Pa vidi @mavi, uz dužno poštovanje, ja bih prije rekao da je to opšte poznata špekulacija. Štela je vrlo ružna riječ i obično znači da je neko negdje doveden samo zbog poznanstva i da tu nema nikakvog potencijala.mavi je napisao/la: ↑28 jan 2025, 15:49
Pa, realno, Laušević je došao preko štele, to je opšte poznata stvar.
Rahimić ga je doveo zbog njegovog menadžera, koji ga je birvaktile odveo u Rusiju.
Taj menadžer se hvalio po Gbavici prije nego što je mali i prošao probu, da će sigurno potpisati i da mu je već našao stan gdje će stanovati.
Zato sam skeptičan, zbog činjenice da je zbog poznanstva unaprijed bio "predodređen" za nas da potpiše.
Mislim, ovo je činjenica, većina raje koja prati treninge to zna.
E, sad, mali trenutno na treninzima i ne izgleda baš loše, mogao bi biti neka treća opcija, za zadnjih desetak minuta na Grbavici kad se ganja rezultat.
Moglo bi biti nešto od njega, nije isključeno, mada je to još uvijek daleko od kvaliteta jednog Krpića, Dangubića...
Mislim da je mali dovoljno pokazao i na probama i u prijateljskim utakmicama da mu se pruži prilika. Realno mi ga još nismo vidjeli na terenu. O rezultatima u omladinskim kategorijama ne treba ni govoriti. Da je bar neki naš trenutni omladinac imao takve rezultate.
Dalo bi se to staviti i u neki drugi kontekst. Recimo da je Rahimiću mali preporučen od osobe u koju on ima povjerenja i da je zbog toga doveden. Sasvim normalna pojava u fudbalu.