasudeVensanKasel je napisao/la: ↑19 jan 2025, 17:47Tako je , i meni je draže vidjeti vehabiju koji će se raznjeti bombom u policijskoj stanici i ubiti par policajaca ...
Moja poenta je da ekstremizam nije dobar ni u čemu , pa ni u vjeri .
gledam ove gender reveal cirkuse, stvarno ovi ljudi nisu normalni
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Zamjenu za Luku već imamo - Nurko ili Nurija, jer je nur na arapskom svjetlost.LegendKiller je napisao/la: ↑19 jan 2025, 17:46U suštini ne postoji islamska prepreka da se neki musliman zove Luka (od riječi lux što što znači svjetlost)
Gdje nadje ovo lux i poveza ga sa arapskim jezikom

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Jos je gore kad otkriju spol, pa otac popizdi jer nije djecak u pitanju

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Koja ruta? Sa - Sokolac - Vlasenica - Zvornik - Loznica - Šabac - Beograd.
Koji GP?
Jel to idealno ili ima nekih alternativa.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
- VensanKasel
- Kontakt:
Kažu šta sad da radimo , mi smo influenseri mi ne znamo za ništa drugo
, pa krepajte onda

- LegendKiller
- Kontakt:
Nisu shvatio poentu. Čitaj sta sam napisao sa razumijevanjem, pa onda komentariši. Čisto islamski i Nurija i Luka su muslimani, i nikakve veze nema na kojem jeziku je ime. Ime muslimana ne mora biti na arapskom. Tako da ne vidim zašto bi nurija bio zamjena za luku. Lux nisam povezao sa arapskim, već naveo primjer, lux je grčka riječ.kraljttbvb je napisao/la: ↑19 jan 2025, 18:17Zamjenu za Luku već imamo - Nurko ili Nurija, jer je nur na arapskom svjetlost.LegendKiller je napisao/la: ↑19 jan 2025, 17:46U suštini ne postoji islamska prepreka da se neki musliman zove Luka (od riječi lux što što znači svjetlost)
Gdje nadje ovo lux i poveza ga sa arapskim jezikom![]()
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Biće velikih vracanja nazad. Dosta je lažnih viza napravljeno indijcima. Idu uskoro izbori. Bez obzira ako pobijede konzervativci ili liberali, najavljena su masovne deportacije i to će se sigurno ostvaritirio_Ferdy88 je napisao/la: ↑14 jan 2025, 22:05Usrala je i Kanada tj Trudeu sefa i stanicu sa imigracijom, Indijci ih preplavili, zato je i dobio nogu i izgubice izboreBosniacum Lilium je napisao/la: ↑14 jan 2025, 19:21Nemam šta drugo dok se akumulira kapital i čekam ikindiju. Jednostavno mi nedostaje ponekad haos iz ovog savršenog sistema. Dokle se malo uravnoteze simpatikus i parasimpatikus. Doduše pratim, ponešto, iskljucivo zbog roditelja jer mi je cilj da ih izvučem sto prije. Ne pada mi na pamet da opet dopustim da upadnu u haos gdje im dijete ili ne daj Bože unuče može poginuti, a materijalno poput izgorjele kuće se može nadoknaditi. Uostalom, moji roditelji i ja smo sve to prošli. Ako misliš da je jedan dječiji život vrijedniji od bilo čega, onda ok. Ne vezem se ni za države, ni za nacije. Vezem se samo za svoje najbliže. Danas ovdje, sutra Kina, Japan, Qatar… Svejedno mi je dokle god je sistem iole normalan. Gradjanin svijeta prije svega. Socijalni i društveni konstrukti su tamo za neki 18ti, 19ti vijek
Hajde za BiH razumijem al zbog cega je evropa toliko losa, ima tu finih opcija za zivot
Fura me ljetna noćNirton je napisao/la: ↑15 jan 2025, 09:56Čitajući opis tvog profila, kako ne poželiš pogledati utakmicu FK Sarajeva?Bosniacum Lilium je napisao/la: ↑14 jan 2025, 19:21Nemam šta drugo dok se akumulira kapital i čekam ikindiju. Jednostavno mi nedostaje ponekad haos iz ovog savršenog sistema. Dokle se malo uravnoteze simpatikus i parasimpatikus. Doduše pratim, ponešto, iskljucivo zbog roditelja jer mi je cilj da ih izvučem sto prije. Ne pada mi na pamet da opet dopustim da upadnu u haos gdje im dijete ili ne daj Bože unuče može poginuti, a materijalno poput izgorjele kuće se može nadoknaditi. Uostalom, moji roditelji i ja smo sve to prošli. Ako misliš da je jedan dječiji život vrijedniji od bilo čega, onda ok. Ne vezem se ni za države, ni za nacije. Vezem se samo za svoje najbliže. Danas ovdje, sutra Kina, Japan, Qatar… Svejedno mi je dokle god je sistem iole normalan. Gradjanin svijeta prije svega. Socijalni i društveni konstrukti su tamo za neki 18ti, 19ti vijek![]()

Ovdje su veće vjerske slobode po meni. Nikom ovdje to ne smeta, nego se nekako gleda blagonaklono na religije. Recimo iako imaš ove ekstremne liberale kojima sve smeta sto je samo po sebi oksimoron, ipak je ovo fina klima za nekog ko je sljedbenik bilo koje religije. Najbanalniji primjer. U vrijeme nove godine i božića to čestitaju često u trgovini bozic, a meni to ne smeta. Sad se poteze to da ne treba biti specifičan nego čestitati praznike “happy holidays”. E sad zamisli istu situaciju u Sarajevu tokom bajrama. Nezamislivo
Zadnja izmjena: Bosniacum Lilium, dana/u 19 jan 2025, 19:40, ukupno mijenjano 1 put.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- PopravnaToljaga
- Kontakt:
Ubi ga Avdo nogama, ponavlja po 10x neke nebuloze haha
- JayCatwright
- Kontakt:
jedino ako pod ubi podrazumijevaš što ga seljačina prekida u svakoj drugoj rečeniciPopravnaToljaga je napisao/la: ↑19 jan 2025, 19:33Ubi ga Avdo nogama, ponavlja po 10x neke nebuloze haha
- PopravnaToljaga
- Kontakt:
U laži su kratke noge , zato ga mora prekidat.JayCatwright je napisao/la: ↑19 jan 2025, 19:37
jedino ako pod ubi podrazumijevaš što ga seljačina prekida u svakoj drugoj rečenici
- VensanKasel
- Kontakt:
E da mi je neko rekao da će Avdo Avdić od onakvog istraživačkog novinara na 60 minuta doći na to da bude SDA poltron na Bakirovoj televizijiPopravnaToljaga je napisao/la: ↑19 jan 2025, 19:38U laži su kratke noge , zato ga mora prekidat.JayCatwright je napisao/la: ↑19 jan 2025, 19:37
jedino ako pod ubi podrazumijevaš što ga seljačina prekida u svakoj drugoj rečenici

- PopravnaToljaga
- Kontakt:
Vještačka inteligencija svakih 2 minuta

Realno Dino ga unistava, sada sa Pericem i Osmicom zakopava.