sta pricas bolan? imamo najvece doprinose u evropi .kakve koverte? nikad nisam isplacivao u kovertama,mani se ti spinovanja da su svi privatnici nekave gazdurine koje radnike isplacuju u koverti ,pa onda sjednu u svoj porše. mani se tog niksicevog spinovanja.Slatinash_7 je napisao/la: ↑20 jan 2025, 15:25Sve to što ti govoriš godzilla ima veze i treba da ima veze, ali ovdje se ne radi o tim stvarima nego o konkretno tvom spinovanju o doprinosima gdje si do 1.1.25te godine šutio dok ti se nije ukinula mogućnost davanja plate na kovertu tako što su te uradili po džepu..
Neki dan sam ti napisao, od 10 hiljada eura/KM na 1000 eura/KM plate u BiH vlasniku firme ostane 7300 KM a u Njemačkoj 1000 manje.. prema tome,nemoj mi tih fora i fazona oko doprinosa, kako to nešto ne valja kod nas,svugdje drugo je dobro a što je samo parcijalna istina..dotaknite se malo poreza na dobit pa vidite konačnu računicu i ti i Admir Čavalić i ekipa..
Vidjet ćemo kad budu protesti ko protestuje, kojim vozilima su ti ljudi došli na proteste, kolika im je dobit po jednom radniku, ukupna, na koliko je prijavljen i mogu ovako do sutra nabrajati..Žao mi samo što nema neki broj da se nazove jedan taj analitičar u nekoj emisiji da ga pitam koliko para ostane vlasniku firme u Francuskoj, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj na istu platu i isti prihod u odnosu na BiH, e to mene zanima i ja sam to računao, čitao i gledao i nešto zaključio za razliku od tebe..
eto nemoj čavalića slusat,poslusaj onda Cenić. i de mi ti nekog ekonomskog strucnjaka koji podrzava niksicevu odluku .neces je naci.jer ljudi znaju sve o ekonomiji i kako ona funkcionise.sigurno ne funkcionise populizmom koji ste vi popusili.bez ikakve analize i znanja.takve odluke si ni u africi ne donose.