FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
Re: FC Bayern München
et ne vidjeh da si ti geronimo stavio vec ovu vijest

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- moustapha
- Kontakt:
KOAN NEUER! Ne moze glasnije.Zdena04 je napisao/la:Molim vas dragi Bavarci, budite i vi kao vaše kolege u Švabiji i recite glasno i jasno........
KOAN NEUER!
Ne dirajte našeg dječaka
Kraft je kao mlad i neiskuasn stao na gol u polusezoni kad se svaka greska skupo placa. Kod golmana se svaka greska skupo placa, ali je ova polusezona specificna. Bayern se nalazi na granici izmedju ponora i novog zamaha, a mnogo zavisi od toga da li ce obezbjediti mjesto u Evropi.
Da bi onakve greske prastali, golman zaista mora imati ogroman kredibilitet. Nesto sto je Kahn imao kad je pravio pocetnicke greske, ali tada nije bilo paljbe kojom bi ga osuli, jer nas prije zaduzio.
Mislim, da je najveca greska kao glavnog krivca za neuspjeh protiv Nurnberga osuditi Krafta.
Gdje su golovi naseg strasnog napada? Budimo realni ostali su itekako rezervisani.
U Kraftu sam vidio ozbiljan potencijal i bez obzira na to sta se desi iduce sezone uvijek ce imati moje simpatije. Jednostavno mi se ne svidja ideja da na nasem golu stoji neko koje i suvise odan Schalkeu.
Sto se tice Gomeza, mislim da je on nase prokletsvo. S obzirom na sezonu kakvu je odigrao, nije ralno ocekivati da mu traze neku alternativu. Da bih ju volio vidjeti to stoji. Medjutim, previse je faktora koji su na stranu Gomeza. Nismo mi klub koji bi se odrekao igraca za kojeg smo odvojili 30 mil. To je previse za Ulijevu sujetu. No on je ovdje i suvise omiljen i ima status nepogrijesivog, te je ne moguce reci ista protiv njega.
#divovi
- Der_Bomber
- Kontakt:
Man City, Dortmund, Roma
Manchester City to release DVD of today's match for Christmas market called Six And The City.
Manchester City to release DVD of today's match for Christmas market called Six And The City.
- Goalgetter
- Kontakt:
Van Gaal ist weg !
desava se upravo ono cega sam se i najvise pribojavao od samoga pocetka ove nase crne sezone da ce nas gomezove greske i promasaji stajati jako puno. Utakmica sa numbergom je bila po meni da ne kazem odlucujuca mada je jos ostalo par tekmi ali sigurno izeuzeteno bitna pobjedom bi imali dobro raspolozenje u momcadi kakvo takavo pred tezak mec sa leverkuzenom a drugo bi imali ako nitsa bod prednosti tj.zadrzali bi nad hanoverom koji je nazalost juce dobio menehegladbah i opet nam proteo 3. poziciju, jer mec protiv leverkuzena ukoliko odigramo lose izvucemo ili bod ili jos gore poraz mislim da bilo definitvno sve gotovo jer necemo moci sustici hanover na 3 mjestu sto bi bilo katastrofalno za nas klub jer gledajuci kako hanover igra imaju velike sanse da odu kvalifikacije za l.P.da se vratim n gomeza sto se ti ce njega kao igraca ostajem pri svome stavu da je to jedan obicni panj koji je prosto smotan i ciju su promasji bajern ove sezone kostali u pojedinim utakmicama i rezultat je ovo sto se ovo desava pred sami kraj sezone necu samo njega da krivim odbrana je puno zaradila puno neg. poena koje su nas tokodjer kostale suplja ko svicarski sir smotani stoper badsturer tenk van bujten pranja kako tako bolji od ove dvojice a lamu jnemam sta reci dakle pod hitno rekonstrukcija odbrane sutiranje badstubera i tenka van bujtena dovesti lijevog vrhunskog beka tipa coentrao kako je momak odigro protiv protiv PSV a pranj zadrzati na klupi i sto se tice golmana ja sam za dolazak noera pod hitno kraftu svaka cast neopsporan je njegov kvalitet ali jucerasnja utakmica je pokazala da njemu jos treba kaljenja poslati ga na posudbu sezonu dvije i onda vidjeti sta dalje ali je gomez malo vise odgovorniji svidjalo se to nekome ili ne jer sanse koje je on promasivao to je prosto za nepovjerovati evo ova tekam sa numbergom je upravo bila to ne samo ona nego mnoge dr. utakmice sto se tice njegove statistike takva je kakva jeste postigo je je kako je potiigao na tome mu svaka cast *posebno protiv intera vise sretno nego spretno po meni njega bi bajern trebao prodati sada na ljeto uzet kakvih 25 miliona i onda kupiti igraca koji imam kakvu takvu tehniku sto se tice napadaca da je pokretan i brzi da ima puno bolju realizaciju od gomeza jer on je previse trom i spor jedino sto mi se svidja je kod njega jer je snazan u duelima sa protivnickim igracima.sto se tice trenutno bajernove postave napdaaca tu smo deficitarni u kvalitetu olic povrijedjen citavu sezonu i vraca se na kraju sezone u momcad pom meni on je svoje odsvirao realo godine svoje cine i mislim da je prosla sezona bila njegov vrhunac karijere po meni a ako se ne varama dat je na posubu,tako da na njega ja nebi puno racunao ,klose propo ko zeton sta reci puno za njega i on je u godinama i mislim takodje sumnjam da se on moze povratiti na onu formu koju je imao 1 sezonu kada je dosao u bajern mada eto dobro igra u repki valjda se zasitio klubskoga nogometa
ali eto nije ni sigurno hoce li uopste ostati u bajernu jer mu istice ugovor tako da je veliki ? i ako ostane kao ce sve to izgledatiza gomza sam reko tako da nama treba bar jedan kvalitetan napadac .da rezimiram situacija je takva kakva jeste teska izuzetno i igracki i moralno a narocito rezultatski pred nama je tesko razdoblje maraju momci svim snagama uprijeti i posljednju kap krvi dati za trece mjesto kako znaju i umiju pogubno bi bilo za klub kao sto je bajern da igra e.ligu.
Imal sljedece sezone LP za vas!?

There is only one United!!!!
I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.
I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.
Sa Antonom se raspravljam vec nekoliko meseci o tome ko je bolji od njih dvojice.geronimo je napisao/la: Da ne dužim i prekinem na vrijeme (dok me nije skroz uhvatilo) i kažem da sam za Cavanija čuo da je dobar. Ne znam na šta ti aludiraš? Jesu li oni tebi slični ili hoćeš kazati koliko je Urugvajac bolji?
Cavani poseduje sve ono sto Gomezu fali (sut sa obe noge, tehniku, sposobnost da sam sebi stvori sansu), ali je Antonov kljucni argument taj sto Gomez daje golove duzi niz godina (jbga, Cavani je mladji od njega). Odgledaj Cavanija neki put, pa prosudi. To je decko koji je placen 17mE, a sad mu cena prelazi 30mE.
- roy_makaay
- Kontakt:
Kao što effe jučer napisa ovaj potez je uprava trebala povuć već na pola sezone,onda bi bila drugačija priča i nebi strijepili za ligom prvaka.Šta ostaje poslje ere LvG u Bayernu?.Ostaju otkrovljenja kao sto su Muller i Badstuber,stavio je Bastia na poziciju na kojoj je najkorisniji,u prvoj sezoni je zamalo osvojio sve sto se osvjoit može.A sad je ostala ekipa bez duše,bez pravog vođe,bez strasti u igri,odbrana nestabilnija nego ikad.Louise,tvrdoglavost te koštala posla,i produženja saradnje s Bayom.Nadam se da će do kraja sezone ekipa do kraja sezone se oslobodit,malo proigrat i osigurat treće mjesto.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."
pored toliko stvari neki vide svu sezonu problem u gomezu....da to nije povrsno gledanje bayernovih utakmica???da to nije povrsna analiza???eh da je mario bio nas jedini problem ove sezone mi bi glat igrali najmanje cetvrtfinale lige prvaka, a cak je finale moglo biti u opticaju, jer tu se put otvarao...a sigurno bi uzeli jos i prvenstvo a mozda i kup...eto koliki je problem bio mario
van gaalu je trebalo ranije dat otkaz, al nadam se da ce ovo sad dati podsticaj ekipi, da ce nastupit slobodnije i do kraja ostvarit plasman u Lp
van gaalu je trebalo ranije dat otkaz, al nadam se da ce ovo sad dati podsticaj ekipi, da ce nastupit slobodnije i do kraja ostvarit plasman u Lp
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
THANK YOU GALL !
Svaka njemu cast s onakvom ekipom je uspio izboriti Finale uzeti duplu krunu i sada u LP nesreno smo ispali ali haj sta je tu ali ipak nije on za FCB !
Hvala , na svemu !
Svaka njemu cast s onakvom ekipom je uspio izboriti Finale uzeti duplu krunu i sada u LP nesreno smo ispali ali haj sta je tu ali ipak nije on za FCB !
Hvala , na svemu !
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !
@Magica: ja bi volio vidjet cavanija u bayernu...fantastican je napadac...ipak to su dva razlicita tipa napadaca i treba razlikovat gomeza kojeg sad gledamo i onog prije u stuttgartu...onaj u stuttgartu je vise bio pokretljiv, primao loptu izvan sesnaesterca, nekako se vise kretao s loptom, dok ovaj sad gomez je vise vezan za šesnaesterac...zato ja od njega ocekujem veci bljesak u bayernu, a ucinak mu svakako nije los
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- suicidesquad
- Kontakt:
Ovo mi je najjači dio članka! 
Nevjerojatno - Heynckes igra protiv sebe; ako svlada Bayern može si oduzeti Ligu prvaka
Vođenje momčadi trebao bi do kraja ove sezone preuzeti Van Gaalov prvi asistent Andries Jonker.
Zanimljivo da će Bayern u sljedećem kolu biti domaćin Bayeru iz Leverkusena, koji je drugi na ljestvici i još uvijek ima izgleda za osvajanje naslova prvaka. ''Apotekare'' iz Leverkusena vodi Jupp Heynckes, koji će od sljedeće sezone biti trener Bayerna. Tako bi Heynckes mogao svom budućem klubu i sam sebi uskratiti nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, bude li Bayer uspješan protiv Bayerna!
Bilo je i vrijeme. Ekipu će voditi Jonker, koji bi sljedeće sezone trebao preuzeti drugu ekipu. Pomoćnik bi trebao biti Gerland. Trener golmana, psiholog, kao i Van Gaalov pomoćnik koji je bio zadužen za video analize, dobili su otkaz. Hoeneß je rekao kako je sve počelo sa promjenom golmana. To je, prema njegovim riječima, donijelo nesigurnost i nemir u odbranu. Butta treba vratiti na gol zadnjih 5 kola! Treba nam iskustvo koje on ima u ovom najvažnijem dijelu sezone. On je uvijek branio odlično.
Nevjerojatno - Heynckes igra protiv sebe; ako svlada Bayern može si oduzeti Ligu prvaka
Vođenje momčadi trebao bi do kraja ove sezone preuzeti Van Gaalov prvi asistent Andries Jonker.
Zanimljivo da će Bayern u sljedećem kolu biti domaćin Bayeru iz Leverkusena, koji je drugi na ljestvici i još uvijek ima izgleda za osvajanje naslova prvaka. ''Apotekare'' iz Leverkusena vodi Jupp Heynckes, koji će od sljedeće sezone biti trener Bayerna. Tako bi Heynckes mogao svom budućem klubu i sam sebi uskratiti nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, bude li Bayer uspješan protiv Bayerna!
Bilo je i vrijeme. Ekipu će voditi Jonker, koji bi sljedeće sezone trebao preuzeti drugu ekipu. Pomoćnik bi trebao biti Gerland. Trener golmana, psiholog, kao i Van Gaalov pomoćnik koji je bio zadužen za video analize, dobili su otkaz. Hoeneß je rekao kako je sve počelo sa promjenom golmana. To je, prema njegovim riječima, donijelo nesigurnost i nemir u odbranu. Butta treba vratiti na gol zadnjih 5 kola! Treba nam iskustvo koje on ima u ovom najvažnijem dijelu sezone. On je uvijek branio odlično.
hoeness je bio žestok na press konferenciji a za ovu promjenu golmana je rekao: "tada je pocelo svo sranje" 
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Volio bih da vidim na godinu stari Bayern,zato sretno vam u borbi za LP..
Mislim da na godinu treba praviti novi tim vodjen sa Bastianom,Mullerom i Lahmom..
Rijesite se Robbena i Ribery-a .. Jest da su vam to glavni igraci ,i da su medju najboljima na svijetu, ali oni vas tuse,previse ovisite o njima a njih vise nema nego sto ima,zato vam je bolje prodat ih uzet pare od kojih bi kupili jednog pravog lidera..
Kupovina: Neuera,B.Alves,Coentrao,Pastore-ako imate novca za njega i Marko Marin.. Mislim da bi vam ovo bilo idealno..
Mislim da na godinu treba praviti novi tim vodjen sa Bastianom,Mullerom i Lahmom..
Rijesite se Robbena i Ribery-a .. Jest da su vam to glavni igraci ,i da su medju najboljima na svijetu, ali oni vas tuse,previse ovisite o njima a njih vise nema nego sto ima,zato vam je bolje prodat ih uzet pare od kojih bi kupili jednog pravog lidera..
Kupovina: Neuera,B.Alves,Coentrao,Pastore-ako imate novca za njega i Marko Marin.. Mislim da bi vam ovo bilo idealno..
- Omerbavarac
- Kontakt:
Uh, tek sam sa vidio vijest o otkazu.
Poslije cu napisati nesto vise, dok malo dodjem do sebe.
Poslije cu napisati nesto vise, dok malo dodjem do sebe.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Napokon da smo se rijesili diktatora i tiranina LVG, jest da je prosle sezone osvojio duplu krunu plus finale lp, ali se od samog starta moglo nagovjestiti da on nije pravi covjek za Bayern iz prostog razloga sto je tip trenera koji hoce da o svemu odlucuje,a Bayern je drugacije organizovan klub...nije nikako mogao naci zajednicki jezik sa vodstvom kluba i sve je radio na svoju ruku...nije htio igrace koje su oni htjeli da dovedu, pa je onda Krafta stavio na gol iako su mu oni savjetovali da to ne radi, sto ga je na kraju i kostalo posla...u Bayernu se ne smije puno eksperimentisat, jer je pritisak ogroman, a on to kao da nije htio da shvati...posto sam pretplacen na FCB TV, gledao sam u cjelosti pres konferenciju na kojoj se dosta stvari otkrilo, cak je i Hoenes rekao da je laz da igraci stoje iza LVG, i sinoc je Rummennigue pozvao Schwein-a i Lahma u svoj ured i informisao ih o tome da ce smijeniti LVG na sto su oni pozitivno reagovali i potvrdili netrepeljivost prema LVG-u...Hoenes je rekao da pored rezultata treba i zabave i da su svi srecni sto nije bio slucaj u posljednje vrijeme, osvrnuo se i na narednu utakmicu protiv Leverkusena i rekao da ocekuje eksploziju od igraca i da ce Jonker razbiti tu mentalnu barijeru i da ce u 17 i 20min iduce sedmice imati 3 boda vise na kontu...takodje je i Rummennigue kritikovao Robena zbog crvenog kartona poslije utakmice sa Nunbergom, rekao je da je to neprihvatljivo ponasanje i da Roben mora znati kontrolisati i da ce ga sutra pozvat u svoj ured da obave razgovor...Sve u svemu mislim da je doslo do jedne raskrsnice gdje bi Bayern sada trebao krenuti u jednom pozitivnom smjeru...kao prvo potrebno je izboriti 3. mjesto, a onda se dobro pojacat za iducu sezonu kako se ovakve stvari ne bi ponavljale...a sto se tice pojacanja tu najvise preferiram Nouera, Koentraa ili Van der Vila na beka, aleksa i jos jednog dobrog stopera i zamjenu za ROBERIJA, recimo Marka Reusa iz Monchengladbacha...eto toliko od mene...pozzz
sto se tice otkaza van gal mao mi je i zao jer je fantasticne stvari uradio u bajernu kada je tek dosao prosla sezona kao iz snova medjutim u ovoj sezoni je obrnuta situaciija sve nisamo doveli pojacanja jer je van gall smatrao da nije potrebno i da smo i ovako jakaa momcad sto se pokazalo kontraproduktivno po nas nista nismo osvojili i jos se borimo za tu trenutno sada famoznu 3, poz koija vodi u kvalifikacije za l.p ovo je najcrnja sezona od kada pratim bajern po meni da smo u ovako losoj poz.biil kazem van gall je otisao veliki je to trener i autoritet istina zna covjeka izluditi do granica neki jako cudnim i nepromisljenim izmjenama koje us nas kostale u par navrata skupo uradio je sta je uradio zahvljujemo mu se ali klub kao sto je bajern nemoze niti smije ovakve stavri dopustiti da se desavaju i doci u ovakvu situaciju u kojo se nalazimo ocigledno da sve ono sto je funkcionisalo izmedju trenera i igraca prosle sezone sve se raspalo ove sezone a to se vidjelo kroz citavu sezonu promjenjivim rezulatima nekada serije pobjeda ,a potom crne serije sumnjam da hajnkens moze ta postici sto se konkretno tice evropskih takmicenja mislim na L.p nam treba trener vrhunske kvalitete kao sto je bio hicfeld.ja sam prizeljkivao hidinka ali eto on vodi tursku tako nista od toga ali sta je tu je ostaje da vidimo rasplet sezone i rezimiranje svega sto se desilo e onda krenuti u soping betonirati odbranu i jednog spica dobrog dovesti.i onda lagano punom parom krenuti u novu sezonu na svim fontovima..
- el-fighter
- Kontakt:
Uprava je uradila ono što su trebali mnogo prije. Kada su odlučili da Gaal ide na kraju sezonu, pogriješili su. Gaal je trebao ići odmah i mislim da jedino tako se moglo nešto uraditi. Ovako, sezona propala i samo nam ostaje još da se borimo za to 3. mjesto. Ako to ne uspijemo, tek ćemo se onda raspasti. Glavni igrači su se izjasnili da im nije cilj igrati Europa ligu, tako da će i oni najvjerovatnije otići.
Van Gaal nam je donio dosta lijepih, ali i dosta ružnih trenutaka. Prošle sezone je sve išlo dobro, ali već ove sve je stalo. Sve u svemu zahvaljujem se čovjeku na onome što je uradio za Bayern.
Van Gaal nam je donio dosta lijepih, ali i dosta ružnih trenutaka. Prošle sezone je sve išlo dobro, ali već ove sve je stalo. Sve u svemu zahvaljujem se čovjeku na onome što je uradio za Bayern.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
- Omerbavarac
- Kontakt:
I napokon je dosao kraj...
Nakon prosutih bodova protiv Nurnberga, nesto slicno se moglo naslutiti. Otkaz jednom od najboljih trenera (sto se tice razvoja mladih igraca) je bio neminovan i jedini nacin da se pokusa spasiti Bayern od jos vece blamaze.
Nakon sto sam procitao vijest o dolasku ovog covjeka u Bayern, naisao sam na podijeljena misljenja. Neki su govorili da je odlican trener, dok su drugi govorili da ce napraviti sra.nja kao sto je svojevremeno cinio i u Barci. Iskren da budem ovo drugo sam uzimao sa dozom rezerve, rekoh mozda kod nas bude drugacija situacija, ali...
Pocetak je bio pomalo zacudjujuci a Bgm za neke igrace nemilosrdan. Lucio, koji se do tada smatrao jednim od najboljih stopera i kapiten Brazilske reprezentacije nije imao mjesta pored jednog Buytena, do tada nepoznatog Badstubera, Demichelisa, kojeg je uskoro zadesila ista sudbina kao Brazilca, te takodjer Brena, koji je stigao kao veliki talenat, ali ocigledno da se i na njega u to vrijeme nije previse obracalo paznje.
Drugi igrac koji je dobio po turu i za ciji odlazak mi je najvise krivo je Luca Toni. Covjek koji je u svojoj prvoj sezoni u Bayernu postigao oko 30-ak golova, koji je proglasen jednim od najboljih napadaca u Bundesligi poslan je u drugi tim zbog toga sto je zaspao za vrijeme rucka, smijesno zar ne? Od malo nepoznatih tu je bio i Sosa, koji se smatrao jos jednim talentom, ali s obzirom da je Juznoamerkanac, odlah se znalo kakva ga sudbina ceka. Kasnije je prosipao svoje teze o smanjenju kadra, dok tim nije srezao na 18 profesionalaca, sto je za sobom nosilo odredjenje posljedice i smijanje od strane drugih klubova, jer je klupa za rezerve u dosta slucajeva bila poluprazna.
Kao sto sam na pocetku napisao, odlican trener za razvoj mladih igraca, a taj rad se pokazao uspjesnim gdje god da je radio. U Bayernu je iz omladinskog pogona izvukao Mullera i Badstubera, koji su postali reprezentativci, Contenta koji je odigrao veliki broj utakmica i koji se smatra jednim od najvecih Bayernovih talenata (Inter i Juve pokazali interes), te Kraft koji je u nedavno dobio sansu i djelimicno je iskoristio.
Svoju prvu sezonu je otvorio na ne bas najbolji nacin. U prva tri kola zabiljezio je svega dva boda, ali onda BUM transfer i dolazak Arjena Robbena, koji je u cetvrtom kolu pokazao da ce biti najvece pojacanje te sezone. Isto se i desilo, a Holandez je sezonu zavrsio sa oko 20 golova na svom kontu. Iako je njegov dolazak nagovijestio dobra vremena, to se nije desilo sve do pocetka drugog dijela sezone. Tada je Bayern krenuo u svoj pohod prema tituli i suvereno prelazio svaku prepreku. U Europi se igralo kao i u Ligi. Pocetak sezone katastrofalan, smijesan i sta sve ne, sve dok na red nije dosla odlucujuca utakmica u Torinu i pobjeda nad Juventusom visokih 4:1. Ja i danas dan kazem da je ova utakmica bila prekretnica sto se tice dobrih Bayernovih rezultata. Kasnije se uz malo srece uz malo magije Robberya doslo do finala u kojem je nazalost izostao posljednji udarac i Inter je taj koji je otisao kuci pjevajuci. Nekoliko dana poslije toga odigralo se i finale kupa u kojem je razbijen Werder po drugi put u toj sezoni, ovaj put je bilo ogromnih 4:0. Dva trofeja i finale LP, cudesno.
Nova sezona otkriva neka nova imena, ali niti jedno od istih nije dovedeno na Sabenar ulicu. Tek se u posljednjih nekoliko sati pojavila informacija da Bayern ima mizernih 20 miliona za transfere, ali LvG ni to nije htio prihvatiti, ziveci u nadi da ima dovoljan broj igraca. Strucnjaci su predvidjali tezak start sezone, sto zbog zasicenja, sto zbog umora sa SP-a, ali niko nije mogao predvidjeti da ce Bayern strahovati za poziciju koja vodi u najelitnije takmicenje. Doslo se do toga da je kap prelila casu i desilo se sto se desilo...
Louis Van Gaal, hvala na svemu. Sretno u buducem radu.
Viva viva Fc Bayern Munchen!
Nakon prosutih bodova protiv Nurnberga, nesto slicno se moglo naslutiti. Otkaz jednom od najboljih trenera (sto se tice razvoja mladih igraca) je bio neminovan i jedini nacin da se pokusa spasiti Bayern od jos vece blamaze.
Nakon sto sam procitao vijest o dolasku ovog covjeka u Bayern, naisao sam na podijeljena misljenja. Neki su govorili da je odlican trener, dok su drugi govorili da ce napraviti sra.nja kao sto je svojevremeno cinio i u Barci. Iskren da budem ovo drugo sam uzimao sa dozom rezerve, rekoh mozda kod nas bude drugacija situacija, ali...
Pocetak je bio pomalo zacudjujuci a Bgm za neke igrace nemilosrdan. Lucio, koji se do tada smatrao jednim od najboljih stopera i kapiten Brazilske reprezentacije nije imao mjesta pored jednog Buytena, do tada nepoznatog Badstubera, Demichelisa, kojeg je uskoro zadesila ista sudbina kao Brazilca, te takodjer Brena, koji je stigao kao veliki talenat, ali ocigledno da se i na njega u to vrijeme nije previse obracalo paznje.
Drugi igrac koji je dobio po turu i za ciji odlazak mi je najvise krivo je Luca Toni. Covjek koji je u svojoj prvoj sezoni u Bayernu postigao oko 30-ak golova, koji je proglasen jednim od najboljih napadaca u Bundesligi poslan je u drugi tim zbog toga sto je zaspao za vrijeme rucka, smijesno zar ne? Od malo nepoznatih tu je bio i Sosa, koji se smatrao jos jednim talentom, ali s obzirom da je Juznoamerkanac, odlah se znalo kakva ga sudbina ceka. Kasnije je prosipao svoje teze o smanjenju kadra, dok tim nije srezao na 18 profesionalaca, sto je za sobom nosilo odredjenje posljedice i smijanje od strane drugih klubova, jer je klupa za rezerve u dosta slucajeva bila poluprazna.
Kao sto sam na pocetku napisao, odlican trener za razvoj mladih igraca, a taj rad se pokazao uspjesnim gdje god da je radio. U Bayernu je iz omladinskog pogona izvukao Mullera i Badstubera, koji su postali reprezentativci, Contenta koji je odigrao veliki broj utakmica i koji se smatra jednim od najvecih Bayernovih talenata (Inter i Juve pokazali interes), te Kraft koji je u nedavno dobio sansu i djelimicno je iskoristio.
Svoju prvu sezonu je otvorio na ne bas najbolji nacin. U prva tri kola zabiljezio je svega dva boda, ali onda BUM transfer i dolazak Arjena Robbena, koji je u cetvrtom kolu pokazao da ce biti najvece pojacanje te sezone. Isto se i desilo, a Holandez je sezonu zavrsio sa oko 20 golova na svom kontu. Iako je njegov dolazak nagovijestio dobra vremena, to se nije desilo sve do pocetka drugog dijela sezone. Tada je Bayern krenuo u svoj pohod prema tituli i suvereno prelazio svaku prepreku. U Europi se igralo kao i u Ligi. Pocetak sezone katastrofalan, smijesan i sta sve ne, sve dok na red nije dosla odlucujuca utakmica u Torinu i pobjeda nad Juventusom visokih 4:1. Ja i danas dan kazem da je ova utakmica bila prekretnica sto se tice dobrih Bayernovih rezultata. Kasnije se uz malo srece uz malo magije Robberya doslo do finala u kojem je nazalost izostao posljednji udarac i Inter je taj koji je otisao kuci pjevajuci. Nekoliko dana poslije toga odigralo se i finale kupa u kojem je razbijen Werder po drugi put u toj sezoni, ovaj put je bilo ogromnih 4:0. Dva trofeja i finale LP, cudesno.
Nova sezona otkriva neka nova imena, ali niti jedno od istih nije dovedeno na Sabenar ulicu. Tek se u posljednjih nekoliko sati pojavila informacija da Bayern ima mizernih 20 miliona za transfere, ali LvG ni to nije htio prihvatiti, ziveci u nadi da ima dovoljan broj igraca. Strucnjaci su predvidjali tezak start sezone, sto zbog zasicenja, sto zbog umora sa SP-a, ali niko nije mogao predvidjeti da ce Bayern strahovati za poziciju koja vodi u najelitnije takmicenje. Doslo se do toga da je kap prelila casu i desilo se sto se desilo...
Louis Van Gaal, hvala na svemu. Sretno u buducem radu.
Viva viva Fc Bayern Munchen!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.