Luka Kulenović
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Luka Kulenović
Nakon mjeseca novembra, Luka je igrac mjeseca i za decembar
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
92:48 - La Decima
"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim
Daj i njega u Bundesligu 

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Idemo na svjetsko
Proslost se ponavlja
Nasih sve vise u bundesligi
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Nadavao bi se on u Bundesu posteno
To je nemoguce da momak prije 2 godine igra za Slogu Doboj i sad ga hoce navodno Valencia i Bremen nikakve on brojke nema vao za ovako dobar skok u karijeri..Ne znam sta on to ima sto mi ne vidimo jaci je bio Tabakovic
Pa ne znam šta smatraš wow statistikom, ali statistika od 0,5 golova po utakmici u klubu iz donjeg dijela tabele je dovoljno dobra da dobije priliku na jednoj stepenici iznad. Samo što je on prekratko tu da pokaže da je u stanju tako nastaviti na duže staze, ali zato će biti i jeftiniji od nekih prekaljenih golgetera...
On kad bi zavrsio u Werderu, to bi bas bilo.. 
Bolji brate Kulenovic od Tabakovica ako ne i dva puta
Brzi, jaci, okretniji, spremniji kondiciono, bolji na lopti
Tabak jedino visok i fino se krece
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- Beduin
- Kontakt:
Tabakovic je statisticki imao odlicne 4 zadnje sezone, ali u nizim rangovima Austrije i Njemacke. Moze se reci da je kasno proigrao i poceo raditi posao koji treba raditi, postizati golove. Ne znam jel' do menadzera ili cega vec pa nakon dobre prve sezone u 2. Austrijskoj nije makar presao u visi rang. Ovako sve dobro napravljeno je u Cvajtama. Evo u 30. godini je dobio priliku da iskoristi dobru formu na vecem nivou fudbala i nije se snasao, po meni los izbor kluba jer je sigurno mogao vise pruziti na terenu.
Luka je mladji i moderniji napadac, u odlicnoj formi i sad ako to ne iskoristi tesko ce i kasnije, ako zaglavi u Holandiji i pocne bauljati po Cvajti ili nekoj slabijoj ligi tipa Belgije ili sl. A sto je opet stvar i ambicija igraca, kao i srece, menadzerske sposobnosti...
Luka je mladji i moderniji napadac, u odlicnoj formi i sad ako to ne iskoristi tesko ce i kasnije, ako zaglavi u Holandiji i pocne bauljati po Cvajti ili nekoj slabijoj ligi tipa Belgije ili sl. A sto je opet stvar i ambicija igraca, kao i srece, menadzerske sposobnosti...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
zato kazem Tabakovic je razvalio zwajtu i doveo ga Hofenhajm Kulenovic ima par golova i kao Valensia Werder zainterrsovani zato kazem jel moguce da vide sto mi ne vidimo jer brojke nisu nesto bogznaBeduin je napisao/la: ↑23 jan 2025, 21:16Tabakovic je statisticki imao odlicne 4 zadnje sezone, ali u nizim rangovima Austrije i Njemacke. Moze se reci da je kasno proigrao i poceo raditi posao koji treba raditi, postizati golove. Ne znam jel' do menadzera ili cega vec pa nakon dobre prve sezone u 2. Austrijskoj nije makar presao u visi rang. Ovako sve dobro napravljeno je u Cvajtama. Evo u 30. godini je dobio priliku da iskoristi dobru formu na vecem nivou fudbala i nije se snasao, po meni los izbor kluba jer je sigurno mogao vise pruziti na terenu.
Pa sad ti ljudi gore objasnise. Covjek daje gol svaku drugu utakmicu a igra za ekipu koja se bori za opstanak. Takvi igraci vrlo brzo dodju na radar vecih klubova i mreze raznoraznih skautazgembo89 je napisao/la: ↑23 jan 2025, 21:53zato kazem Tabakovic je razvalio zwajtu i doveo ga Hofenhajm Kulenovic ima par golova i kao Valensia Werder zainterrsovani zato kazem jel moguce da vide sto mi ne vidimo jer brojke nisu nesto bogznaBeduin je napisao/la: ↑23 jan 2025, 21:16Tabakovic je statisticki imao odlicne 4 zadnje sezone, ali u nizim rangovima Austrije i Njemacke. Moze se reci da je kasno proigrao i poceo raditi posao koji treba raditi, postizati golove. Ne znam jel' do menadzera ili cega vec pa nakon dobre prve sezone u 2. Austrijskoj nije makar presao u visi rang. Ovako sve dobro napravljeno je u Cvajtama. Evo u 30. godini je dobio priliku da iskoristi dobru formu na vecem nivou fudbala i nije se snasao, po meni los izbor kluba jer je sigurno mogao vise pruziti na terenu.
naprijed rejal
- Beduin
- Kontakt:
Manje-vise gore su ti odgovorili, ima odlicnu statistiku u odnosu pozicije kluba na tabeli.zgembo89 je napisao/la: ↑23 jan 2025, 21:53zato kazem Tabakovic je razvalio zwajtu i doveo ga Hofenhajm Kulenovic ima par golova i kao Valensia Werder zainterrsovani zato kazem jel moguce da vide sto mi ne vidimo jer brojke nisu nesto bogznaBeduin je napisao/la: ↑23 jan 2025, 21:16Tabakovic je statisticki imao odlicne 4 zadnje sezone, ali u nizim rangovima Austrije i Njemacke. Moze se reci da je kasno proigrao i poceo raditi posao koji treba raditi, postizati golove. Ne znam jel' do menadzera ili cega vec pa nakon dobre prve sezone u 2. Austrijskoj nije makar presao u visi rang. Ovako sve dobro napravljeno je u Cvajtama. Evo u 30. godini je dobio priliku da iskoristi dobru formu na vecem nivou fudbala i nije se snasao, po meni los izbor kluba jer je sigurno mogao vise pruziti na terenu.
A i sad vec igra bolju ligu sa boljim brojkama nego je Tabakovic do ove sezone, pa vjerovatno i odatle zanimanje za njega. To zanimanje ne mora nista znaciti ako nema konkretne ponude i volje kluba da ga pusti na polusezoni.
Steta za Tabakovica sto nije iskoristio dobre igre u Cvajti prije par godina pa odmah otisao u ozbiljniju ligu, bilo to Svicarska, Austrija... e tad bismo vidjeli koliko moze.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Dok je igrao za Slogu Doboj, bilo je prilično očito da je iznad tog nivoa. Naravno, ne možeš baš procijeniti je li to za Osijek, Heracles ili Werder, ali vidiš da potencijal postoji.
Nije u brojkama sve. Primjer Tabakovića je dobar, jer Tabaković je recimo fudbaler koji od 90 klubova liga petice ne bi bio startni špic u njih 89. Neki Talijani bi se vjerovatno zalomili da ga guraju

Dobar pokazni primjer je recimo i Turkeš iz Sarajeva. Čovjek je trpao po osrednjim/slabijim švicarskim klubovima nemilice. I, čak i u Sarajevu (a jasno je koliko je to daleko od ozbiljnog evropskog fudbala) gdje Zekić pokušava imati neki sistem i igrati nešto smisleno i moderno, čovjeku je vrhunac da uđe s klupe. Jednostavno, ne može pratiti dinamiku i ne može parirati u svim elementima igre koji su bitni, a golovi su kruna i osim ako nisi neki ubica teški, danas to najmanje gledaju. Zapravo, neki veliki klub će od svakoga napraviti igrača koji će isporučiti određeni broj golova, ali je bitno da ima pluća, inteligenciju, presing koji im treba.
U tom smislu, Kulenović je jači igrač od Tabakovića. Sve je do njegovog rada sada i do izbora kluba. Sigurno će imati ove neke divlje opcije koje donose više para (evo tipa MLS, tipa Rusije, tipa Azije, pa i Turske), ali isto tako dobar menadžer ovakvog igrača može gurnuti u slabije ekipe Bundeske, a on se tamo može izboriti. Samo sam ja skeptik, obzirom na agenciju koja ga zastupa, prije bih se kladio da će negdje divlje, pa za godinu-dvije neki Ferencvaroš, pa će i tamo trpati, ali generalno to je kraj karijere

- marlostanf1eld
- Kontakt:
Ako ima nešto u tebi, klubovi iz top 5 liga će te iskopati pa taman da igraš u Zimbabweu. Nisu samo golovi mjerilo, analiziraju se i drugi parametri do kojih mi ovdje ni ne možemo doći. Intenzitet, broj presinga u zadnjoj trećini terena po utakmici, osvojeni dueli, koliko akcija u kojima učestvuje završi sa šutem na gol...milion nekih stvari. Ovo što on radi u Heraclesu koji ne dominira posjedom i koji je jedna od lošijih ekipa lige je vrijednije nego da je dao 10-12 golova već sad za neku ekipu koja dominira ligom. Ako zabije oko 12 golova do kraja sezone eto njega u lige petice.
92:48 - La Decima
Dokle je povrijeđen? Taman pomislim oporavio se, da ga gledam, kad ništa
Ima li ga danas za ovih 20 minuta?
- QUARTERBACK
- Kontakt:
slike s jucerasnjeg treninga moguce da se oporavio
Ovo je bas specificna situacija.. na terenu ce se morati pojaviti isti igraci koji su tu bili u momentu prekida.. ako Luka ne moze, onda ce im oduzeti jednu izmjenu.. ipak, nadajmo se da ima snage za 20 min.