Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

kraljttbvb
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la kraljttbvb » 21 jan 2025, 22:09

QUARTERBACK je napisao/la:
21 jan 2025, 21:08
admin je napisao/la:
21 jan 2025, 16:45
MaroonBjelave je napisao/la:
21 jan 2025, 15:24
Admine, pošto se planiram vratiti u BiH, mogu li na sva zvona srati kako u DE ništa ne valja i slijepo braniti tu tezu?
Možeš raditi šta hoćeš sve dok ja subjektivno ne procjenim da od pisanja na forumu imaš materijalnu korist.
da li fakat postoji neko ko placa nekome da nesto piskara po forumima i drustvenim mrezama? mislim salu na stranu, gdje se prijave vrse imal ko kakav kontakt :mrgreen:
Ja mislim da je ovo priča kao i ona da se za nošenje brade ili šala dobija neka pinka.

Postoji 100%, samo sto to još niko nije vidio.

Ovi što botuju za stranke su likovi koje je stranka zaposlila, pa bi sad sve uradili da brane tu istu stranku, bili u pravu ili ne. Ne treba im plaćati, dobijanjem posla su već plaćeni...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 21 jan 2025, 23:31

I found freedom. Losing all hope was freedom.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 21 jan 2025, 23:33

kraljttbvb je napisao/la:
21 jan 2025, 22:09
admin je napisao/la:
21 jan 2025, 16:45

Možeš raditi šta hoćeš sve dok ja subjektivno ne procjenim da od pisanja na forumu imaš materijalnu korist.
da li fakat postoji neko ko placa nekome da nesto piskara po forumima i drustvenim mrezama? mislim salu na stranu, gdje se prijave vrse imal ko kakav kontakt :mrgreen:
Ja mislim da je ovo priča kao i ona da se za nošenje brade ili šala dobija neka pinka.

Ovi što botuju za stranke su likovi koje je stranka zaposlila, pa bi sad sve uradili da brane tu istu stranku, bili u pravu ili ne. Ne treba im plaćati, dobijanjem posla su već plaćeni...
To što nisi ti upoznat sa tim , ne mora značiti da nije tako . ;)

Džamija Kralj Fahd Bin Abdul Aziz Al Saud koja je 100 metara od mene je regrutovala vehabije sad će skoro 20 godina . Skrati pantole , pusti bradu , moraš svih 5 namaza ili većinu klanjati kod njih , džuma obavezna , 500 KM su tada dobijali . Preko noći se desila poplava vehabija , ljudi bez "posla" , 3+ djece , auto , plaćanje kirije pa odakle majku mu ???
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 21 jan 2025, 23:34

slika

Gasimo seeeee :plac:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 21 jan 2025, 23:54

Alma ras se gasi vec 7-8 godina… zeleni lopovi stas…
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

PikachuSA
Kontakt:

Post Postao/la PikachuSA » 21 jan 2025, 23:56

admin je napisao/la:
21 jan 2025, 14:05
Bosanskohercegovački poduzetnik sa IP adresom u Njemačkoj 😂

Samo je potvrdio da je cijelo vrijeme botovao pričom kako treba ići iz BiH. Plaćenik
:rol: :rol: :rol:

Nije valjda toliko pao standard u 🇩🇪 da Numa nema za VPN-a?
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
L : ⭐×7
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++

𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 22 jan 2025, 00:08

Je l Bgti 500 joja ??

Bradu imam..a od proljeća bih i pantole skratio, sad mi je pozima za toga
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 22 jan 2025, 00:40

VensanKasel je napisao/la:
21 jan 2025, 23:33

Džamija Kralj Fahd Bin Abdul Aziz Al Saud koja je 100 metara od mene je regrutovala vehabije sad će skoro 20 godina . Skrati pantole , pusti bradu , moraš svih 5 namaza ili većinu klanjati kod njih , džuma obavezna , 500 KM su tada dobijali . Preko noći se desila poplava vehabija , ljudi bez "posla" , 3+ djece , auto , plaćanje kirije pa odakle majku mu ???
Opet priča rekla-kazala.

I ja sam se naslušao tih priča u zadnjih 20-ak godina, ali nemam ni jedan dokaz da je neko nekome dao neku lovu.

A znam tih vehabija koliko hoćeš, mogli su vala i meni nekad ponuditi neku lovu, nije loše kad ti pare padaju sa neba...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 22 jan 2025, 00:42

Koja prica jbte :rol:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 22 jan 2025, 01:34

L-Train je napisao/la:
22 jan 2025, 00:42
Ako je tad bilo 500, sad je i vise. Raspitaj se pa vidi da uletimo za laku lovu. :yawn:

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 22 jan 2025, 01:39

22 jan 2025, 00:40

Opet priča rekla-kazala.

I ja sam se naslušao tih priča u zadnjih 20-ak godina, ali nemam ni jedan dokaz da je neko nekome dao neku lovu.

A znam tih vehabija koliko hoćeš, mogli su vala i meni nekad ponuditi neku lovu, nije loše kad ti pare padaju sa neba...
Vala baš, gdje to ima da i ja bradu i crop fit ne nosim dzaba?
Evo nudim i nagradu za informaciju.
Također, pošto isto ima informacija i da se za pokrivanje žena daju pare, mogla bi se i žena premuntati, pa da se pokrije.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 22 jan 2025, 02:16

Mogli je napisao/la:
22 jan 2025, 01:34
L-Train je napisao/la:
22 jan 2025, 00:42
Ako je tad bilo 500, sad je i vise. Raspitaj se pa vidi da uletimo za laku lovu. :yawn:
Znam gdje se nalazi kuca u kojoj se okupljaju,mogao bih otici po informacije :kafa:
A ako zelis u jehovine svjedoke tu imam i jace veze preko dvije jako lijepe djevojke.Necu reci da su me vrbovale u nekom momentu,ali bilo je na ivici :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 22 jan 2025, 02:55

avenija je napisao/la:
21 jan 2025, 23:34
slika

Gasimo seeeee :plac:
Haj posteno reci da li ne kontas ili botujes?

Covjeku se biznis zasniva na jeftinoj radnoj snazi, ima 1000 žena koje jeftino šiju gaće za izvoz u EU. To mu dobro ide i kupio je Maybach. Da li je moralno kupovati Maybach od jeftine radne snage? mozda i nije, ali je legalno, a i citava globalna tekstilna industrija pociva na jeftinoj radnoj snazi, hocemol je gasiti? Uostalom, nije njegova krivica sto se zene u ruralnim sredinama i BiH slabo skoluju. One su tu i dobro je da im neko da kakav-takav posao.

Cijena njegovog proizvoda je u najavecem dijelu sacinjena od tih plata tim ženama.

Kad tim ženama digne platu za 50%, nije izgubio dio marže od koje kupuje Maybach, vec njegov proizvod prestaje biti konkurentan cijenom, gubi komplet posao i gubi trziste a na njegovo mjesto upadaju gaće iz Bangladesa. Gaće u Sloveniji neće poskupiti, samo neće biti Made in BiH vec in Bangalore, sta njih briga. Jedan Maybach i jedan stan ili 10 njih tu razliku u cijeni na tu masu ne mogu pokiriti ni blizu.

Nemam pojma kako radi Alma Ras, ali da podijelis platu za 1000 radnika na minimalcu po starom treba ti milion mjesecno. Logicno bi bilo da ima bar 6 plata unaprijed na raspolaganju, pa materijal u zalihama, pa masine, vozni park… covjek mora u svakom trenutku imati bar 10 miliona na raspolaganju. Najsigirnija I najlaksa investicija u nekretnine vraca 5%, tj Eto Maybacha svake godine. Da bi se njemu isplatilo da se pegla sa firmom, on mora imati povrat veći od tih 5%, Ako nema onda nije budala, vec tu firmu mora ugasiti i uloziti u nekretnine ili orociti u banci i prst u uho.

On zatvara firmu, nastavlja voziti Maybach jer je vec akumulirao dovoljno kapitala da moze samo od kamata zivjeti ko sto je zivio, te zene gube posao i moraju naci novog poslodavca, a pri tome znaju šiti i praviti pitu, od skole imaju 4 razreda osnovne i treba im naci posao. Za šivanje vise globalno nisu konkurentne jer su preskupe, a pitu nemaju kome prodavati jer u Olovu nema dovoljno mušterija da se napuni 1000 restorana.

Tako da je sasvim moguce i kupiti Maybach i ugasiti firmu i propasti jer je minimalac po rastao na mizernih 1000 KM.

Nebitno da li je odluka dobra ili losa, to ce vrijeme pokazati, ali mene zanima jel ti ne kontas ovu jednostavnu matematiku o kojoj ovaj covjek prica ili samo isprazno botujes?

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 22 jan 2025, 06:04

Najmanje 80 % tih radnica ne rade iz egzistencijalnih razloga.
(Bogu hvala)
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 22 jan 2025, 07:58

MaroonBjelave je napisao/la:
22 jan 2025, 01:39
22 jan 2025, 00:40

Opet priča rekla-kazala.

Vala baš, gdje to ima da i ja bradu i crop fit ne nosim dzaba?
Evo nudim i nagradu za informaciju.
Također, pošto isto ima informacija i da se za pokrivanje žena daju pare, mogla bi se i žena premuntati, pa da se pokrije.
Botovanje po forumu ili otici malo u vehabije, dugogodisnji nalog je tu, brada je tu, sve predispozicije imamo.. uputite nas molim vas na pravu adresu :kafa:

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 22 jan 2025, 08:05

Joj botovskih rasprava, bukvalno sve politcki obojene rasprave.

A najvise SDA botova ima kako vidim, evo mjesec dana se ne gasite.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 22 jan 2025, 08:10

Lik ina Maybacha i debili ga pravdaju sto trazi da se ne poveca minimalac 😂😂😂

Nisam cito cijeli post al dovoljno mi je bilo kad sam vidio da ga lik pravda “kao jeftina radna snaga bla bla”. Pa sta treba ovo da bude Banglades da nasi radnici šiju za 50 dolara.

Mi sa 300€ minimalcem i jesmo bili evropski Banglades.

Al kad neko pravda ove tajkune odma znas da je uhljeb, i on i porodica mu komplet.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 22 jan 2025, 08:14

ako vidite danas da se ljudi smrzavaju ,iznesite im cebe/deku,jorgan sta ko moze,ko je blizu neka ljudima skuha caj/kafu,pravi radnik je uz svoje gazde :salut:

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 22 jan 2025, 08:17

RollingPaper je napisao/la:
22 jan 2025, 08:10
Lik ina Maybacha i debili ga pravdaju sto trazi da se ne poveca minimalac 😂😂😂

Nisam cito cijeli post al dovoljno mi je bilo kad sam vidio da ga lik pravda “kao jeftina radna snaga bla bla”. Pa sta treba ovo da bude Banglades da nasi radnici šiju za 50 dolara.

Mi sa 300€ minimalcem i jesmo bili evropski Banglades.

Al kad neko pravda ove tajkune odma znas da je uhljeb, i on i porodica mu komplet.
covjek 15 miliona dobiti ima od 2021-2023 i kao njeg ce minimalac ovaj unistiti

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: ASD, Bing [Bot] i 4 gosta.