Blues1921 je napisao/la: ↑31 jan 2025, 22:35
jurisicduska je napisao/la: ↑31 jan 2025, 22:15
Zavist je čudna stvar
A i kad si suha kur.ca 15 godina pretpostavljam da ne možeš bas bit racionalan.
Vi izdržavate. Teška vremena već 15 godina.
Prvo nije 15 nego 8. Drugo, uz sve milione koje ste ulozili od 2013.-te do dana danasnjeg, i dalje ste po broju trofeja iza FK Zeljeznicar. Uzimati nas post od trofeja za reper, a ne razmisliti sta si ti uradio u tom istom periodu, a sta si "trebao" uraditi, moze samo neko oducen od zdravog razuma.
Da ponovimo mitomanima sa Koseva :
- i dalje bez svoje imovine izuzev 70ikusur kvadrata u titovoj,
- i dalje su klub sa manje osvojenih trofeja od kluba koji u zadnjih 10 godina je "ozivio" svoj stadion, doveo europske utakmice na Grbavicu, izgradio novu tribinu, pokrio istu tribinu, u nekoliko navrata sam sebi izbio titulu iz ruku, uskoro i juzna tribinu graditi, te sa reciprocno smanjenim dugovnim saldom se period 2015-2025 moze smatrati relativno solidnim periodom za klub koji zivi na nacin na koji zivi. Bez vlasnika, bez redovnog upumpavanja desetina miliona u klub na godisnjem nivou od strane vlasnika, bez hipoteke na zemljistu, bez prodaje zemljista. U svom, na svom, pri svom. Sve sto vi nikad biti necete.
Sto šta fali mi za 10 godina 6 trofeja vi 1
Zadnji titulu se osvojili 2012/13 sad je 2025 godina to je malo vise od 8 godina. Ali dobra ti je matematika
Imovinu vam je prepisala država i napravila sve sto imate tako da to samo potrkepljuje tezu da se režimski klub kao sto je dole navedeno
Trofeja relevantnih imate 6 kupova i 7 liga 1- juga
Mi imamo 7 liga i 7 kupova - 2 juge (uspješnije obejktvno)
Postojite 25 godina vise i to treba reci.
To su relevantni trofeji ovo ostalo sto vi pričate je glupost , nekakve titule koje vam niko nije priznao sem vas samih
Sami sebi izbili titule a mi recimo kad smo imali 13 bodova prednosti nama izbio neko deseti - šizofrenija
Čuj oni će početi graditi - Počet će vam država graditi jer ste tako naučili
I dok je takvih ko ti vi ne možete i nećete bit nikakav konkurent ni za šta.
Naravno da smo sve sto vi nećete nikad bit, moderan europski klub, sa privatnim kapitalom kao i svugdje u svijetu , državni i režimski klubovi postoje još samo na balkanu , a vi ste jedan od 4-5 takvih , ima klubova po 2. Ligama imaju investitore tipa Stupcanica. Oni su za vas uređen klub.
Dali bi vi Guzice da neko investira u vas. Radujete se kad vas gazda Zmaja pogura za jednu platu prvotimcu, kukate i prosite na sve strane.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.