Ne mijenjaju ljude za robote na terenu, već uvode novi artikal u ponudu polu-komercijalne radnje.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- luckystrike
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Problem i jest što nema kulture. Kultura se mora izgradit. Starijima je skoro nemoguće, al mlađoj raji, djeci se to mora predstavljati kao nešto što se mora odraditi svake godine. Tu svako mora iz svoje avlije krenuti i rješavati. To je ključno, a to ne radimo već se sere po forumima, Facebooku ili instagramu.Oikamid je napisao/la: ↑24 jan 2025, 17:14Smarate i s tom članarinom. Nema kulture toga ovdje, pitanje je hoće li ikada biti, niti je bitno je li imamo 50 članova ili milion. To se gradi godinama, ne ide preko noći, niti će ova retorika nekakvog nabijanja na nos ikada donijeti bilo kakve rezultate. Isto je i sa fan shopom, ne možete prosječnom čovjeku nabijati na nos što nije uzeo duks od 100 KM ili gaće od 60. Neko treba da napravi strategiju i u risk managementu procijeni ima li to smisla uopšte.
Čudno smo društvo generalno i biznis se mora prilagoditi tome jer obrnuto nije moguće.
Husref Musemić - Babuka.
Nije riječ o piljari u Švrakinom nego nekoliko prodavnica kojima je valjda cilj da budu profitabilne, a i da navijači budu zadovoljni. Ako je cilj raditi bez ikakve strategije onda zato i imamo sve ovo oko kluba u stanju kakvom i jeste.luckystrike je napisao/la: ↑24 jan 2025, 17:26Ne mijenjaju ljude za robote na terenu, već uvode novi artikal u ponudu polu-komercijalne radnje.
-
- Kontakt:
Cuj nema kulture da se kupi clanska karta, ali ima kultura psovanja majki, djece i svega živog igračima i svima u klubu. Ima kultura zahtjevanja kapitalaca. Nije cilj naći razlog zbog čega nece neko uzeti clansku, nego naći u sebi način kako da to izvedes. Imati clansku kartu, kluba kojeg voliš , je direktna podrška klubu, a i samome meni pokazatelj koliko volim klub. I ne moze mi nitko reci da ne moze za godinu dana odvojiti 25 KM da kupi člansku. Sto se tice fan shopa ne moram uzeti duksericu od stoju ili gaće za 60 KM , ali mogu uzeti privjesak, narukvicu, majcu. Ali i to je problem, valja se razvaliti u "elitnim" sarajevskim birtijama. Hvala Bogu na Mirvicu i Tanu, a mi smo nule.Oikamid je napisao/la: ↑24 jan 2025, 17:14Smarate i s tom članarinom. Nema kulture toga ovdje, pitanje je hoće li ikada biti, niti je bitno je li imamo 50 članova ili milion. To se gradi godinama, ne ide preko noći, niti će ova retorika nekakvog nabijanja na nos ikada donijeti bilo kakve rezultate. Isto je i sa fan shopom, ne možete prosječnom čovjeku nabijati na nos što nije uzeo duks od 100 KM ili gaće od 60. Neko treba da napravi strategiju i u risk managementu procijeni ima li to smisla uopšte.
Čudno smo društvo generalno i biznis se mora prilagoditi tome jer obrnuto nije moguće.
Ne razumijem zašto gledaš sve kroz prizmu sebe?obrijanopile je napisao/la: ↑24 jan 2025, 17:40Cuj nema kulture da se kupi clanska karta, ali ima kultura psovanja majki, djece i svega živog igračima i svima u klubu. Ima kultura zahtjevanja kapitalaca. Nije cilj naći razlog zbog čega nece neko uzeti clansku, nego naći u sebi način kako da to izvedes. Imati clansku kartu, kluba kojeg voliš , je direktna podrška klubu, a i samome meni pokazatelj koliko volim klub. I ne moze mi nitko reci da ne moze za godinu dana odvojiti 25 KM da kupi člansku. Sto se tice fan shopa ne moram uzeti duksericu od stoju ili gaće za 60 KM , ali mogu uzeti privjesak, narukvicu, majcu. Ali i to je problem, valja se razvaliti u "elitnim" sarajevskim birtijama. Hvala Bogu na Mirvicu i Tanu, a mi smo nule.Oikamid je napisao/la: ↑24 jan 2025, 17:14Smarate i s tom članarinom. Nema kulture toga ovdje, pitanje je hoće li ikada biti, niti je bitno je li imamo 50 članova ili milion. To se gradi godinama, ne ide preko noći, niti će ova retorika nekakvog nabijanja na nos ikada donijeti bilo kakve rezultate. Isto je i sa fan shopom, ne možete prosječnom čovjeku nabijati na nos što nije uzeo duks od 100 KM ili gaće od 60. Neko treba da napravi strategiju i u risk managementu procijeni ima li to smisla uopšte.
Klub ima bazu od 4-5 hiljada 'zagriženih' navijača i njih je najlakše nagovoriti na bilo šta, bilo to članska ili fan shop. Ali valjda je cilj privući prosječnog lika kojem je loptanje samo '11 likova koji ganjaju nekakvu krpu'. Ako to nije cilj onda okej.
I da, kulture nema, treba je graditi. Ona se ne gradi patroniziranjem, to ne prolazi ni u Barceloni.
Ja se žalim da klub ništa ne radi? Ja rekao da članska nema vrijednost? E svak ga je.. ti si sa postovima bio ok lik ali izgleda i tebe počelo nosati.pjankesarajevo je napisao/la: ↑24 jan 2025, 16:48Ili onaj sto se zali da klub nista ne radi, da clanska nema vrijednost, poredi je sa zeljinom clanskom i popustom u Intersportu. Pa da poludis yebote!
Mi ove godine preko 100k KM ulozili u clanstvo, ako si clan imas mogucnost da dobijes telefon, motor ili auto ba hej!!!
On prica o popustu u Intersportu….

Eh bravo, odlično rečeno, ovdje većina sve gleda kroz prizmu sebe, a ne realno kroz prizmu društva. Jako je teško prihvatiti realnost i ako je to jedini ispravan put. PozzOikamid je napisao/la: ↑24 jan 2025, 17:48Ne razumijem zašto gledaš sve kroz prizmu sebe?obrijanopile je napisao/la: ↑24 jan 2025, 17:40Cuj nema kulture da se kupi clanska karta, ali ima kultura psovanja majki, djece i svega živog igračima i svima u klubu. Ima kultura zahtjevanja kapitalaca. Nije cilj naći razlog zbog čega nece neko uzeti clansku, nego naći u sebi način kako da to izvedes. Imati clansku kartu, kluba kojeg voliš , je direktna podrška klubu, a i samome meni pokazatelj koliko volim klub. I ne moze mi nitko reci da ne moze za godinu dana odvojiti 25 KM da kupi člansku. Sto se tice fan shopa ne moram uzeti duksericu od stoju ili gaće za 60 KM , ali mogu uzeti privjesak, narukvicu, majcu. Ali i to je problem, valja se razvaliti u "elitnim" sarajevskim birtijama. Hvala Bogu na Mirvicu i Tanu, a mi smo nule.Oikamid je napisao/la: ↑24 jan 2025, 17:14Smarate i s tom članarinom. Nema kulture toga ovdje, pitanje je hoće li ikada biti, niti je bitno je li imamo 50 članova ili milion. To se gradi godinama, ne ide preko noći, niti će ova retorika nekakvog nabijanja na nos ikada donijeti bilo kakve rezultate. Isto je i sa fan shopom, ne možete prosječnom čovjeku nabijati na nos što nije uzeo duks od 100 KM ili gaće od 60. Neko treba da napravi strategiju i u risk managementu procijeni ima li to smisla uopšte.
Klub ima bazu od 4-5 hiljada 'zagriženih' navijača i njih je najlakše nagovoriti na bilo šta, bilo to članska ili fan shop. Ali valjda je cilj privući prosječnog lika kojem je loptanje samo '11 likova koji ganjaju nekakvu krpu'. Ako to nije cilj onda okej.
I da, kulture nema, treba je graditi. Ona se ne gradi patroniziranjem, to ne prolazi ni u Barceloni.
-
- Kontakt:
Klub nikad bolji u svim aspektima,sva sreca pa je Mirvic vise amerikqnac nego bosnjo inace bi to izgledalo sve kao kod zeljkana ili za vrijeme Baljka, kad su takvi uslovi mi kao narod se bolje osjecamo i prilagodimo,nije sve ovo za nas opet ti kazem zaostali u vremenu i prostoru,sto ces nesto naruciti online kad mozes cekat u redovima ili tegarit.Oikamid je napisao/la: ↑24 jan 2025, 17:30Nije riječ o piljari u Švrakinom nego nekoliko prodavnica kojima je valjda cilj da budu profitabilne, a i da navijači budu zadovoljni. Ako je cilj raditi bez ikakve strategije onda zato i imamo sve ovo oko kluba u stanju kakvom i jeste.luckystrike je napisao/la: ↑24 jan 2025, 17:26Ne mijenjaju ljude za robote na terenu, već uvode novi artikal u ponudu polu-komercijalne radnje.
-
- Kontakt:
- nedimmmm1337
- Kontakt:
Da se vratimo sportskim temama , mislim da si ti isao u rovinj gledat utakmicu , gledas li i sutraSazg je napisao/la: ↑24 jan 2025, 18:01Boga vam po kakvim ste vi to Fun Shopovima hodali pa bubate cijene. Moj sin bio prošle godine u Barceloni, Beču, Milanu i Parizu, u svakom gradu svratio u Official store da mi kupi po nešto za poklon. Kad mi je počeo nabrajati i cjene govoriti ja se šokirao, na kraju mi od svakog kluba privjesak donio. Najjeftinije što je uzeo kumu prsten od Milana 30E. Ne lupajte majke vam sa cijenema i Fun Shop nije pijaca nego stvar ljubavi, bolesti i prestiža.

- MokraKifla
- Kontakt:
Sto se tice cjena smatram da su cjene pun pogodak, jer se cilja bogatija populacija drustva i shop nije zamisljen za masovnu prodaju, vec da se proda odredjen( manji) broj artikala (skuplje) da bi se mogli pokrit troskovi (rentanje prostora funshopova radnici marketing itd) takodje clanarina pokriva dio tih troskova i dio (ovisno koliko clanova) zimskih priprema..
Sto se tice ovog malog iz zvjezde 09 ako je istina da smo ga platili 300 k km plus procenat (posebno ako je procenat veci od 5%) po mom misljenju da je preskup ako nebude u roku 6 mjeseci standardan jer ugovor je samo na 4 godine..
Ako on bude tek recimo za 1,5 dana izborio se da bude standardan, to znaci da on ima jos 2,5 godine ugovora a da bi tebi neko dao za stopera bar 1 m€ sto je minimum da bi imali bilo kakvu racunicu (kostanje bodova) isplativosti on mora igrat bar 1,5 godinu standardnoo i poprilicno dobro.
Osteta plata procenat za 3 godine to ce izac minimum na milion maraka sve ukupno..
Smatram da treba placat ostete i dovodit mlade igrace (jedino sto dosad radimo najbolje u drzavi ubjedljivo) ali lolo ako hoces procenat posebno ako su to procenti 10 + % osteta mora bit u smislu ok 300 k km al ako ce on odigrat prvu godinu toliki broj utakmica u drugoj sezoni toliko pa ako bude reprezentativas u21 ako bude A itd
Dajes za igraca 300 k km plus procenat od 18 godina koji ima 0 utakmica u najgoroj lizi na svijetu
nedimmmm1337 je napisao/la: ↑24 jan 2025, 18:05Da se vratimo sportskim temama , mislim da si ti isao u rovinj gledat utakmicu , gledas li i sutraSazg je napisao/la: ↑24 jan 2025, 18:01Boga vam po kakvim ste vi to Fun Shopovima hodali pa bubate cijene. Moj sin bio prošle godine u Barceloni, Beču, Milanu i Parizu, u svakom gradu svratio u Official store da mi kupi po nešto za poklon. Kad mi je počeo nabrajati i cjene govoriti ja se šokirao, na kraju mi od svakog kluba privjesak donio. Najjeftinije što je uzeo kumu prsten od Milana 30E. Ne lupajte majke vam sa cijenema i Fun Shop nije pijaca nego stvar ljubavi, bolesti i prestiža.![]()
Evi da ne lupate kako su u velikim klubovima po 10E majice, najzumajte pa pogledajte.Sazg je napisao/la: ↑24 jan 2025, 18:01Boga vam po kakvim ste vi to Fun Shopovima hodali pa bubate cijene. Moj sin bio prošle godine u Barceloni, Beču, Milanu i Parizu, u svakom gradu svratio u Official store da mi kupi po nešto za poklon. Kad mi je počeo nabrajati i cjene govoriti ja se šokirao, na kraju mi od svakog kluba privjesak donio. Najjeftinije što je uzeo kumu prsten od Milana 30E. Ne lupajte majke vam sa cijenema i Fun Shop nije pijaca nego stvar ljubavi, bolesti i prestiža.

- luckystrike
- Kontakt:
Jako teško je ostvariti dobit s ovim radnjama. Lokacije su premium pa tako i renta. Rade u dvije smjene po 6 odnosno 7 dana, sto znaci da ima i puno zaposlenih. Tu suOikamid je napisao/la: ↑24 jan 2025, 17:30Nije riječ o piljari u Švrakinom nego nekoliko prodavnica kojima je valjda cilj da budu profitabilne, a i da navijači budu zadovoljni. Ako je cilj raditi bez ikakve strategije onda zato i imamo sve ovo oko kluba u stanju kakvom i jeste.luckystrike je napisao/la: ↑24 jan 2025, 17:26Ne mijenjaju ljude za robote na terenu, već uvode novi artikal u ponudu polu-komercijalne radnje.
i režije kao i porezi. Marža na adidasu je mala a pri tome sumnjam da se roba prodaje u velikim količinama. Zaradu mogu tražiti u ostalom asortimanu koju značajnije ostvare uglavnom u jeku turističke - dijaspora sezone.
Napisao sam ranije danas, Fan Shop je prevashodno jedan segment prestiža u cjelokupnom imidžu ozbiljnog, u našem slučaju najvećeg Kluba u državi.
2015. u Minhenu sam Bayern solju za caj platio 39 €, snus sa grbom Bayerna 39 € i privjesak 7 €...
Bokserice i tad bile u prodaji, nisam ni gledao cijenu.
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
- MokraKifla
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Sta sam ja napisao u ovom postu sto nije istina? tj kako ti kazes: nije ono kako jeste?Amcho1 je napisao/la: ↑24 jan 2025, 17:55Ja se žalim da klub ništa ne radi? Ja rekao da članska nema vrijednost? E svak ga je.. ti si sa postovima bio ok lik ali izgleda i tebe počelo nosati.pjankesarajevo je napisao/la: ↑24 jan 2025, 16:48Ili onaj sto se zali da klub nista ne radi, da clanska nema vrijednost, poredi je sa zeljinom clanskom i popustom u Intersportu. Pa da poludis yebote!
Mi ove godine preko 100k KM ulozili u clanstvo, ako si clan imas mogucnost da dobijes telefon, motor ili auto ba hej!!!
On prica o popustu u Intersportu….Ako si zaboravan postao, možeš malo prelistati moje postove, 99% uvijek podrška i hvala ali hajde, najlakše je mlatiti praznu slamu. Ovdje ako daš sugestije na koji način se nešto može poboljšati mnogi se nađu kao uvrijeđene mlade. Ako kažeš kakva je realna situacija u društvu, popljuju te jer ljudi ne žele da čuju kako zaista nešto jeste, nego ono što žele da čuju i da žive u iluziji. Živ mi bio i nemoj da ludiš nije zdravo, pozz
Trenutno korisnika/ca: admir1946, almaron, Amidzaa, aqarius, Arhitekt, ASD, Beli98, boki86, bordobijeli, Bosniacum Lilium, Cautinho, Dadox, Dave, EastMadness, hajroooooo, Haksss, HordasFks, hotonjskimaher, HZbec, Imamkarbarum, J1897, JavierBosnia, JuricaSpindl, Kaunas, Kyle88, ledesma, leo1946, Lokomotifa, macahz, Mana, mire971, moreno123, NazorUso, nebeskasila, Oerde, Pantelija, Posejdon, r3m1, Rajvosa4ever, riki46, rimljanin90, Rodman, ronaldo99, samoFKS, sekac, Skojevska, strahmeipomisliti, supervizor, tenpenny, tutankamon1905, WeekendOffender, xinxee, zagorski i 477 gostiju.