Postao/la Vrhbosnian » 01 feb 2025, 16:05
[/quote]
Pa neces po jednoj utakmici donositi zakljucak kakav je i je li nama treba ili ne.
Da je postigao 3 gola danas, je li to znaci da bi trebao u Realu igrati?
Svakako je nerealan za nas i za citavu drzavu taj "uzasni nespremni" prevljak
[/quote]
A nego šta li je relevantnije za trenutnu formu igrača nego to kako je izgledao u posljednjem nastupu? Ali dobro evo recimo imao je loš dan, ekipa je loše odigrala generalno i sl... Da vidimo cijelu sezonu: Prevljak je u 20 kola 2. Bundeslige u 8 presjedio na klupi, u 2 nije bio u kadru, dok je u 10 dobio priliku za igru (samo danas kao starter) i u prosjeku je igrao 25 min. Na 3 utakmice Kupa nije igrao. U svemu tome uspio je zabiti jedan čitav gol i dobiti dva žuta kartona.
Ako ovo ne podupire činjenicu da je igrač van forme, a pri tome i na terenu, također, izgleda loše, onda ne znam šta bi trebalo.
Smail je naravno dokazan igrač i strijelac kroz prethodnu karijeru, ali na osnovu ovih nastupa u ekipi i ligi koje možda jesu iznad nivoa Sarajeva, ali sigurno nisu svjetlosnim godima iznad, ne vidim šta je problem reći da nam takav igrač ne treba. Kad se tu još uzme u obzir finansijski segment, odnosno sigurno ogromna primanja za naše uslove, činjenica da je već u 30. godini, i ogromni upitnik vezan za motivaciju igranja uopšte u bh. ligi - DA, ja sam mišljenja da ga ne treba dovoditi i da se treba okrenuti mlađim, jeftinijim i igračima sa većim potencijalom za transfer u budućnosti.