Sahinovic 300k
Dizdarevic 150k

Sahinovic 300k
Jesmo ga prodali za te pare,nije zelio da igra,namjerno lravio incidente,nema kod nas nikakve tajne nit treba da bude,neki su otisli jos i za manje pare a mislili smo da cemo uzet dobre pare. Moze Zuka staviti koliku hoces cijenu,ako druga strana tj klub napise neku drugu cifru onda to pada svakako u vodu.
Ma sve ok, diskutujemo.brig je napisao/la: ↑31 jan 2025, 13:27Ne ulazeci u menadzerske sheme, ugrađivanja i ostale razloge, sve je moguće al moje misljenje je da FKS vidjelo tih 1.5mil € nije (ako je uopce to cifra). Je li Rizespor na sluzbenoj objavio tu cifru?Shategabri je napisao/la: ↑31 jan 2025, 13:04Ne pričam samo za tm nego generalno.brig je napisao/la: ↑31 jan 2025, 13:00
Bh liga je smijesna et sta kazu. Neće nitko dat za igrača iz bh lige neke novce o kojima se piše non stop. Milijunski transferi itd.
Pa Andy Bara ti za transfermakt kaze da to nitko ne gleda, te vrijednosti na TM. Da nisu točne. Da pogode ponekad i to je to.
Nažalost, al 2. HNL je vrijednija liga od wwin lige bh
Ok, liga ima reputaciju takvu kakvu ima, ali ti hoćeš reći, ako Sarajevo izađe sa informacijom da je recimo prodalo Buljubašića za milion i po eura, da je to prenapuhan iznos i da ga je recimo prodalo za 800 k eura?!
Kazem ti da je nikakvo misljenje o bh ligi i da nitko neće dat 1 mil € kad ce klubovi prodat igrače za 300-400 000€ trkom. Takav je rang lige. I to mlađe igrače koji nesto pokazu.
Koliko je Buljubasic odigrao, 30tak tekmi za Sarajevo u smijesnoj bh ligi sa ucinkom 3 asista i vi mislite da ce netko dat 1.5mil € za tog igrača. Da, dat ce ako ode u Češku, Poljsku ili npr Hrv ako se dokaže ali iz bh ako su realna i čista posla nikad
Pa sta mozes jarane, veliki klubovi iz dana u dan rastu, mali klubovi vazda se vrte u bari i nikada iz nje nece izaci...
Netačno. U vrijeme kada se pregovaralo o njegovom transferu, Tatar je bio pod suspenzijom i protiv njega se vodio disciplinski postupak. Transfer je realizovan u februaru, a imao je važeći ugovor do juna iste godine. I uprkos tome Sarajevo je za njega izvuklo obeštećenje.
Ma jasno, sve 5. DiskusijaShategabri je napisao/la: ↑31 jan 2025, 13:51Ma sve ok, diskutujemo.brig je napisao/la: ↑31 jan 2025, 13:27Ne ulazeci u menadzerske sheme, ugrađivanja i ostale razloge, sve je moguće al moje misljenje je da FKS vidjelo tih 1.5mil € nije (ako je uopce to cifra). Je li Rizespor na sluzbenoj objavio tu cifru?Shategabri je napisao/la: ↑31 jan 2025, 13:04
Ne pričam samo za tm nego generalno.
Ok, liga ima reputaciju takvu kakvu ima, ali ti hoćeš reći, ako Sarajevo izađe sa informacijom da je recimo prodalo Buljubašića za milion i po eura, da je to prenapuhan iznos i da ga je recimo prodalo za 800 k eura?!
Kazem ti da je nikakvo misljenje o bh ligi i da nitko neće dat 1 mil € kad ce klubovi prodat igrače za 300-400 000€ trkom. Takav je rang lige. I to mlađe igrače koji nesto pokazu.
Koliko je Buljubasic odigrao, 30tak tekmi za Sarajevo u smijesnoj bh ligi sa ucinkom 3 asista i vi mislite da ce netko dat 1.5mil € za tog igrača. Da, dat ce ako ode u Češku, Poljsku ili npr Hrv ako se dokaže ali iz bh ako su realna i čista posla nikad
Jasno je meni kakav je status lige.
Opet, mi (FKS) gradimo neki individualni status i jasno dajemo do znanja klubovima da nećemo dati igrača za 300 k ako mislimo da vrijedi milion.
Mislim da smo donekle uspjeli, ali da je još dug put pred nama, a da bi svakako doprinijelo kad bi i ostali klubovi u ligi poradili na tom segmentu.
Imaš nesto sto se zove menadzerska ili agencijska provizija tj naknada. I velik dio kolača transfera iz bh lige ide upravo takvima di se tale tamo kojekakvi. O tom i pišem cijelo vrijeme.
Vrh vjeruj mi,golmana je najteze prodati,mi za ovu dvojicu dobro smo ista uzeli vegetice nas. Nego dannisi sta bolestan,otvori nam opet neku temu nisi dugo.
Ma pratim ih duze vrijeme,igraci raskidaju i idu kad hoce,kad odrade transfer klub im ne objavi nista u vezi transfera itd. zato sam morao ovdje da im objasnim,mada njihovim navijacima je to ok.Vanja8 je napisao/la: ↑31 jan 2025, 13:2919vendetta87 je napisao/la: ↑31 jan 2025, 13:18Kako su objavili tamošnji mediji, Rumuni su za Skorupa platili 600.000 eura. No, kako doznaje ****, ukupna vrijednost transfera iznosi 450.000 eura. Od toga je banjalučki klub dobio 300.000 eura, ali taj iznos im neće pripasti u cjelosti.
Naime, 40 posto pripast će GOŠK-u iz Gabele odakle je Skorup u julu prošle godine i prešao u Borac.![]()
![]()
![]()
![]()
Znaci, Almedin Ziljkic 2...![]()
![]()
Ja sto se ljudi provaljuju, ko lafo oni klub...![]()
![]()
![]()
Sve igraca sto su prodali u zadnjih 5 g, ni 800 milja eura nisu uzeli![]()
![]()
![]()
Al zato je Željo prvi regionu po dovođenju arapa... Znači Željo je ipak bolji
Sto se tice transfera objavio je i Rize i svaki drugi klub gdje smo prodali igraca,nije to krimi sema kao kod Sepsija ciji je gazda krimos i Vice. Za Dala i Buljubasica mozes lako naci. Evo zeljkan je pricao da ovog arapa hoce englezi,francuzi a jedino ga neki rusi htjeli,to je kad se klub bavi lazima,dok sa druge strane sve ovo sto se spelikuse za Sarajevo bude istina.
A ti nikako da shvatiš da mi nikada nismo i nećemo potezati tu priču oko toga ko je koji nivo i ko je veći a ko manji....to što se vi i komšije prepucavate ko je uspješniji i ko je veći klub to je razumljivo, a sve ostalo je u domenu nemogućega za diskusiju....Vama je Sarajevo najveći klub, nama je Borac, Mostarcima su Velež i Zrinjski....Ta vaša priča kako ste najveći, kako ste divovi, kako ste Real Madrid za ostale, to je samo materijal da se svi sprdaju sa vama jer ste daleko od toga za šta se smatrate, bar trenutno...Naredne godine čestitaj nama koji smo ispod nivoa 100 godina postojanja,a i mi ćemo vama za nekih 20 godinaVanja8 je napisao/la: ↑31 jan 2025, 13:52Pa sta mozes jarane, veliki klubovi iz dana u dan rastu, mali klubovi vazda se vrte u bari i nikada iz nje nece izaci...
Pa covjece dragi, ti i dan danas ne mozes shvatiti da vi nikada ne mozete biti nivo Sarajeva i Zelje...
Evo ti primjer...
Viveros odigrao 19 minuta za Sarajevo i mi za posudbu dobili para koliko ste vi prodali Skorupa...![]()
![]()
![]()
![]()
Zato se ovo ne prodaje
Da li je realno da ovaj nesretnik iz sela udaljenog 200 km od KS, misli da nekome placa porez i da se on pita.
Naravno da necete potezati tu pricu jer bi ispali smijesni...Combattente87 je napisao/la: ↑31 jan 2025, 14:12A ti nikako da shvatiš da mi nikada nismo i nećemo potezati tu priču oko toga ko je koji nivo i ko je veći a ko manji....to što se vi i komšije prepucavate ko je uspješniji i ko je veći klub to je razumljivo, a sve ostalo je u domenu nemogućega za diskusiju....Vama je Sarajevo najveći klub, nama je Borac, Mostarcima su Velež i Zrinjski....Ta vaša priča kako ste najveći, kako ste divovi, kako ste Real Madrid za ostale, to je samo materijal da se svi sprdaju sa vama jer ste daleko od toga za šta se smatrate, bar trenutno...Naredne godine čestitaj nama koji smo ispod nivoa 100 godina postojanja,a i mi ćemo vama za nekih 20 godinaVanja8 je napisao/la: ↑31 jan 2025, 13:52Pa sta mozes jarane, veliki klubovi iz dana u dan rastu, mali klubovi vazda se vrte u bari i nikada iz nje nece izaci...
Pa covjece dragi, ti i dan danas ne mozes shvatiti da vi nikada ne mozete biti nivo Sarajeva i Zelje...
Evo ti primjer...
Viveros odigrao 19 minuta za Sarajevo i mi za posudbu dobili para koliko ste vi prodali Skorupa...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Svakakvih debila je prodefilovalo forumom, ali ako pričamo o konstantnosti...KONTRASVIH je napisao/la: ↑31 jan 2025, 14:24Da li je realno da ovaj nesretnik iz sela udaljenog 200 km od KS, misli da nekome placa porez i da se on pita.
Njihov nacin razmisljanja zasluzuje ozbiljno istraizvanje![]()