Ako im kažeš "ne želim nikakvu ponudu - pristajem na tehološki višak" dužni su isplatiti optremninu (koliko sam upućen prijašnjim iskustvima). Samo mi nije jasno da li je optremnina 3 ili 6 zadnjih plata?irfo je napisao/la: ↑31 jan 2025, 16:35Pojeo sam par rijeci izgleda u postu iznad, kada dobijes otkaz kao tehnoloski visak, firma mora tebi ponuditi tu funkciju ako zeli zaposljavati nekoga u buducnosti.Pendulum je napisao/la: ↑31 jan 2025, 16:31Šta ti firma mora prvo ponuditi?irfo je napisao/la: ↑31 jan 2025, 16:27
I na neodredjeno mozes dobiti otkaz sasvim normalno, da li kao tehnoloski visak, jednostavno nema tog posla vise, ako bude zatrebalo firma mora tebi prvu ponuditi ili zbog finansijskih razloga kao sto je povecanje minimalca a firma jednostavno nema da isplati, tako da nikakve tuzbe tu ne mogu pomoci.Ako u periodu od jedne godine od otkazivanja ugovora o radu u smislu stava 1. tačka a. ovog člana, poslodavac namjerava da zaposli radnika sa istim kvalifikacijama i stepenom stručne spreme ili na istom radnom mjestu, prije zapošljavanja drugih lica dužan je ponuditi zaposlenje onim radnicima čiji su ugovori o radu otkazani.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
- VensanKasel
- Kontakt:
Zavisi koliko dugo radiš u toj kompaniji .Pendulum je napisao/la: ↑31 jan 2025, 16:59Ako im kažeš "ne želim nikakvu ponudu - pristajem na tehološki višak" dužni su isplatiti optremninu (koliko sam upućen prijašnjim iskustvima). Samo mi nije jasno da li je optremnina 3 ili 6 zadnjih plata?irfo je napisao/la: ↑31 jan 2025, 16:35Pojeo sam par rijeci izgleda u postu iznad, kada dobijes otkaz kao tehnoloski visak, firma mora tebi ponuditi tu funkciju ako zeli zaposljavati nekoga u buducnosti.Ako u periodu od jedne godine od otkazivanja ugovora o radu u smislu stava 1. tačka a. ovog člana, poslodavac namjerava da zaposli radnika sa istim kvalifikacijama i stepenom stručne spreme ili na istom radnom mjestu, prije zapošljavanja drugih lica dužan je ponuditi zaposlenje onim radnicima čiji su ugovori o radu otkazani.
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Otpremninu ne mozes dobiti ako si tehnoloski visak i onda se odbijes vratiti, otpremninu mozes dobiti ako je to regulisano pravilnikom o radu ili kolektivnim ugovorom. Sto znaci da je otpremnina iskljucivo dobra volja poslodavca, a ne da je zakonski propisana.Pendulum je napisao/la: ↑31 jan 2025, 16:59Ako im kažeš "ne želim nikakvu ponudu - pristajem na tehološki višak" dužni su isplatiti optremninu (koliko sam upućen prijašnjim iskustvima). Samo mi nije jasno da li je optremnina 3 ili 6 zadnjih plata?irfo je napisao/la: ↑31 jan 2025, 16:35Pojeo sam par rijeci izgleda u postu iznad, kada dobijes otkaz kao tehnoloski visak, firma mora tebi ponuditi tu funkciju ako zeli zaposljavati nekoga u buducnosti.Ako u periodu od jedne godine od otkazivanja ugovora o radu u smislu stava 1. tačka a. ovog člana, poslodavac namjerava da zaposli radnika sa istim kvalifikacijama i stepenom stručne spreme ili na istom radnom mjestu, prije zapošljavanja drugih lica dužan je ponuditi zaposlenje onim radnicima čiji su ugovori o radu otkazani.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
- Kontakt:
Predlazem da vrate 300KM od plate poslodavcu svaki mjesec

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- Marsal
- Kontakt:
Još bolje, predlažem da rade za 300 maraka mjesečno.19vendetta87 je napisao/la: ↑31 jan 2025, 17:18Predlazem da vrate 300KM od plate poslodavcu svaki mjesec![]()
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Par kolega u mojoj firmi je dobilo otkaz kao "tehnološki višak" (imali su ugovore zastalno) i oni su firmi odmah rekli "nemojte nam nuditi ništa - nikakve druge pozicije" - firma im je isplatila otpremnine (čini mi se da rekoše 4 mjesečne plate).irfo je napisao/la: ↑31 jan 2025, 17:17Otpremninu ne mozes dobiti ako si tehnoloski visak i onda se odbijes vratiti, otpremninu mozes dobiti ako je to regulisano pravilnikom o radu ili kolektivnim ugovorom. Sto znaci da je otpremnina iskljucivo dobra volja poslodavca, a ne da je zakonski propisana.
5 godina npr.?VensanKasel je napisao/la: ↑31 jan 2025, 17:13Zavisi koliko dugo radiš u toj kompaniji .

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
- VensanKasel
- Kontakt:
Pa zavisno od firme je to, vjerovatno su dogovorili na potpisu ugovora iznos otpremnine, ili je tako regulisano pravilnikom te firme, sto je rijetkost.Pendulum je napisao/la: ↑31 jan 2025, 17:30Par kolega u mojoj firmi je dobilo otkaz kao "tehnološki višak" (imali su ugovore zastalno) i oni su firmi odmah rekli "nemojte nam nuditi ništa - nikakve druge pozicije" - firma im je isplatila otpremnine (čini mi se da rekoše 4 mjesečne plate).irfo je napisao/la: ↑31 jan 2025, 17:17Otpremninu ne mozes dobiti ako si tehnoloski visak i onda se odbijes vratiti, otpremninu mozes dobiti ako je to regulisano pravilnikom o radu ili kolektivnim ugovorom. Sto znaci da je otpremnina iskljucivo dobra volja poslodavca, a ne da je zakonski propisana.
5 godina npr.?![]()
Kod mene je sve licni uvoz, ali kod dosta stvari tako dodje uduplo 10,15KM gore dole.relativizam je napisao/la: ↑31 jan 2025, 15:00@wanderson kako ti formiras cijenu ako je od dobavljaca proizvod 100km bez rabata
npr kod mene je 100-30% rabata od te firme za nas i mi taj proizvod dobijemo po 70 km na to dodam plus17posto pdv plus maržu oko 60% pa krajnja cijena bude oko 130 km sto je skoro pa 100% veca cijena od one koju ja dobijem.
Imam 32% dadzbine, spediciju, transport, razlika ulazni-izlazni PDV i na kraju zarada ide od 20KM do 80KM u maloprodaji, u veleprodaji ako imas 5KM po artiklu kralj si.
- JohnCleese
- Kontakt:
Svakako ce naci vecu nafakuMarsal je napisao/la: ↑31 jan 2025, 17:19Još bolje, predlažem da rade za 300 maraka mjesečno.19vendetta87 je napisao/la: ↑31 jan 2025, 17:18Predlazem da vrate 300KM od plate poslodavcu svaki mjesec![]()

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Predlažem da Nikšić i kompanija dignu sebi plate još po pet stoja a glupi narod nek bojkotuje u nadi da će promijeniti nešto.
Kod hrvata je porezna izbacivala svako sat vremena potrosnju pa su znali koliko je uspjesan bojkot, a kod nas nemaju vremena za te gluposti
Tako da ce misterija ostati kako prodje ovaj bojkot

Tako da ce misterija ostati kako prodje ovaj bojkot
Ima li neko link za ovu utakmicu Partizan - Zvezda veceras?
Moze i na pp, da nebi moderatori pravili probleme zbog toga.
Hvala ekipa.
Moze i na pp, da nebi moderatori pravili probleme zbog toga.
Hvala ekipa.
- FKS -
- Faraon iz Visokog
- Kontakt:
Hrvatska ima digitalnu fiskalizaciju pa se moglo to raditi u realnom vremenu. Mi ćemo znati u ponedjeljak kako je bojkot prošao. Iskreno ja bih bio zadovoljan kada bi prošlo i u pola kao u hrvatskoj obzirom kako smo stidljivo najavljivali bojkot i da nije bilo podrške vlasti.
Nadam se da ćemo se malo pokrenuti i ugledati na susjede u ovim "pozitivnim trendovima" kada ih već kopiramo u svemu lošem

Rođen s tobom da budem
- PopravnaToljaga
- Kontakt:
Ajde pusti se duplih aršina, dignut će svima u politici, ne samo trojci već i ostalima te ovima koji dolaze na njihova mjesta u budućnosti, neovisno o stranci.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Treba da se bojkotuje zbog cijena cigara i cijene steaka u restoranu, a ne zbog brašna, ulja ili keksa 

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- Marsal
- Kontakt:
Pusti šuplju, zatvorenici i zatvorski policajci su kvarljiva roba, za svakog direktora su dosad govorili da je najbolji ikad. Onom Redži Kahriću samo što nisu spomenik podigli. Ode Redžo ko da ga Bog nikad nije ni dao.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988