Premijer liga BiH - aktuelno

Virtu4l
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Virtu4l » 20 jan 2025, 18:44

Rigoletto je napisao/la:
20 jan 2025, 18:40
Virto počni veličat Zrinjski svakako, ne obaziri se na ovog ajvardžiju.

Evo izgleda da više ne smiješ napisati da je Zrinjski najjača ekipa u ligi, odmah veličanje. :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Hudnjak
Kontakt:

Post Postao/la Hudnjak » 20 jan 2025, 19:46

NoDi80 je napisao/la:
20 jan 2025, 14:47
Ide Jaber za 4 miliona maraka pa vi serite po podcastima
Do transfera nista vise ne pisem
Citirajte me, vozdra :salut:
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Ciji je igrac taj Dzabar? Zahvalite vici i dodiku sto jos uvjek postojite. Cim oni odu sa vlasti i vi cete u historiju ili povijesti.

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 20 jan 2025, 21:34

svrakino1921 je napisao/la:
20 jan 2025, 12:28
Odmah nakon okončanja igračke karijere započeo je onu trenersku, u Željezničaru 1978. godine. Na Olimpijskim igrama 1984. bio je asistent Ivana Toplaka u jugoslavenskoj olimpijskoj reprezentaciji koja je osvojila brončanu medalju. Od 1986. je izbornik jugoslavenske reprezentacije s kojom je nastupao na Svjetskom prvenstvu 1990. u Italiji. Od 1991. do 1992. usporedno s reprezentacijom vodi i beogradski Partizan. U svibnju 1992. daje ostavku na mjesto izbornika jugoslavenske reprezentacije.

Nakon toga odlazi u Grčku gdje u dvije godine s Panathinaikosom osvaja po jedan grčki kup i superkup. Između 1994. i 2002. bio je trener Sturma iz Graza. Sa Sturmom osvaja u dva navrata Bundesligu i superkup te jedan kup. Od 2003. radi u Japanu gdje preuzima JEF United s kojim 2005. osvaja japansku ligu. U JEF Unitedu radi do 2006. godine kada preuzima japansku reprezentaciju. Reprezentaciju je vodio na Azijskom kupu 2007. godine. 16. studenog 2007. doživio je moždani udar,[2] te se nakon oporavka više nije bavio trenerskim poslom.

Dajte ljudi
Da je pravo snažno onda ne bih bio selektor te yuge
Pa to je čista logika
Eto kriminalac pa postaje selektor 😭🤣😭🤣😭

slika
toliko je mislio o svom gradu da je 21.05 igrao finale kupa sa CZ a prije samo 17 dana nego sto ce biti odigrana utakmica finala je zapaljena njegova voljena grbavica
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 20 jan 2025, 21:35

Čim im netko saspe istinu u lice i javno kaže kakve su spletke radili u prošlosti, pojedinci se odmah upale forsirajući priču o FK Sarajevo i nekim istinama samo njima poznatim.
Evo i na primjeru Meše Baždarevića koji javno kaže da je željezničar namjestio utakmicu protiv Hajduka, oni citiraju Paju u nekom samo njima poznatom intervju i to u periodu najvećeg sukoba njega i FKS.
Fuad Muzurović kao trener Sarajeva pomogao Nenadu najboljem treneru omladinskih selekcija, ne samo željezničara nego i cijeli BiH, da potpiše ugovor kakav zaslužuje ovde nekoliko kromanjonaca ga naziva dezerterom.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 jan 2025, 21:41

Stoka i dalje pjeni o velikom Osimu.

Hudnjak
Kontakt:

Post Postao/la Hudnjak » 20 jan 2025, 21:58

benko21 je napisao/la:
20 jan 2025, 21:34
svrakino1921 je napisao/la:
20 jan 2025, 12:28
Odmah nakon okončanja igračke karijere započeo je onu trenersku, u Željezničaru 1978. godine. Na Olimpijskim igrama 1984. bio je asistent Ivana Toplaka u jugoslavenskoj olimpijskoj reprezentaciji koja je osvojila brončanu medalju. Od 1986. je izbornik jugoslavenske reprezentacije s kojom je nastupao na Svjetskom prvenstvu 1990. u Italiji. Od 1991. do 1992. usporedno s reprezentacijom vodi i beogradski Partizan. U svibnju 1992. daje ostavku na mjesto izbornika jugoslavenske reprezentacije.

Nakon toga odlazi u Grčku gdje u dvije godine s Panathinaikosom osvaja po jedan grčki kup i superkup. Između 1994. i 2002. bio je trener Sturma iz Graza. Sa Sturmom osvaja u dva navrata Bundesligu i superkup te jedan kup. Od 2003. radi u Japanu gdje preuzima JEF United s kojim 2005. osvaja japansku ligu. U JEF Unitedu radi do 2006. godine kada preuzima japansku reprezentaciju. Reprezentaciju je vodio na Azijskom kupu 2007. godine. 16. studenog 2007. doživio je moždani udar,[2] te se nakon oporavka više nije bavio trenerskim poslom.

Dajte ljudi
Da je pravo snažno onda ne bih bio selektor te yuge
Pa to je čista logika
Eto kriminalac pa postaje selektor 😭🤣😭🤣😭

slika
toliko je mislio o svom gradu da je 21.05 igrao finale kupa sa CZ a prije samo 17 dana nego sto ce biti odigrana utakmica finala je zapaljena njegova voljena grbavica
A na pitanja o ratu i agresiji na BiH i zlocinima na “njegovoj Grbavici” odgovarao je da je on Jugoslaven i ta desavanja ga ne zanimaju. “Pustite me da slavim i uzivam sa ovima divnima navijacima” odgovorio bi Veliki osim :bow:

I cudno da u ovoj gore biografiji lopova nema onog najvaznijeg dijela kada osudjen zbog namjestanja utakmica a klub mu izbacen u nizi rang zbog toga. Bas me cudi kako je to promaklo autorima istoga. :hmmmmm:

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 20 jan 2025, 22:16

let3 je napisao/la:
20 jan 2025, 21:41
Zbog čega vrijeđanje bilo koga ko dokazanog i presuđenog kriminalca oslovi tim nazivom? Činjenica je da je velika fudbalska ličnost ove države, uspjesi to govore, al isto tako je i kriminalac.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 jan 2025, 22:33

Zutti je napisao/la:
20 jan 2025, 22:16
let3 je napisao/la:
Zbog čega vrijeđanje bilo koga ko dokazanog i presuđenog kriminalca oslovi tim nazivom? Činjenica je da je velika fudbalska ličnost ove države, uspjesi to govore, al isto tako je i kriminalac.
Jasno mi je da nema utakmica i da je dosadno pa se mora o nećemu srati, ali izabrati da pljuješ Osima na dvenoj bazi - e zato moraš biti baš posebno retardiran.
Mada ovo jest doba mediokriteta, gdje svaka iskompleksirana anonimna šuša na forumu može neometano pljuvati po legendama.

Hudnjak
Kontakt:

Post Postao/la Hudnjak » 20 jan 2025, 22:35

let3 je napisao/la:
Jesu li vico i dodik veliki?
Trenutno ste jedini koji ih podrzavaju. :kafa: Jesu li celnici kluba ponovo isli u bl na konsultacije ili su uputstva dobili preko čolpe? 200 000 maraka je bas ogromna cifra. Za 300 bi sigurno i grbavicu dali, za 400 kanton a za 500 drzavu. :kafa:

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 20 jan 2025, 22:44

let3 je napisao/la:
20 jan 2025, 22:33
Zutti je napisao/la:
let3 je napisao/la:
Jasno mi je da nema utakmica i da je dosadno pa se mora o nećemu srati, ali izabrati da pljuješ Osima na dvenoj bazi - e zato moraš biti baš posebno retardiran.
Mada ovo jest doba mediokriteta, gdje svaka iskompleksirana anonimna šuša na forumu može neometano pljuvati po legendama.
Pa nije na dnevnoj bazi nego se poklopilo da se samo ta tema vrti na forumu već dva dana i onda iznosim nepobitne činjenice.

Zašto tebe te činjenice toliko bole pa sve prebacuješ na lični nivo i pokušavaš nekog uvrijediti? Vjerovatno samo ti znaš.

Svako dobro :kafa:
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 20 jan 2025, 22:47

Smrdi tema na lažno moralisanje, molimo da se vratite prepucavanju
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 jan 2025, 22:48

Zutti je napisao/la:
20 jan 2025, 22:44
let3 je napisao/la:
20 jan 2025, 22:33
Zutti je napisao/la:

Pa nije na dnevnoj bazi nego se poklopilo da se samo ta tema vrti na forumu već dva dana i onda iznosim nepobitne činjenice.

Zašto tebe te činjenice toliko bole pa sve prebacuješ na lični nivo i pokušavaš nekog uvrijediti? Vjerovatno samo ti znaš.

Svako dobro :kafa:
Ne vrijeđam nikoga niti prebacujem na licni nivo, vec sam napisao "stoka i dalje pjeni o velikom Osimu" bez da sam ikoga licno pomenuo ili citirao.
Ali ti se se nekako sam prepoznao u tome i reagovao. Vjerovatno ti znas zasto.

Svako dobro :salut:

Paromlinac

Post Postao/la Paromlinac » 20 jan 2025, 22:49

jurisicduska je napisao/la:
20 jan 2025, 17:41
MocMahale444 je napisao/la:
20 jan 2025, 16:51
Duskica je plave boje, isto kao sto je Sempa tarpi 100%. Nekad je zaVijao i za OlimpiC.
Pajdo od Manchinija.
Smeta vam duska jer vam zna sve u klubu, jer je Osimov drug, jer zna pola uprave, jer ima vise tekmi pogledanih vaših nego mnogi s ovog foruma. I jer vam govori istinu.

Hajd ti meni reci mogu li osuđeni kriminalci nevinom narodu pred zakonom drzati lekcije kako su nepošteni ? Gdje to ba ima ?
Izvinjavam se na kasnoj replici, ali, sta mislis o ideji da ohladis malo sa koristenjem sintagme " osudjeni kriminalci " koju, evo vec par dana ,od jutra do mraka forsiras do besmisla, valjda si toliko impresioniran produktom vlastitog intelektualnog napora, a, kao sto vidim, objerucke su je prihvatili i stovaoci tvog lika i djela. Dakle, da cujemo, koji je to sud, u kojem krivicnom postupku i za koje krivicno djelo pravosnazno osudio bilo kojeg sadasnjeg ili bivseg fudbalera, trenera, clana uprave ili clana medicinskog tima FK Zeljeznicar ? Koji sud i kada ?

Ako te interesuju detalji afere " Planinic " o kojoj toliko pises, a o kojoj, ocigledno, znas samo povrsne stvari, bice mi zadovoljstvo da udjemo u dublju diskusiju, mada smatram da je to bolje ostaviti za neka druga vremena posto ste, zbog patoloske mrznje prema Zelji , tu temu vec oprali na ruke i dosadili i Bogu i narodu, a pri tome jedino dokazali vlastitu neupucenost u tematiku.

Usput, zna li ti drug da mu pokojnog oca na javnom forumu nazivas kriminalcem, sto sasvim dovoljno govori o tvojim moralnim kvalitetima.

Edit

2) Za klevetu izenesenu u sredstvima javnog informiranja odgovorni su autor, odgovorni urednik, izdavač, kao i lice koje je na drugi način vršilo nadzor nad sadržajem tog izražavanja.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 jan 2025, 22:50

killafrommanilla je napisao/la:
20 jan 2025, 22:47
:rol: :rol:
Al odmah je dotrcao Hasicev sektas i pusiqrac da i on kaze koju :mrgreen:

Hudnjak
Kontakt:

Post Postao/la Hudnjak » 20 jan 2025, 22:57

Paromlinac je napisao/la:
20 jan 2025, 22:49
20 jan 2025, 17:41
MocMahale444 je napisao/la:
20 jan 2025, 16:51
Duskica je plave boje, isto kao sto je Sempa tarpi 100%. Nekad je zaVijao i za OlimpiC.
Pajdo od Manchinija.
Smeta vam duska jer vam zna sve u klubu, jer je Osimov drug, jer zna pola uprave, jer ima vise tekmi pogledanih vaših nego mnogi s ovog foruma. I jer vam govori istinu.

Hajd ti meni reci mogu li osuđeni kriminalci nevinom narodu pred zakonom drzati lekcije kako su nepošteni ? Gdje to ba ima ?
Izvinjavam se na kasnoj replici, ali, sta mislis o ideji da ohladis malo sa koristenjem sintagme " osudjeni kriminalci " koju, evo vec par dana ,od jutra do mraka forsiras do besmisla, valjda si toliko impresioniran produktom vlastitog intelektualnog napora, a, kao sto vidim, objerucke su je prihvatili i stovaoci tvog lika i djela. Dakle, da cujemo, koji je to sud, u kojem krivicnom postupku i za koje krivicno djelo pravosnazno osudio bilo kojeg sadasnjeg ili bivseg fudbalera, trenera, clana uprave ili clana medicinskog tima FK Zeljeznicar ? Koji sud i kada ?

Ako te interesuju detalji afere " Planinic " o kojoj toliko pises, a o kojoj, ocigledno, znas samo povrsne stvari, bice mi zadovoljstvo da udjemo u dublju diskusiju, mada smatram da je to bolje ostaviti za neka druga vremena posto ste, zbog patoloske mrznje prema Zelji , tu temu vec oprali na ruke i dosadili i Bogu i narodu, a pri tome jedino dokazali vlastitu neupucenost u tematiku.

Usput, zna li ti drug da mu pokojnog oca na javnom forumu nazivas kriminalcem, sto sasvim dovoljno govori o tvojim moralnim kvalitetima.

Edit

2) Za klevetu izenesenu u sredstvima javnog informiranja odgovorni su autor, odgovorni urednik, izdavač, kao i lice koje je na drugi način vršilo nadzor nad sadržajem tog izražavanja.
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Pobjednik

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 20 jan 2025, 23:13

Opet skupljate polovnjake.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 20 jan 2025, 23:29

AVNOJ je napisao/la:
20 jan 2025, 23:13
Opet skupljate polovnjake.
Karić, Pierrot, Pidro da zakrpi pola godine i Srećković, ako dođe. Čak je meni bio skroz ok igrač u Borcu, začudilo me pa ode. Ne vidim da je tu iko polovnjak, puno bolje ovo izgleda nego ljetni prelazni gdje smo imali X opcija i doveli najgore.

Pierrot je baš pojačanje koje ima smisla, Karić vjerovatno zalog za budućnost, Pidro zakrpa a ovaj uopšte nije toliko star i za naša krila je sigurno upgrade prema ovom što smo gledqli i kod nas i kod Borca.

Na pripreme poveli 23 igrača. Ništa baš ne vidim da skupljamo, čak smo se svakog škarta riješili odmah na zimu, što je idealno.

@let3 pa hoćemo li vrijeđati ili nećemo, jesi bipolaran :mrgreen:
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 20 jan 2025, 23:37

Disciplinski sud Fudbalskog saveza Jugoslavije (FSJ), koji je čitava dva dana utvrđivao krivicu povodom nameštanja rezultata.

Činjenično stanje pre svega je utvrđeno izjavama neposrednih aktera: golmana Ranka Planinića, klupskih funkcionera Nusreta Mahića, Nedeljka Šljivara, Ljubomira Nikolića, Zdravka Arapovića, Dragutina Zdunića, kao i izjavama svih ostalih izvršilaca disciplinskih prekršaja.

Posle 15 časova rada, u petak po podne 27. avgusta 1965. godine, predsednik Disciplinskog suda FSJ-a Svetozar Savić saopštio je odluku:

– Sud je utvrdio lažiranje utakmica Hajduk – Željezničar i Željezničar – Trešnjevka i doneo jednoglasnu odluku da se Hajduk, Željezničar i Trešnjevka iz Prve lige presele u niži rang takmičenja.

– Doživotnom diskvalifikacijom iz fudbala kažnjeni su funkcioneri Željezničara: Nusret Mahić, predsednik kluba, Edhem Tufo, sekretar kluba, i članovi uprave Stipo Vilić, Nedeljko Šljivar, Midhat Aganović, Ljubomir Nikolić, kao i Vojo Jovanović, tehnički rukovodilac kluba.

– Funkcioneri Hajduka: predsednik Josip Košta, potpredsednik Ivica Mimica, sekretar Frane Marković, blagajnik Ante Vidošević i član uprave Željko Vladović takođe su kažnjeni doživotnom diskvalifikacijom iz fudbalskog sporta.

Josip Košta
Josip Košta
– Istom kaznom kažnjeni su članovi uprave Trešnjevke Dragutin Zdunić i Slobodan Petrović, kao i generalni sekretar zagrebačkog Dinama Oto Hofman.

– Tadašnji treneri Željezničara i Hajduka, Vlatko Konjevod i Milovan Ćirić, takođe su kažnjeni doživotnom diskvalfikacijom.

– Fudbaleri Željezničara Ivica Osim i Drago-Mišo Smajlović kažnjeni su jednogodišnjom zabranom igranja.

– Predloženo je Sekretarijatu FSJ-a da on vodi postupak o članu Upravnog odbora FSJ-a Zdravku Arapoviću, koji je, kako je rečeno, umešan u dogovore oko lažiranja.

– Disciplinski sud pokreće postupak i protiv predsednika Trešnjevke Ivana Bačuna i tehničkog referenta kluba Marjana Matančića.

– Sud se uverio da je prva izjava Planinića istinita i doneo je odluku da ga oslobodi svake odgovornosti.

Iako su sve činjenice ukazivale na to da će Hajduk, Trešnjevka i Željezničar trpeti neke sankcije zbog lažiranja, javnost je ipak ostala zatečena drakonskim kaznama Disciplinskog suda.

U Splitu su izbili najmasovniji navijački protesti. Posle prvobitnog šoka, uprave ova tri kluba brzo su se konsolidovale i uložile žalbu.

Reakcije su stizale sa svih strana. Svi republički fudbalski savezi, osim hrvatskog, manje-više odlučno su podržali nastojanje FSJ-a da se oštrim merama suprostavi kriminalizaciji sporta.
slika

E čuj ja ih nazivam kriminalcima. Pa ovo je kriminal drug možeš ti to nazivati kako hoćeš

http://www.strategija.org/afera-koja-je ... bal-kazna/

Imaš ovdje detaljnije kako šta. Plus nemoj mi imputirati stvari koje nisam rekao.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 jan 2025, 23:40

20 jan 2025, 23:29

@let3 pa hoćemo li vrijeđati ili nećemo, jesi bipolaran :mrgreen:
Kako ono - necu prestati da te prozivam i da ti dizem tlak, dok citav forumu ne vidi kakvo si smece od covjeka :mrgreen:

Pa i necu, ne brini ;)

Hudnjak
Kontakt:

Post Postao/la Hudnjak » 20 jan 2025, 23:42

20 jan 2025, 23:37
Disciplinski sud Fudbalskog saveza Jugoslavije (FSJ), koji je čitava dva dana utvrđivao krivicu povodom nameštanja rezultata.

Činjenično stanje pre svega je utvrđeno izjavama neposrednih aktera: golmana Ranka Planinića, klupskih funkcionera Nusreta Mahića, Nedeljka Šljivara, Ljubomira Nikolića, Zdravka Arapovića, Dragutina Zdunića, kao i izjavama svih ostalih izvršilaca disciplinskih prekršaja.

Posle 15 časova rada, u petak po podne 27. avgusta 1965. godine, predsednik Disciplinskog suda FSJ-a Svetozar Savić saopštio je odluku:

– Sud je utvrdio lažiranje utakmica Hajduk – Željezničar i Željezničar – Trešnjevka i doneo jednoglasnu odluku da se Hajduk, Željezničar i Trešnjevka iz Prve lige presele u niži rang takmičenja.

– Doživotnom diskvalifikacijom iz fudbala kažnjeni su funkcioneri Željezničara: Nusret Mahić, predsednik kluba, Edhem Tufo, sekretar kluba, i članovi uprave Stipo Vilić, Nedeljko Šljivar, Midhat Aganović, Ljubomir Nikolić, kao i Vojo Jovanović, tehnički rukovodilac kluba.

– Funkcioneri Hajduka: predsednik Josip Košta, potpredsednik Ivica Mimica, sekretar Frane Marković, blagajnik Ante Vidošević i član uprave Željko Vladović takođe su kažnjeni doživotnom diskvalifikacijom iz fudbalskog sporta.

Josip Košta
Josip Košta
– Istom kaznom kažnjeni su članovi uprave Trešnjevke Dragutin Zdunić i Slobodan Petrović, kao i generalni sekretar zagrebačkog Dinama Oto Hofman.

– Tadašnji treneri Željezničara i Hajduka, Vlatko Konjevod i Milovan Ćirić, takođe su kažnjeni doživotnom diskvalfikacijom.

– Fudbaleri Željezničara Ivica Osim i Drago-Mišo Smajlović kažnjeni su jednogodišnjom zabranom igranja.

– Predloženo je Sekretarijatu FSJ-a da on vodi postupak o članu Upravnog odbora FSJ-a Zdravku Arapoviću, koji je, kako je rečeno, umešan u dogovore oko lažiranja.

– Disciplinski sud pokreće postupak i protiv predsednika Trešnjevke Ivana Bačuna i tehničkog referenta kluba Marjana Matančića.

– Sud se uverio da je prva izjava Planinića istinita i doneo je odluku da ga oslobodi svake odgovornosti.

Iako su sve činjenice ukazivale na to da će Hajduk, Trešnjevka i Željezničar trpeti neke sankcije zbog lažiranja, javnost je ipak ostala zatečena drakonskim kaznama Disciplinskog suda.

U Splitu su izbili najmasovniji navijački protesti. Posle prvobitnog šoka, uprave ova tri kluba brzo su se konsolidovale i uložile žalbu.

Reakcije su stizale sa svih strana. Svi republički fudbalski savezi, osim hrvatskog, manje-više odlučno su podržali nastojanje FSJ-a da se oštrim merama suprostavi kriminalizaciji sporta.
slika

E čuj ja ih nazivam kriminalcima. Pa ovo je kriminal drug možeš ti to nazivati kako hoćeš

http://www.strategija.org/afera-koja-je ... bal-kazna/

Imaš ovdje detaljnije kako šta. Plus nemoj mi imputirati stvari koje nisam rekao.
Laz! Ako nije bilo zvanicnoj znaci da je laz!
Ispada da su nekakvi sudovi mjerodavniji od zvanicne.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Bing [Bot], mosarajvosa83, nedimmmm1337, Vanja8 i 37 gostiju.