Premijer liga BiH - aktuelno

TefalTava
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la TefalTava » 20 jan 2025, 23:42

Zutti je napisao/la:
20 jan 2025, 22:44
let3 je napisao/la:
20 jan 2025, 22:33
Zutti je napisao/la:
20 jan 2025, 22:16

Zbog čega vrijeđanje bilo koga ko dokazanog i presuđenog kriminalca oslovi tim nazivom? Činjenica je da je velika fudbalska ličnost ove države, uspjesi to govore, al isto tako je i kriminalac.
Jasno mi je da nema utakmica i da je dosadno pa se mora o nećemu srati, ali izabrati da pljuješ Osima na dvenoj bazi - e zato moraš biti baš posebno retardiran.
Mada ovo jest doba mediokriteta, gdje svaka iskompleksirana anonimna šuša na forumu može neometano pljuvati po legendama.
Pa nije na dnevnoj bazi nego se poklopilo da se samo ta tema vrti na forumu već dva dana i onda iznosim nepobitne činjenice.

Zašto tebe te činjenice toliko bole pa sve prebacuješ na lični nivo i pokušavaš nekog uvrijediti? Vjerovatno samo ti znaš.

Svako dobro :kafa:
pa ne pricamo o mucavom vrtacu cevapa hasetu koji je bio toliki kloc da ste od njegove izjave ja mogu samo u Sarajevu igrati napravili mit, a ne sto je bio karna kad je otisao vani :kafa: :kafa:

Vidis i druga strana moze uzvratiti al debilno je nastavljati raspravu i odgovarati nisko inteligentnim ljudima

Hudnjak
Kontakt:

Post Postao/la Hudnjak » 20 jan 2025, 23:46

TefalTava je napisao/la:
20 jan 2025, 23:42
Zutti je napisao/la:
20 jan 2025, 22:44
let3 je napisao/la:
20 jan 2025, 22:33

Jasno mi je da nema utakmica i da je dosadno pa se mora o nećemu srati, ali izabrati da pljuješ Osima na dvenoj bazi - e zato moraš biti baš posebno retardiran.
Mada ovo jest doba mediokriteta, gdje svaka iskompleksirana anonimna šuša na forumu može neometano pljuvati po legendama.
Pa nije na dnevnoj bazi nego se poklopilo da se samo ta tema vrti na forumu već dva dana i onda iznosim nepobitne činjenice.

Zašto tebe te činjenice toliko bole pa sve prebacuješ na lični nivo i pokušavaš nekog uvrijediti? Vjerovatno samo ti znaš.

Svako dobro :kafa:
pa ne pricamo o mucavom vrtacu cevapa hasetu koji je bio toliki kloc da ste od njegove izjave ja mogu samo u Sarajevu igrati napravili mit, a ne sto je bio karna kad je otisao vani :kafa: :kafa:

Vidis i druga strana moze uzvratiti al debilno je nastavljati raspravu i odgovarati nisko inteligentnim ljudima
Jedan prodavao i dijelio cevape, drugi utakmice, klub i drzavu.
Haman isto :bow: :bow:

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 21 jan 2025, 00:19

rishovski je napisao/la:
20 jan 2025, 18:15
Virtu4l je napisao/la:
20 jan 2025, 09:21
rishovski je napisao/la:
20 jan 2025, 02:19
Svaku temu si ti upropastio i niko drugi!
Tebe niko ne prijavljuje jer je svima žao,znamo da je ovo tvoj život,pa su te svi svi pustili da uzivas i mislis kako si najjpametniji! :zviz:

Ponovo lupaš gluposti, Harise.

Uzećemo tebe za primjer, ne pratiš našu ligu, ne navijaš ni za jedan klub, možda neke simpatišeš, ali ništa ozbiljno. Ne gledaš utakmice naše lige, osim možda poneku slučajno, ako potrefiš na Areni, za razliku od nas na ovoj temi koji uglavnom gledamo svaku.

Na ovu temu se javiš samo zbog mene, nikad ništa drugo ne prokomentarišeš, a ti i ja znamo zašto je to tako, zar ne? Zato jer sam te odučavao od života dok sam branio najuspješnijeg selektora naše reprezentacije i jednog od najboljih igrača koji se ikada pojavio na ovim prostorima - Safeta Sušića. Tada sam vam govorio da ćete se načekati na uspješnijeg, i evo prođe 11 godina i ponovo Virto bi u pravu? Zar ne?

Meni je žao što te traume traju evo preko 10 godina, ali nisam ti ja kriv što si nekulturan i neodgojen, što si vrijeđao jednu takvu legendu kao što je Safet Sušić, pa si onda dobijao ono što si zaslužio.
Tebe p.rcam samo iz razloga sto sebe predstavljas kao nekog patriotu a ovdje velicas Zrinjski i ismijavas nas Bošnjake u Mostaru i Velež... Ali ti nikad nisam opsovao ni majku niti bilo sta drugo... niti bilo kome ovdje... Zbog psovki i vrijeđanja nikad nisam banovan!
A bio sam na više utakmica premijer lige nego sto ces ti ikada...
To sto ti pises ovdje je samo dokaz da ti je forum život... Kapiras? Ovdje se odavno nema s kim pisati normalno i zato i ne pisem!
Nisam ti ja kriv sto ti moras gledati na streamu svaku utakmicu Želje i sto je ovo jedino mjesto gdje mozes podijeliti svoje mišljenje o utakmici, a ne npr sa društvom u kafiću uz pivu ili kafu...
Standardno od crnogorca
Mnogi su ga ovdje skontali ali admini ga cuvaju jer im nabire postove i citanost foruma.
Neki ga zovu i dnevnicar,čovjek i nije u drzavi uopste samo lupeta gluposti i broji Mirviceve pare

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 21 jan 2025, 00:30

karranja plavuse nikad dosta.

slika

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 21 jan 2025, 02:08

ErosViverosViv je napisao/la:
21 jan 2025, 00:30
karranja plavuse nikad dosta.

slika
Pisnemo se na mostar i sve vezano za njega. :kafa:
Fk Željezničar.

Paromlinac

Post Postao/la Paromlinac » 21 jan 2025, 03:21

jurisicduska je napisao/la:
20 jan 2025, 23:37
Disciplinski sud Fudbalskog saveza Jugoslavije (FSJ), koji je čitava dva dana utvrđivao krivicu povodom nameštanja rezultata.

Činjenično stanje pre svega je utvrđeno izjavama neposrednih aktera: golmana Ranka Planinića, klupskih funkcionera Nusreta Mahića, Nedeljka Šljivara, Ljubomira Nikolića, Zdravka Arapovića, Dragutina Zdunića, kao i izjavama svih ostalih izvršilaca disciplinskih prekršaja.

Posle 15 časova rada, u petak po podne 27. avgusta 1965. godine, predsednik Disciplinskog suda FSJ-a Svetozar Savić saopštio je odluku:

– Sud je utvrdio lažiranje utakmica Hajduk – Željezničar i Željezničar – Trešnjevka i doneo jednoglasnu odluku da se Hajduk, Željezničar i Trešnjevka iz Prve lige presele u niži rang takmičenja.

– Doživotnom diskvalifikacijom iz fudbala kažnjeni su funkcioneri Željezničara: Nusret Mahić, predsednik kluba, Edhem Tufo, sekretar kluba, i članovi uprave Stipo Vilić, Nedeljko Šljivar, Midhat Aganović, Ljubomir Nikolić, kao i Vojo Jovanović, tehnički rukovodilac kluba.

– Funkcioneri Hajduka: predsednik Josip Košta, potpredsednik Ivica Mimica, sekretar Frane Marković, blagajnik Ante Vidošević i član uprave Željko Vladović takođe su kažnjeni doživotnom diskvalifikacijom iz fudbalskog sporta.

Josip Košta
Josip Košta
– Istom kaznom kažnjeni su članovi uprave Trešnjevke Dragutin Zdunić i Slobodan Petrović, kao i generalni sekretar zagrebačkog Dinama Oto Hofman.

– Tadašnji treneri Željezničara i Hajduka, Vlatko Konjevod i Milovan Ćirić, takođe su kažnjeni doživotnom diskvalfikacijom.

– Fudbaleri Željezničara Ivica Osim i Drago-Mišo Smajlović kažnjeni su jednogodišnjom zabranom igranja.

– Predloženo je Sekretarijatu FSJ-a da on vodi postupak o članu Upravnog odbora FSJ-a Zdravku Arapoviću, koji je, kako je rečeno, umešan u dogovore oko lažiranja.

– Disciplinski sud pokreće postupak i protiv predsednika Trešnjevke Ivana Bačuna i tehničkog referenta kluba Marjana Matančića.

– Sud se uverio da je prva izjava Planinića istinita i doneo je odluku da ga oslobodi svake odgovornosti.

Iako su sve činjenice ukazivale na to da će Hajduk, Trešnjevka i Željezničar trpeti neke sankcije zbog lažiranja, javnost je ipak ostala zatečena drakonskim kaznama Disciplinskog suda.

U Splitu su izbili najmasovniji navijački protesti. Posle prvobitnog šoka, uprave ova tri kluba brzo su se konsolidovale i uložile žalbu.

Reakcije su stizale sa svih strana. Svi republički fudbalski savezi, osim hrvatskog, manje-više odlučno su podržali nastojanje FSJ-a da se oštrim merama suprostavi kriminalizaciji sporta.
slika

E čuj ja ih nazivam kriminalcima. Pa ovo je kriminal drug možeš ti to nazivati kako hoćeš

http://www.strategija.org/afera-koja-je ... bal-kazna/

Imaš ovdje detaljnije kako šta. Plus nemoj mi imputirati stvari koje nisam rekao.
Disciplinska komisija FSJ-a nije, niti moze biti pravna institucija na osnovu cije odluke se bilo ko moze nazivati presudjenim kriminalcima, a citav ovaj slucaj, kao i novinske natpise iz tog vremena treba sagledavati iz vremenskog aspekta od prije 60 godina, kada se strogo kontrolisalo i cenzurisalo sve sto se napise, pa i kada je rijec o fudbalu.Nije mi bila namjera da ti inputiram nesto sto nisi rekao, samo sam dvije tvoje recenice spojio u jednu, izvinjavam se ako sam te time uvrijedio na bilo koji nacin. Inace, vise od pola vijeka nakon slucaja Planinic, novinski clanci o tome izgledaju otprilike ovako :

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/18 ... video.html

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 21 jan 2025, 07:19

Virtu4l je napisao/la:
20 jan 2025, 18:34
rishovski je napisao/la:
Tebe p.rcam samo iz razloga sto sebe predstavljas kao nekog patriotu a ovdje velicas Zrinjski i ismijavas nas Bošnjake u Mostaru i Velež...

Ponovo lažeš Harise. Niti se predstavljam patriotom, niti veličam Zrinjski, a ponajmanje ismijavam Bošnjake. Dečko pogubio si se.

I da, ne prcaš ti mene - nemaš kapacitet za to, samo pokazuješ koliko sam ti ušao u glavu, kad me evo deset godina proganjaš po svim temama na forumu. Zamisli koliko si zastranio. Zabrinjavajuće.

Ti meni ušao u glavu :rol: :rol:
Druže pa nisi ti Mirvić uz dužno poštovanje... Mirvić je tvoja opsesija i da nema njega ti bi bio nezaposlen :rol:
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 21 jan 2025, 07:38

I danas sve po starom. O kakvom se malogradjanstvu i kompleksima ovdje radi, jasno se vidi iz nacina na koji pisu o velikoj sarajevskoj legendi Ivici Osimu. Nevjerovatno je citati te gadosti, lazi i pokusaje mitomanije. Nije im dovoljno sto postoji cijeli jedan snimak gdje u sred Beograda prica o Sarajevu i daje ostavku.

Jasno je i da vas je 90% ovdje navijaca FKS sa sela, al Ivicu morate nauciti postovati :salut:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

curvanord
Kontakt:

Post Postao/la curvanord » 21 jan 2025, 07:58

Svaki dan počne istim kmečanjem

slika

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 21 jan 2025, 08:05

jurisicduska je napisao/la:
20 jan 2025, 09:38
RollingPaper je napisao/la:
20 jan 2025, 07:46
Navijaci St. Louisa kazu da je Pidro doveden samo da bi Bosnjaci iz St. Louisa kupovali karte za utakmice. Inace u St. Louisu ima preko 100.000 Bosnjaka.
Kažu da je uzeo 1 mil dolara i da je bio redovan na dzumi. Po meni isplativo.
Pošteno

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 21 jan 2025, 08:34

KONTRASVIH je napisao/la:
21 jan 2025, 07:38
I danas sve po starom. O kakvom se malogradjanstvu i kompleksima ovdje radi, jasno se vidi iz nacina na koji pisu o velikoj sarajevskoj legendi Ivici Osimu. Nevjerovatno je citati te gadosti, lazi i pokusaje mitomanije. Nije im dovoljno sto postoji cijeli jedan snimak gdje u sred Beograda prica o Sarajevu i daje ostavku.

Jasno je i da vas je 90% ovdje navijaca FKS sa sela, al Ivicu morate nauciti postovati :salut:
Respect. Konacno post bez citiranja virte i 2 smajlica.
Sad si veliki momak.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jan 2025, 09:11

:salut:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 jan 2025, 09:15

E čuj sa sela :urnebes:
Koševo Zapad

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 21 jan 2025, 09:28

ISTINE I LAŽI O AFERI "PLANINIĆ": Kome je i zašto nakon 56 godina stalo da diskredituje sarajevske legende Ivicu Osima i Mišu Smajlovića na osnovu jeftine baljezgarije propalog golmana

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 21 jan 2025, 09:37

svrakino1921 je napisao/la:
21 jan 2025, 09:28
ISTINE I LAŽI O AFERI "PLANINIĆ": Kome je i zašto nakon 56 godina stalo da diskredituje sarajevske legende Ivicu Osima i Mišu Smajlovića na osnovu jeftine baljezgarije propalog golmana
“Željezničar”, “Hajduk” i “Trešnjevka” izbačeni su iz lige, rukovodstva klubova trajno suspendirana sa svih dužnosti u nogometu, a Ivica Osim i Drago Smajlović, koji su učestvovali u namještenim utakmicama, kažnjeni su jednogodišnjom zabranom igranja nogometa. Kazna je nekoliko mjeseci kasnije smanjena. Klubovi su ipak ostali u ligi, ali su im oduzeti bodovi. “Željezničaru” šest, a “Hajduku” i “Trešnjevki” po pet. Suspenzije igračima i rukovodstvima ostale su na snazi. Stav donosi originalan zapisnik odluke tadašnjeg Disciplinskog suda FSJ, u kojem je do u detalje naveden način na koji su utakmice namještene, za koliko novaca i kakva je bila uloga klupskih dužnosnika i igrača u namještaljkama.

Jel i ovo laž propalog golmana?

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 21 jan 2025, 10:03

Poštuj ti FK Sarajevo i njegove navijače.

Mnogo ti toga moraš naučiti da bi imao pravo nekome reći "morate naučiti poštovati". A da sam u pravu, piše u prvom dijelu tvoje rečenice.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 21 jan 2025, 10:05

Degenek na terenu na Hasetovom turniru, i film o Zelji u prime time su ostavili traga...

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 21 jan 2025, 10:06

relativizam je napisao/la:
21 jan 2025, 00:19
rishovski je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
20 jan 2025, 09:21

Ponovo lupaš gluposti, Harise.

Uzećemo tebe za primjer, ne pratiš našu ligu, ne navijaš ni za jedan klub, možda neke simpatišeš, ali ništa ozbiljno. Ne gledaš utakmice naše lige, osim možda poneku slučajno, ako potrefiš na Areni, za razliku od nas na ovoj temi koji uglavnom gledamo svaku.

Na ovu temu se javiš samo zbog mene, nikad ništa drugo ne prokomentarišeš, a ti i ja znamo zašto je to tako, zar ne? Zato jer sam te odučavao od života dok sam branio najuspješnijeg selektora naše reprezentacije i jednog od najboljih igrača koji se ikada pojavio na ovim prostorima - Safeta Sušića. Tada sam vam govorio da ćete se načekati na uspješnijeg, i evo prođe 11 godina i ponovo Virto bi u pravu? Zar ne?

Meni je žao što te traume traju evo preko 10 godina, ali nisam ti ja kriv što si nekulturan i neodgojen, što si vrijeđao jednu takvu legendu kao što je Safet Sušić, pa si onda dobijao ono što si zaslužio.
Tebe p.rcam samo iz razloga sto sebe predstavljas kao nekog patriotu a ovdje velicas Zrinjski i ismijavas nas Bošnjake u Mostaru i Velež... Ali ti nikad nisam opsovao ni majku niti bilo sta drugo... niti bilo kome ovdje... Zbog psovki i vrijeđanja nikad nisam banovan!
A bio sam na više utakmica premijer lige nego sto ces ti ikada...
To sto ti pises ovdje je samo dokaz da ti je forum život... Kapiras? Ovdje se odavno nema s kim pisati normalno i zato i ne pisem!
Nisam ti ja kriv sto ti moras gledati na streamu svaku utakmicu Želje i sto je ovo jedino mjesto gdje mozes podijeliti svoje mišljenje o utakmici, a ne npr sa društvom u kafiću uz pivu ili kafu...
Standardno od crnogorca
Mnogi su ga ovdje skontali ali admini ga cuvaju jer im nabire postove i citanost foruma.
Neki ga zovu i dnevnicar,čovjek i nije u drzavi uopste samo lupeta gluposti i broji Mirviceve pare
Njemu je daleko sa Durmitora dolaziti na utakmice.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 21 jan 2025, 10:08

Hansestadt je napisao/la:
21 jan 2025, 10:05
Degenek na terenu na Hasetovom turniru, i film o Zelji u prime time su ostavili traga...
Najveći degenek je od čekanja titule 10+ godina.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 21 jan 2025, 10:08

Morpheus je napisao/la:
21 jan 2025, 10:03
Poštuj ti FK Sarajevo i njegove navijače.

Mnogo ti toga moraš naučiti da bi imao pravo nekome reći "morate naučiti poštovati". A da sam u pravu, piše u prvom dijelu tvoje rečenice.
Tako pišu samo oni koji su iz selendre došli u grad i žive možda 1 godinu.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.