FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
86
46%
3. Sredinu tabele
33
18%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 187

PabloGlavonja
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la PabloGlavonja » 30 jan 2025, 21:13

Svakom igracu treba dati priliku, neko se prilagodi prije neko kasnije ako ima talenta. Ne trebamo kao glavonje konstatno izmisljati kritike igracima jer s tim necemo postici nista.
Dosta primjera ima da je igrac na pocetku bio tanak a na kraju sr pokazao jako dobar jer je trener izgurao svoje nije slusao druge. Najbolji primjer Boljevica.
Zato vjerujem Coricu, radi onako kako treba i ne da da mu se mjesaju u posao. Veliki plus..samo nek nastavi ovako, napravit ce dobar rezultat to sam siguran.

Nyema1921
Kontakt:

Post Postao/la Nyema1921 » 30 jan 2025, 21:35

PabloGlavonja je napisao/la:
30 jan 2025, 21:13
Svakom igracu treba dati priliku, neko se prilagodi prije neko kasnije ako ima talenta. Ne trebamo kao glavonje konstatno izmisljati kritike igracima jer s tim necemo postici nista.
Dosta primjera ima da je igrac na pocetku bio tanak a na kraju sr pokazao jako dobar jer je trener izgurao svoje nije slusao druge. Najbolji primjer Boljevica.
Zato vjerujem Coricu, radi onako kako treba i ne da da mu se mjesaju u posao. Veliki plus..samo nek nastavi ovako, napravit ce dobar rezultat to sam siguran.
To su dva razlicita svijeta, Boljevic je i prije nas bio igrac, samo se trebao dozvati, covjek igrao za u Holandiji, Belgiji… A Odinaka jedino sto je dobro uradio to da nam je pokazao koliko je Gala ustvari dobar.
Mozda i moze igrati krilo gdje neko moze ispraviti to kad on pokusa proci kroz igraca, i ako mislim da je tu prejaka konkurencija, ali beka nikako, nesiguran, brzoplet, svaki kontakt s loptom stres. Uvjek kaze nedo Bog povrede Galica.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 30 jan 2025, 21:40

IbroDirka je napisao/la:
30 jan 2025, 20:03
Ja se nadam da ce neko pismen shvatiti da je ovaj Odinaka lopata od igraca. Prelose igra i naprijed i nazad. Frajer nije kapacitet za Premijer lige, a kamoli Zelje.
Odinaka je momak koji ima samo 21 godinu. Dakle može još mnogo napredovati a mi možemo izvući i nešto novca za taj njegov napredak budući da je mlad i da ima odlične fizičke predispozicije. Zašto ga onda ne istrpiti u ekipi?

Na kraju krajeva, stigao je tek na ljeto i ovo mu je prva polusezona i sigurno najozbiljnija polusezona u karijeri. Nije isto kada igraš za Stupčanicu i Željezničar uz dužno poštovanje. Potreban je neki period adaptacije. Dobar je primjer Zakarić, koliko se sjećam i on na početku nije baš kliknuo pa se kasnije pretvorio u zvijer.
Grupa iznad svakog pojedinca.

svemalim1
Kontakt:

Post Postao/la svemalim1 » 30 jan 2025, 21:44

Nyema1921 je napisao/la:
30 jan 2025, 21:35
To su dva razlicita svijeta, Boljevic je i prije nas bio igrac, samo se trebao dozvati, covjek igrao za u Holandiji, Belgiji… A Odinaka jedino sto je dobro uradio to da nam je pokazao koliko je Gala ustvari dobar.
Mozda i moze igrati krilo gdje neko moze ispraviti to kad on pokusa proci kroz igraca, i ako mislim da je tu prejaka konkurencija, ali beka nikako, nesiguran, brzoplet, svaki kontakt s loptom stres. Uvjek kaze nedo Bog povrede Galica.
opet se hulahopka sam sa sobom dopisuje :bow:

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 30 jan 2025, 21:59

Odinaka ima sve predispozicije da bude odličan Wing Back (Izdržljivost, brzinu, snagu...). Tek je polusezonu tu i ima tek 21 godinu. Lično očekujem tek sljedeće sezone da eksplodira.

Zeza ga što nema dovoljno iskustva pa leti naprijed i kad treba i kad ne treba. Uz to, igramo formaciju koja takvom igraču i ne odgovara u potpunosti. Sigurno bi došao više do izražaja u 3-5-2 ili 3-4-3 gdje imaš dodatnog štopera da te pokrije kad izletiš. Dodatna nesreća mu je i Šukilović jer i on voli krenuti naprijed na igrača pa redovno ispada što se dobro vidjelo sad u prvom poluvremenu kad je zbog njegovog izleta Odinaka i dobio crveni.

Bude li radio kako treba na sebi ide Odinaka za najmanje 300k sljedeće sezone.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

PabloGlavonja
Kontakt:

Post Postao/la PabloGlavonja » 30 jan 2025, 22:07

Nyema1921 je napisao/la:
30 jan 2025, 21:35
Ja znam da decko nije imao neke velike prilike i kontinuiteta u igri. Tako da ne mogu glumiti nekog strucnjaka. Da je odigrao 20 utakmica mozda bih mogao reci nesto laicki i neki subjektivni osjecaj. Ovako pustiti trenere da rade svoj posao.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 30 jan 2025, 23:40

Odinaku treba staviti ispred Galica u jacim tekama. Uvijek moze probiti bilo koga a vraca se nazad.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 31 jan 2025, 00:31

bhsport je napisao/la:
30 jan 2025, 23:40
Odinaku treba staviti ispred Galica u jacim tekama. Uvijek moze probiti bilo koga a vraca se nazad.
Za jednu utakmicu bolje centarsuteve imao, nego ovaj u 3 sezone.
Fk Željezničar.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 31 jan 2025, 06:03

Mojne mi dirat Odinakunja.Od pojačanja ocekujem Bum od jednog Brazilca ali bas da rastura.Sta je sa Dzabketom.Igra neigra hoce nece.Frajera vozaju nije dobro za vugla.Nezna frajer gdje udara.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 31 jan 2025, 08:46

Pablo11 je napisao/la:
31 jan 2025, 00:31
bhsport je napisao/la:
30 jan 2025, 23:40
Za jednu utakmicu bolje centarsuteve imao, nego ovaj u 3 sezone.
Odinaka je direktni krivac što nam je Sloga uzela bod na Grbavici, visila mu čitavo vrijeme njegova strana, na kraju i direktni krivac za gol koji smo primili.
On je defanzivno tanak i to se teško može promjeniti.
U nekim solucijama može se upariti s Galićem tako da Galić ostaje pozadi, nešto kao što su igrali Ovčina i Ćosić u Veležu i što je tada besprijekorno funcionisalo.
Ono što sam čuo je vijest da bi sada na zimskoj pauzi dva talentovana juniora trebala potpisati svoje prve seniorske ugovore.
Radi se o vrijednim momcima i mislim da će klub napraviti pravi potez ako to uradi. Plus što su nam to deficitarne pozicije.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 31 jan 2025, 09:00

Riquelme1921 je napisao/la:
30 jan 2025, 21:40
IbroDirka je napisao/la:
30 jan 2025, 20:03
Ja se nadam da ce neko pismen shvatiti da je ovaj Odinaka lopata od igraca. Prelose igra i naprijed i nazad. Frajer nije kapacitet za Premijer lige, a kamoli Zelje.
Odinaka je momak koji ima samo 21 godinu. Dakle može još mnogo napredovati a mi možemo izvući i nešto novca za taj njegov napredak budući da je mlad i da ima odlične fizičke predispozicije. Zašto ga onda ne istrpiti u ekipi?

Na kraju krajeva, stigao je tek na ljeto i ovo mu je prva polusezona i sigurno najozbiljnija polusezona u karijeri. Nije isto kada igraš za Stupčanicu i Željezničar uz dužno poštovanje. Potreban je neki period adaptacije. Dobar je primjer Zakarić, koliko se sjećam i on na početku nije baš kliknuo pa se kasnije pretvorio u zvijer.
Realno Zakaric je samo jedan primjer 'adaptacije'. Npr Miro Stevanović je dosao sa mrtvom karijerom ali je od prve tekme rasturio, sa druge strane Crnov se nikad nije dozvao.
Odinaki treba rada defanzivnog i super je sto ga imamo jer je drugaciji od Galica.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 31 jan 2025, 18:26

Huso je pozitivno iznenadio ove polusezone, isto tako i Mustafa. Iskreno nisam nista ocekivao od njih a pokazalo se suprotno.
Mahmic mislim da moze ali sad koliko mi imamo sabura za istog. Njemu kao da treba neki lajf-kouc.
Cavnic i prije povrede je bio ispod srednje zalosti, sad je povreda ucinila svoje i tesko da on moze pomoci, bas kao sto rece Mrki.
Samo kako ga sutnuti poslije povrede to je papanski.

Lagano ali kulturno se unistava Al-Jaber (ne nasom krivicom), lik letio ko Aladin na cilimu. Nije dovoljno trenirao, razapeli mu mozak na sve strane. Tamo vamo pa de ga parkiraj.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 31 jan 2025, 19:18

MocMahale444 je napisao/la:
31 jan 2025, 18:26
Huso je pozitivno iznenadio ove polusezone, isto tako i Mustafa. Iskreno nisam nista ocekivao od njih a pokazalo se suprotno.
Mahmic mislim da moze ali sad koliko mi imamo sabura za istog. Njemu kao da treba neki lajf-kouc.
Cavnic i prije povrede je bio ispod srednje zalosti, sad je povreda ucinila svoje i tesko da on moze pomoci, bas kao sto rece Mrki.

Lagano ali kulturno se unistava Al-Jaber (ne nasom krivicom), lik letio ko Aladin na cilimu. Nije dovoljno trenirao, razapeli mu mozak na sve strane. Tamo vamo pa de ga parkiraj.
Slazem se mocc
Ma neka i Cavnica za rotacije, ima jos dosta da se igra
Kad zavrsi sezona eventualno juniora ubaciti ili zamjenit ga sa nekim novin mladjim igracem
Realno Karamarko i Sukilovic su prvi izbor, a Mahmic ima 21 godinu i trebamo cekati
Moze i on biti jako dobar u budcnosti i zamjeniti Karamarka na tom lijevom stoperu
Karamarko je realno strasan, medjutim teze ce ga biti zadrzati od Sukilovica i Mahmica
Njih dvojica su mladi i treba ih spremati da budu tandem u buducnosti
Jaber takodjer treba da igra, sto vise igra to vise vrijedi
Mlad je jos sa 21 godinu nije problem i godinu jos da ostane
Pare nam znace i neophodne su, ali ne smije ni stangirati
Moramo biti strljpivi i cekati, ne moze nista preko noci
Ako bude igrao dobro i izborimo Europu, mozemo duplo profitirati
Idemo dobrim putem i ovako ako nastavimo mi mozemo daleko dogurati
Strpljen = spašen
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 31 jan 2025, 19:59

NoDi80 je napisao/la:
31 jan 2025, 19:18

Slazem se mocc
Kad zavrsi sezona eventualno juniora ubaciti ili zamjenit ga sa nekim novin mladjim igracem
Realno Karamarko i Sukilovic su prvi izbor, a Mahmic ima 21 godinu i trebamo cekati
Moze i on biti jako dobar u budcnosti i zamjeniti Karamarka na tom lijevom stoperu
Karamarko je realno strasan, medjutim teze ce ga biti zadrzati od Sukilovica i Mahmica
Strpljen = spašen
Realno Karamarko ce otici negdje drugo, jbga to je sigurno hoce novi izazov i vise novcanica.
Izgleda zadovoljan u klubu to se vidi po onom q&a video snimku ali cim kaze u prevodu na jacinu lige “šaša” tj mala maca, znaci da nas smatra amaterima. 4x slabija od neke lige zaboravih koje.
Jbte zar smo toliko ljohnuli.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 31 jan 2025, 20:50

31 jan 2025, 19:59
NoDi80 je napisao/la:

Slazem se mocc
Strpljen = spašen
Realno Karamarko ce otici negdje drugo, jbga to je sigurno hoce novi izazov i vise novcanica.
Izgleda zadovoljan u klubu to se vidi po onom q&a video snimku ali cim kaze u prevodu na jacinu lige “šaša” tj mala maca, znaci da nas smatra amaterima. 4x slabija od neke lige zaboravih koje.
Govorio je o Austrijskoj Bundesligi. Ako uzmemo u obzir da Austrijanci ove godine imaju dva kluba u grupnoj fazi Lige prvaka i jednog u Konferencijskoj ligi, dok mi imamo samo jednog u Konferencijskoj ligi, razlika je otprilike 3-4 puta. Mada, Borac je pobijedio Laška, ako nam je to neka utjeha.

Ako Karamarko ode u ovom prelaznom roku, bićemo u velikom problemu što se tiče odbrane. Koliko je teško naći kvalitetnog lijevog štopera – on nama vrijedi milion! Možda bi Simoni mogao pokriti tu poziciju, ali realno, ne znamo kakav je.

Nyema1921
Kontakt:

Post Postao/la Nyema1921 » 31 jan 2025, 21:51

Kaze Benjamina, tender za izgradnju juga do kraja februara !

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 31 jan 2025, 22:19

Levin je napisao/la:
31 jan 2025, 20:50
31 jan 2025, 19:59
NoDi80 je napisao/la:

Slazem se mocc
Strpljen = spašen
Govorio je o Austrijskoj Bundesligi. Ako uzmemo u obzir da Austrijanci ove godine imaju dva kluba u grupnoj fazi Lige prvaka i jednog u Konferencijskoj ligi, dok mi imamo samo jednog u Konferencijskoj ligi, razlika je otprilike 3-4 puta. Mada, Borac je pobijedio Laška, ako nam je to neka utjeha.

Ako Karamarko ode u ovom prelaznom roku, bićemo u velikom problemu što se tiče odbrane. Koliko je teško naći kvalitetnog lijevog štopera – on nama vrijedi milion! Možda bi Simoni mogao pokriti tu poziciju, ali realno, ne znamo kakav je.
Ostaje Karamarko.
Fk Željezničar.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 01 feb 2025, 09:17

Pablo11 je napisao/la:
31 jan 2025, 22:19
Ostaje Karamarko.
:thumbup: :thumbup:

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 01 feb 2025, 09:19

Sutra (1. februara) je na rasporedu nova provjera. Izabranici trenera Denisa Ćorića od 13 sati na megdan će ekipi FC Karpaty Lviv, dok će prema prvobitnom rasporedu 4. februara igrati protiv Sileksa (Sjeverna Makedonija).

U međuvremenu tim sa Grbavice dogovorio je još jednu provjeru. U ponedjeljak (3. februara) Željo će igrati protiv ekipe SGV Freiburg. Riječ je u njemačkom klubu koji se takmiči u četvrtoj ligi, a ovaj test će odlično poslužiti Ćoriću i njegovom stručnom štabu da priliku daju igračima koji protiv Ukrajinaca ne budu igrali ili budu imali manju minutažu.
:kafa:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 feb 2025, 09:34

:bih: :bih:

Benjamina Karić rođ. Londrc
·
Na današnjem sastanku na temu izgradnje južne tribine stadiona Grbavica, potvrđeno je da ne postoje prepreke za raspisivanje tendera!
Ovo je važan korak ka nastavku realizacije projekta, a Općina Novo Sarajevo će, u saradnji s Ministarstvom kulture i sporta KS i Zavodom za izgradnju KS, pripremiti tendersku dokumentaciju.

🔹 Očekujemo da će tender biti raspisan do kraja februara!

Grbavica zaslužuje moderan stadion, a mi ćemo zajedno osigurati da ovaj projekat bude uspješno realiziran!
Hvala ministru Kenanu Magodi što je izdvojio finansije za ovako značajan projekat, Zavodu što je dobronamjeran partner i upravi FK Željezničar na svakodnevnoj saradnji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: NekoSaDaleka, plisek i 50 gostiju.