Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Jabroni
Kontakt:

Re: Telemach ili BH Telekom(šta izabrati)

Post Postao/la Jabroni » 27 jan 2025, 10:04

MUKENZI je napisao/la:
26 jan 2025, 23:58
Mogli je napisao/la:
26 jan 2025, 23:29
Momci, ako ne postuju ono sto vam stoji u ugovoru imate pravo raskinuti isti. :yawn:
Jesi siguran?Mislim da oni sebe ugrade u onih famoznih 60%(kao obaveza telecoma je minimalno 60% onog sto sljeduje po ugovoru) tako da u prekidu ugovora sigurno penali idu .Ja imam Full S brzine danju 3-5mbps ,upload 0.25 ,jos zbog potpisanog ugovora sad ne mogu na M preci zbog arrna da 12mj placam kao da sam na S paketu,tkd moram i arene sad doplacivat 5km a vec hd placao im,ugrade oni sebe tsko u tim nekim cakama nazalost
Ako se ne varam, dvije trećine brzine su ti dužni isporučiti po ugovoru. Moj stari je tako raskinuo ugovor, jer su isporučivali jedva i 1/3

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 27 jan 2025, 10:44

VGS je napisao/la:
27 jan 2025, 10:00
Jel ovo moja tv nema sport klubove? Zar nisu imali oboje?
Ima li su, ali nemaju zadnje 2 godine

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 27 jan 2025, 11:22

VGS je napisao/la:
27 jan 2025, 10:00
Jel ovo moja tv nema sport klubove? Zar nisu imali oboje?
Nisi nista izgubio. Ponuda na SK ko qarina. Osim F1, Bundeslige i Eurolige, ostalo zali Boze para...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Pereira
Kontakt:

Post Postao/la Pereira » 27 jan 2025, 11:26

Ljudi se i u 2025 godini muce i zajebavaju sa moja tv pored toliko jeftinijih i boljih opcija.

Samo placajte, samo placajte bagro nepismena.

:yawn:
Stone hands👊

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 27 jan 2025, 11:31

Ma telemach internet babo, lahko se snaci za arene.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 27 jan 2025, 11:37

harden je napisao/la:
22 jan 2025, 20:44
MUKENZI je napisao/la:
22 jan 2025, 20:07
Sto znaci da arene ispadnu 9.5maraka,i ovih ovamo 60 ,skoro 70km a samo se one i gledaju skoro,ovo izgleda najbolje kod isteka ugovora odjavit sve i cao,uzet arena cloud lagano i to je to,ionako i s internetom muku mucim,gdje dobijam pisljivih 4/0.25 mbps
Koliko znam los je i arena cloud

uzmi dobar net i iptv i miran si
testirao ovu arena cloud .. ono ne prekida ko kad su uveli dobra slika e sad minis i sto sam odustao je sto imaju samo 5 arena :D .. npr englezi ne mozes birati nego bude jedna ili dvije tekme .. ovako iptv sve imas i biras a jeftinije :D

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 27 jan 2025, 11:37

harden je napisao/la:
MUKENZI je napisao/la:
Sto znaci da arene ispadnu 9.5maraka,i ovih ovamo 60 ,skoro 70km a samo se one i gledaju skoro,ovo izgleda najbolje kod isteka ugovora odjavit sve i cao,uzet arena cloud lagano i to je to,ionako i s internetom muku mucim,gdje dobijam pisljivih 4/0.25 mbps

testirao ovu arena cloud .. ono ne prekida ko kad su uveli dobra slika e sad minis i sto sam odustao je sto imaju samo 5 arena :D .. npr englezi ne mozes birati nego bude jedna ili dvije tekme .. ovako iptv sve imas i biras a jeftinije :D

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 27 jan 2025, 11:49

ma vidite, ja to ovako gledam, ne sumnjam da ce doci nekad momenat u buducnosti kad cemo morati svi legalno kupovat da bi gledali ono sto zelimo.. ali dok se moze gledati dzabaluka boga mi ce se se gledati.. poslije toga ide stara provjerena opcija kinez dok ga bude :mrgreen: a onda kad dodje na red da se placa i to cemo ispostovat :D

dakle prvo dzabaluka, onda neko minimalno placanje pa tek onda prava pretplata :mrgreen:

upratio sam koliko u engleskoj samoj imaju probleme s prenosima utakmica na tv.. naravno tamo je odavno na snazi blackout u primetime terminu od 16h subotom kad ide vecina tekmi pa se te utakmice ne mogu skoro nikako gledat legalnim putem tamo.. sljedeci problem koji imaju jeste taj da su prodali prava mnogim tv kucama koje su rasporedjene na razlicitim providerima tako da naravno neces placati 3-4 mjesecne pretplate za kablovske televizije da bi mogao gledati fudbal jer je apsurdno i plus vecinom opet ne mogu gledat ove tekme subotom od 16h..

vjerujte da smo mi u neku ruku srecnici bar jos uvijek :mrgreen: ne ureklo se

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 27 jan 2025, 13:38

bob je napisao/la:
27 jan 2025, 11:37
harden je napisao/la:
MUKENZI je napisao/la:

Što bi plaćao iptv kad imaš KODi

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 jan 2025, 13:56

QUARTERBACK je napisao/la:
27 jan 2025, 11:49
ma vidite, ja to ovako gledam, ne sumnjam da ce doci nekad momenat u buducnosti kad cemo morati svi legalno kupovat da bi gledali ono sto zelimo.. ali dok se moze gledati dzabaluka boga mi ce se se gledati.. poslije toga ide stara provjerena opcija kinez dok ga bude :mrgreen: a onda kad dodje na red da se placa i to cemo ispostovat :D

dakle prvo dzabaluka, onda neko minimalno placanje pa tek onda prava pretplata :mrgreen:

upratio sam koliko u engleskoj samoj imaju probleme s prenosima utakmica na tv.. naravno tamo je odavno na snazi blackout u primetime terminu od 16h subotom kad ide vecina tekmi pa se te utakmice ne mogu skoro nikako gledat legalnim putem tamo.. sljedeci problem koji imaju jeste taj da su prodali prava mnogim tv kucama koje su rasporedjene na razlicitim providerima tako da naravno neces placati 3-4 mjesecne pretplate za kablovske televizije da bi mogao gledati fudbal jer je apsurdno i plus vecinom opet ne mogu gledat ove tekme subotom od 16h..

Njima trebaju dvije, tnt i sky sports, al imaš i jedne i druge tipa na now tv, gdje plaćaš posebno za sky sportski paket a posebno za tnt sports, izađe nekih 50 funti mjesečno, kao da plaćaš recimo za arenu i sk na jednoj aplikaciji da gledaš.

Samo što kod njih kvalitet prijenosa je UHD HDR većinom, jedino taj termin u 16h ne mogu kupiti jer je to po zakonu zbog posjete stadionima ostavljeno.

U Americi je to posebno komplikovano, tipa imaš NBA League pass ili NHL, koji možeš gledati samo ekipe koje nisu u tvom regionu, dok za domaće ekipe iz tvog regiona, grada moraš imati posebnu pretplatu za lokalnu sportsku mrežu, tipa MSG ili Nesn ili Bally south itd, a onda opet moraš imati i kablovsku radi tekmi na njima kad ih radi tnt, espn i ostali. :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 27 jan 2025, 14:15

lol89 je napisao/la:
27 jan 2025, 13:38
bob je napisao/la:
27 jan 2025, 11:37
harden je napisao/la:

Što bi plaćao iptv kad imaš KODi
zato sto mi je jednostavnije :D te besplatne zezaju, koristio sam kodi hem zna kociti hem mijenjaj besplatnu listu za drugom itd a starom montirao ko ce stalno intervensisati :D .. ovako platio je 40 eura za dvije liste cijelu godinu i ne peglam se :D a radi za deset cak sam i torrente prestao skidati jer mi se pojavi film/serija cim
je bolji snimak …

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 27 jan 2025, 14:30

Arena cloud je bas smece, nevjerovatno mi je da iko zdrave pameti to placa

b00t
Kontakt:

Post Postao/la b00t » 27 jan 2025, 14:50

Naso sam Makedonca 20€ Godina dana :)) 8-15k kanala,svi al bas svi Balkansi imaju.. Update samo radi kada blokiraju kljucevi,samo se update.. Testirano,radi perfektno.. preporuka za Miran rad 10+ mbps

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 27 jan 2025, 14:51

[spoiler] [quote=rio_Ferdy88 post_id=10066771 time=1737982605 user_id=22195]
[quote=QUARTERBACK post_id=10066686 time=1737974964 user_id=30928]

[/quote]

Njima trebaju dvije, tnt i sky sports, al imaš i jedne i druge tipa na now tv, gdje plaćaš posebno za sky sportski paket a posebno za tnt sports, izađe nekih 50 funti mjesečno, kao da plaćaš recimo za arenu i sk na jednoj aplikaciji da gledaš.

Samo što kod njih kvalitet prijenosa je UHD HDR većinom, jedino taj termin u 16h ne mogu kupiti jer je to po zakonu zbog posjete stadionima ostavljeno.

U Americi je to posebno komplikovano, tipa imaš NBA League pass ili NHL, koji možeš gledati samo ekipe koje nisu u tvom regionu, dok za domaće ekipe iz tvog regiona, grada moraš imati posebnu pretplatu za lokalnu sportsku mrežu, tipa MSG ili Nesn ili Bally south itd, a onda opet moraš imati i kablovsku radi tekmi na njima kad ih radi tnt, espn i ostali. :mrgreen:

[/quote]
[/spoiler]
Ja sam naletio na par threadova na twitteru gdje su se englezi bas zalili na ove stvari, nisam siguran gdje skysports spada i da li dolazi automatski u paketu kod svakog providera ali je bio spomenut u smislu nemogucnosti gledanja tekmi zbog rasporeda po tim tv kucama.. dodaj na to jos bbc i dazn koji im se mjesaju i zele neke utakmice i dobijes ovo sto oni imaju .uzmimo to ovako u prosjeku 5 tekmi je subotom od 16h i njih ne mogu gledat (sto je bizarno pa ljudi bi svakako tamo isli na stadione jer je to kod njih postalo dio kulture i stil zivota), ostane ti ovih 5 da gledas na tv i eto moras izdvojiti sigurno 50-60funti za to sto je i za njih ja mislim velik novac cim se mnogi zale..

Americki sistem na prvu djeluje i mozda slozenije ali sigurno i efektivnije jer oni velike pare generisu kroz ove stvari..

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 01 feb 2025, 21:49

U kom trenutku svog zivota sam propustio to da se na moja tv arene sport premium sad placaju 5 KM ?!?!
1946-1987

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 01 feb 2025, 22:08

leo1946 je napisao/la:
01 feb 2025, 21:49
U kom trenutku svog zivota sam propustio to da se na moja tv arene sport premium sad placaju 5 KM ?!?!
FKSzuti je napisao/la:
02 jan 2025, 09:59
Da ne bude nismo znali... :mrgreen:
https://www.bhtelecom.ba/obavjestenja/2 ... di-moja-tv

Vrlo šupački potez Telecoma jer Arena sigurno nije tražila veću cijenu za svoje kanale. Možda ovo i rade jer znaju da će ubrzo sami sebi biti konkurencija, a i "skupljaju" pare da to ostvare :mrgreen: :kafa:

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 01 feb 2025, 22:14

FKSzuti je napisao/la:
01 feb 2025, 22:08
leo1946 je napisao/la:
01 feb 2025, 21:49
FKSzuti je napisao/la:
02 jan 2025, 09:59
Da ne bude nismo znali... :mrgreen:
https://www.bhtelecom.ba/obavjestenja/2 ... di-moja-tv

Vrlo šupački potez Telecoma jer Arena sigurno nije tražila veću cijenu za svoje kanale. Možda ovo i rade jer znaju da će ubrzo sami sebi biti konkurencija, a i "skupljaju" pare da to ostvare :mrgreen: :kafa:
Od mene mogu dobiti samo hasima iz gaca, iptv cener mjesecno, zilion sportskih kanala, vamo da dajem pet maraka za tri kanala.. kakvi su to klosari
1946-1987

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 01 feb 2025, 23:09

Msat :ljepota: :ljepota: :ljepota:
Max Allegri

PopravnaToljaga
Kontakt:

Post Postao/la PopravnaToljaga » 03 feb 2025, 11:49

Mig_Mig je napisao/la:
01 feb 2025, 23:09
kako ga imati kad smo u Federaciji?

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 03 feb 2025, 12:06

Mig_Mig je napisao/la:
01 feb 2025, 23:09
:salut:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.