Jbg slagali ti zavrsi fakultet, budzet, plata, idila, kasno si shvatio da si yeban, pa ti privrednici krivi.Centre forward je napisao/la: ↑27 jan 2025, 13:41Klasičan narativ naših "privrednika" da su oni neka samozvana elita.
Ja svoju platu zaradim čisto i pošteno i nisam im'o štelu, neg' sam ček'o više od decenije svoj posao. Naravno da hohštafler poput tebe ne može toliko da dobaci i da shvati.
Vi momci bi trebali pročitat' neku knjigu da shvatite kako su se kroz historiju ljudi pošteno bogatili.
Najjače mi je što mislite da "držanjem" kafića i švercom npr. tekstila doprinosite nekakvoj ekonomiji i razvoju. Pa jeste li toliko dorati ?
Eto ovaj osporava instituciju profesora i škole. Nije čudo što nam je tako kako je. Pa ko odškolova tog ljekara ? Strašno.
I najgori privrednik uplacuje u TK depozitni racun, a odatle ti platu dobijas zato budi dobar i postuj onog ko te placa, jer ti si zamjenjiva jedinica znaci nebitan si u trenutnom sistemu gdje na birou ceka stotine tvojih zamjena, dok je privrednik ideja i stvaralac, odlazak jednog najmanjeg privrednika je gubitak za ekonomiju i drzavu.