Premijer liga BiH - aktuelno

MocMahale444

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la MocMahale444 » 29 jan 2025, 16:02

:( E duša draga
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 29 jan 2025, 16:34

Tatamata1946 je napisao/la:
29 jan 2025, 15:26
Mi smo u neravnopravnom polozaju jer njima otpisuju dugove, poklanjaju pare da grade stadion, poklanjaju budjetski novac da se kurce po Antaliji i dovode skupa pojacanja. Daj svima budjetske pare ili ne daj nikom. Stavi sve u ravnopravan polozaj, nikog ne treba gurati nazor
A sto bi se davalo privatnom klubu pare. Sad opstina centar da 5 miliona FK Sarajevo to kao da je dao mirvicu i vincentu tanu . Jer njih dvojica drze 98.26 posto kluba. Zeljo je ipak sportsko drustvo u kojem ne drze osobe udio . U svakom slucaju glasas u opstini ko ti odgovara da ti da pare za klub. Evo ja iskreno zivim na prostoru opstine centar i kad je bilo na lokalnim izborima ja sam gledao koje najmanje obecavao
Fk sarajevu i za njega na kraju glasao jer me iskreno ne zanima koji ce nacelnik napravit kakav park ili takvo nesto .
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

IMResurrected
Kontakt:

Post Postao/la IMResurrected » 29 jan 2025, 16:43

Sta ovo kaze Zekic, koga to Sarajevo prodaje? Ako je Guliashvili, bicete puno slabiji. Ako je Celik, onda vam treba stoper i u21. Ne znam ko bi treci mogao biti?

Hudnjak
Kontakt:

Post Postao/la Hudnjak » 29 jan 2025, 16:43

Pact1921 je napisao/la:
29 jan 2025, 16:34
Mi smo u neravnopravnom polozaju jer njima otpisuju dugove, poklanjaju pare da grade stadion, poklanjaju budjetski novac da se kurce po Antaliji i dovode skupa pojacanja. Daj svima budjetske pare ili ne daj nikom. Stavi sve u ravnopravan polozaj, nikog ne treba gurati nazor
A sto bi se davalo privatnom klubu pare. Sad opstina centar da 5 miliona FK Sarajevo to kao da je dao mirvicu i vincentu tanu . Jer njih dvojica drze 98.26 posto kluba. Zeljo je ipak sportsko drustvo u kojem ne drze osobe udio . U svakom slucaju glasas u opstini ko ti odgovara da ti da pare za klub. Evo ja iskreno zivim na prostoru opstine centar i kad je bilo na lokalnim izborima ja sam gledao koje najmanje obecavao
Fk sarajevu i za njega na kraju glasao
jer me iskreno ne zanima koji ce nacelnik napravit kakav park ili takvo nesto .
To je ta filozofija o kojoj smo pisali. Mrze Sarajevo, Bosnu i Bosnjake vise nego bilo sta na ovom svijetu.
Ali uzalud vam trud sviraci, nece vaš dodo nikada Sarajevom ni Bosnom vladati.

Vučićev sendvicar.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 29 jan 2025, 17:05

slika

Ministri Magoda i Kalamujić još jednom podržali sarajevske klubove: KK “Bosna” i FK “Željezničar” dodatna finansijska podrška za završnicu sezone

Ministri Magoda i Kalamujić još jednom podržali sarajevske klubove: KK “Bosna” i FK “Željezničar” dodatna finansijska podrška za završnicu sezone
azra.djozo (29, Jan 2025)

Vlada Kantona Sarajevo, predvođena ministrom kulture i sporta Kenanom Magodom i ministrom finansija, dr. Afanom Kalamujićem, osigurala je dodatna finansijska sredstva za KK “Bosna” i FK “Željezničar” u finalnom dijelu sezone. Ova podrška omogućit će klubovima da nastave nizati uspjehe u svojim takmičenjima – Bosna u borbi za titulu državnog prvaka i ABA 2 ligi, a Željezničar u utrci za plasman u evropska takmičenja kroz Premijer ligu BiH.

Na sastanku s predstavnicima klubova, ministri su potpisali ugovore o dodatnoj podršci, te izrazili zadovoljstvo rezultatima koje ovi klubovi postižu.

Ministar Magoda je istakao važnost podrške kantonalnim sportskim kolektivima i najavio nastavak ulaganja u 2025. godini.

"Prepoznali smo značaj ovih klubova i zajedničkim snagama uložili dodatna sredstva, čime smo postali njihovi najveći sponzori. Naš cilj je da opravdamo povjerenje građana i omogućimo sportskim klubovima iz Kantona Sarajevo da budu u samom vrhu, kako na domaćem, tako i na međunarodnom planu. Zahvaljujem ministru Kalamujiću na saradnji i sinhroniziranom radu u ovim izazovnim vremenima. Ova podrška predstavlja samo dio našeg kontinuiranog napora da podignemo nivo sporta u našem kantonu. Kao što sam ranije najavio, nećemo više moći podržavati nacionalne selekcije, već nam je prioritet razvoj lokalnog sporta”, naglasio je ministar Magoda.

Ministar Kalamujić je kazao kako je potpisivanjem današnjeg sporazuma osigurano stabilnije finansiranje klubova, koji su simboli Sarajeva i njegove sportske tradicije.

“Oni su više od sportskih kolektiva – ambasadori našeg grada i Kantona u regiji i na međunarodnoj sceni. Njihov uspjeh je ulaganje u nove generacije mladih talenta, sportski duh i vrijednosti koje moramo čuvati. Zahvaljujem ministru kulture i sporta Kenanu Magodi na odličnoj interresornoj saradnji i posvećenosti sistemskom ulaganju u sport. Ministarstvo finansija ostaje posvećeno podršci sportskim klubovima i afirmaciji Sarajeva kao centra vrhunskog sporta", rekao je ministar Kalamujić.

Predsjednik KK “Bosna” Dubravko Barbarić izrazio je zahvalnost na podršci ministrima u Vladi Kantona Sarajevo.

“Zahvaljujući Ministarstvu kulture i sporta i ministru Magodi, kao i Ministarstvu finansija na čelu s ministrom Kalamujićem, 'Bosna' danas ima znatno bolji imidž i rezultate. Dogovor je u potpunosti ispoštovan, a rezultati koje klub ostvaruje dokaz su da prava podrška daje prave rezultate. Ovo nas dodatno motiviše da nastavimo borbu za titule”, rekao je Barbarić.

Predstavnici FK Željezničar također su pohvalili napore Vlade KS.

“Godina je bila izuzetno teška, ali uz redovnu podršku Ministarstva kulture i sporta, te Ministarstva finansija, uspjeli smo stabilizovati klub i nastaviti s postizanjem sportskih ciljeva. Zahvalni smo na dosadašnjoj pomoći i radujemo se nastavku saradnje”, rekao je Senad Hadžić iz FK “Željezničar”.

Vlada Kantona Sarajevo ovim potezom potvrđuje svoju posvećenost razvoju kantonalnog sporta i afirmaciji klubova koji predstavljaju Sarajevo na sportskim terenima širom regiona i Evrope.

Hvala KS

Napokon dva kluba koja vrijede u KS da dobiju finansijska sredstva

Europski prvak i polufinalist Cup Uefa

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 29 jan 2025, 17:16

Čudna mi ova polemika oko para koje kone dobivaju od države. Uvijek su bili režimski klub, uvijek su im davali i uvijek će davati. Ne znam što je to ovaj put toliko čudno i vrijedno rasprave.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 29 jan 2025, 17:31

Pact1921 je napisao/la:
29 jan 2025, 16:34
Fk sarajevu i za njega na kraju glasao jer me iskreno ne zanima koji ce nacelnik napravit kakav park ili takvo nesto .
Svaki grad podrzava lokalni klub zbog milion stvari od Pariza,Barcelone,Rima,Milana itd to sto ti pricas su nebuloze. Sarajevo je kao i vas klub udruzenje gradjana jer zakonski nije drugacije moguce.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 29 jan 2025, 17:33

IMResurrected je napisao/la:
29 jan 2025, 16:43
Sta ovo kaze Zekic, koga to Sarajevo prodaje? Ako je Guliashvili, bicete puno slabiji. Ako je Celik, onda vam treba stoper i u21. Ne znam ko bi treci mogao biti?
Imamo Krdzalica,Mehmedovica,Mujkica i jos puno njih za u21,na stoperima Soldo,Jovic,Gojkovic,Mujkic. Sto se tice prodaje pa nemamo 2 igraca u ekipi :rol:

Hudnjak
Kontakt:

Post Postao/la Hudnjak » 29 jan 2025, 17:36

svrakino1921 je napisao/la:
29 jan 2025, 17:05
slika

Izginuli dabogda i oni i ova vaša gamad.

azra.djozo (29, Jan 2025)

Vlada Kantona Sarajevo, predvođena ministrom kulture i sporta Kenanom Magodom i ministrom finansija, dr. Afanom Kalamujićem, osigurala je dodatna finansijska sredstva za KK “Bosna” i FK “Željezničar” u finalnom dijelu sezone. Ova podrška omogućit će klubovima da nastave nizati uspjehe u svojim takmičenjima – Bosna u borbi za titulu državnog prvaka i ABA 2 ligi, a Željezničar u utrci za plasman u evropska takmičenja kroz Premijer ligu BiH.

Na sastanku s predstavnicima klubova, ministri su potpisali ugovore o dodatnoj podršci, te izrazili zadovoljstvo rezultatima koje ovi klubovi postižu.

Ministar Magoda je istakao važnost podrške kantonalnim sportskim kolektivima i najavio nastavak ulaganja u 2025. godini.

"Prepoznali smo značaj ovih klubova i zajedničkim snagama uložili dodatna sredstva, čime smo postali njihovi najveći sponzori. Naš cilj je da opravdamo povjerenje građana i omogućimo sportskim klubovima iz Kantona Sarajevo da budu u samom vrhu, kako na domaćem, tako i na međunarodnom planu. Zahvaljujem ministru Kalamujiću na saradnji i sinhroniziranom radu u ovim izazovnim vremenima. Ova podrška predstavlja samo dio našeg kontinuiranog napora da podignemo nivo sporta u našem kantonu. Kao što sam ranije najavio, nećemo više moći podržavati nacionalne selekcije, već nam je prioritet razvoj lokalnog sporta”, naglasio je ministar Magoda.

Ministar Kalamujić je kazao kako je potpisivanjem današnjeg sporazuma osigurano stabilnije finansiranje klubova, koji su simboli Sarajeva i njegove sportske tradicije.

“Oni su više od sportskih kolektiva – ambasadori našeg grada i Kantona u regiji i na međunarodnoj sceni. Njihov uspjeh je ulaganje u nove generacije mladih talenta, sportski duh i vrijednosti koje moramo čuvati. Zahvaljujem ministru kulture i sporta Kenanu Magodi na odličnoj interresornoj saradnji i posvećenosti sistemskom ulaganju u sport. Ministarstvo finansija ostaje posvećeno podršci sportskim klubovima i afirmaciji Sarajeva kao centra vrhunskog sporta", rekao je ministar Kalamujić.

Predsjednik KK “Bosna” Dubravko Barbarić izrazio je zahvalnost na podršci ministrima u Vladi Kantona Sarajevo.

“Zahvaljujući Ministarstvu kulture i sporta i ministru Magodi, kao i Ministarstvu finansija na čelu s ministrom Kalamujićem, 'Bosna' danas ima znatno bolji imidž i rezultate. Dogovor je u potpunosti ispoštovan, a rezultati koje klub ostvaruje dokaz su da prava podrška daje prave rezultate. Ovo nas dodatno motiviše da nastavimo borbu za titule”, rekao je Barbarić.

Predstavnici FK Željezničar također su pohvalili napore Vlade KS.

“Godina je bila izuzetno teška, ali uz redovnu podršku Ministarstva kulture i sporta, te Ministarstva finansija, uspjeli smo stabilizovati klub i nastaviti s postizanjem sportskih ciljeva. Zahvalni smo na dosadašnjoj pomoći i radujemo se nastavku saradnje”, rekao je Senad Hadžić iz FK “Željezničar”.

Vlada Kantona Sarajevo ovim potezom potvrđuje svoju posvećenost razvoju kantonalnog sporta i afirmaciji klubova koji predstavljaju Sarajevo na sportskim terenima širom regiona i Evrope.

Hvala KS

Napokon dva kluba koja vrijede u KS da dobiju finansijska sredstva

Europski prvak i polufinalist Cup Uefa

IMResurrected
Kontakt:

Post Postao/la IMResurrected » 29 jan 2025, 17:37

mosarajvosa83 je napisao/la:
29 jan 2025, 17:33
Imamo Krdzalica,Mehmedovica,Mujkica i jos puno njih za u21,na stoperima Soldo,Jovic,Gojkovic,Mujkic. Sto se tice prodaje pa nemamo 2 igraca u ekipi :rol:
Nemate dva igraca u ekipi, ali imate dva u izlogu. Ko se treci moze prodati?

I znam da imate jos u21 igraca, ali nisu to igraci koje moze istrpiti ekipa sa vasim ambicijama.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 29 jan 2025, 17:40

29 jan 2025, 17:37

I znam da imate jos u21 igraca, ali nisu to igraci koje moze istrpiti ekipa sa vasim ambicijama.
Normalno da mozemo prodat sto smo i pokazali. Mozes prodati Jovica,Djordjevica,Turkesa,Francisa su trazili,Soldu. Imamo 3 sastava bukvalno.

IMResurrected
Kontakt:

Post Postao/la IMResurrected » 29 jan 2025, 17:51

29 jan 2025, 17:40
29 jan 2025, 17:37

Normalno da mozemo prodat sto smo i pokazali. Mozes prodati Jovica,Djordjevica,Turkesa,Francisa su trazili,Soldu. Imamo 3 sastava bukvalno.
Samo onako pitam da li se mozda proculo o kome se radi.

Jovic i Djordjevic, doveli ste ih na ljeto. Ne vidim zasto bi ih sad prodali i kome. Kyeremehu istice ugovor na kraju sezone, kao i Soldi.

Po pravilima UEFA-e, igrac ne moze nastupati u istoj sezoni za vise od dva kluba. Turkes je ove sezone igrao za Winterthur i Sarajevo. Nema sanse da bi ga neko kupio sad da ga ceka do iduce sezone.

Zato ne vidim za koga moze postojati interes osim ove dvojice koju sam naveo.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 29 jan 2025, 18:14

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 29 jan 2025, 18:18

Vicina puleni dobili po labrnji :mrgreen:

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 29 jan 2025, 18:22

Njima vise uslo u tradiciju da se pobiju s nekim na pripremama :rol:
I prosle godine je bila na frka s onim Rusima na kraju utakmice
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 29 jan 2025, 18:23

19vendetta87 je napisao/la:
29 jan 2025, 18:22
https://****/416404-prekinut-mec-borca-i-dynama-zbog-tuce-na-terenu

Njima vise uslo u tradiciju da se pobiju s nekim na pripremama :rol:
Previse ozbiljno shvataju prijateljske utakmice :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 29 jan 2025, 18:24

Ovo je bilo na nacionalnoj osnovi. Baš da Kulašina zvekne :mrgreen:
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 jan 2025, 18:25

Zutti je napisao/la:
29 jan 2025, 17:16
Čudna mi ova polemika oko para koje kone dobivaju od države. Uvijek su bili režimski klub, uvijek su im davali i uvijek će davati. Ne znam što je to ovaj put toliko čudno i vrijedno rasprave.

Doduše. Mada nije problem kad UG dobija pare od države, problem je kad to dobijaju klubovi u privatnom vlasništvu,

2023.

Kod: Označi sve

FK Sarajevo
Prihodi iz budžeta: 1.579.900 KM

FK Željezničar
Prihodi iz budžeta: 2.051.590 KM 

Svaka privatna firma u zemlji bi na osnovu ovoga trebala tražiti pare.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 jan 2025, 18:27

Pored toga, moramo malo ponoviti gradivo, čisto da vidimo ko je režimska kujica since 1946.

Virtu4l je napisao/la:
16 nov 2024, 13:14
Naravno da ste problem, ne vi, nego klub za koji navijate. A sad ćemo to pokazati i hronološki, čisto da vidimo ko je režimska kujica nevezano za sistem, jednopartijski - višepartijski, nevezano za to ko se pita - Bošnjaci, Srbi ili Hrvati, nevezano koje je stoljeće - ovo ili prošlo, itd.

- Osnovani od strane režima

- Režim naredio da se uzmu igrači drugih klubova, milom ili silom

- Namještena titula 1985. godine, legenda kluba priznala da je igrao dvije namještene utakmice te sezone

- Proširila se liga 1990. godine samo da Sarajevo ne bi ispalo u drugu ligu, prva liga je nakon toga brojala neparan broj klubova - 19

- Tri godine poslije, 1993. u jeku agresije na našu državu, FK Sarajevo odlazi na put da širi "istinu o Bosni", delegacija od 50-ak ljudi, svega par njih se vratilo. Dozvolio im tadašnji režim uz pomoć Jusufa Pušine

- 1999. godine, taj isti Jusuf Pušina dodjeljuje titulu FK Sarajevo, bez obzira što prvenstvo nije odigrano do kraja i bez obzira što je recimo Posušje matematički osvojilo više bodova po utakmici u prvoj ligi HZHB

- Titula u sezoni 2014/15, jedna od najsramnijih u istoriji našeg fudbala, poklapali po par kola unaprijed, oglašavali se čelnici drugih klubova i direktno ih optuživali za kupovinu, neviđeno do tada

- Titula u sezoni 2019/20, sezona prekinuta zbog pandemije, ponovo im dodijeljena titula za zelenim stolom

Dakle, nikada oštećeni, svaki put kad je postojala i najmanja šansa da im se pomogne - pomoglo im se. Kad su se borili za titulu - osvajali su je, jer se ništa nije prepuštalo slučaju, osim +13 protiv Borca, tada je nestalo para pa se nije moglo ništa uraditi (čitaj kupiti).

Nikada, ali nikada niti jedan klub u državi nije imao ovakvu protekciju i ovakvu pomoć, svi smo gubili titule zbog nepravdi, namještanja, samo Željo je izgubio dvije jer nije htio kupovati utakmice, ali oni nikad.

Danas kad ih slušam, djeluje mi isto kao kad SDA i SNSD pričaju o borbi protiv kriminala, korupcije i nepotizma.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 29 jan 2025, 18:38

Zna li Magoda da i mi uplaćujemo porez a on ga daje štrumfovima.
Zadnja izmjena: fks74, dana/u 29 jan 2025, 18:39, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Burberry46, Direktorcic, tuitamo i 26 gostiju.