Sage je napisao/la: ↑27 jan 2025, 07:39
Ne radi se o tome gdje ću je ja popit, radi se koliko je opravdano povećanje cijena i na šta se vade za povećanje. Ja sam pisao, njima je ovo povećanje leglo ko budali šamar jer sad ima "legitiman razlog" za povećanje cijena. Taj gazda kafića će morat dati 1800km više ali će tako isto klepit 3500 milje više jer je povećao cijene. Ako je opravdanje povećanje minimalca, koji još nije povećan, gdje onda živimo zadnjih 5-6 godina? Al teško je o ovome raspravljat, što je dokaz zadnjih mjesec dana.
Najveći problem je u drzavi, odnosno u ovom slučaju u Federaciji.
Cijene divljaju, inspekcije nigdje.
Bruku raje radi na crno, inspekcije nigdje.
Slabo ko daje račune, inspekcije nigdje.
Cigarete se prodaju na pijaci, inspektor ih sebi kupuje
Ništa ovdje nije regulisano kako treba, divlja kako ko hoće.
Ne znam kako je sad, ali nekad je u Hrvatskoj postojala formula za izračunavanje cijene goriva.
Cijena nafte na berzi u petak pred zatvaranje + zarada naftaša od 10-ak % + PDV i dobiju maksimalnu cijenu koja može biti na pumpi u ponedjaljak ujutro. Ti možeš staviti svoju zaradu od 7% ako hoćeš, pa da ti bude jeftinije gorivo i tako privučes musterije, ali veća cijena ne smije biti. Kod nas cijene goriva lupa kako ko hoće i nikom ništa...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.