RSD Velež - Igrački kadar i transferi

XjuznjakX
Kontakt:

Re: RSD Velež - Igrački kadar i transferi

Post Postao/la XjuznjakX » 20 jan 2025, 23:38

Sreckovic...?

Hmm..ne znam sta bih rekao...ne obracam paznju sta ovaj antidrzavni portal pise,cuj"bio bi veliko pojacanje za Velez"..Ne dijelim bas takvo misljenje..ja sam i dalje za to da nam treba jedan novi"Radovac"...vezni red nam je medju najlosijim u ligi i tu je kvaka naseg loseg plasmana i losih igara..Ipak ne vidim Sreckovica kao eventualno"veliko pojacanje".vidim ga na nivou onih kojih smo se jedva kutarisali...mozda zehricu bolji od njih...Po meni je onda bolje "gurati proljece" sa ovim sto imamo, pa na ljeto aBd dovesti nesto da valja..stvar o kojoj sanjamo godinama i svakog prijelaznog roka ali nas uvijek iznova iznevjere..ko nam je kriv kad nismo znali uzeti Skorupa koji nam se maltene nudio lani...

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 21 jan 2025, 10:37

Sreckovic je dobar momak, pravi profesionalac i solidan igrac. Bice vam sigurno pojacanje. Iskreno zao mi je sto su ga nasi pustili, ali vraca nam se Vukovic tako da je vjerovatno bio preskup da sjedi na klupi.

XjuznjakX
Kontakt:

Post Postao/la XjuznjakX » 21 jan 2025, 12:43

RedBlue je napisao/la:
21 jan 2025, 10:37
Sreckovic je dobar momak, pravi profesionalac i solidan igrac. Bice vam sigurno pojacanje. Iskreno zao mi je sto su ga nasi pustili, ali vraca nam se Vukovic tako da je vjerovatno bio preskup da sjedi na klupi.
Mada ne repliciram"gostima"-nisam uopste mislio na njegove ljudske predispozicije vec na kvalitetu.

Velez ima dosta"solidnih igraca", tako da ne vidim razloga da ga se dovodi za velike pare a nije nista drugo do"solidan igrac".U tome je kvaka.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 21 jan 2025, 13:13

XjuznjakX je napisao/la:
21 jan 2025, 12:43
RedBlue je napisao/la:
Mada ne repliciram"gostima"-nisam uopste mislio na njegove ljudske predispozicije vec na kvalitetu.

Velez ima dosta"solidnih igraca", tako da ne vidim razloga da ga se dovodi za velike pare a nije nista drugo do"solidan igrac".U tome je kvaka.
Nema. Velež nema nijedno krilo kvalitete Srećkovića, a sigurno će ovdje, ako dođe, igrati za manje pare nego u Borcu.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

XjuznjakX
Kontakt:

Post Postao/la XjuznjakX » 21 jan 2025, 13:15

killafrommanilla je napisao/la:
21 jan 2025, 13:13
XjuznjakX je napisao/la:
RedBlue je napisao/la:

Nema. Velež nema nijedno krilo kvalitete Srećkovića, a sigurno će ovdje, ako dođe, igrati za manje pare nego u Borcu.
Da ponovim"Velez ima dosta solidnih igraca"..na to sam mislio. Znaci ,moj je stav-ako ce ga dovoditi, da dovede dobrog a ne solidnog igraca..nisam pominajo pozicije u timu.Vec"solidne igrace".

PS:Ako su vec mislili dovoditi polovnjake, mogli su uzeti Denkovica iz Igmana.Ali nasi izgleda nesto ne begenisu provjerene premijerligaske igrace,bolje dovesti ove sto ne igraju po godinu dana da "ozive karijeru".Jbg, to mi nikako nije jasno.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 21 jan 2025, 13:37

XjuznjakX je napisao/la:
21 jan 2025, 13:15
killafrommanilla je napisao/la:
21 jan 2025, 13:13
XjuznjakX je napisao/la:

Da ponovim"Velez ima dosta solidnih igraca"..na to sam mislio. Znaci ,moj je stav-ako ce ga dovoditi, da dovede dobrog a ne solidnog igraca..nisam pominajo pozicije u timu.Vec"solidne igrace".

PS:Ako su vec mislili dovoditi polovnjake, mogli su uzeti Denkovica iz Igmana.Ali nasi izgleda nesto ne begenisu provjerene premijerligaske igrace,bolje dovesti ove sto ne igraju po godinu dana da "ozive karijeru".Jbg, to mi nikako nije jasno.
Provjeren premijerligaski igrac s 33 godine, hronicnom povredom i 10 utakmica za Igman. Plus uzasno problematicno ponasanje. Ok igrac ali nije za velike ekipe, vise za manje gdje moze valjati i meljati do besvijesti i ne vracati se u odbranu.

Sreckovic je odigrao 26 utakmica vec ove sezone i sve je samo ne igrac koji ozivljava karijeru.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

XjuznjakX
Kontakt:

Post Postao/la XjuznjakX » 23 jan 2025, 13:27

Sta reci nakon ovog pa i pomalo sramotnog poraza od jedne ispodprosjecne ekipe iz lose srpske lige?

Evo ja cu opet istaci da nas je ukopao VEZNI RED-nemamo 2 veznjaka da valja u ekipi a kad vidim onog Sarica, muka mi dodje.Njemu se vec sada treba zahvaliti(mada nije htio raskid ugovora).Ovo je jedan od najlosijih igraca koji su ikada"pojacali"Velez.Katastrofa od igraca.

Cijelo vrijeme govorim da i nasim juniorima treba dati sansu prije 20-e godine.Ali,ove nase ,izuzev Jogunovica i Milaka, kao da je sve zahvatila"Pucomanija".Nije mi jasno, mladi,snazni,zeljni igre,dobiju priliku i onako"odigraju".Ko i Puce.Obadvojicu(Djulimana i Kuku) ih treba sto prije poslati negdje u nizi rang da igraju.Mozda jos probati od "nasih"Besica i Repca, a ovo ostalo-rastjerati! Pogotovu me razocarao Djuliman koji je bio bolji prije 2 godine,nego sad.

Inace,danas,po mom nekom laickom misljenju(gledao sam i utakmicu a i "snimak")-tim iz prvog dijela dosta dobar u odnosu na "prve vedete" i njihovu katastrofaslnu igru u drugom poluvremenu.Ono se nije moglo gledati,jos im ljudi ubacili drugi i treci tim, a kod nas skoro svi"prvotimci".

Sreca pa dodje Pidro,on je za jedno 5 klasa iznad Sturma,kojemu se ocito ne igra vise.Hrkac-nikad gori. Ne znam sta mu je.Kad sam gledao drugi put utakmicu, bas sam gledao koga bih izdvojio u drugom od nasih da je bio na nivou.Ama niko.Igrati bez veznog reda(jer Velez stvarno ima BEZVEZNI RED) , nema smisla. Nema veze izmedju odbrane i napada, sredina se cesto "preskace",ama nidje veze.
Od tih bajnih 9 "veznjaka",bas su skoro svi -bezveznjaci.Mi moramo naci barem jednog do ljeta aBd, inace,...

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 23 jan 2025, 21:40

Moze se sve ovo vrtiti na sto nachina, ako nemas nekog ludog milionera, a mi to nikada necemo imat, i jedini put je onaj koji je radio Ibro Rahimic plus jak omladinski pogon (koji nikako ne mozemo da popravimo).

Bez ovoga gore sta ce se desiti prodefilovat ce ovdje tko zna koji Hrvatski, Srbijanski propali igrachi potrosit ce se koji milion maraka u vijek cemo naci nachin da identifikujemo sta nam fali. Te igrach sredine,te napadach , golman i tako dalje. I eto nas opet za godinu dvije ista meta isto odstojanje ...

Nema prechice nego uloziti 200 hiljada ili koliko li vec treba u omladiski pogon, treneri ishrana, paznja .. fokus .. pokupiti kao Ibro igrache iz druge like i graidit tim na duge staze .. Napraviti sistem od toga.

Dovesti privremeno dovoljno igracha da se ostane u ligi ..
Prestati spominjati Evropu jel to postaje smijesno, za nas misaona imenica treutno.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 24 jan 2025, 23:10

MostarskiSin je napisao/la:
24 jan 2025, 23:03
🛫🛫🛫
:bih:

XjuznjakX
Kontakt:

Post Postao/la XjuznjakX » 28 jan 2025, 14:57

Znaci,propade i zadnja mogucnost za dovodjenje kvalitetnog veznjaka..e pa,dragi moji Rodjeni,neka nam je Bog svevisnji na pomoci.
Onoliki broj onih BESPLATNIH Nigerijaca,Ganaca,Brazilaca,pa nasih provjerenih premijerligaskih igraca(moze se ugovor potpisati i na pola godine, ne mora odmah na 2,3,5), ali ocito da sa Mravcem nece biti bas onako kako smo ocekivali da ce biti.

Gledam sta Papac napravi u ovom malom pridruzenom HDZ klubicu Zelji-kad ljudi rade.Sve sto im je doslo,kinte za to nisu dali.Oprobaju ih mjesec,dva i onda dolazi ev.ugovor na duze.Neke je trebalo samo nazvati,poletili bi.Okanite mi se samo one spike o "igracima od 32".Eto u nikakvom Zelji ih je BESPLATNIH nekoliko i evo vec godinu dana nas uce fudbalu i mlate nas gdje god stignu. I mlatice nas sve dok im ne mognemo parirati na najvaznijem mjestu u timu-sredini terena.

A vala ,nadao sam se da ce i Buz nesto imati , iz Njemacke ili Turske.Pominjalli pola godine i onog"Engleza", sve do pocetka prijelaznog roka.Od tada-tisina..pojeo vuk magarca..
Opet smo"promasili"prijelazni rok.Imamo mi nekih 11 pocetnih ali nam nema ko uci sa klupe.Od svih premijerligasa,izgleda da smo se mi najlosije pojacali.Svaka cast Pidri i pozajmici(opet nije nas).Haicanin je jak na lopti,ali brate trom nekako, ne moze da potrci.Karic ok,ali meni je i Ribic bio ok. Nijedno "deficitarno"mjesto nismo pokrili.Ali mi nesto ne begenisemo igrace iz Premijer lige, ni iz Federalne a Borac,Zrinjski,Sarajevo,i svi ostali,uzimaju iz Celika,Stupcanice,Bratstva..nama "nisu dobri".Zalosno.

Sto se tice ove dvije naredne u Turskoj, nemam nimalo optimizma, jer dvije ranije tekme bez veznog reda su bile dovoljan pokazatelj,a klubovi sa kojima smo igrali su DNO srpskog i madjarskog fudbala.
Opet kazem-neka nam je Svevisnji na pomoci.

PS:Ibro Rahimic bi bio nas najbolji "skaut".Ovo ostalo rastjerat. Toliko puta nas je spasio, i imam osjecaj da bi opet.

salmy

Post Postao/la salmy » 28 jan 2025, 22:23

Ne trebamo kukati, iako je ovo jedna od neizvjesnih sezona, koja će nakon završetka krajem maja biti brzo zaboravljena. Da smo se riješili škarta i otpustili 6 igrača jesmo, ali smo se isto tako trebali pojačati u veznom redu...Đani Salčin mostarsko djete, sad momak 24 godine koji je u ranijem periodu donio dosta radosti Veležu dok je bio na posudbi, zaboravljen kao da nije postojao, a sigurno ima veću kvalitetu od jednog Sreckovica i Šarica...Eno ga, potpisao za Gošk, šta će momak, a dobro bi nam došao u narednom periodu...Šteta.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

XjuznjakX
Kontakt:

Post Postao/la XjuznjakX » 28 jan 2025, 23:04

salmy je napisao/la:
28 jan 2025, 22:23
Ne trebamo kukati, iako je ovo jedna od neizvjesnih sezona, koja će nakon završetka krajem maja biti brzo zaboravljena. Da smo se riješili škarta i otpustili 6 igrača jesmo, ali smo se isto tako trebali pojačati u veznom redu...Đani Salčin mostarsko djete, sad momak 24 godine koji je u ranijem periodu donio dosta radosti Veležu dok je bio na posudbi, zaboravljen kao da nije postojao, a sigurno ima veću kvalitetu od jednog Sreckovica i Šarica...Eno ga, potpisao za Gošk, šta će momak, a dobro bi nam došao u narednom periodu...Šteta.
Nije kukanje brate,prije je konstatacija.. A I ja se slazem za Djanija,ali eto.Nadat se najboljem,ali..svi se drugi fino pojacase .Vice nece dozvoliti da ispadnu Radnik ili Sloga,jer imaju samo jos 3 kluba u Premijerci.Znaci,Posusje,Siroki i mi ostajemo "kandidati".Ako ne bude"2+2."Nadam se da imamo kvalitet za ovu godinu ali za iducu ne smije biti zahebancije!Ovo je ko zna koji nedovoljno dobro odradjen prelazni rok zaredom.Meni licno je najzalije sto otjerase onda Radovca,ali...Od njega nemamo vodju na terenu.Dok budemo kompletni,bice ok aBd ali kad nam budu trebale zamjene,bice malo gusto.Ipak,optimista sam.aBd bice dobro...Mora bit...

salmy

Post Postao/la salmy » 29 jan 2025, 21:01

Danas prijateljska 1:1, solidna igra, vidi se napredak. Odbrana bi trebala biti energičnija, stim da je napad danas djelovao agresivnije u odnosu na dvije prethodne utakmice. Lauš dobar, ali mora smiriti hirove, ne smije reagovati buntovnički. Išasegi vrlo dobar, ponovo na njegov centaršut Halilovic poentirao, ostali onako. Haskić se još traži, ali je uporan, dok Pierrot mora jače potegnut i raditi na kondiciji, brže kretanje i tranzicija. Poljaci dosta grubi i sva sreća da se neko od naših nije teže povrijedio...Forzaaa, idemo dalje.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

XjuznjakX
Kontakt:

Post Postao/la XjuznjakX » 30 jan 2025, 15:31

salmy je napisao/la:
29 jan 2025, 21:01
Danas prijateljska 1:1, solidna igra, vidi se napredak. Odbrana bi trebala biti energičnija, stim da je napad danas djelovao agresivnije u odnosu na dvije prethodne utakmice. Lauš dobar, ali mora smiriti hirove, ne smije reagovati buntovnički. Išasegi vrlo dobar, ponovo na njegov centaršut Halilovic poentirao, ostali onako. Haskić se još traži, ali je uporan, dok Pierrot mora jače potegnut i raditi na kondiciji, brže kretanje i tranzicija. Poljaci dosta grubi i sva sreća da se neko od naših nije teže povrijedio...Forzaaa, idemo dalje.
S Poljacima tek igramo aBd;)Ovo su bili gadovi iz Ukrajine.Sto vrijeme vise prolazi i gledajuci im ponasanje,sve su mi manje simpaticni.Igrali su preostro a kad neko od nasih napravi malo jaci srart,ni upola ko oni,jauk se do Stambola cuje:)
Nakpn svega,KAPU skidag Lausu,jer ih je jedini pricepio.To ti je ogledalo zapada danas,vjerski fanatici.Oni lome svakoga a niko se ne smije braniti.Jesu i Laus i Edo kratkog fitilja ali su to nasa jedina dva igraca koji na grubosti nece sutiti.Zato ih I cijenom.

Inace nasa igra nije ok.Bolje jeste bilo ali daleko od oniga cemu tezimo.Igrali smo sa tri spica,ali gola nismo mogli dati.Ja cu opet ko papagaj-nemamo veznog reda,nemamo igraca koji ce iznijeti loptu,nemamo onog koji ce je povuci naprijed.Od tjeranja Radovca imamo taj problem.Ima li igdje ikakav veznjak da je dostupan?Mravac i ostali ce izgleda poceti traziti veznjaka kad zaredamo par poraza.Samo smo dva pisljiva boda od crte.Vice ce obezbjediti opstanak Slogi i Radniku,a Beus ce uciniti sve da njegovi "ugrozeni"takodjer opstanu u ligi.Mozda halale jednog.A kako ce mo se mi izvuci sa ovakvim timom?Lopovi ce to "srediti",kao sto sredjuju titule,godinama.Toliko je besplatnih igraca bilo,znamo ima 3 godine da nam nedostaju kvalitetni veznjaci i oni opet nista na tome uradili nisu.Treba nam MOTOR ekipe,mi imamo tim ali se krece 'na guranje".Bez motora!
Samo ne znam dokle.Mislim da ce nam vec Radnik u kuou otvoriti oci da smo u belaju.Daj Boze da grijesim..Ako nam se posreci,pa spasimo sezonu,glavu mogu dati da ni na ljeto nece dovesti veznjaka.Ja bih ZAMOLIO Ibru Rahimica da pomogne.Opet!

XjuznjakX
Kontakt:

Post Postao/la XjuznjakX » 03 feb 2025, 23:59

"Ono što je još važnije napomenuti da igračka križaljka Rođenih još nije završena, te da rukovodstvo tima intenzivno radi na novim imenima."
Pito sam"Pa kad ce?",kazu mi"Sad ce"...ponavljaju nam se prijelazni rokovi proslih godina.Dodje nam"pojacanje",koje zaigra za cirka 7-8 mjeseci.
Ozbiljni klubovi pojacanja dovode PRIJE nego pripreme krenu, a ne kad se zavrse valjda...?

Moje neko vidjenje i "spas"-vratiti Fedju Dudica po svaku cijenu, cim ode Buz, i postaviti Ibru Rahimica za skauta.Pustiti ljude da rade i da nam napokon donesu titulu u Mostar, aBd.Dugo je cekamo.........

XjuznjakX
Kontakt:

Post Postao/la XjuznjakX » 05 feb 2025, 09:03

Znaci sva 3 nova pojacanja-odbrana..nista vezni..Sad ce mo odjednom imati 5-6 stopera..a nijednu "radilicu"veznjaka...hmmm...Hajmo Rodjeni,s Bozijom pomoci,trebace nam ko nikad...Kod nas bas postoji neki veliki"kurslus" u skautingu.Mislio sam da ce Mravac biti pravo "osvjezenje",ali nesto ne vidim nikakve koristi od njega.

PS:
Ovdje samo ja pisem,tek toliko da nam se ne "ugasi "forum.Inace,plamti na ruskom Telegramu i na internom forumu.Ali ok je i ovdje se "tuspasiti"ponekada bez iznosenja nekih bitnih detalja..tuspas mene:)

1981oldschool
Kontakt:

Post Postao/la 1981oldschool » 05 feb 2025, 10:07

Ovo je Sarajevski portal koji kad su krade protiv Veleza nikad ne napišu ništa, a kad je zeljo u pitanju onda se raspišu 9 dana. Pišu ruzne stvari o Velezu i samo nam nanose štetu! Treba bojkotovati ovaj portal i forum. Dokazali su vise puta svoje pravo lice. Eto ih tamo nek pišu mazlumi tipa virto, svrakino, nodi i ostali primitivni noliferi sa 89 različitih profila i odgovaraju sami sebi. Mogu se oni furati da su regionalni portal, ali su ustvari samo kasabiski. Ignore i block ovaj portal i biće nam svima bolje.
MUSVDG
“Nije važno učestvovovati, važno je pobjediti.”
“Ako misliš pobjediti, ne smiješ izgubiti.”
“Ko izgubi dobitak dobije gubitak!”
“Prvo hopni, pa reci skoč.”

XjuznjakX
Kontakt:

Post Postao/la XjuznjakX » 05 feb 2025, 10:20

1981oldschool je napisao/la:
05 feb 2025, 10:07
Ovo je Sarajevski portal koji kad su krade protiv Veleza nikad ne napišu ništa, a kad je zeljo u pitanju onda se raspišu 9 dana. Pišu ruzne stvari o Velezu i samo nam nanose štetu! Treba bojkotovati ovaj portal i forum. Dokazali su vise puta svoje pravo lice. Eto ih tamo nek pišu mazlumi tipa virto, svrakino, nodi i ostali primitivni noliferi sa 89 različitih profila i odgovaraju sami sebi. Mogu se oni furati da su regionalni portal, ali su ustvari samo kasabiski. Ignore i block ovaj portal i biće nam svima bolje.
MUSDVG
Oni su prohrvatski portal.Mene su banovali davno sa stranice,jer sam replicirao jednom HDZ botu,koji obicno samo cita,i "prati"sta se pise.Clan ima 5-6 godina ima 5 komentara.Meni ban radi "govora mrznje",mada ni rijeci ryzne nisam napisao, a HDZ botu nista.Pa vidis koliko psuju,vrijedjaju njihovi botovi ali to za SS.HR nije govor mrznje. A kad ti kazes nesto kontra toga,odmah je "govor mrznje".Zeljo je lani "preuzet"od Beusa(automatski i od Vice)koji ih je spasio ispadanja i on se sada uz Zrinjski,Siroki I,Gosk i Posusje ,vodi kao "katolicki klub"(tako se otvoreno prica u Z.Hercegovini,cujem jer radim na tim podrucjima).A Admin i Endin(vidis i po ovim cudnim imenima)su veliki Hrvati,kao I ovaj Skoric.Cak ih hvale po Hrvatskim forumima, I Sportsport a I Klix.Nije to nikakva tajna.Ako ce mo ga "gasiti",onda da ga bas "ugasimo"?

1981oldschool
Kontakt:

Post Postao/la 1981oldschool » 05 feb 2025, 11:13

XjuznjakX je napisao/la:
05 feb 2025, 10:20
1981oldschool je napisao/la:
05 feb 2025, 10:07
MUSDVG
Oni su prohrvatski portal.Mene su banovali davno sa stranice,jer sam replicirao jednom HDZ botu,koji obicno samo cita,i "prati"sta se pise.Clan ima 5-6 godina ima 5 komentara.Meni ban radi "govora mrznje",mada ni rijeci ryzne nisam napisao, a HDZ botu nista.Pa vidis koliko psuju,vrijedjaju njihovi botovi ali to za SS.HR nije govor mrznje. A kad ti kazes nesto kontra toga,odmah je "govor mrznje".Zeljo je lani "preuzet"od Beusa(automatski i od Vice)koji ih je spasio ispadanja i on se sada uz Zrinjski,Siroki I,Gosk i Posusje ,vodi kao "katolicki klub"(tako se otvoreno prica u Z.Hercegovini,cujem jer radim na tim podrucjima).A Admin i Endin(vidis i po ovim cudnim imenima)su veliki Hrvati,kao I ovaj Skoric.Cak ih hvale po Hrvatskim forumima, I Sportsport a I Klix.Nije to nikakva tajna.Ako ce mo ga "gasiti",onda da ga bas "ugasimo"?
Ma goni **** brate! Pravo da ti kazem ne pratim nikoga osim Veleza i ne interesuje me niko. Eto ih tamo, mada me ne cudi jer su uvijek bile prelivode. Dva najpoznatija lopova u bh fudbalu otac i sin. Jedan presuđen za namještanje u starije vrijeme, a sin se nakrao u novije vrijeme, i ni jedan članak o tome ikada, ali zato kad treba pljuvati po drugim tu su prvi. Primitivna, pristrasna i ne objektivna stranica. Donosi nam samo štetu i ne treba ništa pisati ovde. Ko ih ****, samo ih na ignore staviti i ne pridodavati nikakv značaj.
MOSA LEZVE❤️
“Nije važno učestvovovati, važno je pobjediti.”
“Ako misliš pobjediti, ne smiješ izgubiti.”
“Ko izgubi dobitak dobije gubitak!”
“Prvo hopni, pa reci skoč.”

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.