Nekada lafo najveći portal , je postao odavno jedna velika stranačka šprdnja

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Nekada lafo najveći portal , je postao odavno jedna velika stranačka šprdnja
Shategabri je napisao/la: ↑22 jan 2025, 11:58mma_hz je napisao/la: ↑22 jan 2025, 11:41Isplatio je nama gazda prije malo jače od 2 godine onih 1080KM. Prošle godine nam isplatio 2520KM. Svake godine bude regres u nivou 70% prosječne plate u FBIH. Svake godine bude novogodišnji dar u iznosu 30% prosječne plate u FBIH. Postoje jubilarne nagrade i bonusi. Da ne govorim o primanjima gdje je sve redovno i zakonski (u proizvodnji ko radi nedjeljom, noćni rad ili rad na praznik jer se nikad ne gasi proizvodnja osim u remontu). Uglavnom ima i u našem okruženju gdje je firma gdje ja radim nekoliko firmi koje su isto sve isplaćivale redovno i zato te firme uključujući i moju nema problem sa radnom snagom.Shategabri je napisao/la: ↑22 jan 2025, 11:37
Znam da je Bingo dvaput isplaćivao.
Mislim da je i DM isplaćivao.
To ovako na prvu.
Al u principu, vjerovatno velika većina nije.
Ušutili se i lagano.
Yebo radnika, realno.
relativizam je napisao/la: ↑22 jan 2025, 12:31znam smao da je jedan trgovac rekao da mu je tolika marza i da on osjeti povecanje doprinosa,nece moci kako treba sebi za platu zaraditi
radio sam kao trgovac u vecoj firmi i znam koliko se krecu marze i kako nas trpaju,ovo sto sam napisao prenosim rijeci jednog trgovca koji drzi svoju trgovinu.Virtu4l je napisao/la: ↑22 jan 2025, 12:45relativizam je napisao/la: ↑22 jan 2025, 12:31znam smao da je jedan trgovac rekao da mu je tolika marza i da on osjeti povecanje doprinosa,nece moci kako treba sebi za platu zaraditi
Ma kakvi, eto sam izračunaj kolike su mu minimalne mjesečne obaveze, recimo dva radnika, kirija, računi, ima tu još raznoraznih poreza, sa tim prometom bi bio u PDV sistemu (pretpostavljam).
Mnog ozbiljnija prodavnica od granapa ne bi mogla izmiriti te obaveze na marži 5,6%.
daj neku atomsku, sve nas pobijPrisutni prizivali Novalića
Nismo bolje ni zaslužili.JayCatwright je napisao/la: ↑22 jan 2025, 12:50daj neku atomsku, sve nas pobijPrisutni prizivali Novalića![]()
Ovo nije stranačko i političko, nego ekonomsko. Okupili smo se da spasimo državu.
Husara dragi, tvoja SDA i njeni koalicioni partneri su i doveli TK na nivo na kojem je sad. 90% stvari je posljedica vašeg dugogodišnjeg pljačkanja svega mogućeg. Zbog vas je taj GIPS i postao privatna firma koja onda povećava cijene i ukida linije kako im odgovara. Normalna privatna firma.
Još jednom pokazujemo zašto smo najgluplji narod na planeti.JayCatwright je napisao/la: ↑22 jan 2025, 12:50daj neku atomsku, sve nas pobijPrisutni prizivali Novalića![]()
Nije po Klixu - najmasovniji protest u istoriji protesta.
Ko vas yebe, ionako ste smeće od naroda i ne trebate ni izlaziti iz svoje prćije.
Samo lagano. Ovdje je narod strpljiv i ima bas visoku toleranciju al mislim da kad jednom pukne da ce jjebat majku majcinu i vama privrednicima pljackasima i vlasti