Znaš kako narod u BiH protestuje? Tako što spakuje kofere i ode. Nema niko volje više da ovdje popravlja bilo šta nit će ikad više imat.avenija je napisao/la: ↑23 jan 2025, 13:34Svjestan sam i ja to što svi pišete i to svi identično da smo mrtav narod, ubijen u pojam, sve najgore, što napisa ovaj jedan forumaš odnešeno selo 27 žrtava u poplavama, niko ništa, nemamo nikoga ni da povede, oni studenti degenerici na UNSA protestuju zbog žrtava u Novom Sadu. Iskreno nemam pojma kako imalo animirati i razdrmati narod u Bosni. Imam osjecaj da bilo šta da se desi kod nas da bi narod samo slijegao ramenima i nastavio dalje pognute glave.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Marsal
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Jedino neke nove generacije "da se pojave" al' i to je u domeni naučne fantastike, nažalost.Marsal je napisao/la: ↑23 jan 2025, 14:33Znaš kako narod u BiH protestuje? Tako što spakuje kofere i ode. Nema niko volje više da ovdje popravlja bilo šta nit će ikad više imat.avenija je napisao/la: ↑23 jan 2025, 13:34Svjestan sam i ja to što svi pišete i to svi identično da smo mrtav narod, ubijen u pojam, sve najgore, što napisa ovaj jedan forumaš odnešeno selo 27 žrtava u poplavama, niko ništa, nemamo nikoga ni da povede, oni studenti degenerici na UNSA protestuju zbog žrtava u Novom Sadu. Iskreno nemam pojma kako imalo animirati i razdrmati narod u Bosni. Imam osjecaj da bilo šta da se desi kod nas da bi narod samo slijegao ramenima i nastavio dalje pognute glave.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
- kraljttbvb
- Kontakt:
I nove generacije što dolaze su već predodredjene da budu na budzetu ili da rade kod privatnika za kikiriki.
Ako su babo i majka uhljebljeni na dobrim poslovima i djeca će im biti. I to je glasačka mašinerija zelenih ili crvenih i to niko ziv ne može promijeniti. Bukvalno zalijepljeni za stolice.
Fukara i nema sansu za normalan posao, pa biraju da rade ili kod domaceg robovlasnika ili ici preko granice i raditi kod Svabe...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Nažalost, tako nam je već 30+ godina. Slažem se.kraljttbvb je napisao/la: ↑23 jan 2025, 14:50I nove generacije što dolaze su već predodredjene da budu na budzetu ili da rade kod privatnika za kikiriki.
Ako su babo i majka uhljebljeni na dobrim poslovima i djeca će im biti. I to je glasačka mašinerija zelenih ili crvenih i to niko ziv ne može promijeniti. Bukvalno zalijepljeni za stolice.
Ova fukara i nema sansu za normalan posao, pa biraju da rade ili kod domaceg robovlasnika ili ici preko granice i raditi kod Svabe...
Ja ću, prvi, svog malog u kakve "jezike" uputiti (njemački, danski, talijanski, engleski) da se što prije može ispaliti odavde. Ovdje nema nikakvog prosperiteta ni naznaka da će biti bolje generacijama koje dolaze (za nas je već kasno).

- JayCatwright
- Kontakt:
al u kur.cu će raditi kod privatnika za kikiriki, nove generacije su mnogo poduzetnije i snalažljviijekraljttbvb je napisao/la: ↑23 jan 2025, 14:50I nove generacije što dolaze su već predodredjene da budu na budzetu ili da rade kod privatnika za kikiriki.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Nekad su raspisivali i stimali konkurse, pa je to ko biva ličilo na neki pošten konkurs. Mada se znalo unaprijed ko će početi raditi i za koga je posao nastiman.
Danas više i nema konkursâ. Ako nema odgovarajuću školu, zaposlis osobu ko savjetnika, pa kad donese diplomu sa privatnog fakulteta, samo ga rasporedis na neko radno mjesto.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Baš su snalazljivi, svi hoće da budu youtuberi, tik tokeri ili influenseri. Da voze dobra auta i da dobro žive, a da ništa ne rade. Svi na majkinoj i babinoj plati.JayCatwright je napisao/la: ↑23 jan 2025, 14:56al u kur.cu će raditi kod privatnika za kikiriki, nove generacije su mnogo poduzetnije i snalažljviijekraljttbvb je napisao/la: ↑23 jan 2025, 14:50I nove generacije što dolaze su već predodredjene da budu na budzetu ili da rade kod privatnika za kikiriki.
Što bi reko kod mene mladji šura, sutra da se zarati, ja bih se ubio, ne bih mogao podnijeti taj pritisak

- JayCatwright
- Kontakt:
Boomerima poput tebe je bitno da se puska zna drzati u rukama, ako se zarati snalazljiv je onaj ko ode odavde, a budala i glup ko ostanekraljttbvb je napisao/la: ↑23 jan 2025, 15:03Baš su snalazljivi, svi hoće da budu youtuberi, tik tokeri ili influenseri. Da voze dobra auta i da dobro žive, a da ništa ne rade. Svi na majkinoj i babinoj plati.JayCatwright je napisao/la: ↑23 jan 2025, 14:56al u kur.cu će raditi kod privatnika za kikiriki, nove generacije su mnogo poduzetnije i snalažljviijekraljttbvb je napisao/la: ↑23 jan 2025, 14:50
I nove generacije što dolaze su već predodredjene da budu na budzetu ili da rade kod privatnika za kikiriki.
Što bi reko kod mene mladji šura, sutra da se zarati, ja bih se ubio, ne bih mogao podnijeti taj pritisak![]()
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Al bukvalno, niko od tih novih neće trpiti i šutiti i raditi za minimalac od 620 nego će ili tražiti nešto preko neta ili ići vani, totalno drugačiji mentalitet recimo od moje generacije, nema kod njih ono šuti dobro je samo nek ne puca, niti im je taj državni posao zanimljiv više kao prije.JayCatwright je napisao/la: ↑23 jan 2025, 14:56al u kur.cu će raditi kod privatnika za kikiriki, nove generacije su mnogo poduzetnije i snalažljviijekraljttbvb je napisao/la: ↑23 jan 2025, 14:50I nove generacije što dolaze su već predodredjene da budu na budzetu ili da rade kod privatnika za kikiriki.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Doslovno je suprotno od ovog. Jedan na jedan si opisao starije generacije i utrpao to ponašanje pod mlađe, koje je dijametralno suprotno tomekraljttbvb je napisao/la: ↑23 jan 2025, 14:50I nove generacije što dolaze su već predodredjene da budu na budzetu ili da rade kod privatnika za kikiriki.
Fukara i nema sansu za normalan posao, pa biraju da rade ili kod domaceg robovlasnika ili ici preko granice i raditi kod Svabe...
I ko trpi bukvalno je jednom nogom na vratima jer konstantno gleda negdje da se prešalta, ili da ide vanirio_Ferdy88 je napisao/la: ↑23 jan 2025, 15:09Al bukvalno, niko od tih novih neće trpiti i šutiti i raditi za minimalac od 620 nego će ili tražiti nešto preko neta ili ići vani, totalno drugačiji mentalitet recimo od moje generacije, nema kod njih ono šuti dobro je samo nek ne puca, niti im je taj državni posao zanimljiv više kao prije.
Pa nisam baš siguran da je totalno fulio - "uhljebeni roditelji" i njhova djeca sigurno ne razmišljaju da odu odavde - ako ništa uvijek ih "čeka" neki posao sa platom od 2000 KM (minimalno) - negdje će to tata/babo završiti jer mu je neko dužan za nešto i njima (s takvim platama) odgovara ovako stanje.Jabroni je napisao/la: ↑23 jan 2025, 15:11Doslovno je suprotno od ovog. Jedan na jedan si opisao starije generacije i utrpao to ponašanje pod mlađe, koje je dijametralno suprotno tomekraljttbvb je napisao/la: ↑23 jan 2025, 14:50I nove generacije što dolaze su već predodredjene da budu na budzetu ili da rade kod privatnika za kikiriki.
Pa svi koji su negdje uhljebljeni dužni su da glasaju za one koji su ih uhljebili - to im je "najjači" adut na svakim izborima.
Naravno da ima i djece čiji roditelji nisu na državnoj sisi - (ne računam ove što bi da budu youtuberi, influenseri qrci-palci) koji su itekako snalažljivi i mogu sebi ovdje obezbjediti neki pristojan život, postavlja se pitanje dokle? Dok oni ne dobiju svoju djecu pa vide da je sve go qrac?
U pravu je @jay ovi stariji su problem rodjeni 60ih i pocetkom 70ih, (a oni se pitaju), sto su zivjeli u socijalizmu i nosili jedne patike 3 godine, pa se docepali rudnika para i nedaju nikom. K'o misha da stavis u sobu punu sira
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja što vidim omladine u mom okruženju, slabo ko radi.Jabroni je napisao/la: ↑23 jan 2025, 15:11Doslovno je suprotno od ovog. Jedan na jedan si opisao starije generacije i utrpao to ponašanje pod mlađe, koje je dijametralno suprotno tomekraljttbvb je napisao/la: ↑23 jan 2025, 14:50I nove generacije što dolaze su već predodredjene da budu na budzetu ili da rade kod privatnika za kikiriki.
Nece niko u fabriku, svi maštaju o nekim poslovima i velikoj zaradi, a sve još kod majke i babe na kazanu...
- JayCatwright
- Kontakt:
Koji će kur.ac u fabriku kad mogu remote hladno uzeti tri puta vece pare za manje rada lol
@Jay Napokon smo našli frajera koji piše na svaki klix članak "Otvarate x umjesto da otvarate fabrike", javi Zlaji
- JayCatwright
- Kontakt:
Zovi Ria nek me zamjeni

- JayCatwright
- Kontakt:
Bujrum vala ako moze
- kraljttbvb
- Kontakt:
Da neko sa strane, ko ne živi u BiH, čita vaše postove pomislio bi čovjek da živimo u Singapuru, a ne u BiH.
Sve informatički pismeno, roboti rade za nas, zgrće se lova ne lopatom, nego bagerom...
Sve informatički pismeno, roboti rade za nas, zgrće se lova ne lopatom, nego bagerom...
- relativizam
- Kontakt:
ni u singapuru a ni u svedskoj radnici ne traze manje plate,tako dakraljttbvb je napisao/la: ↑23 jan 2025, 15:58Da neko sa strane, ko ne živi u BiH, čita vaše postove pomislio bi čovjek da živimo u Singapuru, a ne u BiH.

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14 i 7 gostiju.